Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 98 99 [100] 101 102

Viestit - optimisti

Mkä pankki?  ???

Onko primeen vai euriboriin?
Kokemuksesta tiedän etteivät muista ;D
Kuinka suuret marginaalit ovat agrolaisten korkotukilainoissa?
Itsellä on 2% ja euriboriin, pankkina paikallisosuuspankki  ???.
Tosin liikepankista lupailivat 1 % marginaalia ja 6kk euriboriin kiinnitettynä  8).
2,5 e/motti mullattuna 8)+alv :D
Naudanlihan tuotannon tukiin ehdotellaan huomenna seuraavaa: Teurastus ja sonnipalkkio irrotetaan tuotannosta.

Mitä olette mieltä, mitenhän sitten tuotanto kannattaa?
Tietysti niinkuin aina ennenkin. Tukien irrottaminen tuotannosta on siunaukseksi!
Naudanlihan tuotannon tukiin ehdotellaan huomenna seuraavaa: Teurastus ja sonnipalkkio irrotetaan tuotannosta.

Mitä olette mieltä, mitenhän sitten tuotanto kannattaa?
Snellman joutuu huolehtimaan alkutuottaja-asiakkaistaan, koska sillä ei ole hirttosilmukkaa nimeltä osuusmaksu. On oltava aidosti asiakaslähtöinen molempiin suuntiin.
Kyllä yksityisellä lihanleikkaajallakin on hirttosilmukka käytössä. Se ei vain kerro sitä sinulle A.Smith. Osuuskunta maksaa samasta lihasta saman verran, mutta yksityinen toimija maksaa sinulle ja naapurillesi eri hintaa. Oletko varma, että saat aina saman liksan? Ettei vaan naapuri ole sittenkin parempi asiakas kuin sinä ja kuittaa paremman tilin?
Myös osuuskunilla on pistehintoja, on myös sattunut ns "omalle kohdalle", sovittiin ettei sitten paljon huudella.
Hinnoista en tiedä, mutta eiköhän snellmannin menestys perustu tilahankinnan optimointiin. Ainaski sikapuolella asiakkaaksi kalastelaan hyvien yhteyksien varressa olevia isoja tuottajia. Näin ollen hankinnan/keräilyn kustannukset per lihakilo on alemmat kuin osuustoiminnalla. Tuotepuolella heillä on hyvä suppea konsepti hyväkatteisissa tuoteryhmissä.
Eikös se noin kuulu menäkkin?
Kannattaisi varmaan vähän rauhoittua, ettei tule tehtyä kiihtyneesä olotilassa mitään järjetöntä. Luottamusmiehiä ja johtajiakin varmaan kannattaa tuulettaa, ettei luottamusmiespaikoista tule mitään kultakellovirkoja(korvaamattomia miehiä ja naisia hautausmaat täynnä).

Muistuttaisin jälleen kerran surullisen kuuluisasta Portista ja Metsäliitto-osuuskunnan tytäryhtiöistä. Jos yritykset eivät menesty vapailla markkinoilla ja tuota riittäväst voittoa, on niiden vaikea taistella olemassaolosta ja tuottaa omistajilleen viljelijöille ja metsänomistajille kasvavaa tuottoa ja omistaja-arvoa.

Paikallisten kauppojen hyllyillä näkyy lisääntyvissä määrin Portin tuontilihaa kilpailijoihin mähden edulliseen hintaan. Ei näytä riittävä, että olaan tuhlattu viljelijöiden pääomat, mutta aletaan velkasaneerauksen turvin markkinahäirikkönä paskomaan omaan pesään. Ymmärtäisin, jos yritys tekisi tulosta tuontilihalla ja tukisi  sillä tilityskykyään, mutta kaupan myyntihinnat eivät puhu  sen puolesta(jonkunhan lihaa on tuotava, jos tuotanto ei täytä kulutusta). Yksityisten pienet toimijat osaavat kyllä hinnoitella tuontilihansa tasolle, jolla tehdään hyvää tulosta.

Toivon että Atrialaiset osuuskunnat eivät lähde Portin viitoittamalle tielle, olipa yhtiötä johtamassa millaisia miehiä tai naisia tahansa. Pääsääntöisesti tuottajien omistamia yrityksiä on johdettu kuin kylämyllyja ja lopputulos on ollut sen mukainen

Kyllä mutta Atrian tyttäret mksavat muualla parempaa lihanhintaa.
Portti on taas hyvä esimerkki viljelijähallinosta ja kunnalspolitiikasta.

On mulle sanonut yks aika iso pomo suoraan:" Että meillä tullaan näkemään maatilojen konkursseja". Oikeastaan tietyillä tahoilla niitä jopa odotellaan. Saadaan aikaan jenkkityylinen "syklituotanto", jossa aina joku ostaa pois jo konkurssiin menneen ja tuottaa halpaa raaka-ainetta niin kauan kunnes itse menee konkurssiin. Tällainen maaseudun tulevaisuushan sopii oikein hyvin pörssiyhtiöille.

Hmh. kätevää on viitata "jenkkituotantoon", jossa kaikki on kauheata ja pahaa. Vade retro, satana!!

Omat parannettavat kohtansa on siellä, mutta keinotekoisesti korkeat tuotantokustannukset ei kuulu niihin. Meillä niitä selitellään lähinnä suurentelemalla luonnonhaittaa ja maksellaan pellosta samalla 3-4 kertaa enemmän.... :D
 
Mun mielestä on vain sopivaa, että systeemissä osaavat pärjäävät ja loput putoavat pois. Silloin ei pääse syntymään kustannusautomaatteja. Muuhun yritystoimintaan verrattuna maataloutta on pidetty erityisasemassa sillä, että kaikki pidetään mukana erilaisilla tukiratkaisuilla. Se taas juontaa juurensa jonnekin suomalaisuuden ytimeen, jossa epäonnistuminen on perisynti. Luontaistaloudessa se johtikin joskus jopa nälkäkuolemaan, mutta eihän niin enää käy.  Takaraivossa asiat tuntuvat muuttuvan hitaammin.

Mun mielestä yks vilpitön konkurssi on ennemmin meriitti kuin taakka. Suomessa vaan on totuttu (taas se suunnaton epäonnistumisten totaalikieltäminen) siihen, että yrittämisessä on panttina oltava koko omaisuus ja mahdollisuuksia on vain yksi. Virheistähän ei voi oppia kun niitä ei tehdä.

Talonpoika ei epäonnistu!! Tai jos niin käy, on syy aina jonkun muun. Ei annettu yrittää!! :P


Parempi komia konkurssi kuin vasemmistoliiton jäsenkirja.

Yrittämiseen sisältyy aina riski. Nykyisellään tuotantoon on tulossa vanhoille jäärille tuntematon ilmiö lainan kanssa pelaamisesta. Vanhojen jäärien tyyli oli muinoin laajentaa lainalla ja sen jälkeen loppuaika hypättiin lepäämään laakereilla ja maksamaan laina loppuun. Uran kliimaksina pidettiin päivää jolloin laina loppui. Isäntien on opittava uuteen että lainasta tulee osa tilan kehittämistä ja arkipäivää. Samanlainen kuluerä kuin mitkä tahansa muut, esim. rehut. Kun laina loppuu, otetaan uutta ja kehitetään tuotantoa. Siinä vaiheessa homma menee perseelleen jos ei tuotannosta saada tuottavampaa kuin maksimissaan välttämättömät tuotantopanokset ja lainojen korot. Siitä voidaan todeta jo että hyvä yritys.  ;D Hypyn voima vain loppuu kesken.

Syvästi ihmettelen miksi lihatilat ovat antaneet sitoa itsensä "omiin" teurastamoihinsa niin vahvasti? Ketjut ovat hypänneet pois rattailtaan ja edessä on ylämäki.

Niin ihmettelen minäkin, olin tässä kilpailuttamassa teurastamoja niin ensiksi ainakin A:n hankintamies kyseli kuinka vahvasti olisin valmis sitoutumaan ???, johon vastasin että, niinkauan kun saan minua tyydyttävää hintaa ja palvelua, ei palattu enää asiaan, mullikoita on reilut sata 8)
Mikä mahtaa olla?
Kertokaa roduista plussat ja miinukset.
Kaikkea on kokeiltu 70-luvulta lähtien ja agn on ehdottomasti paras emo, jos joku muuta väittää niin valehtelee tai puhuu sitten tietämättömyyttään. 8)

Hain kyllä kysymyksellä yleistä asian laitaa , eli onko AB- alueen maidon ja lihantuottajat jo niin kehnossa jamassa, ettei enää kehdata tosiasioita myöntää. Vai satunko nyt vaan asumaan ns. persaukisten alueella?
Kyse ei ole syytellä netissä ketään vaan lähinnä pitää galluppia mikä on asian todellinen tila ympäri suomea?

***Just noista asioista puhuin äsken yhden tuottajan kanssa. Nyt pitäisi pikkuhiljaa tulla rohkeasti esille ne joilla tosissaan on tiukkaa (sillä niitä on ja paljon). Teurastamot pelaa vain aikaa, varsinkin kun lihaa tulee kaikesta huolimatta. Bisnestähän lihalla ei ole enää pitkään aikaan voinut tehdä.

Oma lukunsa on sitten nämä "lehtimannekiinit", jotka hymyilee miljoonainvestointinsa edessä, että hienosti on asiat, onhan ne kun ei vielä yhtään lyhennystä ole tullut. Ei noissa muu v...tuta, mutta aina tuollaisen jutun jälkeen löytyy joku "viisas" joka kehottaa muita tekemään samoin niin maaseutu pelastuu.

On mulle sanonut yks aika iso pomo suoraan:" Että meillä tullaan näkemään maatilojen konkursseja". Oikeastaan tietyillä tahoilla niitä jopa odotellaan. Saadaan aikaan jenkkityylinen "syklituotanto", jossa aina joku ostaa pois jo konkurssiin menneen ja tuottaa halpaa raaka-ainetta niin kauan kunnes itse menee konkurssiin. Tällainen maaseudun tulevaisuushan sopii oikein hyvin pörssiyhtiöille.

Eli summa summarum, mitään ei tapahdu markkinoilla niin kauan kun markkinat toimii ja nytkin ne toimii erittäin hyvin. Velkakierteet useilla tiloilla vain syvenee, mutta se on toisarvoinen asia.
Vastaus karkeasti yleistäen
Aja B : n sonninkasvattajalta jää pääomalle tai työlle korvaus saamatta. Miten kauan jaksaa olla pelissä mukana on sitten jo enemmän tilakohtainen juttu.
Maidontuotannosta en osaa sanoa yleispätevää arviota. 8)
sehän on c-alueen tuottajien vika että kauppias ottaa kolmanneksen lihan ja maidon hinnasta..
On se koska hinta on pohjoisen tuen ansiosta niin surkea.


No eiköpähän se sitten ole sen pohjoisen tuen syy, eikä niiden viljelijöiden..?

eiköhän se ole kauppiaan vika joka sen kolmasosan siihen hintaan laittaa.. ei viljelijöiden. atriahan taannoin yritti nostaa jauhelihan hintaan niin prismaketju ei sitä enää atrialta ostanu.. keskusliikkeet ne on jotka ei halua maksaa enempää..
Yrittäminen ja tekeminen on kaksi eri juttua. Kauppiaat tietävät että, Atria tai HK myy niille joka tapauksessa. Ei terastamoilla ole kanttia sanoa ettei, me myydä tuolla hintaa. Teurastamot puolestaan tietävät että tuottajat eivät laita hanskoja tiskiin, ne vaan uhkailee... :D
sehän on c-alueen tuottajien vika että kauppias ottaa kolmanneksen lihan ja maidon hinnasta..
On se koska hinta on pohjoisen tuen ansiosta niin surkea.

Jos ei olisi tuotantoon sidottua tukea niin markkinat ohjaisivat tehokkaammin hinnanmuodostusta, turha edes muuta väittää.
Huvittavaa oli päivän maaseudusta lukea kun mtk itkee vieläkin yhteiskuntaa lihatilojen hätään, kun kyse on ainoastaan yrittäjäriskin tapahtumasta.
Ei olisi pitänyt ehkä sittenkään ottaa todesta sitä teurastamon agroekonomin juttuja ihan todesta.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Iso A
: 07.04.08 - klo:13:09

***Mitäs pölhöä siinä on? Osuusmaksussa on tuottajakohtainen maksimi, mutta pörssiosakkeita saa ostaa niin paljon kuin kantti kestää...

Sijoituksissa suositellaan riskin hajauttamista. Oman tuotannon kanssa saman toimialan yritykseen sijoittaminen on riskiä toiseen potenssiin. No, nykytilanne kyllä kertoo toista, etelä-Suomen lihatiloilla laitetaan pönkkää ovelle samaan aikaan kun pörssifirmat valloittavat maailmaa. Kotoväkikö muuten käski laittaa mainoksen?
Ihan oikeestikko A ja B alueen lihantuottajt ovat lopettamis aikeissa. Ainakin Lso:n pikkupomon mikaan nyt vedetään vaan isompi remmi päälle.
Navettahankkeita on ihan jonoksi asti.
Sivuja: 1 ... 98 99 [100] 101 102