Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 107

Viestit - Mä

Ei oo meidänkään uunille tehty mitään. Taitaa siis olla uudempien ongelma. Ens syksyksi tulee antin 800kw alipaine biouuni. Saa nähdä kuinka se rokkaa...
Mitäs tuollanen biouuni kustantaa?

Ei se montaa tonnia vastaavaa öljyuunia kalliimpi ollut. Polttolaitteet toki maksaa sen 20k€ enemmän kuin poltin+öljysäiliö.
Ei oo meidänkään uunille tehty mitään. Taitaa siis olla uudempien ongelma. Ens syksyksi tulee antin 800kw alipaine biouuni. Saa nähdä kuinka se rokkaa...
Alipaine ja Antti-kuivuri.Suosittelen yhden syksyn ja 40 erän kokemuksella.

Voin samaa suositella 14 syksyn ja jotain luokkaa 1000 satsin kokemuksella.
En mä oo ymmärtäny että tämä merkkarihomma on näin vaikia. Veturin lohkot loppuu, vemppaillaan edes takas ym. Mä oon kylväny vaan junkkarilla ja luullu että eikai yksinkertaisesta asiasta kannata vaikiaa tehdä...
Toissa kesä tehtiin 32x80m halli ja kaikki tasot laaserilla. Ja rakennus suoraan ristimitalla...
Vääderillä tuotekehitys sitä,et lisätään pulttiliitoksella piikkiakseli lisää.Multiva mielestäni avarampi rakenteinen.

Joo, kyllä olisi tosiaan ruottinpojilla aika laittaa koko äes uusiin puihin, aika ajanut jo vähän ohi koko vehkeen, siistiä toimivaa tasalaatuista työtä toki Vädesrstadin tyyliin, ei siinä mitään. Nuo pulttiiliitoksella olevat lisärivit eivät tosiaan oikein kyseisen valmistajan laatuimagoon istu.

Kuljetuskustannuksilla ne tämän tehtaalla selitti. Ei kuulemma kannata pitempää yhdestä palasta tehdä.

ja ei en omista yhtään vääderin konetta  ;D
8)

http://www.nettikone.com/leyland/2100/1463576
Nuffi tykkää ;D
Tän on joku teini turannu :o ;D

Taas yksi esimerkki siitä ajatuksestani, että Museovirastolla tai vastaavalla instanssilla pitäisi olla huostaanottovelvollisuus myös traktoreille. Silmät itkee verta  :'(

En oo nuan komiaa leukkua ennen nähäny. Siinä on ny varmaan jotakin toimivaakin kun on pledivalot!
T161 antoi vakiona 162 tapilta. Laiska se oli silti...
Vaihtokonelistoille putkahtelee koko ajan uudehkoja vähän ajettuja traktoreita? Misä se kriisi oli?


Mihinkä tämä on vaihtunut?


http://www.valtra.fi/vaihtokoneet/traktorit/kohde/john-deere/7290/223-xau

Eikös tästä ollut juttuja jossakin, vaihtunut uuteen venttiin. Ihan ok. käyttöaste :)

On ok käyttöaste joo. Samalla listalla saman talon 724. Ei sekään tallis oo maannu. Niin ja taitaa siellä vielä olla yks 828 samasta talosta. Töis isäntä ja yks palkkamies...
C-sarjan sedan oli joskus viis vuotta sitten. Auto meni vaihtoon kun tuli tarve saada kolme turvaistuinta/-kaukaloa takapenkille. Leveys sedanissa ja farmarissa sama.

Eli jos jos aiot paappailla kolmannen istuimen takapenkille niin silloin täytyy hankkia se paappainen autokin.

En mä sittenkään paappaile. Siinä kokoluokas vaihtoehdot on rinkelikeula tai bmw.
Nyt on aakutonen ja b5 aanelonen. Tuos nelkuskin on kaks turvaistuinta kiinni. Ahdashan se on mutta välttää hoitoon kuskaamisiin ym. Kutoses on kyllä tilaa ja hyvä auto ollu muutenkin, mutta huvittais vaan kokeilla jotakin muutakin välillä.
E o vähä "paappaanen" mun makuun. Turvaistuin ja turvavyöistuin kun sopii niin riittää tällä erää. Noita olis ihan sopivasti myynnis semmosena vajaa 150tkm ajettuna. Meseistä ei mitään kokemusta muutakun promilleis takapenkillä.
Tekiskö tuollaisella mitään? Moottori ilmeisesti vetää kivasti. Onko ne pysyny nipus? Onko toivoakaan sopia sinne 2- ja 4vee tenavien kans? Farkkuna ilman muuta.
Meidän traktoriagrekaatti hajos yhdellä lainareissulla. Korjaaja meinas että sen peräs ei saa käyttää hitsiä. Minarccia sillä oli lainas käytetty. Kannattaa varmistaa ennenkuin woimasavu karkaa...
On se muuten vieläkin nipus. Veturis kyllä nykään 260 tapilla.
Muutaman vuoden suorakylvössä oleminen todellakin joillain maalajeilla aiheuttaa veden läpäisemättömyyttä. Pohjamaan reikiintyminen ja sitä kautta parempi veden läpäisevyys alkaa näkyä vasta n. viiden vuoden kuluttua suorakylvön aloittamisesta. Siitä se sitten pikkuhiljaa paranee. Maa on todella hidas muuttumaan luontaisesti.
Meilläkin maa meni läpäisemättömäksi aluksi monin paikoin, mutta alkoi sitten korjaantumaan. Muokkaukset suorakylvöjaksojen välillä palauttavat maan tilannetta helposti 5 vuotta taaksepäin. Suorakylvöajan alussa meilläkin kylvöt aloitettiin viikko kyntäjien jälkeen, 10 vuoden kuluttua aloits tehtiin jo ihan samaan aikaan, joskus jopa aloitettiin hieman aikaisemmin.
Kyntö on vakaa tapa, jolla saadaan maa pakotettua suunnilleen sellaiseksi, että sen saa toimimaan kohtuullisesti. Se on helppo tapa piilottaa ongelmia. Tämä ei tarkoita sitä, että kynnetyssä maassa olisi automaattisesti ongelmia. Mutta jos ongelmia on, ne näkyvät vain vaikeissa olosuhteissa.

Jankkurointia on minulle suositeltu tehtäväksi apila-ruokonata- nurmeen ensimmäisenä nurmivuonna. Jotta liikkumista pellolla tapahtuisi mahdollisimman vähän ja juurilla olisi aikaa hakeutua halkeamiin.
Jankkurin naurettavuudesta en tiedä, mutta on se käyttömäärään nähden järkyttävän kallis. Siksi kannattaa vuokrata tai pyytää urakoitsija. Eikä se todellakaan ole mikään taikatemppu maan rakenteen korjaamiseen.

Kyntämällä haetaan sitä vesitilaa maahan keinotekoisesti ja samalla kasvijätteet, taudit ja rikkatruohot tuhotaan. Suorakylvössä menee aikansa että lierot tekee tunneleita tarpeeksi pintaan asti mistä vesi häviää maahan. Kyntämällä tuhotaan nämä lierojen tunnelit.

Tästä se meidänkin kylän suorakylvöpioneeri on hokenu jo 20 vuotta. Näyttää siellä taas vesi makaavan... Matojen lisääntymisestä se on kans puhunu, mutta naapurin isäntä vastas että asia on varmasti näin, muttakun pitäis sitä satoakin saada. Ei mulle madoista makseta. Ei vaan toimi meidän maalajeilla.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 107