Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 102

Viestit - optimisti

Minusta näitä vaikeuksia on liioiteltu, nythän vieraastakaan rahasta ei juuri tarvitse maksaa mitään. Uusien navettojen tekoon on valtio antanut rahaa 35% , nuorille jopa enemmän, loput prosentin kl lainaa. Saatte uskoa , tarinan susi ei tule tälläkään kertaa.
Niin kauan kun "yhdyskuntajäte" ei kelpaa viljelyksille lannoitteksi ehdoitta , ei voida puhua kiertotaloudesta mitään.
Paalaus sopii sataunnaiseen hömppäheinien muovittamiseen joutohevosille. Vakavasti otettavassa viljelyssä ei paalien muovittamisessa ole sijaa.
Onko noin?
On.
Entäs noukinvaunu? Aika vähän käytetty tapa?

25v sitten oli virhe luopua tarkkuussilppurista ja alkaa ajamaan rehua paaliin. Perusteena oli tuolloin vähän etempää hommatut pellot ja pelko työvoiman vähäisyydestä. Olisi kannattanut heittää joutavat ihanteet täydellisestä viljelykierrosta menemään ja haaveet urakoinilla rikastumisesta.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HkScan
: 14.11.21 - klo:13:34
Taitaa Scanin korpitaival vaan jatkua.
Perustelut? Ei sillä etten olisi samaa mieltä...
Kauppalehden mukaan tulosparannus on jäänyt puolitiehen, tuloksen teko pitäisi olla rivakempaa jos meinaa velkaisuutta petrata. Ei ole mitenkään hyvä asia, jos alaa ylipäätään miettii.
Maidontuotanto ja lihanaudat / HkScan
: 14.11.21 - klo:09:07
Taitaa Scanin korpitaival vaan jatkua.
On vuonna -24 tai 25. Aiheuttajana markkinakorkojen nousu.
Paalaus sopii sataunnaiseen hömppäheinien muovittamiseen joutohevosille. Vakavasti otettavassa viljelyssä ei paalien muovittamisessa ole sijaa.
16 cent/ka/kg, kokut.  Vanhat koneet ja vanha ukko paalaamassa. Kun on ajettu koneet loppuun, niin uusiakaan ei kannata enää hankkija. Paalauksessa on se haittapuoli että, muuttuvat kulut ovat muovista johtuen tarpeettoman suuret.

Taseen loppusumma realistiseti 3-4 milj ! Tuossa kokoluokassa taseen loppusumma on tiedettävä "irtohihnan tarkkuudella" ja tietää miten tase on laadittu.

Osakeyhtiöllä toki on tarkka suht realistinen luku mutta yhtymällä harvemmin. On minulla toki tarkka luku kannattavuuslaskelmassa joka tuohon haitariin osuu.  ;)  Mutta näin syksyllä esim. se mikä on rehuvaraston (sis aika paljon murskeviljaa) realistinen arvo voi olla vaikea sanoa yksiselitteisesti?
Jaa ,no sitten.

Melkein arvasin vastauksen mut halusin et itse kirjoitat sen  ;)

Nyt on sit enää edessä laskutoimitus et kannattaako eläimiä pitää 100% intesiteetillä vai valita toisin..

😂😂😂

Toisaalta mitä nyt hyötyisin siitä että on vähän lehmiä ja enemmän peltoa kun ei saa sen enempää luomusopimuksia tukiin kuin maidontuotantoonkaan? Olisi vaan paljon peltoa jolloin joutuisi joko viljelemään hömppää tai sitten paljon viljaa joka sekään ei vaikuta kovin kannatavalta. :)

Nyt on sopiva määrä peltoa ja eläimiä siihen tuotantoon jota nyt voi ja kannattaa harjoittaa.

Ja taseen loppusumma realistisilla arvoilla 3-4 miljoonaa, ja velkaa vähemmän kuin 2012.
[/quote]

Taseen loppusumma realistiseti 3-4 milj ! Tuossa kokoluokassa taseen loppusumma on tiedettävä "irtohihnan tarkkuudella" ja tietää miten tase on laadittu.
Emo puolella lihantuotantoon  menee noin 1,5X määrä rehua, mikä tekee siitä erittäin kannattamatonta. Kun ja jos rehun hinta nousee, tai se on kalliimpaa kasvattaa, ensiksi putoaa pois huonoimmalla rehunhyötysuhteella tapahtuva tuotanto. Lisäksi emotouhu on tukiriippuvaista touhua.
Luin kyllä sen, samaa ongelmaa siinä puimme. Tuotannolta puuttuu kokonaiskuvan hallinta, siis teurastamoilta ja meijareilta. Tuottajat tekevät omista lähtökohdista päätökset ja usein laajentaminen parantaa tilannetta, mutta kun kaikki muutkin tekee niin sitten se homma ei toimikkaan.

Sama ongelma on nautojen loppukasvatuksessa. Muutama vuosi sitten kovasti kannustettiin tekemään kasvatuspaikkoja lisää, johtoporras ei vaan kovasti miettinyt mistä vasikat, kuviteltiin ettei lehmämäärä vähene oikeasti. Vaikka luulisi teurastamoilla olevan siitä melko tarkka käsitys kun nehän sen vähennyksen konkreettisesti tekevät

Se olikin lystiä aikaa. Parhaiten siinä kunnostautui Sininen ryhmä. 12cent lisähintaa investoinneille ja volyymihinnasto päälle. Kolmisen vuotta sitten taisi olla viimeiset konseptinavetan avajaiset. Nyt teurastamot ynnäilevät kasvatuspaikkojen määrän saatavan laskuun ritilämatto vaatimuksella, käytännössä vasikoita ei saa  vuonna-23 betoniritilälle ollenkaan. Kasvatuspaikat varmasti vähenee yli tarpeen. Sitten voidaankin taas käynnistää uusi investointihanke "naudanlihan tuotannon kehittämiseksi" ja pyörä keksitään taas uudelleen.
Peltoa voi ostaa myös sijoitusmielessä, 450e /ha on yhteiskunnan takaama tuotto. Jotkut voi maksaa vuokraakin enemmän.
Kyllä ne kone ja rakennus kustannnukset ovat varmaan isot mutta niin ovat pellonkin kustannukset, pellosta maksetaan jopa yli 400e/ha vuokraa ja kauppahinnat alkavat olla yli 10000e/ha.
Tuohon auttaa hömppäilyn lisääminen.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 102