Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Aiheet - ijasja2

Vapaa sana / Sama laki
: 16.01.15 - klo:13:56
Lähes samat tuomiot, paitsi että eläimen tappamisesta tuomio on kokonaisuudessaan paljon kovempi >:( >:(

Ois kirveelle töitä, jos se sanamuoto näinä päivinä sallitaan >:(

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011419020649_uu.shtml
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/381767/Perhon-salakaatajille-ehdollista-vankeutta-kolmen-syyte-hyl%C3%A4ttiin
Kasvintuotanto / Trimaxx
: 14.01.15 - klo:16:26
Oliko jollakin viime vuonna käytössä, ajatuksia ja kokemuksia?
http://www.iltalehti.fi/viihde/2014110518809273_vi.shtml

Ei oo ilmeisesti riittävän kaupallinene ohjelma, kun tarvii lopettaa? Ainoita ohjelmia ylellä, mitä tulee edes satunnaisesti katsottua. Palautetta lähti ylelle...
Ongelmana vuotava hydrauliletku 6410 jontikassa, joka lähtee lohkojen välistä keskeltä, hytin alle ja kurvaa polttoainetankin ohi jonnekin. Mikä tuo letku on, puolituumainen ja vieressä pienempi. 90 mutkat heti lähdössä ohjaa oikeaan suuntaan, samassa "viipalessa" jotkin nipat, joita ei tarvi mihinkään, tulpattu kumitulpilla? Myös TLS löytyy, mutta sen letkut lähtee kuvien mukaan eripaikasta ja etukuormaajalle lähtee kolmivarttinen letku.

Vaikka kuinka letkua kepillä tökkii ja heiluttelee hytin alla, mistään ei löydy pikaisella konttaamisella liikkuvaa letkua. Räjäytyskuva ois kiva, paljon niitä selasin mutten löytänyt vastaavaa.

http://www.koneareena.fi/traktorit/58904/myydaan/kaytetyt, tuossa näkyy yhdessä kuvassa. Työntövarren pidikkeen etupuolella, letku joka lähtee suoraan hytin alle.

Ohjauksen letku?
Kasten P90, K75 ja K100.

Mitä nuo numerot kertoo, tolppien väli päädyssä?

Mitä huomioitavaa ylipäänsä, kun hallille tarvis jonkinverran hyllytilaa, onko jotain hyllyvarustetta joka kannattaisi ottaa? Korit näyttää päteviltä mm. salaojatarvikkeiden säilömiseen ym. kevyen tavaran jemmaamiseen. Eikä tuo tasokaan pahan hintaiselta vaikuta, vaikka käyttäisi jossain muuallakin?

http://shop.rackman.fi/trukkilavahyllya/kasten/
http://shop.rackman.fi/muut-tuotteet/kori-trukkilavahyllyihin/
http://shop.rackman.fi/verkkokantotaso/
Mitä näitä nyt onkaan, mikä kannattaisi laittaa? Merkkiä ja mallia voi suositella.

Aikoinaan oli kaikissa koneissa LA-puhelimet, menneestä ajasta muistona tukiaseman puhelin ts. keittiön kaapista löytyy romppeet, piiska katolta ja hyllyn laidasta 59S :)
Muita koneita ei liene tallessa, tai korkeintaan yks 59S em. lisäksi...

Yhteydenpito mielessä lähinnä kylvöjen aikaan sekä ennenkaikkea puimurin ja välikuskien välillä. Ehkä se lälläri, kun niitä löytyy yleisemmin?? Ja enemmän kantamaa, saattaa kuulua pellolta kotiin saakka. Oishan tuo kätevä kaivuuhommissakin, voi huikata ohjeita kärrymiehille.
Alumiinipeltiä, ikää noin 35v ja pesin painepesurilla. Millä tuollainen kannattaa maalata, korkeapaineruiskulla http://www.virtasenkauppa.fi/tuote/63233/maaliruiskut/korkeapaineruisku-230v-207-bar Vai millaisella ruiskulla?
Seinät filmivaneria, niiden maalaminen menisi samoilla tulilla kunhan olisi kunnon ruisku.

Mitä maalia tai mitä ei ainakaan? Navetta varastona, osa kylmillään ja osa lämmintä.
Kasvintuotanto / Kesän lämpösumma
: 03.07.14 - klo:10:13
327 astetta tällä hetkellä tässä, alkaa pikkuhiljaa huolestuttamaan vaikka helteitä luvataankin. Niitä helteitä tarvittaisiin pitkään, ja vettä välillä. Tällä menolla puinnit alkaa syyskuulla aikaisilla ohrilla... ::)
Vanha miele niin monta kertaa rempattu viime vuosina, ettei enää riitä kiinnostus vaikka remppajamppa sanoikin ettei nykykoneista löydy samanveroista. Ei varmaankaan, korjaajan tilille yhtä miellyttävää :P Pikkujuttuja ollut (se edestakaisin kuskaaminen!) ja nyt ei enää pese kaikkia astioita, ei kestänyt kuin reilu 25 vuotta...

Mikä kone, vai pitääkö kääntää mitä ei ainakaan? Leveyttä 59 senttiä, korkeus 90 senttiä ja syvyys mitä lies onkin, 55-60 sentin nurkilla.

Todennäköisesti otan sen, mikä paikallisesta liikkeestä löytyy ellen käy naapurikaupungissa saakka... Ellei sitä ainoaa sopivaa tyrmätä tänä iltana. Vaihtoehdoille avoimin mielin :)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Mikrokytkin
: 20.05.14 - klo:18:35
Amazonen ruiskun keskilohko juntturoinut jo viime kesänä, oletin talven korjaavan ::)
Monet pura kokoa operaatiot tehty venttiilille, karaa herkistelty mutta näyttäisi vika olevan toisessa rajakatkaisijassa/mikrokytkimessä. Mistä tuollaista mikrokytkintä voisi metsästää, tarvehan ei ois kuin nyt tai vasta aamulla ;D

Mikrokytkin tällainen http://www.plccenter.co.uk/Buy/MICRO%20SWITCH/11SM861T?redirect=true.

Tääkin myy ei oota tähän hätään: http://www.yeint.fi/index.php?main=64&productCat=633
Sattui ensimmäinen vahinko isännyyden aikana, jolloin tarvisi vakuutusyhtiöltä korvausta eli homehtui viljaa yksi siilollinen. Syystä ei tietoa, liian kosteaa joka tapauksessa eikä katto vuoda.

"Vahinko ei ole äkillinen ja ennalta arvaamaton jos elevaattori on vuotanut tai jostakin syystä siiloon päässyt kosteaa viljaa". Miten ihmeessä voin tietää ennen siilon tyhjennystä että siellä vilja homehtuu, eihän vilja homehdu äkillisesti eikä sitä mitenkään voi tietää ennen kuin vilja tarkoitus ottaa käyttöön.
Siis mtä nää vakuutukset korvaa, vakuutusmaksut paljon enemmän vuosittain kuin tää vahinko.
Vaihdanko yhtiötä vai nielenkö tappion, vit***taa että päässä napsuu, kyseessä periaate >:(

Olisiko pitänyt valehdella jotain, jota en osannut??? Kerroin etten tiedä kuinka prosessi edennyt, sen tiedän että vilja liian kosteaa.
Halkaisin metsänlaidasta löydetyn reilun parin tonnin kiven murikan, tarkoituksena tehdä pari pöytää. Kivilaatu halkaisukohdassa valkoista graniittia, kai, mustaa ja hieman punaistakin liusketta seassa. Helposti sai porattua 16mm kiviporalla reikiä, tosin söi kaks terää pilalle vaikka tahti oli rauhallinen. Jotain kovempaa kiviainesta seassa, tuo valkoinen kiviaines noin tuuman vahva juonne läpi kiven ts. kuin kaksi harmaata puolikasta olisi liimattu yhteen. Pöytänä komea, vaalea kansi tummasa kivessä :)

Millä tuosta kivenpintaa saisi tasoitettua, pinta-alaa per pöytä toista neliötä? Isompia patteja ei ole, halkaisu onnistui (lähes) kuin elokuvissa kymmenellä kivikiilalla :)

Timanttilaikalla kuulemma, mutta hinta juhlava. Muita konsteja?

 
Lajittelijalle tarttis hommata tasovaaka, jonka päällä täytetään suursäkit. Nykyinen systeemi työläs, punnitus erikseen ja turha työvaihe.

Vaakatalo, Juhani Rahkonen vai mistä? Valmis vaakapaketti vai pelkät palkit ja itse rakentaen punnitustaso? Kokemuksia, näkemyksiä.

Punnitus tasoa fundeerannut joko kiskoille tai pyörät alle, saisi vedettyä peittaimen alta pois ja nostettua säkin pois, ettei tartte raahata yhtään  betonilattialla. Se riski, että säkki aukeaa ja vidutuksen määrä :) Nykyisessä mallissa säkkiä roikotetaan ilmassa täytön aikana, toimii, mutta punnitus jää tekemättä.

Ek-vaaka, sen tarkkuus?
Tuossa tulee ongelmaksi säkkien kirjo, monenlaisia pussukoita mihin siemeniä pakkaillaan, joten taakan etäisyys vaihtelee... Lienee kuitenkin helppo taarata kun säkkimalli muuttuu? Ainakin hinta "halpa", tonnilla saisi ja olisi helppo asentaa.
Kasvintuotanto / Ratio/Express valvattiteho
: 20.02.14 - klo:13:09
Taulukossa eroa, todellisuus? Express+StaraneXL, toimii. Ratio Staranen kaverina, onko eroa todellisuudessa riittävillä käyttömäärillä?
Sivuja: 1 [2] 3 4 5