Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 95 96 [97] 98

Viestit - optimisti

sehän on c-alueen tuottajien vika että kauppias ottaa kolmanneksen lihan ja maidon hinnasta..
On se koska hinta on pohjoisen tuen ansiosta niin surkea.


No eiköpähän se sitten ole sen pohjoisen tuen syy, eikä niiden viljelijöiden..?

eiköhän se ole kauppiaan vika joka sen kolmasosan siihen hintaan laittaa.. ei viljelijöiden. atriahan taannoin yritti nostaa jauhelihan hintaan niin prismaketju ei sitä enää atrialta ostanu.. keskusliikkeet ne on jotka ei halua maksaa enempää..
Yrittäminen ja tekeminen on kaksi eri juttua. Kauppiaat tietävät että, Atria tai HK myy niille joka tapauksessa. Ei terastamoilla ole kanttia sanoa ettei, me myydä tuolla hintaa. Teurastamot puolestaan tietävät että tuottajat eivät laita hanskoja tiskiin, ne vaan uhkailee... :D
sehän on c-alueen tuottajien vika että kauppias ottaa kolmanneksen lihan ja maidon hinnasta..
On se koska hinta on pohjoisen tuen ansiosta niin surkea.

Jos ei olisi tuotantoon sidottua tukea niin markkinat ohjaisivat tehokkaammin hinnanmuodostusta, turha edes muuta väittää.
Huvittavaa oli päivän maaseudusta lukea kun mtk itkee vieläkin yhteiskuntaa lihatilojen hätään, kun kyse on ainoastaan yrittäjäriskin tapahtumasta.
Ei olisi pitänyt ehkä sittenkään ottaa todesta sitä teurastamon agroekonomin juttuja ihan todesta.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Iso A
: 07.04.08 - klo:13:09

***Mitäs pölhöä siinä on? Osuusmaksussa on tuottajakohtainen maksimi, mutta pörssiosakkeita saa ostaa niin paljon kuin kantti kestää...

Sijoituksissa suositellaan riskin hajauttamista. Oman tuotannon kanssa saman toimialan yritykseen sijoittaminen on riskiä toiseen potenssiin. No, nykytilanne kyllä kertoo toista, etelä-Suomen lihatiloilla laitetaan pönkkää ovelle samaan aikaan kun pörssifirmat valloittavat maailmaa. Kotoväkikö muuten käski laittaa mainoksen?
Ihan oikeestikko A ja B alueen lihantuottajt ovat lopettamis aikeissa. Ainakin Lso:n pikkupomon mikaan nyt vedetään vaan isompi remmi päälle.
Navettahankkeita on ihan jonoksi asti.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Iso A
: 05.04.08 - klo:07:59
No paljon se hinta sitten on? Vaikkapa sonni o2 paino 330 /350.
Voipihan sitä rakentoo omalla/pankin piäomamalla, eikä sillon tarvii uottoo niitä valtion rahoja. 8) Pyssyy ne kustannksetkii paremmin lapasessa.
A:n hinta suoraa listalta. Sen saa ihan kaikki, kunhan vaan myy oikeanlaista tavaraa = pihviä. Maidontuotannon jätteellä ei toki jakoa ja eikä tarvettakaan moiseen hintaan.

Tuo 3,15 pihvilihalle on kyllä lähinnä pilkantekoa, pihvinhinta tulisi olla 4,15 niin sitten oltas oikeella suunnalla.Henkkoht olen sitä mieltä, että tuottajien kannattaa hankkiutua eroon a-tuottajista tms ja myydä lihansa vaikka niille pienille lihataloille. Atriasta tulee samalla käytännössä yksityinen ostaja, kun siitä pientuottajaomistus lähtee lopullisesti...

***Asia ei ole noin mustavalkoinen adam. Esim. nettovarallisuuslaskelmassa Itikan osuudesta saa melko muhevan lisän. Itsellä ei ole valittamista atrian toiminnassa muutakuin, että hintaahan ei koskaan saa tarpeeksi
Ei mullakaan valittamista ole, summat on muutenkin pieniä. Muttei nettovarallisuusvaikutus kanna kenenkään bisnestä kovin pitkälle. Mun mielestä aika heikko esitys on ollut, kun hintaa ei tuotteeseen asti ole saatu kuin rippeitä. Lihantuottajathan siinä kärsii, eikä tällainen sivutuotteen tuottaja. :D

***Nettovarallisuusarvo on vain mukava plussa, joka kallistaa tasatilanteessa vaakakupin osuuskunnan puoleen.

Niin jos ei ole ennestään sitä nettoVARALLISUUTTA 8)

Tälläisen sivutuotteen tuottajan täytyy vain omistaa riittävästi Atrian osakkeita, että pääsee nauttimaan halvan raaka-aineensa hyväkatteisesta jalostuksesta ;D
En ole mutta eihän sinne hallintopuolelle kyllä terävin kärki hakeudukkaan. Hallintomiehet virkistyvät vasta sitten kun käsitellään vaaliasioita ja ketä valitaan neuvostoihin ja hallituksiin, niihin juttuihin se ajattelukyky yleensä riittää.
Miten ne hiihtokelit vaikuttaa siellä navetan sisällä?

vaikuttaa satotasoihin pellolla..
Eihän mulikka sitä tiedä missä heinä on kasvanut. Kotieläintalous on vain pellontuotteiden jatkojalostusta. :)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Taksaa!
: 26.03.08 - klo:05:59
Paljonko mahtaisi olla tällähetkellä kilpailukykyinen tuntihinta tien lanauksessa. Vetokoneena olis 80 hv traktori ja itse vanhasta lanasta kunnostettu hydraulinen lana?

Pelkkä lananveto 38E sis alv.
Oma hydraalinen lana 45e sis alv( ei mikään räpsy), traktori 100hp
Sehän alakaapi olla entistä totennäkösempää, että Heinonnii huushollissa siirrytään pikuhilijaa luomutuotantoon. Meinaan että nykysillä/tulevilla apulannan hinnoella se alakaapi olla entistä ekonomisempi vaehtoehto. Selevittäkkääpä luomuasijantuntijat niitä luomutuotnnon riittisie pisteitä ja sitä että montako hehtaarie pittäs olla elläenyksikkö kohti.

Ja jos joellaki on yksinkertasie laskutoemituksie assiesta, niin näkösille vaen.

AI ai. Voi sitä ohdakkeen ja valvatin määrää ja niitä tunteja mitä pitää istua traktorissa, harata, kyntää...Poltto-ainetta menee paljonkin enemmän.
Tarkenna normaaliviljelyä niin pääset parempaan tulokseen.
nyt löytyi keskipiste mistä löytyy suomen tyhmimmät jauholakit ;D
:P :P
Ei se välttämäti tarvii tissinkoittoa tai sikailua tai sen kummemin räkättirastailua. Riittää kun on oikeet kanavat viljan myyntiin...
Ja ei ole C-alueen EKSTRALARGEMEGAGIGA tukia... >:(

Mitkä ovat ne oikeat kanavat siihen myyntiin?

Yksityiset.
Joo mutta mitkä yksityiset?
Miten ne hiihtokelit vaikuttaa siellä navetan sisällä?
nyt löytyi keskipiste mistä löytyy suomen tyhmimmät jauholakit ;D
:P :P
Ei se välttämäti tarvii tissinkoittoa tai sikailua tai sen kummemin räkättirastailua. Riittää kun on oikeet kanavat viljan myyntiin...
Ja ei ole C-alueen EKSTRALARGEMEGAGIGA tukia... >:(

Mitkä ovat ne oikeat kanavat siihen myyntiin?
Nostin 1 euron/ha, se riitti :D
Sivuja: 1 ... 95 96 [97] 98