Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 91

Viestit - optimisti

Hyvä juttu, rahantuloa pienellä vaivalla ei voi estää. Ei edes kepulaisten peukalointi.
Tarvitseeko lihan ja maidontuotanota lisätä ylipäätäänkään? Jos naudanliha jää syömättä, niin eihän siitä kukaan kuole nälkään.
80-Luvulla oli ns hieholehmä. Kerrna poikineesta lehmästä sai paremman hinnan lihaksi myynnissä kuin useampaan kertaan poikineesta. Taloudellinen kannustin oli ihan jonkunmoinen.
Tilatasolla ei muutamalla emolla vasikkatasetta paikata. Jos lihayhtiöiden konsepti emopaikan hinta on vaikka noin 3000-4000e siitä avustus pois, eläinpääoma on sitten noin 1000-1500 e siihen päälle , niin päästään avustuksen jälkeen 4000e pääomaan mikä on rakennuksessa ja eläimessä kiinni. Tuskin on houkutteleva vaihtoehto kaiken muun lisäksi.
Kyllä Valiolla kuitenkin pyyhkii varmaan ihan hyvin, kuten maidontuotannolla yleensä, ihan näin sivustaseuraajana havannoin. Muutama sentti nyt tuskin ketään heiluttaa.
Ei se emonkaan kate mikään häävi ole. Paljon vaatii pääomaa jos tuosta vaan polkastaan liikkeelle.
Mitenkähän teurastamot menaavat vasikkavajeen hoitaa? Leikataanko kaikilta tasapuolisesti vai pieniltä enemmän, vaiko kasvutulosten mukaan?
Punaisten viikkokatsauksesta. Hyvää tuossa on ainakin se ,että tuo pakottaa vaihtoehtojen pohdintaan.
Tosin käy niinkin ,että kasvatuspaikkoja vähenee ja uusi tasapainotila löytyy jollain aikavälillä. 
Tulihan se sieltä, suora lainaus. "Nyt kannattaa kaikkien ostovasikoista riippuvaiset tilat miettiä olisiko itsellä mahdollisuus tuottaa ainakin osa vasikoista emolehmien avulla. Varsin moni tulevaisuuttaa ennustava mittari näyttää, että ostovasikkaan perustuva naudanlihantuotannon riskit ovat kasvaneet." 8)
Mikään ei tule muuttumaan.
Kasvintuotanto / Vs: Tasausäestys
: 18.04.20 - klo:22:08
Hiesusavilla pelastaa paljon kun on vaan tarpeeksi ajoissa liikkeellä. Ja tulee pellosta sileä.
Sitten tulee se luonnollinen loppu. Täytyy opetella olemaan kasvinviljelytilana. Emot eivät ole vaihtoehto, ainakaan minulla.
Ison mittakaavan mullipuolelle on tunkua koska se on aika kannattavaa. Toki peltopuolella pitää olla osaamista ja resursseja mutta noin muuten aika pienellä työllä (siis jos päivittäistä eläinten hoitoa ajatellaan) tekee kyllä tulosta kunhan mulleja on sen 200 sijasta tuhat tai enemmän. Tietty ongelmana on ettei sitä kasvatettavaa kovin monelle tuhannen mullin kasvattamolle enää riitä.
Kannattavuus on perustunut taeurastamojen piste/volyymihinnotteluun. Esim Scanilla on volyymihinta noin 50 cent isoilla kasvattamoilla myös punaisella teurastamolla on määrälisä mutta ei yhtä räikeä. Jos kaikki kasvattajat saisivat tuon vaikka puoli euroa lisää niin homma olisi kannattavuudeltaan ihan ok, varsinkin Scanilla pienemmät tuottajat maksavat suurimpien lisät.
Itseä on lähinnä häirinnyt se ,että kasvatus käyttää pellon tukia tuotantoon. Lopettamispäätös on aina sillontällöin käynyt mielessä.   
Jos herneellä on nyt ns porttihinta 200e/tn, niin hinta on lähinnä pilkantekoa. Herneellä ja pavulla hinnan tulisi alkaa kolmosella tai nelosella , jos meinaavat , että viljely lisääntyy. Viljelykokemusta on sen verran karttunut.
Kuukauden saanut vähintään odotella tässä viime aikoina vk vasikoita. Silti tuntuis saavan lupia laajentaa mikäli haluais.
Ihan uteliaisuudesta kiinnostaa, punainen , sininen vai rannikon murreteurastamo?
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 91