Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Riihivaari

Kuinka kauppa suhtautuu viljaerään jos rehellisesti kertoo etukäteen että viitteitä jauhokoisasta,voisiko tuota sekoittaa isompaan erään vai pilaako koko satsin. Tuo lannoituskäyttö saattaa tökkiä jos joku pelkää että tulee hukkista mukana. Polttoarvohan noilla on hyvä,kuivaa tavaraa muun materiaalin sekaan.

Useammasta tehtaasta ja  ihan pelkästä eläinrehuakin tekevästä tehtaasta tiedustelin, ja vastaus oli ehdoton ei. Jauhokoisa on pirullinen leviämään siilosta toiseen, ja sen hävittäminen myöhemmin niistä hankalaa. Todennäköisesti tämä on siis omissa siiloissa jo ehtinyt leviämään laaja-alaisesti. Mitään vilunkia en halua asian tiimoilta harrastaa, kun vakavasta asiasta kuitenkin kyse. Kauraa meillä ei ole ollut viljelyssä vuosikymmeniin, ja hukkakauraongelmaa ei ole juuri ollut. Muutama yksittäinen noukittu vuosittain käsin. Ehkä se polttaminen olisi sitten paras vaihtoehto, kun vaan sopiva laitos siihen löytyisi.
Taitaa olla lannoitusarvo parempi, kuin myydä mihinkään.

Siinä olisi muuten hyvä idea, mutta olemme luopuneet jo viljelystä. Mahtaisiko innokkaita viljelijöitä löytyä lannoittamaan peltojaan tällaisella viljalla? Kova halu olisi saada siilot tyhjäksi. Tämä yliaikainen varastointi ei ollut oma valintani, enkä pystynyt muiden päätöksiin valitettavasti vaikuttamaan.
Vaikka saisin toukat tapettua ja puhallettua pois, niin eikö niistä jää kuitenkin jotain rihmastoa, ulostejälkiä yms. viljaan? Ymmärtääkseni viljan vastaanotossa on ehdoton nollatoleranssi mikäli löytyy pieniäkin jäämiä jauhokoison olemassaolosta. Viemissäni viljanäytteissä ei ollut yhtään varsinaista toukkaa, mutta useammassa näytteessä oli viitteitä niistä.
Viljan polttamisesta energialaitoksissa löytyy tietoa enemmän n. 10 vuoden takaa. Minkälaista hintaa vehnästä ja ohrasta voisi saada polttoaineeksi myytäessä? Suurinpiirteisen hinnan perusteella pystyisi arvoimaan kuinka kauas rahtaaminen olisi järkevää, kun itselläni ei polttomahdollisuutta ole.
Eli nyt on siiloissa montakymmentä tonnia ohraa ja vehnää, ja näytteiden mukaan viljassa on vahvoja viitteitä jauhokoisasta. Myllylle tavaraa ei oteta vastaan, ja mietin sille nyt muuta sijoituspaikkaa. Olisiko kellään näkemystä mitä viljalle kannattaisi tehdä? Silmämääräisesti vilja on puhdasta (parisen vuotta vanhaa tosin) ja kosteusprosentit  sallituissa rajoissa.  Ostaisiko Varsinais-Suomen alueella joku rehu- tai energialaitos, kotieläintila yms. tällaista tavaraa?
Sivuja: [1]