Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3

Aiheet - volvo88

Tietääkö kukaan missä on AVK:n muutama viikko sitten myynnissä ollut NH TM165? Oli kaadettu, koppi romuna ja etuakseli poikki. Olisi korjattavaan tarvetta osista joita tuossa voisi olla ehjänä.

Tiedosta ERITTÄIN kiitollinen.
Ostin traktoriin uuden radion, mutta siitä katoaa muisti heti kun kääntää päävirran pois. Vanha Grundig piti kanavat muistissa viikkotolkulla. On noihin tullut joskus pitovirtoja viriteltyä päävirtakytkimen ohi, mutta paras olisi kun löytäisi radion jossa muisti pysyy.

Onko kokemusta missä pysyy ilman virtaa.
Tuli tuossa varsin ikävältä paalausreissulta ja pitää purkaa pahaa oloaan tänne. Onko tuo Piipon Hybridi aivan sutta ja sekundaa? Häiriöitä liian usein, milloin ei mene paalille asti ja milloin repii telojen ympärille. Joskus menee pitkiä aikoja ilman mitään ongelmaa. Paalain on Krone ja Piipon sininen ja rondotex on aina toiminut ihan moitteetta. Verkko on ylivuotista eli viime vuonna ostettua. Syksyllä käytin pari rullaa oljen paalauksessa, eikä silloin mitään ongelmia ollut. Nyt tämä homma on ihan perseestä. Ei kai käärintäverkko vuodessa vanhene?

Hyviä neuvoja vailla. Kertokaa kokemuksia eri verkoista, miten toimii.
Alkaa pikkuhiljaa mennä lohkokirjanpidossa sekaisin nuo peräkkäisten vuosien käyttörajoitukset ja muutenkin tällä viljan hinnalla koko touhu vähän mietityttää. Tavoitteena olisi päästä kahteen ruiskutuskertaan/kasvukausi.

Mikä aine toimii kauralla/ohralla/sekaviljalla. Eka ruiskutus roskien yhteydessä ja seuraava sitten vaikka korrenvahvistajan kanssa. Ei peräkkäisten vuosien rajoitusta ja mielellään vielä ei pohjavesirajoitusta.

Viljelyoppaat lupaa mitä vaan mutta mikä on käytäntöä, siitä haluaisin kokemuksia.
Parista vanhemmasta porakoneesta on akut sökönä. Oletteko kennottaneet ja missä. Google löysi tarjontaa aika lailla mutta kokemusperäinen tieto olisi valttia.

Kertokaa kokemuksia.
Toyotan maston nostosylinterin tiivisteet vuotaa. Masto ei pysy ylhäällä pienellä kuormalla, suurella kyllä. Kaipaavat vaihtoa. Minkälainen operaatio tuo mahtaa olla. Pitääkö mastoa purkaa tai nostosylinterit irrottaa ennen kun onnistuu. Onko tuo tyypillinen yksitoiminen, jossa tiiviste on vain sylinterin kaulalla. Vai onko tiivistettä myös männässä.
Navettaan on tullut erikoinen ongelma. Lietekuilut ovat jumissa vähän väliä. Kokoojakuilu on tyhjä mutta etäämpää tavara ei mene kokoojaan. Ruokinnassa ei ole muutoksia muuta kun mäskin syötön aloittaminen, voisiko johtua tästä? Aikaisemmin kuilut ovat toimineet suht. vähillä ongelmilla.

Mikä avuksi? Onko noista lietekuilujauheista mihinkään. Olen aina pitänyt huuhaana, jossa ruokintakalkkia myydään helvetilliseen hintaan sankoon pakattuna. Vai olenko aivan väärässä??
Perskules kun meni lämminvesikierukka hajalle. Ihmettelin kun tuli vettä kattilan ylipaineventtiilistä. Ensin luulin että hana josta lisätään kiertoon vettä on rikki mutta tarkempi tutkiminen osoitti että kierukka se sielä vuotaa.

Onko kokemusta vaihtamisesta tai korjaamisesta. Kattila on Högfors maxi 16, eli öljylämmitteinen valurautakattila. Ikää on 12v. Ei kyllä vielä olisi pitänyt mennä mutta ei taida enää takuuseenkaan kuulua. Kattila on vielä hyvä, mielellään korjaisin vain kierukan.
Olen hankkimassa kakkos tai kolmostraktoria suoralla kaupalla. Tehoa tarvitaan 100-140hv, neliveto. Koska kyseesä ei ole ykkös, eikä välttämättä kakkoskonekaan, luotettavuuden maineestakin voin vähän tinkiä joten lähes kaikki merkit tulevat kyseeseen.

Pikainen tunnustelu kertoo että suoralla kaupalla nyt on kyllä aikalailla ostajan markkinat. 15-20% lähtee pyynnistä aika pian pois kun ei vaihtokonetta ole. Tarjouksia kysellään, mutta en ole vielä yhdellekään vastannut.

Kertokaa kokemuksia siitä kuinka paljon pyynnistä tänä päivänä lähtee pois. Mikä ero on liikkeen ja yksityisen myymien koneiden hinnassa.

Harmittaa jos tulee tyhmyyksissään maksettua liikaa!!
No nyt se öljyruisku (NH M100) alkoi vuotamaan nostolaitteen akselilta ja vielä molemmin puolin. Olen kuullut että tämä on tuttu ongelma Fiat-miehille.

Kertokaa kokeneemmat vastauksia.

-Riittääkö pelkkä tiivisteiden vaihto?
-Jos holkit pitää vaihtaa, onnistuuko irrottamatta nostolaitteen kantta.
-Onko akseli yleensä täyttämisen ja sorvauksen tarpeessa.

Kaikista neuvoista kiitollinen.
Perskules kun alakaa pikkuhiljaa ottamaan pattiin kun koko ajan jostakin perän päällä olevista liittimistä öljyä vuotaa niin että ei viitsi hallin lattialle ajaa. Yhden kun korjaat niin toinen aloittaa. Kaikki kyllä toimii.

Kyseessä on paljon ajettu M100. Onko muilla nyykkäriä käyttäneillä vastaavia kokemuksia, vai onko minulla vain maanantaimalli. Kuinkas uudemmat mallit. Onko vielä samoja vaivoja??

Jos joku on keksinyt keinon millä nuo vuodot saa loppumaan olisin hyvin kiitollinen.

Ja ennen kun joku muu ehtii; "vaihda vihreään niin vuodot loppuu". Joo tiedetään, tontilla on tooooosi vanha vihreä ja keltaisilla vanteilla eikä vuoda mistään.
Tuttu isäntä lopettelee viljelyä. Kauppasi A-Faber minisiipiauraa.
Tekeekö tuolla mitään, kallis ei olisi. Millä maalajeilla toimii, onko auran korvikkeeksi??

Kertokaa kokemuksia.
Vapaa sana / Webmaster sensuuriako???
: 25.04.09 - klo:20:18
No niin. Yritin vastata mielipidekyselyyn ja kerroin muutamia totuudenmukaisia mielipiteitä asiasta.

Sen seurauksena koko kysely meni jumiin, onkohan tässä joku sensuuri että eteenpäin pääsee vain oikeita vastauksia antamalla????

Webmaster HALOO!!!
Joskus vanhassa agrossa laitoit pätkän mäkivetokisasta jossa ursus tai Zetori vei kärryä kuin hullua tukasta. Vieläkö löytyy, on kaverin kanssa kisaa ;) ;)
Kasvintuotanto / Ruokohelven perustaminen
: 20.03.09 - klo:22:05
Aikaisemmin oli hyvää keskustelua helven rehukäytöstä. Oli minulle aivan uusi aihe, olen aina pitänyt helpeä energiakasvina.

Nyt alkoi kiinnostamaan. Nevamaita on runsaasti, miten perustetaan ja miten viljellään ja lannoitetaan??

Perustetaanko puhdas kasvusto? Onnistuuko kylvö suojaviljaan? Miten seoskasvusto muiden nurmikasvien kanssa? Mitä eroa (hyötyä/haittaa) ruokonataan?

Kertokaa kokeneemmat, kaikki viljelytieto kiinnostaa. Tiedosta kiitollinen!!!
Sivuja: 1 [2] 3