Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39

Viestit - Green New Dealer

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.01.20 - klo:20:29
On muuten hyvä kysymys. Oliskohan eu:ssa joku komissio, joka näitä valvoo.
On kai mutta kilpailuvirastolle pitää tehdä kantelu ennen kuin se voi puuttua asiaan .
Hintakilpailu on laillista, hintojen julkisuus on laillista, jopa näiden palvelujen käyttö, jotka suorittavat hintavertailua on laillista. Aikaisemmin ostajilla oli joku nokkimisjärjestys eli suurin ostaja laittoi hintansa näytille ensimmäisenä ja muut peesasivat kiltisti. Maaseudun Tulevaisuus julkaisi hinnat, sieltä ostajat katsoivat mitä piti tilittää, sekin melkein laillista. Nythän VYR koostaa hintatiedot maanantaisin, kait laillista sekin?

Kiellettyä olisi se, jos ostajat kokoontuisivat ennen sadonkorjuuta ja päättäisivät hinnoista ennakkoon. Ostajilla olisi sopimus esimerkiksi ostoalueista, josta seuraisi ettei aitoa kilpailua syntyisi, kun ostajia on vain yksi. Jollain ostajista olisi niin iso markkina-asema, ettei markkinoille pääse muut (juurikas?)  Kyseenalaista kilpailua on se, että tavara hinnoitellaan erilailla myyjästä johtuen tai sovitaan laatuhinnoittelusta maksettavat korvaukset ja hylkäysrajat porukalla.

Mitään kuluttajansuojaa ei maatalouskaupassa tunneta ja käytännössä näyttöä mahdoton saada, ennen kuin metsäyhtiöiden kartellit on unohtunu ;) 
Kasvintuotanto / Vihreät ja älyvihreät
: 15.01.20 - klo:23:38
Vihreät on aiemmin jaettu Linkolalaisiin erävihreisiin ja kaupungeissa asuviin nuoriin cityvihreisiin. Nyt voitolle näyttää nousevan tieteen ja teknologian vihreät (Viite ry), joiden ansiosta mm vihreiden kanta ydinvoimaan on muuttunut. Samoin ilmastonmuutoksesta alkaa jo löytyä ihan fiksuja mielipiteitä. Tehoviljely - luomu... kahvipöytäkeskusteluissa luomuviljelyä arvostellaan kovasti, maankäyttöä, hyödyntämätöntä satopotentiaalia, energiatehokkuutta, niitä pidetään luomussa erittäin huonona juuri ilmaston kannalta. Yllättävää on myönteinen suhtautuminen GMO-tuotantoon, aiemmin arvostettiin vanhoja maatiaslajikkeita. Myös eläimet nähdään osana ravitsemuksen tuotantoketjua.

Alla otteita Viite ry:n periaateohjelmasta:
"Tehoviljelyä ei voi kategorisesti tuomita, jos kaikki ympäristöhaitat, kuten maankäyttö, otetaan huomioon, koska sen kokonaishyöty on usein suurempi kuin muiden vaihtoehtojen."


"GMO-teknologia vastuullisesti käytettynä ei tuota enempää riskejä elintarvikejalostuksessa kuin perinteiset jalostusmenetelmät."

"Ravinnoksi tai muuhun ihmisen hyötykäyttöön kasvatettavilla eläimillä tulee olla oikeus terveeseen ja hyvään elämään sekä tuskattomaan kuolemaan."

Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry on liittomuotoinen Vihreä liitto r.p:n jäsenyhdistys, jonka tavoitteena on edistää tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa
https://www.viite.fi/periaateohjelma/
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.01.20 - klo:10:36
Viljanostajakartelli pitää huolen, että viljaa on aina runsaasti
tarjolla. Tuontivilja saa maksaa mitä tahansa, kunhan kotimaan
hinnat saa pidettyä pohjalla. Kilpailua on lähinnä siitä, kuka
kehtaa maksaa vähiten. Parin kuukauden kuluttua julkaisevat
ensimmäisen ennusteen ennätys sadosta.
Osa varmaan keskittyy kauppaan, toiset tuontiin ja toiset vientiin. Tuskin saman toimijan kannattaa ostaa kalliilla ulkomailta, jos joutuu halvalla myymään.

Laivauskapasitettia tulee lisää, kun kivihiilen kuljetukset vähenee. Laskee samalla itämeri-vaikutusta, kun voi ottaa kuorman tavallisen laiturin nokasta. Laivaa voi yötäpäivää lastata, kun se tehdään laivaporukalla, eikä ahtaajien kaffetuntien välissä.

Videolla ensimmäinen laiva Taalintehtaalta, 11 500 tn kauraa Espanjaan.
https://www.youtube.com/watch?v=I9xapCeuat4
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 15.01.20 - klo:10:08
oliko kyse makitan vai huson akuista?   nuo huson akut kait liian isoja ja painavia käyttää monessakaan akkukoneessa.   makitan akuilla taas riittää käyttöä kun kattoo mihin net sopiikaan..   takista  kahvinkeittimeen..
36V ja 9,4Ah on huskun suurin akku tai suurempia löytyy reppumalleina. Perinteisiä akkukoneita porat, pulttipyssyt, sirkkelit ym ei huskulta taida löytyä, puutarha ja metsäkoneita on paljonkin mm raivuri ja oksaha.

Makitan systeemi (2x18V) on siksi hyvä, että normi 18V akut käy laajasti. Taitaa olla niin, ettei 60V sahan akku sovi pieniin porakoneisiin ja olisihan se aika kömpelö käyttää? Akut on kalliita, kuluvat käytössä ja happanevat aikanaan, eli aika iso juttu sahan hankinnassa.
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 15.01.20 - klo:00:03
Onko joku kokeillut milwauke, echo  tai devlatti? Niilä kans isoja ja enemän voltteja

https://www.youtube.com/watch?v=refPwAG2IKs
https://www.youtube.com/watch?v=S4ktxZlhb-Y
https://www.youtube.com/watch?v=UbA07-37uPM
vertailua hankaloittaa, kun jossain sahassa on 12 Ah akku, mut jännite 18V. Toisessa 56V ja 4 Ah tai 36V ja 9.4 Ah.

Kun jännite tuplaa, niin saman kokoisesta (Ah) akusta löytyy potkua tuplasti. Makitalla 18V muutetaan kahdella akulla 36V sahaksi, jota mm Husku käyttää. Näille akuille olisi mukava löytää muutakin käyttöä, kun ketjusahaan, jos kerran  kestävät 1500 latausta.
Sopimus itsessään sisälsi myrkkypillerin, joka on nyt puraistu rikki liittojen välisissä tes-neuvotteluissa.

PALATAANPA hiukan taaksepäin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) teki hartiavoimin töitä saadakseen Suomeen yhteiskuntasopimuksen ja sen seuraajan kilpailukykysopimuksen syksyllä 2015 ja talvella 2016. Tavoitteena oli kohentaa teollisuuden kilpailukykyä ja työllisyyttä.

Sipilä maanitteli myös yritysjohtajia kiky-talkoisiin. Pääministeri näytti esimerkkiä leikkaamalla omaa palkkiotaan, ja hän saikin samanlaisia lupauksia yrityspomoilta. Laajamittainen talkooponnistus jäi kuitenkin näkemättä – ja se harmitti myös Sipilää. Hän purki tuntojaan viime kevään pamfletti-kirjassaan kertomalla olleensa ”liian sinisilmäinen.”
nyt kiky:n vaikutus oli Aki Kangasharjun mukaan laskettu 1.4% palkankorotuksen arvoiseksi eli jos kiky jää, niin palkkojen pitää nousta juuri tuon verran enenmmän, kuin nyt niillä, joilta kiky poistui.

Mutta palataan ajassa taaksepäin. Yhteiskuntasopimuksen (myöh kiky-sopimus) alkuperäinen tarkoitus oli tehdä €-aikakauden ensimmäinen "devalvaatio" eli rahan arvon alentaminen, joka olisi tuonut kilpailuetua ulkomaihin nähden. Hallitus olisi tehnyt sen leikkaamalla lomarahoista, jotka ovat jotain sukua nyt mainitulle talkootöille... puolen kuun palkka ilman työtä  ;D Tämän ay-liike torppasi, kun oli sopimuksen alainen asia alunperin, eikä poliitikkojen toimivallassa.

Nyt kiky on sekava, kaikilla liitoilla erilainen sopimus ja erilaiset näkemykset jatkosta. Jos lomarahat nyt puolitettaisiin kaikilta, niin vaikutus palkkaan olisi -2% ja kikyn ajatus jäisi elämään, loputkin lomarahat voitaisiin poistaa kun työväki ei enää karkaa lomillaan Ruotsiin töihin, vaan palaavat lomien jälkeen työmaille ilman ylimääräistä kannustinta :)

Talkoista puhuminen on muuten naurettavaa, kun palkkaa maksetaan 12 ½ kk:lta vuodessa
Vapaa sana / Vs: Kuka elättää ketä
: 14.01.20 - klo:09:10
juurikin noin kuin tuossa yllä kirjoitettiin, pekkarisen ja kepun tehtaat elättää helsinkiläisiä, nämä sitten taas vuorostaan eemeliä ja sepeä 8) 8) 8) 8)

https://www.vrtranspoint.fi/fi/vr-transpoint/linked/artikkeli/miljoonas-sellutonni-aanekoskelta-vuosaareen-180320191340/
Mitä Kuopiossa juuri tapahtui?

Kuopiolaiset itse, siis ihmiset joille biotuotetehtaan olettaisi tuovan vaurautta, alkoivat vastustamaan miljardi-investointia. Tehdaspaikkakunnalle jää kiistatta "tehtaan haitat", työllisyysvaikutus (=kuntaverotulo) on rakentamisen jälkeen aika vaatimaton eli vaikutus kuntatalouteen voi jäädä negatiiviseksi. Ulkolainen omistaja, yhteisöveron tuloutus?

Jos tehdaspaikkakunta kokee tehtaan rasitteeksi, niin silloin kunnanjohtaja/valtuustonpj toimii kansanliikkeen nokkamiehinä hankkeita vastaan. Hankkeita aletaan tehdä rajan pintaan, mutta niukasti väärälle puolelle. Firmojen pääkonttorit siirtyvät mukana. Alkaa ikääntyvän väestön ja palveluyhteiskunnan voittokulku... rikastuminen paitojen pesemisellä  :D
Vapaa sana / Vs: Kuka elättää ketä
: 14.01.20 - klo:08:44
Kaikki perustuu lakiin ja oikeudenmukaisuuteen, joka ei kaikille tunnu riitävän.
kepu sen verran kauan ollut hallituksissa demarien apupuolueena, joten itkekää sinne.
Erinomainen ohje, voit poistaa kokonaan tämänkin keskustelun, kun olet "itkun" aloittanutkin   ;)
Vapaa sana / Vs: Kuka elättää ketä
: 13.01.20 - klo:23:51
https://yle.fi/uutiset/3-11143169

Kymmenen suurimman elätettävän joukko.
Montako kepukuntaa joukossa
ei koko totuus, elättäminen on aika suhteellista.

Tässä listassa kärjessä ovat ne kaupungit ja niiden työssäkäyntialueet, joihin virtaa suurin verotulojen virta. Verotuloja menee julkisten palvelujen (ministeriöt, yliopistot, virastot, keskussairaalat, kulttuurilaitokset ym) sijaintikuntiin, sekä niihin kuntiin joissa on isojen firmojen pääkonttorit. Verotusjärjestelmä on keskitetty ja hyvin epäoikeudenmukainen.

Muutama esimerkki lienee paikoillaan. Eurajoki ja Äänekoski. Jos jostain pitäisi etsiä miljonäärejä, ökyjahteja, loistoautoja, hulppeita huviloita, niin täältä voisi löytyä. Pienellä Eurajoella on TVO:n kaksi ydinvoimalaa ja kolmas kohta tulossa. Äänekoskella pohjoisen pallonpuoliskon suurin biotuotetehdas, tuo 500 M€ lisän meidän bkt:hen, sekä vientiin ja ohessa kattaa 2,5% maan koko sähkönkulutuksesta. Työllistää 150 ja välillisesti 1500, kun käyttää yli 6 miljoonaa kuutiota puuta/v.

Miksi nämä kunnat saavat kuitenkin valtiolta apua, eli Eemelin mukaan niitä elättää joku muu? TVO ja MG maksavat omat yhteisöveronsa tehdaspaikkakuntien ulkopuolelle, myös hallinnon ja johdon palkat menevät pääkonttorin sijoituspaikalle (Hki). Äänekoski voi haaveilla vientituloista, vain raaka-aineen pieni sivuvirta, siitäkin kantoraha muihin kuntiin. Tehdaspaikkakunnalle jää vain työntekijöiden palkkojen kuntavero, sekä tehtaan kiinteistöverot.

Jos verotusoikeus olisi niillä kunnilla, joissa tuloutuu arvonlisä, niin tilanne olisi ihan toinen. Eihän tässä muuten olisi ongelmaa, mutta kun nyt esitetään muutoksia verojärjestelmiin, niin menee vielä pahemmaksi.
Kasvintuotanto / Vs: Mitä peltoon 2020?
: 13.01.20 - klo:20:13
https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/ilmastoepailijoiden-jaakarhuvaitteet-vailla-tieteen-tukea

Eli ilmastonmuutos epäilijät tukeutuvat tutkijaan joka ei tiedä jääkarhuista mitään .
Tiede-lehti kuuluu Sanoma-konserniin, siis samaan, joka Helsingin Sanomia julkaisee.
https://www.hs.fi/lehdet/

Ennen oli helppoa, kun kommunistilehdet tunsi sentään nimestä  :) :)

Kasvintuotanto / Vs: Mitä peltoon 2020?
: 13.01.20 - klo:19:31
HS kyllä kirjoittaisi, jos kyseisessä paikassa koko kuukautena olisi -60 astetta. Se, että sinusta tuntuu,. etteä muusta ei kirjoitetakaan kuin ilmaston lämpenemisestä, on syy siinä, että lämpenemistä on tapahtunut niin laajalla ja niin runsain mitoin, että siitä riittää uutisoitavaa.

-SS-
lämpötilan nousu ja ilman CO2 pitoisuuden nousu, ilmeisesti yksikään lukutaitoinen ei kiistä niitä koskevaa mittausdataa. Jälkimmäisen syystäkin vallitsee aika tarkka yksimielisyys, mutta sitten alkaa mielenkiintoisempi osuus mm ennusteet tulevaisuudesta, torjuntakeinoista, verotuksesta, lajikadosta, pakolaisalloista. Lopuksi kuvaan astuu "vaihtoehtoinen totuus" Extinction Rebellion, Elonkapina, Antifa.... Olemme tulleet kertomaan teille, että muutos on tulossa, halusittepa sitä tai ette."- Greta Thunberg (16v), https://extinctionrebellion.fi/

Kyse on Ylen ja HS:n viestitälinjasta, miten ja mistä uutisoidaan? Mennäänkö kuvamanipulaatiolla WWF tapaan, jääkarhuemo pentuineen pienellä jäälautalla, eli pienellä valheellakin voi viestiä, kun asia vaan on oikea. Oikeastihan jääkarhukanta on kasvanut menneinä vuosikymmeninä noin kuusinkertaiseksi, mutta mielikuva ahdingossa olevasta eläimestä ajaa paremmin agendaa.

Miten tämä liittyikään kylvösuunnitelmiin...  :) :)
Näinhän sen pitäisi toimia. Eläin kerää vaan ravinteet ruohopellolta ja ne voidaan käyttää vaikka viljan kasvatukseen.

Ruohopelto ei ole ydinmiilu, joka tuottaa uusia alkuaineita, kaikkia kasvien tarvitsemia pääravinteita. Myös maapallon 1,5 miljardin naudan ruuansulatus ei ole häviötön, miten muuten nauta pysyisi lämpimänä. Myös vettä kuluu perusaineenvaihduntaan yllättävän paljon. Jos "ruohopellon" vaihtoehtoinen käyttö olisi suota ja metsää, ei hiilitase todellakaan ole kehuttava. Karjanlantaa on kaikesta lantalannoitteesta Suomessakin yhdeksän kymmenesosaa, ja jos 10% tästä häviää valumina tai typpioksiduulina (joka on 300 kertaa hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu) , merkitsee se sitä, että kuormituksenkin osalta eläintuotanto on pääosassa.

Puhdistamolietteen haitta-ainepitoisuudet ovat olleet koko ajan laskusuunnassa. Lisäksi joitakin raskasmetalleja saadaan vielä bakteerikäsittelllä poistetuksi. Orgaanisista haitta-ainepitoisuuksista puhutaan paljon, mutta niidenkin pitoisuudet ovat vähentyneet, ja olennaista on se, että ilman kautta maahan satavien haitta-aineiden määrä on ylittänyt jopa puhdistamolietteen ajatellun käyttömäärän aiheuttaman kuorman.

Varsinkin lupiinin jatkuva käyttö rehuna ja viherlannoituksena rikastaa pintamaahan luontaista kadmiumia, ja voidaankin sanoa, että pitkällä aikavälillä raskasmetalleista myrkyttömin ruoka voikin tulla tavanomaisella viljelyllä ja Siilinjärven fosfaatilla kasvatetusta tuotteesta. Puhdistamolietteen käytön vieroksuminen pellolla lienee syvällä oleva pelko, estää myös suuruusluokka-ajattelun.


Kuva: Vesilaitosyhdistys

-SS-
jos ilmastonmuutoksen takia uusi normaali on se, että ruuantuotanto muuttuu pysyvästi hiilinegatiiviseksi ja alkaa poistamaan ilmakehästä hiilidioksidia, vaikka sitä fossiileilla tuotettaisiin silti sinne lisää. -50 luvulle asti jatkunut hiilineutraali ja niukka sekasyöntikään ei riittäisi vaan elukoista pitäisi hankkiutua eroon.... viimeisenä meillä lahtipenkkiin menisivät 75000 harrastehevosta. Kyse on siis siitä miten pitkälle tuotantoketju ja viljelijät ovat pakotettuja menemään.

Puhdistamolietteen huono maine rajoittaa teollisuuden halua ostaa raaka-ainetta, jos ravinteet ovat paskalaitokselta peräisin. Jostain tämän tapaisesta käsittelystä voisi tulla ratkaisu ravinteiden puhtauteen. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.345768
Kasvintuotanto / Vs: Mitä peltoon 2020?
: 13.01.20 - klo:12:45
Eihän se Suomen keskilämpötila montaa astetta heittele vuosittain.
Joka tukee tätä teoriaa, että lämmin talvi kylmä kesä.

Mutta jos näistä pitää valita. Niin mieluummin otan viileemmän ja sateisen, kun kuivan ja kuuman kesän. Mitä nää kaksi katovuotta peräkkäin oli.
säävaihtelut ei ilmeisesti noudata tätä meidän gregoriaanisen kalenterin päivä/kuukausi/vuosi syklejä, vaan ovat jotain muuta. Mittausdata osuu aina näihin sykleihin huonosti esim viime vuosi voi olla ennätyksellisen kuiva, vaikka kolme viimeistä kuukautta satoi ennätyksellisen paljon... ainakin etelässä ja vettä. Raamatussa oli 7 lihavaa/laihaa vuotta, olisko 2-3 vuotta lähempänä?

Yle/HS saa sopivia otsikoita ilmastonmuutoksen todistamiseksi "syyskuu oli 100-vuotisen mittaushistorian kuumin Sodankylän mittausasemalla". Kuivasta, kuumasta, myrskyistä, metsäpaloista ja tulvista uutisoidaan. Eilen Oymyakonissa, Sahan tasavallassa Venäjällä oli -50 C kylmää, niin siitä ei tehdä juttua.
https://www.foreca.com/Russia/Oymyakon?tenday
Mut tuotahan se maatalous on ollut täällä jo vähä hiton pitkään. Keinolannoitteilla ja myrkyillä on turattu suhteellisen lyhyen aikaa.

Mistä niitä ravinteita sais niin näppärästi ja luomusti palautettua viljelykiertoon kuin elukoiden ruuansulatuksen kautta ? Kaikki muu on enempi tai vähempi näpertelyä.

Ihmisen ruuansulatuksen kautta ?

-SS-
Näinhän sen pitäisi toimia. Eläin kerää vaan ravinteet ruohopellolta ja ne voidaan käyttää vaikka viljan kasvatukseen. Sekä vilja, että elukka lopulta päätyvät urbaaniin ruokapöytään ja puhdistamolle, josta ne ravinteet pitäisi saada takaisin kiertoon. Nythän ne menee moottoritien penkkoihin, kun puhdistamolietteet sisältävät lääkkeitä, huumeita, muoveja, raskasmetalleja ja hormooneja ym. Osa onneksi kelpaa luomulannoitteiksi  ;)

Vasta oli uutinen polttotekniikasta, jolla ravinteita voitaisiin saada puhtaina talteen niin, että kelpaisivat pellolle, sekä prosessin energiatehokkuuskin oli lupaava. Eiköhän nämä lopulta aina kaadu siihen, että hintavertailu joudutaan tekemään näihin "teollisuus/kaivos" ravinteisiin ja todetaan ettei maksajaa löydy.

Miksi maksajaa ei löydy? Veikkaampa, että seuraavan ohjelmakauden kansalliset tuet imuroi hiiliviljely. Sitä lobataan koneen säätiön ja Herlinin toimesta niin vahvasti, että jopa luomu voi jäädä hiiliviljelytilojen taakse.... ai niin, hiiliviljelytilathan ovat entisiltä nimiltään luomutiloja. Näin se kehittyy.
Kasvintuotanto / Vs: luomu
: 11.01.20 - klo:14:03
On "tehoviljely" tuottajiakin jotka jättää satonsa puimatta , pienet lannoite määrät , ei torjuntaa , kannattako ?
Tarkoitin lähinnä et noilta tuottajilta jotka säännöllisesti jättää sadot korjaamatta pitäisi ottaa ainakin luomutuet pois . Täällähän on vaadittu luomutuista luopumista , eräät .
Tilastoilla ja lyhyillä laskutoimituksilla voidaan todeta, ettei luomu voi olla päätuotantosuunta, vaan se vaatii rinnalleen tavanomaista (jota tehotuotannoksi pilkataan) tuotantoa tai tuontiruuan imuroimista ulkomailta. Yksinkertaisesti nykyinen viljelypinta-ala ei riittäisi, eikä viljelijät tulisi toimeen ilman miljardien lisäystä luomutukiin. Kokeillaan, kaikki viljelijät marssii keväällä maataloustoimistoon ja jättää luomuhakemuksen, kuinka kävisi?

Korotettu luomutuki, mikä siinä on perusteena?  Otetaan yksinkertainen esimerkki vähän toiselta alalta, rokotusohjelma. Jos rokotettujen osuus väestötä on yli 90%, niin se suojaa myös rokottamattomia sairastumiselta. Rokote maksaa ja siinä sivuvaikutusten riskiä... silti kukaan ei ole ehdottanut, että rokotevastaisuutta alettaisiin jotenkin tukea rokotteen ottaneiden kustannuksella.

>97% kaupassa myytävästä ruuasta on tavanomaisesti tuotettua.
Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39