Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 454 455 [456] 457 458 ... 473

Viestit - ijasja2

Ellei jousitus ole päällä,kyyti melkoista pomputtelua sopivassa maastossa/tiellä.

***Kysymys: Miksi etujousitus täytyy olla pois päältä???

Omassa teutsissa joko vikaa etujousituksessa tai sitten jonkin sortin ominaisuus että pakkaskelillä liikkeelle lähtiessä jousitus ei ole välttämättä päällä. Vilkuttaa jousituksen valoa käynnistäessä. Lieköhän muilla samaa "ominaisuutta"?
Etupainoissa on ainakin se että tyhjällä koneella/keveällä peräpainolla ajo muuttuu aika hirveeks. Laitettiin 6 pyttyseen jonnuun 500 kg etupainoja vetokyvyn parantamiseksi ja painojakauman parantamiseksi. Vetokyky/ajettavuus raskailla nostolaitekoneilla kyllä parani mutta tyhjillään aikas hirvee ajettava kuoppasella kylätiellä.


 ??? Mulla kokemukset päinvastaisia,tosin jontikassa kuormaaja. Deutsi ilman etupainoja hirveä ajettava,etupainoilla parani huimasti. Kokeilla ollut 6920 oli ilman etupainoja,mielestäni kolkompi ajettava kuin oma pikkujontikka kuormaajalla.
Kaikissa näissä etujousitus. Ellei jousitus ole päällä,kyyti melkoista pomputtelua sopivassa maastossa/tiellä.
Missähän se lehmien määrän kasvu oikein on? Ainakin täällä moni luopuu lypsikeistä lähiaikoina....

Ei missään,pudotus on rajumpaa kuin kukaan tutkija on veikannutkaan. Kuten jossain muualla sanottua,ei auta jos maidon hinta nousee. Kustannukset nousee nopeammin. Aika moni lopettaa kenellä mahdollista,omalla kylälläkin huhut lopettajista vain lisääntyy.
Oisko jollakulla pistää kuvia tai mittoja AP-42 soveltuvasta paaliradasta?


ihan paalaushommiin normaalisti  :). Mistäpäin suomea sellainen voisi löytyä? Pienpaaleil kova kysyntä ja tuota ajattelin avuksi.

Mullakin ko. härpäke,Welgerin perään,samoin saattaa olla vielä toisellakin naapurilla. Toimiva peli,paalattu olkia ilman naruja rehukärryynkin ja poltettu,siihenkin soveltuu näppärästi kun ei silppuria viittinyt sotkea :) Kaverilla on natikan paalaimen perään paalirata,voisin kysyä mutta taitaa tulla liikaa kuljetusmatkaa täältä mikäli sulla vanha nimimerkki,lähes 500km.

Riittävän pitkä peräkärry harjoitteluun,homman opettelu "pienellä ja sievällä" hankalinta.
En ole uutta rakentamassa. Jos uutta tekisin se ois isompi.
Ei vaan perse kestä, tyhjästä kun liikkeelle lähtee ja
entistä velkaa.
Tuolle 80 elukalle on melkein valmiit tilat; siksi toi 80\100.
Suomessa syyvään enempi ku tuotetaan niin kai minä sinne
sekaan sovin, ei teurastamot minua hylkää.
Ammattilaiset, jotka laskee noita työkseen, sano että pärjää.
Tarkemmat laskelmat tulee kun tulee.

Mulle laskelmat näytti vuosi sitten keväällä että 200-300 elukkaa uuteen navettaan ja sillä pärjäisi mukavasti ja omien peltojen eväät riittäisi suunnilleen tuohon määrään. Teurastamolta tuli sellaista viestiä että pienempää ei kannata rakentaa,jää heti alusta liikaa jälkeen. Tosin omatkin kaavailut oli tuota luokkaa eli ehkä oli omaa johdatteluakin nämä arviot? Lähtökohdat määrää tavoitteiden tasot kuten sanoit,vanhoihin korjaamalla 80 elukkaakin tuonee saman tuloksen kuin 150 uudessa rakennuksessa. Toisaalta mun vaatimuksena oli että tulisi jotain tulostakin eikä vain "pärjäisi",se kun suhteellinen käsite,teurastamolle riittää pärjäämiseen että tuottaja pysyy pystyssä ??? Tarkemmat laskelmat osoitti että ei edes halvan viljan aikana olisi saanut työlleen lisäarvoa ts. suunnilleen saman tuloksen saisi ilman elukoitakin. Peltoa mulla suht reilusti suunniteltuun eläinmäärään nähden,hyvä että huono kannattavuuslaskelmille johtuen peltojen tuotosta ilman elukoitakin...  Joten kannattaa harkita,laskea ja vielä kerran miettiä mihin on ryhtymässä.  Pskaa saa ainakin näillä nurkilla ilman elukoitakin,sen vuoksihan noita mulleja joillakin on :)

Mullitilojen keskikoko oli reilu vuosi sitten noin 40 myytyä elukkaa vuodessa,sisältää vain naudanlihaa tuottavat tilat. Näin sanoi teurastamon edustaja. Hiukka kyllä epäilen,missä ne pikkutilat. Muutamia tiedän muttakun niilläkin myynti tuota luokkaa?
Kyllä vanhanaikainen rasvamonttukin,kunhan se tuuletus on hoidettu.

Missä myydään käytettyjä rasvamonttuja?

Mullois edullisesti tarjolla. Kunnolla öljytty,väri syvän musta.

Pistetäänkö tulemaan? Ilman kostutuskin toimii,pohjalla puolimetriä vettä kun ei enää viemäröinti toimi. Tosin parempi niin,eipähän ole palokunnalla öljyvanaa jota seurata ??? Vedenpäällä luonnollisesti "öljykalvo" ts. edellisen öljynvaihdon öljyt :)

Tarttis tehrä ko. montussa öljynvaihto auton moottoriin,perään ja laatikkoon,samalla parannella pakoputkea. Vai ajaisinko sittenkin naapurin nosturille. Montun päällä nytkin auto,mutta kansi välissä eikä sitä ole ainakaan kymmeneen vuoteen aukaistu...
Vapaa sana / Vs: Komiata on
: 15.03.08 - klo:12:37


Oli päivän tai jopa koko viikon paras linkitys. Eikä ollut maatilat mitään torppia tuolla seudulla. Komiaa oli.
[/quote]

Tai ei ollu kamera lauvennu torpan kohalla.

Liehhän tuolla niitäki.


[/quote]

On lauennut,ja kuvissakin niitä. Omakin torppa kaukaa kuvattuna :) Nimenomaan oli kuvattu lähes kaikkia mitä eteen sattui,nään kyllä paljon pieniä tiloja kuvissa... Isoja tiloja jäänyt pois,myös pieniä mutta eivät kuvausreitillä. Kuvaus alue pieni,jokivartta jonkinmatkaa+ turkistarhat. Sivukyliltä ei kuvia lainkaan.
Näkyyhän noissakin toki yks isompi pottutila ja mullitila :)

Hiton komeita kuvia kyllä kuvannut ja Kalajoen kuvat onnistuneimpia,mitä noita katellu. Kaverin läppäriltä sekä omalta läppäriltä katottuna kuvat eivät pääsee oikeuksiinsa. Laadukkaalta näytöltä katsottuna värit ihan eriluokkaa,huomaa että näytöissä on sittenkin eroa...
...Mikä hyöty tuosta kärjen maahan laskusta kevyesti on? Itse en ole saanut painetta pois pelkästään sillä että painaa nappia, ja arvaa vaan kuinka monta kertaa oo yrittäny.  Jos painaa nappia ja liikuttaa joikkaria sivulle tai toiselle niin sitten on varmasti painetta jossain >:( >:(

Tuntuu helppaavan ainakin Ismessä. Keventää/poistaa paineet kuormaajan puolelta. Tosin ei sitä tikkua parane heilutella, mutta sähkölohkon nappia painelemalla paineet pääsee tasaantumaan. Öljyhän otetaan kauhan käännön piiristä ja kun kärki lepää maassa sopivasti, niin ko. piiri on "paineeton".  Jos joku tajus, niin huutakoon hep! En tiedä onko selitys oikein, mutta näin onnistuu 95 % tod. näk.



HEP! Juuri näin saa paineet pois quikestakin.

Ite vaihoin etukuormaajaan ennen ensimmäistä kokeiluakaan pushpull liittimet,ei tartte tapella kuin kovilla pakkasilla mikäli liittimien lämpötilaero suuri. Huomiota kannattaa kiinnittää myös liittimien sopivuuteen kun niitä usein tarttee kiinnitellä,ostaa molempaan päähä samaa laatumerkkiä niin ei tartte taistella :) Alkuperäiset sai heittää mäkeen ainakin kymmenkunta vuotta sitten ts. vaihtaa vaihdossa menevän traktorin pushpull liittimien tilalle ;D


Mitähän kierroksia tuossa ulosotossa yleensä? Onko se 500 r/min tyhjäkäynnillä? Iso puu vaatii jonkun verran käsikaasua, muuten sammuu. Kaasulla tuntuu liikkuvan aika vikkelästi syöttömatto, eikä oikein jaksa  syöttää puutakaan niin nopeasti.

Kunhan löytyy sopiva auton raato (diesel) niin otan siitä koneen ja laatikon pyörittämään Bilkettä. Sillä saisi etsittyä sopivan välityksen ja kulutuskin varmaan pienempi kuin vanhassa traktorissa... ::)

540 fiiateissa yli 2000rpm,tiedä noin vanhoista ja pienistä. Hatusta vois heittää että oikeat työkierrokset noin 1600-1700rpm. Eikai tollanen pikkutraktori "mitään" syö?

Tiedä sitten kuinka kestää auton laatikko pilkekonetta,kysele hiukan laajemmin ko. ratkaisusta ennenkuin teet... Noissa koneissa koneen vaatima voima erilaista kuin esim. palaxissa,piikkitehoa enemmänkin. Palaxissa pyöritetään sirkkelinterää ulosotolla ja samalla akselilla hydrauliikkapumppu joka tuottaa paineen halkaisusylinterille. Tässä käytössä auton voimansiirto voisi kestääkin.
ja onhan se tilatankki ja letkut tankkiin murtoosan siitä mitä automaatti maksaa, ainakin sillon kun juotetaan kerralla kymmeniä vasikoita..

Eikös se automaatti nimenomaan tuo säästöä kun vasikoita automaatille "täys" ryhmä ts. noin 20 tutilla ja tutteja pari kappaletta? Hatusta nuo määrät,vuoden verran kun noita tuli vertailtua,itsellä ja monella muullakin ollut hapanjuotto mutta ainakin isommat tuottajat luopuneet hapanjuotosta nimenomaan juomankulutuksen=kustannusten vuoksi,lisäksi työläs systeemi.
 Automaatti hoitaa erän kerralla loppuun ja huomauttaa myös poikkeuksista,kuten maalaispoika sanoi.

Harara muistikuva että automaatti oli pantoineen luokkaa 4000€? Ei kuulosta pahalta hinnalta kun tietää kuinka tärkeä kone.
Mullois ratkaisu,ostat multa myllyn kaikkinen tykötarpeineen ts. tasovahteineen ym. ja laitat sen sinne siilon alle. Litiste tulee joko valosilmän,kellon tai käyttäjän ohjaamana :) Eikä lajitu.

Tämä kokonaisuus käytöstä poistettu Funkin putkiruokkija 25 lehmälle, kortteen 220 myllyineen ja ohjauskeskuksineen.
Valmis paketti joka jakaa litisteen tai mitä sinne syöttääkin,10m3 siilolla. Myydään myös osina mutta mielellään kokonaisena pakettina.

Lähtee edullisesti kun tarpeeton vekotin.
Itekkin takonut joskus kakarana nauloja ristikkoihin,silloin tais olla kannattavaa touhua tai sitten ei laskettu niin tarkkaan. Nykyään en ole kenenkään kuullut ristikoita tekevän,ellei pienestä rakennuksesta kyse. Jollei itsekantavaa peltiä,sitten ostoristikot. Edullisia kunhan kysyy riittävän monesta paikasta,hinnoissa suuria eroja.
 Kannattaa ottaa huomioon että omatekoiset ristikot on sitten omatekoisia,vaikka varmasti ovat yhtähyviä kuin ostetut. Niillä ostosilla on takuu,ja vastuukysymyksissä helppo kääntyä heidän puoleensa esim. lumi tai tuulivahingoissa. Vakuutusyhtiö pesee varmuudelle kätensä mikäli ristikot omatekoisia,vaikkei niistä korvattava vahinko olisikaan suoranaisesti ristikoiden aiheuttama?

Samoin olen kuullut että liimapuupalkki kallista mutta kyseltyäni,halvempaa ja käyttötarkoitukseen soveltuvampaa kuin I-palkki.


Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 03.03.08 - klo:20:45
Oma lupa,paras lupa. Eli siitä vain raivaamaan,metsän ollessa kyseessä riittää metsänkäyttöilmoitus ja sitten keväällä perustat U-1,U-2 jne. lohkot joille tukihaussa haetaan automaattisesti tunnukset. Seuraavana vuonna ne on listoilla virallisilla numeroilla mutta tukikelpoisuudeltaan vajaina.
Maataloussihteeriä tms. ei tartte raivaamisella vaivata,pinta-ala kannattaa mitata tarkasti ja vähentää reilusti esim. kantopenkkoja ym. pinta-alasta niin ei tule napinaa tarkastuksissa.

Latoja,kivikasoja,metsäsaarekkeitahan ei saisi raivata tai muuttaa pelloksi. Päättele ite mikä oikeen ja mikä väärin,älä ainakaan keltään suojelijalta kysele jonkin ladon perään että saako hajottaa ;D Myyt ladon jollekin tarvitsijalle,saat rahaa että viljelytoimet helpottuu :)
Jos omasta mielestä tuntuu suojelukelpoiselta/erikoisemmalta kohteelta,esim. kylän peltojen ainoa metsäsaareke,ehkä ei kannata omin luvin parantaa olosuhteita.
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 03.03.08 - klo:10:34
Hyvin vähäistä on raivaamiset mutta kuitenkin jotakin, mulla jäi syksyllä 7ha työmaa kesken oman kylän laitamilla. Varmasti raivattaisiin jos olisi omistuksessa sopivaa pohjaa,raivauskelpoiset alat raivattu ja loput joko sijainniltaan huonoja/pieniä tai pohjaa ei myydä/vaihdeta.
Tällä hetkellä menossa tilusjärjestelyjä joissa paljon myös raivioita. Lohkokoko kasvaa huimasti ja kaikki vaikuttavat tyytyväisiltä sivullisen silmin.
Raivausintoa laannuttaa myös tarpeiden täyttyminen tällä hetkellä,13 vuotta ollut aikaa raivata joten paljon on tapahtunut vaikkapa 20ha vuodessa raivaamalla. Jatkossa alkaa pieniä tiloja putoamaan pelistä pois,ehkä maata tulee myyntiin siedettävällä hinnallakin ja jopa omalta rajalta. Raivaaminen kannattanut huonommillakin viljanhinnoilla ilman tukea kun pellon hinnat järkyttävän korkeita,myytävät pellot pieniä määriä siellä täällä pikkulohkoissa.

On mullakin muutama paikka metsien keskellä jonne voisi saada 1-3ha lohkoja. Ei mitään järkeä tehdä tuollaisia tilkkuja hirvien evääksi.
Sivuja: 1 ... 454 455 [456] 457 458 ... 473