Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Einari

Kyllä koneet kiiltää. Ei uutuuttaan vaan puhtauttaan. On opittu pitämään kunnossa kun uusia ei enää pysty ostamaan.
Koska en ole mikään viisas mies, katsoin A-Tuottajain nettisivuilta. Eläinkuljetuksia hoitaa yhteensä 17 kuljetusyritystä tai yrittäjää. Heillä kullakin on eri määrä autoja jota ei suoraan kerrottu. A-Tuottajathan hankkii lihaa koko Suomesta. He ovat onnistuneet löytämään ajotaitoisia kuljetusyrittäjiä ja kuljettajia joka puolelta Suomea. Nurmossa on toki paljon lihantuotantoa. Lihantuotanto on tärkeää, koska Atria teurastaa ja jalostaa lihaa.
Saarioisten alueen lihanhankinnasta en tiedä mitää. Sinun kannattaa tiedustella asiaa A-Tuottajilta.

Snellman saa minun puolestani kuljettaa eläimiä niin monella autolla kuin tehokkaammaksi näkee.

Minulle lihantuottajana riittää, että kuljetukset sujuvat kustannustehokkaasti, sillä se vaikuttaa lihasta maksettavaan hintaan. Kuljetus palvelee lihantuotantoa. Ei päinvastoin.
Mä en oo erityisen viisas mies, mutta jos ei asiasta tiedä mitään on syytä ottaa selvää.
Atrialla riittää sikoja vähintäänkin omiksi tarpeiksi. Uusi hinnasto ja ketjutus jyskyttää kuin juna. Uusia tuottajia ei kuulemani mukaan oteta, vaikka ovelle koputtajia/jyskyttäjiä riittääkin. Siat porsii, syö, kasvaa ja sontii käsittämättömiä määriä. Tuotantotulokset ovat parantunee/parantuvat dramaattisesti. Lihatilillä ei voi pröystäillä, mutta euroja tulee usein. Se voi harmittaa entistä?  A:n tuottajaa, joka on niin viisas, että pelkää olevansa väärässä junassa.

Naudanlihaakaan ei tarvitse muilta haalia. A:lla sanotaan, että oma kasvava hankinta riittää.

On mielestäni hyvä kun on vaihtoehtoja mihin teuraansa voi myydä. Jokainen voi vapaasti valita yhteistyökumppaninsa. Suurin joutuu helposti loan heiton kohteeksi. Joku voi sanoa: Kateellisten panettelua.
Meidän lihantuottajien taloudellinen  asema ei kuitenkaan ole yhdenkään lihatalon tuottajana niin hyvä, että kenelläkään olisi varaa haisevilla puheilla ja valittamisella aiheuttaa muille tuottajille tai itselleen pahaa mieltä. Sitä on kyllä muutenkin riittävästi.
 Katsotaan eteenpäin ja hoidetaan oma osuutemme kunnolla.
  Luuleeko kukaan että maajussi hyötyis siitä Gm-viljelyn edusta,luulisin että se panee polkemaan van lujempaa niinkuin nää muutkin tehostamiset..

Kyseessä on todellakin harhaluulo. Kun tavanomaisen soijan viljely saadaan loppumaan, niin gmo:n hinta nostetaan. Samoin tapahtuu luomun ja tavanomaisen elintarvikkeen hinnoissa jos luomua aletaan tuottamaan "liikaa".

GMO-soijan hintahan on jo noussut suhteessa siihen miten sen olisi pitänyt nousta.. Eihän sen pitäisi olla kallista, jos viljely on "helppoa ja melkein ilmaista"  ::)

Kiinan kasvava kulutus, liha ja maitomarkkinoilla, nostaa soijan hinnan pilviin, tuonti-soijalla se kiinankin oma maidon ja lihantuotanto tullaan luomaan  :(

Juurikin näin.. Kovin maksaja määrää hinnan, kovin tinkijä jää ilman ja maksaa sitten loppueristä viisinkertaisesti. Näinhän on käynyt gmo-vapaalle soijalle... viimeiset siilonjämät on ostettu Suomeen ja sitten laatumääritysten jälkeen ajettu kaatopaikoille  :D

"Huijaus" tuottaa tietysti hetkellisesti. Mutta paljonko asialla on merkitystä ? Emakkorehuissa on soijaa 8% ja lihotusrehuissa 13%. Noin. Jos tuon tavaran hinta on 500€/tn tai 350€/tn, niin ei se siinä rehuvalmisteen tonnihinnassa paljoakaan näy  ;D

Kolmitonnisessa lihasikalassa se tekee n. 60000 euroa vuodessa. Hiton iso luku minusta.
  Luuleeko kukaan että maajussi hyötyis siitä Gm-viljelyn edusta,luulisin että se panee polkemaan van lujempaa niinkuin nää muutkin tehostamiset..
Oikeassa olet. Hyvä että on vastustusta ja gmo-vapaan käyttäjiä. Tällöin GMO:n käyttäjät saavat taloudellista hyötyä. Toisaalta tuontiruoka on GMO:lla tuotettua ja siihen kilpailukyky jo menetetty.
http://www.youtube.com/watch?v=CrTL9zsVz_I
En malttanut olla laittamatta ;) ;) ;)
Kannattavuus puhkaisee kohta käyrien katot, kun viljan hinta laskee..Nauta vaan odottaa ja odottaa ja palkkasoturit kehottaa juoksemaan entistä lujempaa ja investoimaan. Niin ja tuleehan ne pellon tuet, mutta nekin on etukäteen monella syöty...

Totta. Kannattavuus lihantuotannossa on surkea. Tuet ja tukirahat auttavat vähän aikaa, mutta kyllä kannattavuuden  tuotannossa pitäisi olla sellainen ettei loppusyksyllä tarvitsi aloittaa seuraavan tukisyksyn odottelua. Eihän uudella sadolla ja suurimmalla osalla peltotuista pitäisi olla mitään tekemistä lihantuotannon kannattavuuteen.
Hyvä biisi. Varsinkin nimi. Hyvä on myös Juicen Napoleonin Mopo
http://youtu.be/i4rRK9cGiZo
 Atria aikoo nostaa sianlihan hintaa maanantaina!

 :) ;) :D ;D
Sikatalous / Vs: Saarioisten kaupasta
: 14.07.13 - klo:10:57
Broilertuottajat teurastamojen renkejä. Alistettuja. Vailla omaa päätösvaltaa lihantuotannostaan. Tuotanto pakkotahtista. Voi näitä ajattelemattomia, jotka ovat sitoneet itsensä miljoonainvestoinneilla yhden teurastamon talutusnuoraan. Talous tiukalla. Hirmuiset menot.
Traktoritkin usein haalistuneen vihreitä. Ei käy kateeksi.
Eipä tartte käyttää GMO soijaa. Sopi hyvin ainakin Snellmannille.
Savon Sanomissa juttu teurastamosta. Tämä on talousuutinen. Onko toimittaja tullut Savon Sanomiin 7 Päivää lehdestä vai onko mielipidekirjoitus mennyt vahingossa talousuutiseksi?

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/atrian-myllyt-nielivat-epamaaraisen-nakoista-lihaa-kuvia-ei-saanut-ottaa/1331537
Lihakunta 7% ja Itikka 15%
Mitäs siältä Helsingin reissulta jäi kätehen? Toteutuiko se?
Synkkiä on luvut! Tällaista laskukierrettä on vaikea enää pysäyttää. Ruotsissa ei ole koskaan arvostettu omaa maataloutta. Ruotsalaisdemari on sellainen nenäpystössä kulkeva maailmankansalainen (=öykkäröivä turisti) joka on matkoillaan maistellut eksoottisia makuja, joita sitten haluaa fiksuna myös kotimaassaan. Samalla on hyvä kurittaa ja kadehtia, kotona lapsena opitun tavan mukaisesti,  centterikepulaista viljelijää. Minä luulen, että meillä palkansaajaväestön ymmärrys meitä viljelijöitä kohtaan on paljon parempi kuin Ruotsissa. Toivottavasti saamme muutakin kuin myötätuntoa.
Sikatalous / Ritilätkö vaihtoon?
: 23.02.12 - klo:17:38
Tietääkö kukaan tulevan vuodenvaihteen ritilämääräyksistä sikaloissa? Monenlaista tietoa liikkuu. Tanskalaiset tulkitsevat määräyksiä siten, että rako/palkinleveys asiat koskevat vain täysritiläkarsinoita. Ruotsissa saa ritilän vaihtoon investointitukea. Pitääkö paikkansa?
Siirtymäkausi on päättymässä, eikä tulkintaohjeita tunnu viranomaisilla vielä olevan. 
Sivuja: [1] 2