Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8

Viestit - Uniq

11500h ajanut Volvon L50C ja L180C:tä,autojen lastausta ja lumitöitä.
Sellaista traktoria ei ole tehty joka tuon 50:n pesee lumitöissä,eikä tehdä.
Käsittämättömän hyvä kone jossa suunnanvaihdon saa valita
myös oikealle kädelle kuormaimen vipujen viereen eli keinukatkaisin
ja tuolla keinukatkaisimella ei tee yhtään mitään paitsi kauhahommissa
silloin riittää sormet.

Vähää pitää kyllä ihmetellä minkä takia pitäis lattialle saada tuo suunnanvaihto
kun sitä pyöräkuormaajissakaan siellä ei ole.Siinä tapauksessa toki kun se vipu
on sellainen kun se Valtrassa ja Jontikassa on.Massikka on osannut tuoda siihen
kytkimenkin
ja pikavaihteet,kukaan muu ei.

Kuten myös Zetor, Proxima Power mallissaan. Toimii niin jouheasti että korvaa jalkapolkimen "hivutus"siirrossa täysin.
Vapaa-asento on niinkuin tuo kytkin ja pikavaihteet on etukuormaimen vivussa (jonnikassa)  :D
juuh omassakin 6620 pikavaihteille nappi etukuormaimen vivussa, se on kyl parasta koko rattoris ja pois en antas mistään hinasta! Tuossa yks tuttu oli itte värkännyt myös tuon suunnanvaihdon vipuun ja itekkin siitä täs haaveillut, sit vois vaikka jesarilla teipata vasemman käden urakkanuppiin kiinni....  :D
jos muuhun hommaan et traktoria tarvi niin osta pieni pyöräkuortmaaja esim volvo 50 ..

Talossa on jo pyöräkuormaajan tapainen värkki= pieni nelipyöräohjattu kaivurikuormaaja 5,5t ja siinä nivelaura mut ei yksistään pärjää sillä, nopeampi on traktorilla lingota käytäviä kuin ajaa kasalle!
tota en kyl ymmärrä, että lingolla ajaminen olisi jotenkin ratkaisevastikkin nopeempaa.... ??? ite haaveilen tässä(niinkuin tuolla toisessa viestiketjussa jo kyselin) pihojen auraushommiin pienestä pyöräkuormaajasta levenevällä. omien kokemuksien mukaan kaikista kustannustehokkain ratkaisu.
Kasvintuotanto / Vs: Härkäpapu
: 10.02.10 - klo:21:38
onkos siementä enään missään saatavilla? serttisiementä ei ainakaan, mut löytyykös harmaata?
hieman omia ajatuksiani:

Olen tuonut koneita itselle ja muille ulkomailta, mutta osan ostan edelleenkin suomesta. Yleensä kone on kannattavampi tuoda ulkomailta kun sinulla ei ole uudenkarheaa vaihtokonetta (poikkeuksena se että saat entisen myytyä kelvollisella hinnalla eteenpäin), ulkomaan ja suomen hintojen ero on yli 5000€, (joskus jokin pienenpi juttu pienemmälläkin hintaerolla), kun et saa suomesta sitä mitä tarvitset, kun et tarvitse rahoitusyhtiötä vuosien mittaiseen suhteeseen kaveriksi.

onhan näitä muitakin juttuja mutta kyllä suomestakin tietyissä tilanteissa kannattaa ostaa, mutta itse ajattelen suomen ja ulkomaiden liikkeitä samalla tapetilla. Ulkomaiset vain sijaitsee hieman kauempana. Virolaiset on jopa toisinaan halukkaita ottamaan traktorikaupassa vaihtokoneen suomesta vaihdossa joten aikalailla samantekevää on mistä koneen ostaa kun hinta vain on sopiva.
Juuri näin! Itekkin pidän niin kotimaista kuin ulkomaista konekauppaa samalla viivalla, ihme hypetystä aina tuosta ulkomaankaupasta, että niinkuin se olisi jotain rakettitiedettä. 
Suomessa etuna rahti(usein keskusliikkeet varsinkin lupaa "kaupanpäälle"), vaihtokoneesta pääsee eroon ja rahotus.
Ulkomailta ostaessa hinta. Nythän on ilmestynyt rahoitusyhtiötä, jotka ovat tarjoutuneet ostamaan ns. rahoitussopimuksen ehdoilla koneesi, myös ulkomailta tulleen. Hiukan kallista rahaa vaan ollut, mitä oon kysellyt.... Sitä vaan ihmettelen, että jos ulkomailta ostaa joltain koneketjulta, niin miksei konetta saa jonkun maailmanlaajuiseen rahoitusyhtiön kautta? vai onko joku saanut?
tuon isomman pyöräkuormaajan hinta olisi aika houkutteleva. Liekkö sitten tekee mitään? Eihän tuolla hintaa saa kuin hyvin varustellun 630 avantin.
samaa kattelin...!  :o
tunnustaako kukaan tollasella ajaneensa/omistavansa?
Miten Uniq kuvailet eri tuotantosuuntia ja -tapoja siellä? Millä alalla parhaat näkymät?
no vaikea sanoa, mutta ite silloin siel suunnittelin, että kun siellä on valtavasti niitä isoja vanhoja navettoja(nyt puhun itseäni vähän pussiin näiden vanhojen rakennusten kanssa...) tyhjillään, että niihin saisi todella pienillä investoinneilla mulleja kasvamaan, mutta siitä kyllä kaikki sanoivat, että se on niin huono bisnes, ettei kannata edes suunnitellakkaan...
Atriahan lähti isolla rahalla näyttään miten homma hoidetaan ja rakensi uudet tuotantorakennukset ja kaikki, mutta eihän tuo heilläkään näytä homma oikeen lähtevän käyntiin. Viimeksi viime kesänä tuolla atrian tilalla käyneenä näytti heillä edelleenkin olevan suurin ongelma työvoimassa, joka heijjastu suoraan tuotantoeläinten tuotokseen. Rehu oli huono laatuista etc.
Silloin kun itse olin harjoittelussa(2007) oli vehnän viljely oikeasti hyvä bisnes. mutta nyt typen hinnan noustua pilviin ei sekään ole enää mikään kultakaivos... Jos kasvinviljelyä suunniteltaisiin, niin tällä hetkellä käsitykseni mukaan öljykasveja maximialat ja sitten jotain ruista tai vastaavaa pienin tuotantopanoksin viljeltävää kasvia vuorotteluun, voisi olla ainakin lähellä optimaaliratkaisua.
Sikabisnes voisi olla mustahevonen, mutta minulla ei mitään käsitystä sianlihan hinnasta eestissä...

somebody77:
tarton lähellä olin kasvinviljelytilalla. Samat havainnot itsellä, ne jotka tuolla rallilla ovat jotain oikeasti tienanneet ovat niitä, jotka ovat lähteneet heti kun eesti liitty EU:hun, muuttaneet paikanpäälle ja nyt alkavat myymään tilojaan. Jos oikiasti on tienaamisen tavoittelu mielessä liikenteessä, eikä pelkästään rakkaudesta maanviljelyyn, en suosittele eestiä ollenkaan. Se on jo menneen talven lumia. Kyllä nyt pitäs kääntää katseita mm. Venäjälle päin.
http://www.talouselama.fi/sijoittaminen/article164815.ece
Viestiketjua ylös!
  Ja asiaakin on, ottakaapa pistäen listausta uhkista ja heikkouksista asiaan liittyen.

  Kaikki mikä tulee mieleen olisi avuksi. Aivan päättömätkin uhkakuvat esiin!


  Mahdollisuuksia ja vahvuuksia voi myös kirjoittaa, ei ole haittaa. Mutta erityisesti kiinnostaa kielteiset asiat :) :) :) :)
Yhden kesän virossa harjottelussa olleena sanonpa tässä sitten omia mietteitäni asiasta. Itsekkin olin visioinut 1 000hehtaarin tilasta viron puolella, mutta kyllä tuon harjottelun jälkeen visiot ovat realisoituneet ja taidan pysyä ihan täällä kotisuomes....paitti tietty jos saisi jostain Liettuasta sen 10 000hehtaaria hallintaan, niin sitten asia olisikin jo toinen....
mutta siis asiaan ja korostan, että nämä nyt ovat omia näkemyksiä, ei siis mitään "oikeita" vastauksia:
kyllä omien kokemusten mukaan suurin riski on työvoima. sitä on vaikea ymmärtää, ennenkuin on itse kokenut, että kuinka erillainen kulttuuri voi olla noinkin läheisessä maassa. Nuorten keskuudessa maatalous on todella aliarvostettu, heitä ei voisi vähempää kiinnostaa maataloustyöt. Vahemmista ihmisistä sitten n. 90% on jonku asteisia alkoholisteja...välillä on hyviä aikoja ja välillä sitten reilummasti huonompia(esim. puintien aikaan napsahtaa sellanen 3 viikon ränni päälle)...
Mitä tässä nyt olen tätä ketjua seuraillut, niin olen käsittänyt, että tämä porukka meinaa jossain määrin hoittaa työt A. omien tilojensa kalustolla ja B. pääosin omalla työpanoksella. Tuohon voin sanoa heti, että ennenpitkää sekä A ja B eivät tule onnistumaan... A. kuulostaa hienolta teoriassa, mut käytännössä tulee ongelmia, kasvukaudet ja työhuiput menevät kummiskin jossain määrin päällekkäin. en suosittele missään nimessä B. tuo on heti ensimmäinen pilvilinna-ajatus mistä pitäisi päästä pois. Se menee ehkä hyvin 3-5 vuotta, mutta sitten tulee kyllä jo ongelmia, kotona vaimokkeet ei tykkää ku miehet on virossa vähän väliä yms yms. Ja mitä itekkin viron maalla näin, niin useammankin tilan tarina oli, että 10 vuotta sitten oltiin lähetty porukalla viljeleen tilaa viroon, 5 vuoden jälkeen omistajilla olivat sitteen menneet sukset ristiin ja niitä oppirahoja makseltiin vieläkin. Ainakin pitäisi kaikille olla selvillä kuka on porukan tj, kaikki sitä eivät voi olla...
Mielenkiinnolla jään seuraamaan, kuinka tämä rojekti tulee etenemään, kun tähän on täälläkin näin ns. julkisesti haettu porukkaa mukaan, että melko sekalainen seurakuntahan siinä on koossa. Tieten, jos porukka sattuu olemaan avoimin mielin liikkeellä ja ymmärttää projektin realiteetit, niin voihan tämä onnistuakkin! Mutta jotenkin tätä palstaa seuranneena minulla on tullut sellainen käsitys, että ensimmäinen selkkaus tulee tilan rattorin merkin valinnassa....
Sellaisen uhkatekijän voisin vielä nostaa, kuin vanhat rakennukset. Ideaali tilannehan olisi, että saisi ostaa vain pellot ja siihen alkaisi tyhjästä rakentaan hallit, kuivaamot etc. Mutta taitaa olla, että aina siinä tulee mukana myös jonkunlainen vanha talouskeskus. Jos lähdetään siitä tilanteesta, että vanhoja rakennuksia käytetään, niin paljon kuin vain ikinä on mahdollista käyttää, hyväksi ollaan taas heikoilla vesillä. omalla harjoittelutilallani oli mm. näin tehty. Loppujen lopuksi olisi ollut huomattavasti kustannustehokkaampi ratkaisu vetää kaikki sileäksi ja laittaa uutta rakennusta pystyyn. Nyt aikaa ja rahaa paloi vanhojen rakennusten korjailuun yms.
no miten verrattaessa esim. villeen tai lumberggiin? voidaanko edes puhua samana päivänä?
mites toi suomikonekin on noin halpa? :O eikö näiden hinnat muka oo ton korkeempii?
mitäs kokemuksia pienemmistä pyöräkuormaajista? mascusta vilkasin ja heti hyppäs tällanen silmille:
http://www.mascus.fi/Maarakennus/Kaytetyt-Pyorakuormaajat/Volvo-L30/8f8b208b-d7d7-41fa-9a71-97ae1183162c.html

paljonkos tuon kokoluokan vehkeillä ajaa? ja onko noi muutenkaan mitenkään verrattavissa kunnon kokoluokan pyöräkuormaajiin? miten tiellä ajo ominaisuudet? Lähinnä suunnittelen tollasta pihojen talvikunnossapito tehtäviin...ajatuksia?
niin pitää muistaa mistä asetelmista ja syistä nykyinen verotusjärjestelmä on luotu. Takanahan oli raju lama, jolloin firmoja oli kaatunut yksi toisensa jälkeen. Haluttiin järjestelmä, joka tukisi firmojen taloudellista sietokykyä ja mikä on parempi kannustinmuoto tämmöisen saavuttamiseen, kuin tarkoitushakuinen verotusjärjestelmä.
Järjestelmähän hakee nettovarallisuuden kautta, et firmojen talous olisi mahdollisimman vakaalla pohjalla. Jos järjestelmä ei tukeituisi nettovarallisuuteen, niin eihän varallisuutta olisi mitään järkeä sijoittaa yrityksiin, vaan kaikki rahat otettaisiin omistajien käyttöön mahdollisimman nopeasti.
Järjestelmä tuli testatuksi viimeisimmässä taantumassa(jossa edelleen rääpystämme). Mikäli yritysten varallisuuspohja olisi ollut toisenlainen, olisi tämänkin taantuman jälki yrityspuolella mitä luultavammin ollut hyvinkin paljon rumempi...
Liian uteliaana ihmisenä olen jonkin verran tutkinut noita Oy-maatilojen tulostietoja. Monessa tapauksessa kun jo pitkään "isollaan" ollut toiminta on yhtiöitetty, on ensimmäisessä Oy:n tilinpäätöksessä ollut aivan mahdoton tulos. Ilmeisesti veronmaksua on kaikin keinoin lykätty henkilökohtaisessa verotuksessa ollessa ja Oy:ksi päästyä suma voidaan sitten purkaa näkyvinn ilman vero%:n kohtuutonta nousua. Seuraavien vuosien tulos on sitten linjassa yhtiön kannattavuuden kanssa.
ensinnäkin verosuunnitelussa pahasti pielessä jotain, jos verotuksessa suuria vuosittaisia vaihteluja(toiminnan ollessa muuten suht vakaata).
ja toisekseen, jos henkilöyhtiössä on veronmaksua "kaikin keinoin" lykätty, purkautuvat(esim. vapaaehtoiset varaukset) nämä toimet yhtiömuodon vaihdoksen yhteydessä, eli henkilöyhtiön viimeisessä tilinpäätöksessä. Vai tarkoititko juuri tätä? itse käsitin tuosta, että tarkoiti Oy:n ensimmäistä tilinpäätöstä....?
Itsekkin nostin tuossa nuo päivärahat esille, mutta en tosiaan tarkoittanut, että niillä pelkästään kukaan elelisi. Ne ovat vain monen muun seikan joukossa tekijä, joka tulee ottaa huomioon laskelmissa.
Ja jos palkansaaja on myel- tai yel-vakuutettu, ei tosissaan muuta ekstraa menopuolella ole kuin muutapa prosentti niitä sotuja.

Petri
+ henkilökohtanen verotus.
Tuo olisi aika kätevä koneketju kun osa lohkoista on kaukana. Paljonko lentokenttää tuo mahtaisi vaatia? Taitasi joutua laskeutumaan naapurin puolelle, tai sitten jonnekkin lakokohtaan.
oha sitä lentorahtiakin ennenkin tiputeltu koneesta ilman laskeutumista, ei muutaku laskuvarjot kiinni nyykkäreihin! :D
Sekä palkka että vuokra ovat yhtiölle vähennyskelpoisia menoja.
Palkkatulo saattaa olla kevyemmin verotettu saajalleen kuin vuokratulo.

Totta, mutta yhtiön ei tarvitse pidättää veroa vuokrasta, siitä ei mene sotua, eikä se vaikuta muihinkaan välillisiin kuluihin, tosin taitaa olla eläkemaksun kanssa niin, että se on so***** johonkin kiinteään summaan maatalousyhtiöissä, eikä nouse kuten nousee työntekijöillä.
hmmm....tämähän olikin ihan mielenkiintoinen ajatus. ja tuo vuokratulohan olisi sitten pääomatuloa...?
mitenköhän verottaja mahtaisi suhtautua ajatukseen? aika selvää veronkiertoahan tuo olisi, tai ainakin vaikeassa on keksiä "liiketoiminnalliset syyt" tuommoiselle järjestelylle.
Olen antanut itseni ymmärtää, että verotettavaa ansiotuloa saa olla 100 tonnia per yrittäjä, jonka jälkeen kannattaa verotuksellisista syistä ruveta miettimään vaihdosta. Ketjun alussa joku kysyikin oleellisen kysymyksen, millä perusteella vaihdosta ollaan suunnittelemassa. imagon merkitys mahdollista myyntiä ajatellen voisi olla yksi peruste.
Tuossa koulunpenkillä on juurikin näitä asioita laskeskeltu, niin kyllä nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että verotettavan ansiotulon ylittäessä 80k VEROTUKSILLISISTA SYISTÄ olisi aika miettiä yhtiömuodon muuttamista.
Pitää muista, että Oy antaa paljon mahdollisuuksia, mutta myös vie:
-Verottaja on huomattavasti tarkempi yksityistalouden ja yrityksen menoista(henkilöyhtiössähän menee vielä jossain määrin ns. yksityistaloudenkin menot, riippuu vain kuinka härski uskaltaa olla)
-Verottomat päivärahat(jonka joku jo nostikin esille), näyttelee yllättävän suurtakin roolia oikein käytettynä
-Jos omistat Oy:stä yli 50% luokitellaan sinut vielä yrittäjäksi -> kuulut Yelin piiriin -> palkanmaksussa huomioitava
-yrityksen myynti konsernirakenteesta: jos liiketoiminta on ollut hallinnassa yli vuoden: myyntivoitosta ei tarvitse maksaa veroja OLLENKAAN. Tämä on sellainen asia joka vaatii vielä tarkempaa laskentaa esim. sukupolvenvaihdoksissa, mutta muilla aloillahan tämä on yleisesti tiedossa ja käytössä.

Nämä tällaisina yksittäisinä kohtina, mutta isompana asiana nostasin esille uusimman KM:n (15/2009) sivut 64-65. Jos tämä on se linjaus mitä valtionpolitiikka harjoittaa tälle alalle, niin tämähän lyö aika kovasti jarruja yhtiömuodon muuttamiselle Oy:ksi. Yksittäinen asia tämä, mutta niinkuin tuolla jo mainittiinkin Oy:stä ei takaisin ole tulemista.... Kaiken kaikkiaan asiallinen kirjoitus Keskustalaiselta kansanedustajalta. Itselle tuli ainakin yllätyksenä ja ihmettelen, ettei tuosta ole ollut isompaa hälyä..?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8