Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14

Viestit - Kyösti

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.07.20 - klo:09:54
89 mm oli eilen illalla mittarissa 24 h, tässä Kouvolan kupeessa. Satanen kuuluu vähän etelämpänä rikkoontuneen. Mut hyvin pellot tonkin vesimäärän imi, missään ei vettä näy pinnassa.
Mulla vähän samoja ongelmia TL 100 mallissa. Viime syksynä kyntäessä alkoi halvaantua suuntaa vaihtaessa, antoi vikakoodin 39. Lähti liikkeelle sammuttamalla. Aluksi vika tuli kerran pari päivässä, sitten paljon useammin.  Huolto vaihtoi joitain solenoideja ohjaamon alla. Aluksi tuntui auttavan, mutta vika tuli uudelleen. Otin suunnanvaihtajan viiksen irti ja heiluttelin/puhaltelin ja vika hävisi. Koko talvi mentiin ongelmitta, nyt keväällä viimeistä peltoa kylväessä sama vika toistui. Vaihdoin suunnanvaihtajan vivun ja taas on menty ongelmitta. Saas nähdä kuinka kauan.
Ensinnäkin, mihin niitä osuuskuntia oikein tarvitaan? Miksei voisi olla suurta ja mahtavaa koko maa? Nyt meillä on vaan elätettävänä turha toimitusjohtajien ja kenttäpäälliköiden armeija. Ja loppuisi se ongelma, että mitä enemmän maitoa osuuskunta saa, sen enemmän liikevaihtoa ja ehkä jopa tulosta. Sitä lisämaitoa kun vaan se ostaja(Valio) ei tarvitse. Valiossa pitäisi nyt olla rohkeutta ilmoittaa ettei tuotannon lisäämistä tarvita. Mutta sitä on turha odottaa koska samat henkilöt ristivät kissaa sekä osuuskunnissa että Valiossa.
Olisiko aika saada Valiolle ammattihallitus ja johto. Eli maidontuottajat pois hallituksesta ja ammattilaiset tilalle. Ja näille sitten selkeä numerollinen tulostavoite ja tulosvastuu hallintoneuvostolle. Jotenkin tuntuu, että ympäripyöreiden liirumlaarumeiden (esim. vastuullisuus) pyörittäminen on tärkeintä. Asiat voidaan pyörittää paperilla niin, että tj. ja valtava pikkujohtajien armeija voi olla itseensä tyytyväisiä. Työpaikka on varma ja kohtuullinen palkka juoksee.
Ja ihan tilatasolla, harva perustaisi pikkukylään vaikkapa kahvilaa jossa niitä jo ennestään on niin paljon ettei asiakkaita kaikille riitä. Maito kun van on vähän "sosiaalisesti" ostettu tuote. Ostaja ostaa vaikkei ehkä haluaisikaan.
Mitenkäs, jos ajatellaan, että jokainen jatkava tila haluaisi laajentaa sinne 2-3 robotin luokkaan, osa tietenkin asemanavettatilojakin, mutta lehmämäärä jotain tuollaista - onko sille maitomäärälle markkinoita?

Aina on markkinat määrästä riipumatta mutta hinnan voi katsoa Irlannin/Uuden Seelannin tilastoista. 30senttiä taitaa olla pitkän ajan keskiarvo.

Sinulla on kauhea tarve uskoa että navetallesi on tarvetta, ei ole. Rakenna jos haluat, mutta kaikki tulevat toimimeen, ja varsinkin Valio ja kotimaiset maidontuottajat noin yleensä tulevat toimeen luultavasti paremmin, ilman että rakennat.
Sama pätee herran laajennusaikeisiin, kukaan sitä lisämaitoa ei tarvi. Siitä on vaan haittaa. Varsinaista jeesustelua.


http://stat.luke.fi/maito-ja-maitotuotetilasto

Tuotanto pyörii taas kerran ihan samoissa kuin viime vuosina muutenkin. Monilla oli aika huono rehuvuosikin 2017 (kuten meillä), ja silti samoissa mennään.
Eiköhän siellä joka meijerillä kuhina käy. Veikkaan, että toukokuun puolelle menee, ennen kuin kattava katsaus tilanteesta tulee. Aika sykleissä nämä asiat tuppaa menemään. Joskus vain mietin, kun porukka vaihtaa meijeriä, miksi siitä jopa naapurisopu menee. Jos itse oisin nuori tuottaja, paljon velkaa, paljon tulevia investointeja ja se tärkein, halu jatkaa tällä alalla, katsoisin kyllä hyvinkin tarkkaan vaihtoehdot. Jos toinen maksaa tuotteesta enemmän kuin toinen, miksi sitä vähänkään suurempaa tuloa en itselleni soisi? Eihän se tulo ole omalla tilillä kuin ohikiitävän hetken. Kyllä sille on ottaja jo valmiiksi.

Moni myös odottaa venäjän rajojen aukeamista. Sitä saa odottaa. Siellä on jo niin pitkällä tuotantolaitosten valmistuminen ja tuotanto itsessään, ettei sinne suuntaan tosiaankaan kannata toivoa laittaa.

Ja ennenkuin joku saa hepulin ja syyttää minua isänmaan petturiksi, niin aina, ihan aina ensin kotimaisuus, Siinä mittakaavassa kuin se on mahdollista maidonkin ja yleensäkin maatalouden suhteen. Mutta en lähtisi syyllistämään ketään siitä, että meijeri saattaa välillä vaihtuakin. Mikä oikeus kenelläkään on toisen yrittäjän laillisen liiketoiminnan moittiminen? Yrittäjä nimensä mukaisesti yrittää. Ja siitä yrittämisestä on täysi oikeus saada korvaus. Ihannetilahan olisi, että näin maitopuolellakin tulo tulisi sieltä omalta tilalta, eikä muualta tarvitsisi leipärahoja tienata. Onko se sitten nyky-yhteiskunnassa edes enää mahdollista, onko puupohja-aikaa sekin

Ise olen aina tehnyt päätökseni yrityksen etua ajatellen. Jos se ei ole keneltäkään pois, miksi tuntisin siitä syyllisyyttä, vaikka tiukkojakin kommentteja olen saanut? Ei tämän tilan laskuja kukaan muu maksa kuin minä. Ei niitä laskuja kukaan muu teekkään kuin minä.

Tätä maailmanmenoa tyynesti katsellen toivotan kaikille hyvää viikonloppua. Jokaiselle voimia, omanarvontuntoa ja hyvää mieltä. Itse lähden pitkälle lenkille, saisi tuon talven aikana kertyneen vararavinnon ennen juhannusta sulamaan. Tuli muuten mieleen tuosta paisumisesta, että kun kaikki väittää, että se johtuu siitä kun syö liikaa. Kissanviikset se siitä johdu, vaan siitä yksinkertaisesta syystä, että suu on isompi kuin persesilmä!!! :D ;)  :D  :D
Kenelle nyt sitten tuotat? :)


Se että maitosektori on Suomessa nyt huonossa hapessa, johtuu monesta seikasta. Mutta yksi tärkeä on se, että kotimaan kilpailu on kasvanut ja priva labelille löytyy paljon valmistajia. Ja se taas johtuu siitä että Valio ei enää määritä hintoja vaan kauppa, koska tarjontaa on pieniltä meijereiltä + Arlalta enemmän. Eli tämä käänne jossa tuottajat ovat siirtyneet Valiolta, on kaikilta maidontuottajilta pois, mutta se nyt on mitä on. :) Toki kriittinen piste on jo ohitettu, että ei tulevilla siirtymillä enää ole väliä, Euroopan hintoihin ollaan menossa.
Sekin olisi hauska tietää, että mitä esim. Kaslinkki pystyy maksamaan tuottajille "Kotimaista -maidon" myynnillä?

Kaslinkin hinta on sidottu Valion hintaan. Tämän päivän maakuntalehdessa yksi Kaslinkin suurimpia, ellei jopa suurin, tuottajapariskunta (siis tila, ei ihmiset noin fyysisesti) valittivat hinnanlaskua. Tosin niin valitan minäkin. Sorkkahoito jääköön käsittelemättä.
Tohon alkuperäiseen ongelmaan...
Taikasana on pyogenes. Niitä on muutama ollut vuosien varrella, kaikilla varoaika vähintään kaksi  viikkoa. Parhaillaan on yksi, jonka varoaika päättyi kolme viikkoa sitten. Eilen oli maito sinistä, myös se fiftififti sekoitus. Jospa viikon päästä testailis. Ja jokainen pyogenes-lehmä on ollut meillä tosi huonossa kunnossa, ovat selvinneet muttei niistä mitään lypsäjiä ole enää tullut. Ja hoitona ollut aina penkku pistoksena ja tuubina.
Vapaa sana / Vs: raskasta joulua
: 18.12.17 - klo:15:43
Kahtena vuotena noissa käynyt, kaukana raiskaamisesta. Upeita konsertteja. Tänään joku veti jouluvirren uudella sävelellä ja ihme sovituksella jouluradiossa. Se oli jouluvirren raiskaamista.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Lietteet
: 05.10.17 - klo:18:19
Koko päivän on lietettä mennyt peltoon, vaikkei yhtään kuormaa ole lähtenyt säiliöltä, eikä yksikään vaunu tallannut peltoa. Jos käyttäis kulunutta elvistelyhokemaa, letkulevityksen ylivoimaa.
Kasvintuotanto / Vs: Kato uhkaa viljaa !
: 16.08.17 - klo:08:47
Raisiossa tehoisan lämpötilan arvo 13.8.2017  922 astetta.
Rukiit ja ohrat tulevat puintiin nyt, aivan kuin aikaisempinakin vuosina.

Vuonna 2015 Reetta tuli puintiin 20.08. Vähintään samaan päästään tänäkin vuonna.
2015 oli satoisa vuosi, koska kosteutta riitti. Nyt on ollut huomattavasti
kuivempaa.

-SS-
Kuis se menee, laskettiinko lajikkeen lämpösummavaatimus keltatuleentumiseen. Ja siitä puintiin eli täystuleentumiseen reilu viikko tai miten hermot kestää. Esim.  Kaarle-ohran lämpösummavaatimus on  931 astetta, kylvöpäivästä sitä on kertynyt n.860 astetta. Näillä lämmöillä lisääntynee 8-10 astetta/vrk. Kasvuston perusteella ei varmasti ole puitavissa reilun viikon kuluttua, syyskuun alkuun menee varmasti. Muttei mitään paniikkia, sato näyttää vähintäänkin hyvältä ja valmistuu varmasti. Jos puintisäitä vaan on nii mitään katoa ei todellakaan ole tulossa.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 07.08.17 - klo:12:38
182 mm vapusta, 83 mm viimeiset 5 vrk, Kymenlaakso edelleen, Kouvostoliiton rajapinta.
saattaa olla kosteutta nuppien takana   katoppa onko net märkiä    itellä nyyssä  ( tl ) teki kosteus kepposen nostolaittelle   mutta kun kuivasin ja laitoin atn kosteudenpoistajaa niin nyt jo pelannu melkein pultoista vuotta hyvin                  niin ku nyt tuo toimii
Mulla on tl 100 vm 2002, johon otin ostaessa vähän arkaillen sähkönostolaitteen. 15 vuotta on menty ilman minkäänlaista ongelmaa nostolaitteessa ja muutenkin ollut perusvahva kone, fiat peruja nääs.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 14.07.17 - klo:15:12
Olisi mielenkiintoista tietää missä päin nuo hurjat sademäärät on saatu. Nimittäin ei kerro paikasta mitään jos on vain "meilläpäin". Täällä länsirannikolla, Vaasan ympäristössä, ei paljoa ole tällä viikolla sadellut, tähän mennessä 6mm. Muutenkin sateet tulleet pieninä annoksina, suurin kertasade n. 10mm heinäkuussa, yleensä vain 5-6mm. Eli tasan ei käy onnenlahjat, eipä ole kotitarve juurikasmaata tarvinnut kastella.
Kymenlaakso, 87 mm vapusta tähän hetkeen. Tosta määrästä 38 mm tällä viikolla. Silti Kaarlen tähkässä 60 jyvää, ainaskin tyhjää, aika näyttää montako täyttyy. Helpottaako?
Vähän ehkä asian vierestä mutta kuitenkin..
Eilen tuli kirje kunnan/kaupungin (oma kuntani on ulkoistanut ympäristöpalvelut naapurikaupunkiliitolle) ympäristöviranomaiselta, että ympäristöluvalliset eläinsuojat tarkastetaan tästä vuodesta lähtien viiden vuoden välein. Tarkastukset ovat nyt maksullisia, joko 400 euroa tai mikroyrityksiltä 200 euroa.
Lasku tulee kuulemma vasta tarkastuksen jälkeen. Tarkastuspäiväkin annettiin toukokuulle parhaaseen peltotyöaikaan.
Jääkö tämän jälkeen edelleen Elyn vuosiraportointi-oikeus voimaan, samoin siitä tulevat maksut.
Sanoin rouvalle, että taidan tehdä kuntalaisaloitteen taajama-alueilla olevien asumusten kesäaikaisesta nurmikonleikkuusta. Valvontamaksu 50 e/kk.
Onks Ojalaa näkyny?

Aikaisemmin aiheesta kovin varmoin tiedoin melusi
Kuuliainen ihminen on ottanut vihjeestä vaarin eikä kommentoi oman yrityksensä asioita julkisesti. Ja on kohtelias eikä arvostele vanhoja ja sairaita, ikä ja terveys takaavat miltei diplomaattisen koskemattomuuden.
Ja avataan nyt vielä tätä kokonaispaketti sen osalta, kuka kaiken maksaa: Tuottajathan sen maksaa. Jos veikataan että koko potti tulee olemaan korvauksineen vaikka 120 miljoona (juuri koskaan korvausvaatimukset eivät ole menneet sellaisenaan läpi vaikka olisi mikä päätös taustalla, Lemminkäinen maksoi noin kolmasosan vaadituista rahoista) niin seuraavan kymmenen tai 20 vuoden aikana se pikkuhiljaa maksetaan tavalla tai toisella kun ei tehdä sellasia kannattavia investointeja jotka muuten olsi tehty tms. Tekee ehkä puoli senttiä vuositasolla jos puhutaan maksamisesta pitkäikäisiä investointeja vähentämällä

Ja tosiaan ne jotka tuottavat seuraavat 10 tai 20 vuotta paljon maitoa Valiolle (kuten allekirjoittanut) maksavat näin ollen paljon, ja ne jotka esim. lopettavat parin vuoden kuluessa, eivät maksa juuri mitään. Ja tosiaan litrojen suhteessa se maksetaan, kuten Valion tuloksentekokyky muutenkin.

Iso summa kaikkinensa, mutta esim. Venäjän rajan sulkeutuminen on ehtinyt olla jo varmaan 5 kertaa kaliimpi paukku Valion tuottajille. Ja toisaalta joku onnistunut arvotuotteen lanseeraus vaikka Kiinassa voi tuoda summan vuodessa takaisin. Nämä on niin näitä, paha sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Monilla firmoilla on joka tapauksessa kymmenien tai satojen tai jopa tuhansien miljoonien eurojen kömmähdyksiä menneisyydessään (oli sitten oikeuden päätös tai ei, ei se niitä rahoja muuksi muuta), ja silti ovat maailman huippua ja hyvässä iskussa.

Minullakin on ajatuksena tuottaa vielä vuosia maitoa Valiolle, ellei terveys tms. syyt sitä estä. Mutta kysymys onkin vastuun kannosta. Olkoonkin laki kuinka tulkinnanvarainen ja huono, niin nyt on oikeuden päätös että mentiin harmaan alueen tummemmalle puolelle ja aiheutettiin omistajille mittavat vahingot. Tiedän varsin hyvin, ettei keneltäkään rahallisia korvauksia voi saada, mutta jokaisen näitä päätöksiä tehneeen tulisi kyllä vetää asiasta johtopäätöksensä. Ketä siihen johtoryhmään kuului en tiedä, mutta kenelläkään ei tulisi olla sädekehää päänsä päällä. Jos nykyinen tj oli silloin päätöksiä tekemässä olisi hänen aika mennä. Kukaan ei ole korvamaton ja vastuu tulee uskaltaa kantaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 14