Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 17 18 [19]

Viestit - tolasvw

sisältyy tuohon 92 sentin tuottajahintaan tämä korotus, lehdistö oli vaan myöhässä
Muut pakkaamot ovat lupailleet pitkin syksyä tälle vuodelle hiukan yli yhden euron olevia tuottajahintoja, mitkä nekin ovat hieman liian alhaisia että tuotanto olisi kannattavaa. Mutta mitä tekikään tuottajaomisteinen Munakunta, hinta yli 10 000 kanan kanalalle kaikkine lisineen 92 senttiä. Kymmenisen senttiä vähemmän kuin kilpailijoilla. Molemmat hinnat on muutettu siipikarjaliiton sivuilla olevalla laskurilla oarttian keskihinnaksi.
Vapaa sana / miksi näin
: 12.12.07 - klo:22:34
Miksi Scaneggiin tuodaan massattavaa kananmunaa esimerkiksi Puolasta. Munakuntahan on on scaneggin suurin yksittäinen omistaja. Onko toiminta omistaja jäsenten etujen mukaista
Miksi Scaneggiin tuodaan massattavaa kananmunaa esimerkiksi Puolasta. Munakuntahan on on scaneggin suurin yksittäinen omistaja. Onko toiminta omistaja jäsenten etujen mukaista
Sikatalous / Vs: Luopumisraha
: 11.12.07 - klo:16:40
vuoden 2008 tuet tullaan maksamaan, ainakin kanapuolella, tuotantoon sidottuna.  Eli laskentakuukaudet on vielä voimassa.
Vuoden 2009 tuet maksetaan vuonna 2007 määräytyneen viitemäärän mukaan, eli vaikka vuonna 2008 vähentää eläimäärää saa 2009 tuen vuoden 2007 eläimäärän mukaan.

Oma päätelmäni asiasta on että mikäli esim kanat on kanalassa 2.5.2008 asti saa niillä vuoden 2008 osalta täydet tuet tulee 8 kk:n ehto täyteen
ja vuosina 2009 ja 2010 saa tuotannosta irroitetun tuen vuoden 2007 kanamäärän mukaan.
Nyt on kerrankin mahdollisuus lopettaa tuotanto niin että siitä on taloudellista hyötyä vielä vuosien kuluttua.

Peltopuolen kotieläin jutut on sitten ihan oma juttunsa

Kannatttaa olla yhteydessä ministeriöön, kyllä ne sieltä opastaa mitä saa tehdä ja mitä ei
Vapaa sana / Nyt loppuu kananmunan tuotanto
: 29.11.07 - klo:15:58
Nyt alkaa henkinen taakka helpottaa, kevät töiden jälkeen pääsee oikeisiin töihin.
Nykyinen kana parttia on teurastusiässä alkukesästä, saan tukikuukaudet täyteen vuodelle 2008.
Silloin lähtee kanoilta henki, tuet tulee täysmääräisesti vuosilta 08,09,ja 10 ei ole kanat koskaan tuottaneet näin hyvin.
Minun puolestani saatte syödä jatkossa puolalaisia salmonella munia nyt riitti

     Munapakkaamojen edustajat ovat pitkin syksyä lehtien palstoilla lupailleet vuodenvaihteessa merkittäviä korotuksia tuottajahintoihin, Niille olisikin tarvetta, onhan rehukustannukset nousseet merkittävästi. Lisäksi kana-aineksen toimittajat ovat esittäneet omia laskelmiaan miten rehujen hinnan nousu nostaa kananuorikkojen hintaa.

   Tammikuussa 2007 munakunta maksoi, lisineen A-luokan keskihintana 0,8 euroa / kilo. Lisäksi tuottaja sai tuotantoon sidottua kotieläin tukea, joka oli tuotettua kananmunakiloa kohti noin 0,14 euroa / kilo. Yhteensä 0,94 euroa / kilo.

   Nyt ollaan eri lähteiden mukaan 141- tuki neuvotteluissa päätymässä kananmunatuotannon osalta sellaiseen lopputulokseen että tuki irrotetaan tuotannosta ilman siirtymäaikaa. Tämä tarkoittanee sitä että tietyn osan tuesta saa vaikka lopettaisi tuotannon kokonaan. Sen osan tuesta menettää joka on tulossa maksuun pelto hehtaarien kautta, mikäli tuotannon lopettaa kokonaan. Aivan lopullista tietoa kokonais-tukitasosta ei ole vielä saatavissa eikä sitä millaiset ovat osuudet tuotannosta täysin irrotetun tuen osalta ja mikä osa tulee peltojen kautta.


  Kun muistetaan että tuki ei enää jatkossa ole tuotantoon sidottua vaan maksetaan historiallisen kanamäärän perusteella.

  Tammikuun 2007 jälkeen yksistään rehukustannukset ovat kananmunan tuotannossa kasvaneet, noin 80 euroa rehutonnia kohti. Tuotettua munakiloa kohti nousu on 0,18 euroa. Lisäksi kananuorikoiden hinnan nousu on mitä ilmeisimmin noin 4 – 5 senttiä tuotettua kananmuna kiloa kohti. Pelkästään näiden kustannusten nousun johdosta tuottajahinnan tulisi olla 22 – 23 senttiä korkeammat kuin tammikuussa 2007. Tuottajahinnan tulisi siis olla vähintään  1,16 euroa / kilo jotta tuotannon kannattavuus ei alenisi
Muut tuotantoeläimet / Kananmunan hinta
: 17.11.07 - klo:16:28
Mitenkäs muut on ajatellut kananmunan hinnan tukiuudistuksen jälkeen. Tukihan tullaan irroittamaan täysin tuotannosta 2008 alusta. Hommanhan pitäisi mielestäni mennä näin. Tammikuun 2007 hinta oli A-luokalle keskihintana 80 senttiä munakunnan lupauksen mukaan. Eikö hinnan pitäisi olla tammikuussa 2008 80 snt+ tuki joka oli tuotettua munakiloa kohti 14 snt + rehun hinnan nousu 16 snt + kananuorikon hinnan nousu joka on 5 snt / tuotettu munakilo=yhteensä 115 snt / kilo jotta päästään edes saman tuottoon joka oli tänävuonna. lisäksi on huomioitava energian hinnan nousut. Saattaa olla että tuotanto on taas entistä kannattamattomampaa vai uskooko joku että tuottajahinnat ylittää euron
Sivuja: 1 ... 17 18 [19]