Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 106

Viestit - Paalimies

Tällä hetkellä pakkasvarastot naudalla suuret, nahan alla varastossa paljon. Arvopalojen kysyntä sakkaa pahasti, enempää ei voi laittaa pakkaseen. Tämä aiheuttaa osaltaan teurasruuhkaa, seurauksena vasikat eivät liiku.

Syksyllä tuli paljon emoja teuraaksi vuosia jatkuneen niukan rehutilanteen vuoksi ja oli myös muutakin lopettamista. Ja siihen lisäksi lopettavia lypsykarjoja. Niin saatin kunnon teurasjonot. Vasikkaruuhkaa pahentaa osaltaan runsas lopettajien määrä.

Mutta kaikesta huolimatta valoisin mielin kohti seuraavia poikimakausia. Nautaruuhkat vasikoissa ja teuraissa vääjäämättä vähenee. Omalla kohdalla tullut mietintään loppukasvatuksen aloittaminen uudelleen… vaatisi investointeja.
Kyllähän tässä aika herkillä mennään, aika raaka vuosi oli viime vuosi, tuet romahti raakasti menneisiin aikoihin ja lihan hinnan nousun vaikutus ei ehtinyt tulla vasikan hintaan asti. Kustannukset kyllä emoillakin nousi. Lähinnä öljy ja siitä tehtävät tuotteet, puhumattakaan koneista ja niiden kunnossapidosta.

Mutta pidot paranee ku väki vähenee, kuka sitten niissä juhlissa on…
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 08.02.24 - klo:20:51
Täälläpäin on ainakin typeryyttä ostaa pelkkää peltoa, pyykkejä menee isommalla rahalla mitä sen ryteikön hinta on siinä välissä tai sitten jää paljon pellosta ostamatta…. Eli aina tulee mehtää mukaan
No näin pyöreillä luvuilla kalenterivuosittain tarkasteltuna -40%. Mutta kaippa se vähän tasoittuu kun juoksee kovempaa….

Toki -22 oli niitä extroja pikkusen, luomutukea vähän enempi ja -23 vuoden tukia siirtyi huomattavasti tälle vuodelle. Myös -22 oli huomattavasti pienempi kuin -21 vaikka oli bonuksia. 21 vs 24 -50%.
Jos ei ihan läheinen niin monasti myös ihan mukavat juhlat…
No en siellä niin aktiivisesti kulje,  noin ohiajaen ei sesonki aikana näyttää ok. No nyt keväällä sitten pitäis olla paikalla useasti ja pitkin kesää
Laittaa hakusanaksi " koelbe-gmeinder tlg 12 " ja  tuloksista valitsee ScienceDirect : Deep Plowing - an overview

Löytyypi kuva alakukun tutkimuksessa käytetystä jankkurista.

Avainkohtia tutkimuksesta;
                          Paloheimo Oy lainasi syväkuohkeutinta (yhtiö kokeili tilallaan n.1970 -luvulla samaista kuohkeutinta ja "haluttua/toivottua" tulosta ei saatu ja kone jäi
                          käyttämättömäksi, paikalliset hämäläiset varmasti tietävät asian oikean laidan)
                          Laitteessa aktiivinen maatakuohkeuttava kaksoisterä = aktiivisesti maata tiivistävä kaksoisterä
                          Vetokoneena 100kW puskutraktori "(telaketjutraktori)" jonka painosta ei löytynyt tietoa

Ei toi tutkimus mikään edes melko uusi ollut, kokeet 1980-1983. Alakukku vetänyt tulokset yhteen 1997.

Kokeessa käytetty (jankkuri) syväkuohkeutin soveltuu lähinnä maanrakennuksen tarpeisiin.
Mä en tota aikaa muista kun noita Palpheimon jankkurointeja tehtiin mutta nuo vanhemmat miehet puhui että pelloista hävisi kantavuus märkänä pitkäksi aikaa käsittelyn jälkeen.

Mommilaanhan tuli Alliksien kanssa jankkurit, muistan pikkupoikana kun puhuttiin että Mommilan pellot meni pilalle ja upottaviksi jankkuroinnilla.  Seuraavaksi ne liettyi kun niitä avokesannoitiin -80 luvulla. Silloin kyllä kantoi ajaa vaikka millä koneella. Nyt ne on hienossa kunnossa💪💪
On juu varmasti, mutta tuossa -70 luvulta 2000 luvun alkuun tampattiin hyvin
Juu ja juurikkaan viljelyllä myös saa niitä tiivistymiäkin aikaiseksi. Vähän liian aikaisin keväällä ja syksyllä liian myöhään. Aumanpaikat ja päisteet tuli pikkukoneilla hyvin tintattua ja koko muukin pelto. Näillä isoilla on sitten hellempää maalle touhu.

 - Claasin säätäminen on kai helppoa seulat auki tuuli täysille ja menoks?? Ei kokemusta.
[/quote]

Ei minullakaan puimureista kokemusta, mutta oljista senkin edestä. Claasin jäljiltä oljet näyttää juurikin noilla ohjeilla säädetyiltä🤣🤣. Jyviä mahdottomasti mukana. Todennäköisesti johtuu kyllä puimurikuskista.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 03.02.24 - klo:07:31
Kyllähän sitä jääpoltetta oli paljon. Täällä hietamailla ei viljelty syysvehnää ollenkaan, jossain jyrkissä rinteissä saattoi olla kokeeksi. Ei liioin ollut kevätvehnääkään. Mutta mallasohraa oli paljon ja sitä ei juuri enään ole.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 02.02.24 - klo:17:53
Jos muistatte vielä tästähän mä olen puhunut, ja jos hinta ei ole kiinnostava Älä hyvä mieas myy. Vaihto ehtoja löytyy. Tuontanto alas.

Kyllä tuo monimuoto ja maanparannus on erinomainen vaihtoehto, niin kauan kuin varoja hallinnolla riittää. Jossakin vaiheessa sitten muutetaan sallittua kasvilajivalikoimaa, jotta asia menee kalliimmaksi ja hankalammaksi. Tai korvauksesta nipistetään tai tulee maksimialat. Tämän nykyisen kauden alkuun lähdin "rohmuamaan" non-food -tukimuotoja, ja se ehkä oli oikea päätös, kun ei sattunut olemaan apulantaakaan tuhlattavaksi asti. Mutta hömppäparran  alla edelleen asuu pieni maamies, joka toivoo vielä joskus pääsevänsä jotakin korjaamaankin.

Sitten kun korjaa, saa vuosien kiusan varastoitavaksi, kun kellekään ei kelpaa kuin sopimusvilja minimissään 2000 tonnin kauppaerissä.

-SS-

Vaikka nyt mennään minimi panostuksilla, niin olisihan se mukavaa yrittää oikeasti onnistua saamalla hyvän ja laadukas sato. Myöskin että sadon tavoittelussa olisi taloudellinen kannustin.
Tuo olisi soiva peli varmasti, ei kun kaupoille
Monessa hommassa pienkuormain voittaa perinteisen etukuormain traktorin. Tänään itse taas totesin; mulla oli vielä linkki valmetti remontissa. Toisena ek traktorina on 8050 ht valmetti ja 843 bobcatti löytyy. Talven lumia, jäitä ja lantoja siivosin navetan tarhasta pois, niin Bobcatilla hoidin homman, traktori on vaan niin hidas ja kömpelö sekä tehoton. Toki nostaa enempi kerralla kuin pienkuormain, mutta aikayksikköä kohden tilanne muuttuu. Lisäksi se on tarkka. Ja ajetaan eteenpäin
Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 106