Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12

Viestit - torppis

Kasvintuotanto / Vs: Agribonus
: 14.03.10 - klo:14:39
Minä voitin tollasen summan moninkertaisesti kun EN ostanu lannoitteita agrista, EN  myyny viljaa agriin enkä tehny paljon muutakaan kauppaa agrin kanssa..
Kasvintuotanto / Vs: Satovuosi 2010
: 06.02.10 - klo:16:14
Voisihan sitä laittaa vaikka persiljaa, neljä hehtaaria kun laittaa, niin on Suomen persiljatarve tyydytetty. Eli ei noilla puutarhakasveilla vilja-alaa kauheasti pienennetä, mutta hyvähän se on jos joku juureksilla pärjää ja saa nille markkinat.

Ohraa ei pitäisi ensi kesänä kylvää kuin korkeintaan kiinteän hinnan sopimuksella myyntitarkoitukseen. Kaura menee varmasti kaupaksi, uskoisin niin, mutta hinta tuskin on kovin kannattava.
Vehnä on kuin ohra tänä vuonna, interventio on vielä pohjaverkkona, joten todennäköisesti ensi vuonna siilot on sitten täynnä 11,5 % valkuaistason vehnää. Eli hyviä valintoja ei juuri taida olla. Välivuosi viljatilalla.
Siinähän se pointti onkin, että jos ei kukaan suostu tekemään kiinteähintaista sopimusta kannattavalla hinnalla, niin ei kylvetä. Avohinnalla kylväminen tietää sitä, että tavara tulee kuitenkin joskus myyntiin polkuhinnalla.
Keskusliikkeet tyytyvät toistaiseksi lehtimainoksiin, mutta Raisio ja Viking ym suorat ostajat ovat liikkeellä.

HIntoja tässä odotellaan. Rypsiä lukuunottamatta niitä ei ole julkaissut kukaan, paitsi SGC maltaalle 112 euroa ja ehkä tosiaan joku pienempi toimija kaurakaupoissa.
Kasvintuotanto / viljelysopimuksia pukkaa
: 19.01.10 - klo:14:00
Ostajat ovat liikkeellä, sopimuksia ja viljelyhalukkuutta kysellään joka puolelta.

Nyt on pelin henki se, että katsotaan kuinka paljon saadaan sopimksia avohintaan, varsinkin mallasohrasta. Vasta sitten jos on pakko, ostajat alkavat julkistamaan kiinteitä hintoja.

Älkää menkö tähän lankaan. Ei yhtään avohintaista sopimusta, vain näin me pakotamme ostajat julkistamaan syksyn hinnat!
lisää alennuksia on tulossa, suomessa hinnat annetaan lopullisina vasta kun keskieuroopan hinnat on selvillä  8)
Kasvintuotanto / Vs: SOIJATEHDAS
: 10.01.10 - klo:17:47
Jossain uutisessa oli maininta, että mukana on myös suomalaisia osapuolia, oletan, että Raisio. Jotenkin minulla on sellanen muistikuva, että Raisio olisi tämän suuntaisista ajatuksista jossain uutisessa maininnut, mutta voin olla väärässä.

Raisio Keskittää todennäköisesti pääliiketoimintansa rehuteollisuuteen, muu elintarviketeollisuus voi jäädä lapsipuolen osaan. Suomessa on pulaa valkuaisrehuista, mutta rypsipuristamoiden ongelma on öljyn ylituotanto. Rypsiöljyä tuotetaan yli kotimaisen kulutuksen, siksi Raisio myi margariininsa pois ja jätti rouheet itselleen.

Kyllä tällä voi ainakin ajoittain olla vaikutusta kotimaisen rypsin kysyntään, mutta ei se tehdas siellä vielä ensi kesänä ole ja Raisio on juuri julkistanut uuden sadon kiinteän hintanoteerauksenkin.

Yhtä asiaa tehdas ei kuitenkaan pysty poistamaan, öljykasvien kysyntä maailmalla tulee kasvamaan ja tehtaassa ei soijakaan kasva.
Kasvintuotanto / Vs: Vehnästä
: 02.01.10 - klo:20:39
Tuo 11% tavara laivataan pohjois-afrikkaan, kelpaa siellä paikallisiin käyttötarpeisiin.

Myykää hyvät isännät, tuo vehnä on poissa
a) suomesta
b) eu:sta

Interventioon myyty vehnä tulee iskemään myöhemmin takaisin markkinoille häiritsemään hintojen mahdollista paranemista, tuo on laivattu lopullisesti pois euroopan markkinoita häiriköimästä.

Vehnän interventiovaatimukset ovat:
valkuainen 10,5%
hlp 73
sakoluku 220
zeleny-luku  22



Hyvä kun tarkensit! Juuri näin!
Kasvintuotanto / Vs: Mallasohrasopimukset
: 02.01.10 - klo:19:29
Kerronpa tässä tarinan mikä on itseäni hieman ihmetyttänyt viimepäivinä.

Tänä keväänä tein paikallisen maatalouskauppiaan kanssa mallasohrasopimuksen jonka koko oli 160 tn.
Tyytyväisenä viljelin kesän ja loppvuodesta toimitin näytteet. Tuloksena OK mallaslaatu, eli kelpaa kyllä.
Näissä sopimuksissa homma on mennyt (kuten aina) niin että minä tein kauppiaan kanssa diilin, kauppias on toimittanut sopimuksen Keskolle, joka on taas tehnyt WikingMaltin kanssa tämän sopimuksen. Nyt selvisi että Kesko on tehnyt WM:in kanssa sopimuksen vain 40 tn:sta, vaikka itse olen tehnyt 160 tn:sta. Nopeasti räknättynä se on luokkaa 25 % alkuperäisestä sopimuksesta!!
Hivenen jäi huono maku Keskon toiminnasta. Tiedän että ohrasta on ylitarjontaa, eikä myöskään intervention ja maltaan ero ole iso.

Onkohan tässä taas niin että sopimus velvoittaa vain viljelijää, eikä ostajaa...?

Olkaahan varovaisia jatkossa ettei tule yllätyksiä.

Parempaa uutta vuotta




- avohintasopimukset eivät sido yhtään ketään, älkää tehkö niitä!
Kasvintuotanto / Vs: Vehnästä
: 02.01.10 - klo:19:26
Kotimaan myllyille ostavat kaupan kautta ja suoraan normaali myllyvehnää jossa myllyn vaatimat usein 12,5 % valkuaista. Hinnat näkyy vaihtelevan 120 nurkilla.

Muillakin viljakaupoilla on vientisatamissa menossa kaupat matalavalkuaisesta vehnästä, jossa riittää esim. 11 tai 11,5 % valkuaista jos muut arvot ovat hyvät. Hinta on vetäisty interventiosta, mutta tavaralla lienee maailmalla jonkinlaista kysyntää. Rehuvehnästä maksetaan alle intervention ja sinne ohjataan tavaraa joka ei kelpaa noihin aiempiin eikä siis myöskään interventioon. Kannattaa muistaa, että interventioon kelpaa valkuaistaso 11,5 %.
Kasvintuotanto / Vs: Avena.
: 02.01.10 - klo:17:26
[ En usko että kukaan tekee kiinteällä hinnalla sopimusta koska kilpailu on kovaa niin kilpailijan vapailta markkinoilta ostama raaka-aine on  halvenpaa.


Juuri tätä pelkään, että mallastamot eivät tee kiinteähintaista sopimusta, koska olettavat saavansa ensi syksyn mallasohrat todella halvalla. Siksi nyt ei missään nimessä pitäisi tehdä avohintasopimuksia tai ylipäätään kylvää ohraa jos ei todellakaan tehdä kannattavalla hinnalla kiinteitä sopimuksia.
Kasvintuotanto / Vs: Mitä ensi kesänä?
: 02.01.10 - klo:17:22
LHP:tä maksimi, loput mallasohraa. Rypsiä 0, ku ollu jo parina edellisenä vuonna puolet ja puolet alasta. Taitaa muutenkin olla rypsiä markkinoilla ens syksynä tungokseen asti. Ohrasta kun sopimus, niin on varma menekkikin.

Rypsiä tuskin Suomessa niin paljon tulee, että se heiluttelisi Matifin hintoja ja hinnan voi kiinnittää etukäteen.

Ohrasta mallasohrasopimus vain jos saat hinnan kiinni, avohintasopimuksella saat kyllä siilot tyhjäksi, mutta hinta voi olla ensi syksynä 80 e/tn.
Kasvintuotanto / Vs: Avena.
: 02.01.10 - klo:08:09
Rypsin osalta Avena seuraa kuten muutkin Matifin (siis entisen matifin) futuurihintoja eikä siinä ole sen ihmeellisempää, ne on jokaisen nähtävissä. Mihin ne sitten muuttuvat on ihan eri juttu. Öljykasvien maailmanmarkkinahintoihin vaikuttaa eniten soijan hintakehitys, toisaalta öljyn hintakehitys.

Rypsin kotimaan hinta on sanattomalla sopimuksella sidottu näihin pörssihintoihin, jos viljelyala kasvaa, täytyy vahtia sopimuksissa, ettei teollisuus irtaannu pörssihinnoista.

Ohraa ei pidä missään nimessä kylvää aariakaan ensi keväänä myyntitarkoituksiin, ellei joku suostu tekemään kannattavalla hinnalla sopimusta. Avohintasopimuksia älkää tehkö missään nimessä.
Kasvintuotanto / Vs: Mitä ensi kesänä?
: 29.11.09 - klo:09:30
Timpalle: kolme vuotta sitten sain kaurasta 135, ohrasta 120 jne taisipa tukipalettikin olla vielä vähän parempi
Kasvintuotanto / Mitä ensi kesänä?
: 28.11.09 - klo:17:54
Miten aiotte ratkaista ensi kesän viljelyn?

Vai vieläkö perämettät ja palkkatyöt kestää kylvää ihan kuin ennenkin hinnasta välittämättä?
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12