Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 306

Viestit - junttieinari

Vapaa sana / Vs: Traktorit
: 12.06.22 - klo:08:32
Valtran möi Agcolle Partek/Kone/Herlinit, jotka ovat tunnettuja Keskustan tukijoita.  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Hevonhierakka luomussa
: 02.06.22 - klo:08:11
Luulen myös, ettei katoa oikein millään
 Kaikenlaisia keimoja olen kyllä kuullut: alkukesän kesanto. (ei toiminut minulla) keskikesän kesanto (ei sekään toiminut). Kyntö syksyllä tai keväällä vähensi vähän. Kultivointi -ei vaikutusta. Lohkolla jossa oli edellisenä vuonna ollut useita tuhansia hierakoita, ei kuitenkaan viime vuonna ollut kuin muutama. Tein myöhästetyn kylvön kauralla. Oikeastaan ainoa poikkeama normimenetelmiin oli erittäin tiheä kasvusto. Kylvötiheys oli 600 kpl/m2. Löysin brittitutkimuksen, jossa kehuttiin, että hierakka voi tehdä jopa 60 000 siementä joista osa voi itää vasta 10-20 vuoden kuluttua. Tuossa oppaassa mainittiin, että paras keino on kilpailuttaa se pois pelloilta. Eli (yli)tiheät kasvustot on ainakin minun lääkkeeni hierakka-alueille.

Semmoisenkin luvun olen kuullut että 80 vuotta säilyisi ne siemenet maassa.  :P

Niitto  niin monta kertaa vuodessa ettei yksikään kasvi pääse siementämään on ensimmäinen askel, 3 kertaa riittää näillä leveyksillä.
Viljelykierto ja täystiheät kasvustot seuraavat jos ei kemikaaleista saa apua. Nurmimonokulttuuri, varsinkin laidun, on nannaa hierakalle, kasvu on jo täydessä vauhdissa kun nurmi on viellä ruskeana.
MCPA tehoaa, varsinkin raakana. Aikani tuota yritin jahdata puutarharuiskun kanssa, kunnes annoin luovutusvoiton. :P
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.05.22 - klo:15:07
Muutama milli tuli, juuri kun lähdin ruiskun kanssa pois pellolta.  Vaan ei pidä valittaa, nurmet ja kylvökset huutaa vettä.
Uudempi Agrilla Cobra näkyy olevan hieman halvempi Hankkijalla. Ulkomitoiltaan sama, lieneekö sitten mallissa jotain eroa.  ???
no to
ki se pitää sanoa, tuo vissiin ns vanhan liiton 390 eli keskikeppimalli, uudemmissa on vaijeri ja niitäkin sitten kahta eri pituutta.miksi pitäs närkästyä?

Ei vaan uudempi 12+12-laatikko sivukepillä ja suunnanvaihtaja ratin kupeessa. Ainakin mulla, muiden koneista en tiedä. ;D
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 12.05.22 - klo:19:08
Kukaan ei ole tehnyt mitään näillä kulmilla, lunta löytyy viellä monelta lohkolta. Ja sääennuste, se näyttää varsin mielenkiintoiselta.  :P
Moi ! MF 300 sarjan käyttöohjekirjassa on esitetty kytkimen säätö säätömutterista. Omassa fergussani ei kuitenkaan ole ko säätömutteria ja kierretankoa vaan vastakkain olevat lattaraudat ( toisessa ”säätöura” )  ja ne on kiristetty toisiinsa pultti/mutteri kombinaatiolla. Kysymys kuuluu : Miten kytkin säädetään ? Kiitos etukäteen !

Hölläät mutteria siitä ulommaisen latan kyljestä, ja säädät niiden lattojen asentoa toisiinsa nähden. Säätöä helpottaa jos on apuvälineenä koukkupäinen rauta millä sitä lattaa liikuttaa.
Taas 60€/tn noussu rehu viime kerrasta. Ei jumalauta tule mittään enää🤬 Eikä nouse maidon hinta yhtään. Kai se on pakko uskoo että loppu tulee nyt huushollista,ei riitä metätkään enää pyörittää tätä.

Tohtiiko kysyä, paljonko Maitomaa tällähetkellä maksaa?
En ole viellä ensimmäistäkään poikki saanut, pari tilhiä täälläkin. Onko minkä merkkisiä ketjuja Heinolla?

Stlhin ommia ketjuja oon käyttäny, siinä on yhessä kohin kaks hammasta peräkkätä samappäin
Kuulostaa  1,1 mm  leveältä urasyvyydeltään olevalta ketjulta/ laipalta.
Jos halkosouvi pätkimistä , niin ehdottomasti.  1,5 mm leveä  ketju/ laippa.
1,3 mm ketju/laippa noissa on, ja pitäis kestää klapihommissakin.
En ole viellä ensimmäistäkään poikki saanut, pari tilhiä täälläkin. Onko minkä merkkisiä ketjuja Heinolla?
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.04.22 - klo:08:19
Hintojen myötä nousee riskitkin. Myöhäinen kevät+myöhäiset lajikkeet+vituiks menneet syysviljat luo aika kovia onnistumispaineita. Jos lannoitehinnat pysyy nykytasolla, ja jos kasvukaudelle sattuu yhtä hassut olosuhteet kuin viime vuosina, persnetto on normaalia kovempi.  Toisaalta jos "halvoilla" panoksilla saa aikaiseksi huippusadon, ei rahan tuloa voi estää...  :P
Nautarekisterin täti sanoi ettei tämä uusi ruokaviraston ilmoituskanava tarvitse valtuutuksia.Mtech ei toimi tällä hetkellä,ei valtuutuksia,vmp sanoin minä.

Taas multa on mennyt jotain ohi. Mikä on uusi ilmoituskanava? Siis kyllä Mtech eilen iltapäivällä näytti jo hereillä olevan ja illalla ilmoituksenkin tein.

Ruokaviraston oma kanava, toimii pankkitunnuksilla yms.

https://nauta.ruokavirasto.fi
Ainakin minun yksilössä on korvakot vetovarsille ja työntövarrelle. En ole koskaan kokeillut, kun on ollut niin mopo vetokone, eikä oikeastaan mitään tarvetta moiselle. Jos on pitkiä siirtoja huonoja teitä pitkin, niin semmoisessa voisi olla ihan kätevä. Sivupyörät tuppaa löytämään kaikki montut tiestä ja pientareeelta.  :P
Perun kaikki puheeni / kirjoitukseni tästä asiasta ... Ett:ltä tuli tekstari että tilatunnukseltani puuttuu valtuutus. Suomi . fi sivuston mukaan valtutus on annettu ja voimassaolo aika 18.1.2022-17.01.2042 valtuuden tarkenne tilatunnus ihan oikein ... yritän soittaa ja keskustella rakentavasti . Mikä lie väärin kun ei löydy . Perse

Sama täällä, oliskohan ETT:n päässä vikaa?  ???

Juuripa näin uskon olevan. Katsoin pikana tuota MTK webinaaria ja oon 99% varma , että tein silloin 18.1 22 ihan oikein valtuudet. Tuossa jopa sanottiin , että tilatunnus annetaan siksi että valtuutetut löytävät tilat tilatunnuksen perusteella , ei nimen. Mä uskon että siellä on printattu lista josta viivottimen avulla silmät sistissä kattellaan niitä tilatunnuksia ja kalastellaan niitä sitten suomi. fi palvelusta. Ei kait ne nyt kerralla ole voinut saada toimivaa järjestelmää. Tai siitähän on jo tullut tieto :)

No mulla puuttui näköjään tilatunnus... Mutta on kyllä jeesuksen paska systeemi, kun ei voi itse tietää onko kaikki tarpeellinen laitettu. Alunperin tein jo kuukausia sitten, ja luulin että homma on ihan fine, mutta ei sitten ollutkaan. :P
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 306