Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Viestit - Jonni

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 18.12.20 - klo:09:18
Mahtoiko olla vedätystä maastullin kirjoitukset hinnan noususta ja jopa ohra pulasta ensi syksyyn mennessä vai olisiko hinnoissa kuumenemista tulossa ?
Kasvintuotanto / Ruis / Vehnä maat
: 08.07.20 - klo:14:15
Ensi kertalaisen harkitsen jompaa kumpaa kokeiluun mutta maat mietityttää
Pitääkö olla korkea pH ?
Millaisen maalajin peltoa pidätte hyvänä ruis maana ? Entä Syysvehnälle ?
Onko kovemmat savimaat vai multavammat maat sopivia ? Tuskin ainakaan rapakot soveltuu kummallekkaan.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 25.06.20 - klo:15:05
Läntmannen verollinen hinta sisältää myös rahdin 8)  kotiin tuotuna.
Ei taida olla kovaa kysyntää rosvolaivan tuotteille kun nuon tyrkyttävät, muuten aina itse jokaisesta ostosta tai myynnistä joutuu rahdit maksamaan.

Y3 399 e
Y4 405 e
Y5 410 e
Y25 388 e
Paikallinen kauppias sanoi vielä että vaikka ohran tähkää alkaa näkyä niin tautiainetta voi huoletta ajaa, 200L/ha vesimäärällä, ruiskutusta ei päivä aikaan kannata tehdä, aamuyön tunnit nousevaan lämpöön paras hetki ajella. Tautiaine muutenkin paremmin auttaa yhteyttämään joten ei siitä ainakaan haittaa ole, kustannukset on sitten eri asia. Mitään muuta ei ohrille enää tähkän tullessa sovi ajella paitsi glyfoa syksymmällä  ;D
Jos rikat vielä ruiskuttamatta niin todella kiire on aloittaa heti ensi yönä jos ohran lippulehti vaihe alkaa muuttua tähkimiseksi.
Älä ainakaan jää enää odottamaan tai muuten ohran ruiskutus ikkuna sulkeutuu muille aineille paitsi tautiaineelle.
Jos kverneland ei tiedä säädöistä niin kannattaa katsoa tämä Överum kääntöaurojen säätö video niin näillä vinkeillä pitäisi kvernelandinkin kyllä pelittää  :) ja vaikka puhe kielestä ei ymmärrä niin kuvissa on rautalangasta väännetty säätöjen tekeminen kohdilleen.
https://www.youtube.com/watch?v=d5H-FN6WdJA
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 20.05.20 - klo:10:10
Nyt olisi hyvä pidättäytyä myynneistä, itämeri vähennys alkaa taas olla sitä luokkaa että ei voi käsittää millä markkinoilla nämä kotimaiset viljan ostajat luulevat toimivansa. Jos kiinnityksia saa tehtyä noin +-150 e rehu viljoissa niin harkitsisin vakavasti ottamaan edes puolustus voiton kuten eräs maatalousministeri aina neuvottelujen päätteeksi totesi.  Leipä viljat tarvitsee huomattavasti korkeamman hinnan. Kyllä vielä kesä on edessä ja kukaan ei tiedä miten paljon näitä ongelmia ennen sadonkorjuuta tulee kotimaassa / lähialueilla euroopassa josta sitten kumpuaa hintojen suunta syksyllä. Varastointi tilannetta pitäisi myös pystyä parantamaan jokaisen ja estämään viljan hinnan dumppauksella pelleily ostajilta.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 13.02.20 - klo:13:25
Tänä vuonna tulee yli 60000 ha lisää SV2 peltoja lisää luomu viljelijöiden käyttöön, toki suurin osa varmaan nurmea mutta osa viljalle tietysti.
Vaikka tuet pysyisivät samana, miten käy myynti tuotteiden kun tarjonta lisääntyy runsaasti eikä markkinoita ole välttämättä..
Miten tukioikeuksien tilanne on ? Tuleeko niitä pellon mukana tai onko pelto ylipäätään ymp/lfa tuki kelpoista ?
Ilman niitä hinta ei missään tapauksessa voi olla 8000-9000 / ha enempää,  jos tuki kelpoista niin +10000 egee miten pankki suhtautuu kuten mainittu jo edeltävissä viesteissä.  avo ojitetut tukikelpoiset pellot liikkuu n.6000-7000e +-  mutta kyllä lopulta se myyjän ja ostajan yhteinen sopimus määrää hinnan vaikka miten arvaus leikkiä tässä vedetään. Tottakai peltojen kunto ym. ominaisuudet vaikuttaa huomattavasti hintaan myös, koko, kivisyys, muoto, paju puskittuneista ja poljetuista / tiivistetyistä pelloista ei kannata maksaa. Riippuu myös mihin käyttöön ostat peltosi, viljan vai nurmen viljelyyn ? 
Kasvintuotanto / Vs: Librax tautiaine
: 10.10.19 - klo:14:42
Ehkä aloitus oli huonosti muotoiltu, lähinnä ajattelin jos joku on käyttänyt pelkästään Libraxia tai sitten on sitä sekoittanut jonkin toisen aineen kanssa, minkälaisia käyttökokemuksia on ? Ovatko kasvustot olleet taudittomia, vai onko kyseinen aine ollut tehoton ? Käyhän aine eri viljoille myös, miten toimii kauralla ?
Ilmeisesti SDHI aineiden pitäisi toimia paremmin ja antaa kasville aikaa kehittää satoa, ei näillä hinnoilla viitsi panoksia huvikseen ajella peltoon vaikka se tonni lisää lakoviljaa hehtaarille joskus syksyllä toteutuukin.
Kasvintuotanto / Librax tautiaine
: 09.10.19 - klo:11:41
Minkälaisia kokemuksia on tältä tai edellis kesältä Librax tautiaineesta ? Itse ruiskuttelin ohralle ensimmäisen kertaa, toki vain yhdellä ajo kerralla mutta hyvin tuntui toimivan ja kasvusto oli puhdas loppuun saakka
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.10.19 - klo:16:00
Oma kustannus rakenne on syytä tuntea ja pellot oltava kasvu kunnossa. Työt täytyy kuitenkin tehdä pellolla niin samalla vaivalla ne tekee kunnolla, eikä sinnepäin.
Markkinoiden seuranta ja termiini hintojen kiinnittäminen silloin kun hinta on itselle sopiva peittämään kustannukset entistäkin tärkeämpää vähintään vuoden päähän vaikka kukaan ei tiedä tarkasti miten seuraava kasvukausi menee.. Jos kuvittelee aina kylvöillä että kyllä joka syksy omakauppias maksaa niin paljon että itselle jotain jäisi niin pettymysten tie on loputon..
Kasvintuotanto / Vs: Uljas ohra
: 30.09.19 - klo:11:40
Tämän kesän kokemuksella menee varmasti jatkoon, sopii omille maille hyvin, ei savimaata. Kylvö toukokuun puolivälissä, vahvasti lähti matkaan apulannalla, sai rikka kasvi aineet sekä jaetun medax max käsittelyn 0,2 + 0,2 ja toisella kerralla myös tautiaineen, pituutta tuli silti multavimmalla paikoilla liikaa mutta ihme kyllä ei lakoontunut kuin päisteessa jossa kylvö hieman päällekkäin muutoin puitiin pystyä kasvustoa. Moni tahoisena hyvä HLP 69 , puinti kosteus elosyyskuun taitteessa 16%, sato vaihteli 5000-6000 kg välillä riippuen lohkosta kuivattuna. Syys / kevät  muokkauksesta riippumatta kasvoi yhtä hyvin molemmissa. Osa lohkoista happamia alle 6 ph
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: kuiken
: 30.09.19 - klo:11:16
Itsellä alkoi vuotaa alle 1500h tunnin kohdalla kuike 945 juuri kuten kerroit venttiililohkosta. Huoltomies vaihtoi o-renkaita mutta taas jatkui vuoto, o-renkaita tilattiin 2 eri valmistajalta OEM ja tarviketta mutta aina sama vika, vuotaa. Huoltomies ilmoitti että lohko pitää vaihtaa että vuoto loppuu ja niin ostin sitten uuden lohkon eikä mitään vuotoa ole sen jälkeen ollut, kalliiksi tuli.. Huoltomies  kertoi että vastaavia tapauksia on ollut  iso tuottoisten pumppujen kanssa että kuike ei ole kestänyt.. huoltomies soitti kuiken ruotsin tehtaalle mutta kiistivät siellä vastaavat tapaukset vaikka huollossa näistä oli tietoa suomessa..
Sivuja: 1 [2]