Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6

Viestit - SM

Kyl se harvinaisen tarkka arvio on kun oon  näitä hommia nyt alotellu niin pistän tarkkaan kaikkien työvaiheitten keston ja polttoaineen kulutuksen ylös että tiedän kustannukset oikeasti ;D
Tasan 100hv veturi on aurojen edessä ollu. Toi hevoslaidun tuli kynnettyä koska aion viljellä sitä enkä nostaa pelkkiä tukia. Eikä tollanen luonnohoitopelto mikä lie ole mitenkään kaunis katseltava, ihmettelen ettei tukikelpoisuutta ole siitä poistettu kun pajukkoa kasvo keskellä. Onneks oli niitetty joka vuosi niin ei ollu juuret kovin isoja.
Täytyypä pitää silmät auki jos sattuu tuleen kohtuuhintaan vastaan pakkeri. Tampereen hankkijalla näytti olevan matalakyntö aurat pakkerilla myynnissä mut ei nyt viitti kyl 13tuhatta investoida  sellasiin kun hyvät aurat on olemassa.
Hinoista en tiä mutta 4 siipisillä paluuauroilla mutkikas kova kuiva heinäpeitteinen savipelto otti aikaa 1.81h/ha kun sen syysvehnälle käänsin.  Viikonloppuna käänsin märän mutkikkaan savipellon joka oli osin pirun niljakas ja vieläpä 20vuotta ollu hevoslaitumena niin siihen tuhraantu 2.4h/ha.
Hyvä että tästä on muillekkin apua. Tänään tuli lähetys vahvistus tilauksesta että kohta pääsee asentamaan venttiilin. On sitte vehkeet kunnossa ens syksyksi ;D
Jos linkki toimii niin siinä on tuo kylvöyksikkökin mukana. Tuollaisellahan tulis kerta ajolla syysviljankylvö valmiiksi.
https://youtu.be/nxsR3PNHabk
Eli on näitä pakkereita tännekkin jokunen eksynyt. Syysviljojen viljelyssä tuollainen voisi olla paikallaan. Siinä tulis kerta ajolla vesitila,rikkakasvit ja kylvöpohjan tehtyä. Aikaa säästyisi ja pääsis laahavantailla kylvöhommiin.
Onkos tälläisestä kyntöauraan liitettävästä pakkerista käyttökokemuksia? Saatika tälläisestä yhdistettynä kylvöyksikköön. Löyty youtubesta hieno mainosvideo vuosien takaa kvernerland packomat seeder nimellä mutta en osaa linkittää sitä. Heräsi kysymys miksi en ole ikinä nähnyt tuollaista yhdistelmää.
Hiljasta on eli kenelläkään ei ole enää auroja tai kaikilla venttiilit kunnossa. Näyttää noita saavan krampiltakin mutta hinta varmaan samaa luokkaa hydrauliikkakaupan kanssa. Nyt on makaroonilta tilattu parempi versio hintaan 155e veroineen ja posteineen. Kyllä tässä pienen palkan taas itelleen tienas.
Palkka=korvaus vapaa-ajasta joka on menetetty toisen hyväksi ja siitä on saatu rahallinen tai materaalinen korvaus.
Näköjään tossa fortessa on saman tapainen vannas kuin vanhassa vm:ssä. Enemmän hienouksia, enemmän remonttia tulevaisuudessa.
Eikös tuo VM ole aika hyvä vantaistonsakin puolesta vai onko siinä jotain huonoa. Käsittääkseni se on isonveden takaisesta pitkänlinjan suorakylvökone mallista sovellus ettei sitä niinku puhtaalta pöydältä ole kehitelty. Silloin kun Dometal osti VM:n niin nehän muutti heti sen koko alakerran kun pistivät kylkeen teksin Multiva. Miksi näin tehtiin en tiedä mutta epäilen että onko se siitä voinu parantua. Mitä enempi on rasvanippoja sitä kestävempiä liikkuvat osat on yleensä jos niihin vielä se prässi rasvankera osuu. Tollasessa alakerta remontissa varmasti säästää ison kasan euroja kun vähän kuuklettaa ja käyttää kääntäjää niin löytyy noita kiekkoja sun muita osia aika eri hintaan kun täältä pohjolan marmoritiskeiltä kun ei niitä kiekkoja tahi laakereita täällä tehdä. Meinaan kyllähän tuollainen VM on huollettuna ja pikkuremontilla loppuelämän kone  ihan samanlailla kuin Tumen laahavannaskone.
VRA-60/80 SE onko kenelläkään tälläistä venttiiliä käytössä esim kvernerlandin oman venttiilin korvaajana?
Omista auroista on joskus kääntöventtiili heivattu hevon kuusen jokun käyttäjän toimesta ja varaosana originaali on kullan hintainen mutta tämä ois kohtuuhinnoissa. Eli salhydro myy tollasta ja pyytävät 170e alv0. Löytyy guuglella suoraan tolla tyypillä myös italian kauppa mistä sen saa veroineen kotiin 140e. Sieltä kaupasta löytyy myös useampia malleja noihin uudempiin vehkeisiin missä ojasväli muuttuu käännettäessä. Sekä löytyy noin kympin kalliimmalla myös tuollainen venttiili missä on käännön tehostus toiminto jolloin isommatki aurat kääntyy.
Tässä vielä linkki kyseiseen kauppaan.
https://www.hydrabuy.com/hydraulic-valves/plough-overturning-valves/vra-se
15 jalanpöytä 2000h ajettu aina sisällä säilytetty.. 800mm renkaat  ja takana 600mm leveellä akselilla eli ei uppoo kovin herkästi mutta jarrulla ei sovi kääntää ettei riko vetoakseleita.
Kone löyty kaverin avustuksella ihan suomesta ja on uutena myös tänne tuotu. Vieläpä niinkin läheltä että saapi ajamalla kotiin.
Niin tämä investointi yllytyshän on ihan joka tuutissa melko moneen alaan liittyvä juttu eikä pelkästään maatalouteen liittyvää. Sitä vaan ihmettelen suuresti kun yllytetään investoimaan mutta toisaalta joka välissä myös höyrytään tämän alan kannattamattomuudesta. No ei maatalous mikään kultakaivos ole eikä niin kai kuulu ollakkaan mutta toimeen pitää tulla ja rahaa pitää jäädä sen verran yli että pystyy toimintansa rahoittamaan. Kannattamattomuudesta kun puhutaan niin silloin en oikein ymmärrä miten voi olla varaa hankkia tuliteriä koneita. Itse en ainakaan sellaista riskiä ottaisi että epävarmoilla sato tasoilla vekseliä koneisiin tekisin.  Kun kelit muuttuu , sadot elää kustannukset kasvaa niin itse nään kannattavuuden pysyvän kohtuullisena kun ei hanki itselleen velka helvettiä. Mielenterveys pysyy hyvänä kun ei tartte stressata katovuotena millä vekseliä lyhentää eikä tartte vekselin takia perämettää aukottaa tai suvun tai talon nimeä tahria sillä että on se isäntä joka eli velaksi ja vouti vei maat.
Onhan noita jokunen uutenakin myyty täällä mutta jälki tuontina suuremmin määrin. Elättelen vielä toivoa josko jollain olis halu luopua täällä kotimaan tantereella.   Mutta täällä ei taida olla claysonin omistajia tai jos on niin ne ei luovu luottokoneestansa vaikka olisivat lompakkoansa raottaneet ja ostaneet tuoreempia tehokoneita 8)
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6