Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 149

Viestit - Wejjo

Koneet, laitteet ja tekniikka / Paalirehu
: 15.01.15 - klo:17:10
Nyt olisi tarves laskeskella asiakkaalle eri rehuketjujen kustannuksia, mutta tarvitsisin hiukan käytännön kokemuksia "reunaehdoista" seuraavassa vaihtoehdossa:

Te joilla on yhdistelmäpaalain käytössä, millaisia rehumääriä olette pystyneet käytännössä korjaamaan lypsykarjan tarpeisiin, ja millaisella muulla koneistuksella/miehityksellä? Ja millainen työsaavutus/pv parhaimmillaan/huonoimmillaan ko. ketjulla.

 
http://www.machineryzone.fi/kaytetty/pyorakuormaaja/2578532/volvo-l50f.html

Tässä paras mitä on keksitty aumalle.Kapeat renkaat painoa noin 10 t.
Ei pelaa. Painon ja renkaiden/telojen tulee olla oikeassa suhteessa, muuten massa siirtyy vaan renkaiden alta sivuille.

Mittaapa joskus huviksesi se tiiveys ;)

No tuossa ei oo siilomies ollu hereillä kun kuormia tuotu :-D  https://www.youtube.com/watch?v=_UBJKJquwTg
Laittaisin silti porakaivon, se on kuitenkin lähes 100% varma ratkaisu.

On sitä tähänkin pirttiin suunniteltu. Tuo halkojen tekeminen on niin *****maista ja turhaa hommaa nimittäin.

Mikä se on tämä porakaivon etu maahan kaivettuun, olen ihmetellyt oman kokemuksen perusteella. Mulla tulee maasta 400m kierrokselta vielä helmimaaliskuullakin +5..6 asteinen vesi. Naapuri kuokki tuon lenkin pellolle päivässä, eikä maksanu paljon. Porakaivolle tulee kuitenkin hintaa ja lämmöt alle 4 astetta?  Hyötysuhteen kannalta maakierron lämpöeroillakin on merkitystä
Saisiko rehellisen vastauksen sille, että kuinka näppärä tuollainen hinattava (eestaas) kone on alle hehtaarin kokoisilla lohkoilla.
Toki tiedostan että palstalaisilla ei ole alle 10ha länttejä, mutta jos joku voisi vaikka yv:llä avautua sen lhp häpeäpilkkunsa niittämisestä niin olisi ihan kiva.
Niin tämä kiinnostaa minuakin. Kun kun niitä puolenhehtaarin ja vähän isompiakin länttejä joissa on vielä monta monituista mutkaa. Osuu paalaus reissuilla eteen erittäin runsaasti. Sitten niissä on vielä yleensä jumalattomia kivikasoja siellä täällä.  Noiden omistajat niittelevät kyllä yleensä alle2m lautaskoneilla ja ajelevat sitte ketjuharavalla karheelle.

Kyllähän hinattava on ketterä vaikka muuta luulisi. Esim. aikoinaan 352 hinattava kuhn pysyi sisäkulma paikallaan tai itse asiassa hieman peruutti kun käänsi täydet. Oleellista on että on vetotraktorin kääntyvyyteen ja koneen työleveyteen verrattuna sopivan mittainen aisa, siis tarpeeksi pitkä. Yksi pätkä löyty tuolta ajalta https://www.youtube.com/watch?v=2EAqJaqR1wI

Päistetilaa hinattavat tarvii juuri sen verran kun on traktrorin pituus + niittokoneen pituus + puolet kääntösäteestä, vähemmänkin tietenkin jos viitsii peruuttaa. Sitä ei uskois ennenkun ajaa, mutta hinattavan ei tarvitse päistekaarroksen aikana ehtiä kääntyä "linjaan", oleellista on että vetokone on niittolinjan mukaisesti suorassa kun ollaan niitettävän reunassa, kyllä se kone sieltä kieppaa mukaan.

Ja nuo kivikasat ja pylväät oli helppo kierrellä kun käytti hydraulista aisankääntöä, ei tarvinnut traktorilla muuta kun ajaa suoraan.
Otsikossa kysymys, omakohtaisia ja naapurilta kuultuja kokemuksia eri merkkien ja mallien toimivuudesta verkon reunoilla.

Itse vaihto sony xperiasta samsung S4 pisti juoksemaan pihalle jos haluaa puhua
Pitäis yhdistää tuollainen 7600 sarjan massikka ja pöttingerin noukinvaunu. Selasin tuota noukinvaunun ohjekirjaa ja siellä luk,i että hydrauliikan virtaus saa olla maksimissaan 60 litraa minuutissa. No tuossa traktorissa on suljettu 110 litran tuotto. Traktorissa olis LS pistoke mutta kärryyn aikanaan en älynnyt ottaa sitä lisävarusteeksi. Onko väliä kuristanko virtausta mekaanisella nupilla traktorinperästä hydrauliikka venttiilistä vai sähköisistä lohkoista ohjelmistosta. Mietin lähinnä öljyjen lämpiämisen kannalta. Säätäkö tuo ohjelmiston säätö jotenkin eri periaatteella tuota virtausta.

Ei muuta kuin sähkölohkolle terminaalista sopiva virtaus ja se on siinä. Ei lämpiä öljyt tuon takia.
miksei hyö nelvettoo paa piäl, kolmel pyöräl suditteloo :-\ :-\ :-\ :-\

Ihmettelin kans, kyll mä pidän lukkoautomatiikat päällä, veto kaikilla pyörillä kun tarve tulee
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: xp
: 08.04.14 - klo:15:08
Ei se mikään tietoturvariski ole. Kunhan virusohjelma ja palomuuriohjelma ovat kunnossa niin ei mitään huolta huomisesta. Turhaa pelottelua koko höpötys ja koskee lähinnä niitä koneita joiden tietoturvasta ei ole kukaan muutenkaan huolehtinut. Windows itsessään on joka tapauksessa syytä suojata erillisellä tietoturvaohjelmalla vaikka mikä versio olisi.

Kaikkein suurin tietoturvariski on laittaa joku erillinen virus/mato/palomuuri-ohjelma, mieluiten mahdollisimman kallis, ja kuvitella sitten olevansa turvassa.

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Etulata
: 07.04.14 - klo:23:21
Sarjaan kytkentä ja vaatii vielä pienet ilmaus poraukset käsittääkseni?

Just näin, sylinterit sarjaan, ja mitoitus niin että edellisen sylinterin varren puolen tilavuus vastaa seuraavan männän puolen tilavuutta. Ja jompaan kumpaan päähän sylinteriä ohivirtauskanava tasausta varten

Oli tuon mitoituksen osannut edelliseen äkeeseeni edellinen omistaja kyllä ajatella, mutta tasauskanava unohtunut. Ei menny kun päivä niin toisen reunan sylinteri oli pohjassa ja toinen pitkänä.....
Oisko tuo kanavan sääntöjen vastaista jos tänne perustais navettakirppistopicin mihin vois listailla vanhoja varaosiksi kelpaavia mutta itelle hyödyttömiä navettaromuja?

Löytyyhän niitä valmiiksi olemassaolevilta myyntipalstoilta :-)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: cowCam
: 01.03.14 - klo:17:20
Ite käyttäny noita foscameja http://foscam.fi/store-root-category.html, on osoittautuneet varmatoimisiksi. Itellä ollu toistakymmentä vuotta käytössä, muutama kamera ulkonakin räystään alla. Yhteydet normaalin ethernet verkon välityksellä, tai wlanilla.

89 alkuiset vga tarkkuisia, riittää normaali valvontaan. Halvimmillaan näkyy löytyvän alle sadalla eurolla.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xgps+tracker&_nkw=gps+tracker&_sacat=0&_from=R40

mulla oli kans tuo aiemmin mainittu qistek, sama juttu oli tarvinnu olla jatkuvassa virrassa. Kesti liian pitkään startista saada fixi satelliitteihin.
Kelajyrsimestä varsinkin suomailla on kuultu hyvää jo jonkin aikaa. Mutta entäs vastakarvaan rouhivat kelajyrsimet,
Tuollaista olen kuolannut jo vuosikymmenen; sen jälkeen kun näin ensimmäisen työnäytöksen vierestä livenä. Ei tee anturaa pohjaan (kuten perinteinen kelajyrsin) ja hautaa kaiken rojun näkymättömiin, seuloo päälle sen hienon mullan, erityisesti vihannesviljelyyn ehdoton. Googlatkaa "stone burier", niin tulee käsitystä, millaisilla mitoituksilla nuo on tavallisimmin valmistettu. Esmes tämä
http://www.avagro.fi/tuotteet/vaihtokoneet/vaihtokoneet/massano-rse250-vastakelajyrsin
vaatii muistaakseni vähintään jonkun 120-140 hp koneen siihen eteen.

Petri

http://www.youtube.com/watch?v=h4SLq4GlBfg   
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 149