Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 160

Viestit - Moottoripolkupyörä Man

http://areena.yle.fi/1-50786380

 Ei ole ollut  ::) Suomalaisessa korona keskustelussa.
ss ainakin meinaa jotta jos lihaa ei oo muualla ku kielessä niin ei pysty ku luuvalo ja ihomato  ;) :D ;D 8)

En itse ole mitään mieltä siitä, miten kielen koko tai lihaisuus vaikuttaisi asiaan,
mutta sinua paremmat lääketieteelliset meriitit omaavan professori Pertti Mustajoen kirjoitus on aika napakka:

COVID-19 on uusi lihavuussairaus

-SS-

Tilastollisesti mielenkiintoinen seikka. En nyt muista, että onko teehooäl tuonut esiin tällaista tilastoa. Tuskin, koska syrjintä on voimakas tekijä nyky-yhteiskunnassa, vaikka tilastot näyttäisivät täysin selvältä. Mutta onhan se hyvä, että joku tuo esille tällaisiakin tilastoja. Ehkä se tilastojen tulkinta olisi sitten vasta sitä syrjintää. Mutta se voidaan aika hyvin kiertää, kun tuodaan vain esille joku tilasto ja annetaan vastuu lukijalle. Ja tästä seuraa tietenkin kasa mitä erikoisempia tulkintoja ja kahvipöytäfaktoja. Osoittaa myös sitä, että olisi ehkä hyvä alunperin tulkita niitä tilastoja analyyttisesti ja ammattitaidolla.
Alkaa nuo uutisoinnit lööppilehdisä olla epäuskottavaa, kun Lahessa ilmaantuvuus on suurta ja puolet sairaalan asiakkaista on rokottamattomia.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/b888a072-fe3f-4b30-9784-c101d23d020b

Ja sitten taas toinen sanoo, että 11-kertainen on ilmaantuvuus rokottamattomilla.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008348563.html


Että kun saat positiivisen testituloksen, niin se on kauheeta jos ei ole rokotteita otettu. Jouduit sairaalaan tai et. Mutta jos olet rokotettu ja joudut sairaalaan, niin sitten sitä ollaan niin hoitamassa ja paijaamassa ja voivottelemassa.

Ajetaanko tässä nyt tilastollista käärmettä pyssyyn?

Hiukan vainolta tämäkin tuntuu.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/55612d30-30dd-4c97-a0be-41d0602a4ae8

Rokottamaton hoitaja levitti koronaa vanhuksiin ja joku kuoli. Todennäköisempää nykyhetkeen olisi se, että "passilla paremmaksi ja ineen" ihmiset levittäisivät vielä tehokkaammin koronaa. Ja kun vapautuminen on alkanut ja ilmaantuvuudet ovat lisääntyneet, koronan levittäjissä varmasti suurin osa on rokotettuja.

Tuntuu että mediapeli vie taas koko Suomen koronakaaokseen.
Vapaa sana / Vs: Antiutopia
: 21.10.21 - klo:14:46
Kuka määrittää, mikä on pahaksi ja mikä on hyväksi?
Tällaiselle tavalliselle tallaajalle herää kysymys, että mennäänkö me kohti loputonta suota. Jos kerran koronan sairastaneet ja rokotetut sairastuvat jokatapauksessa koronaan aina tasaisin väliajoin. Onko uusi normaali se, että ihmiset kulkevat rälläkkäkoppa ja maski päässä maailmanloppuun saakka?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a684393b-f740-4cd7-a347-4e55dddea287
Olen tullut siihen tulokseen, että suorakylvötilan jankkurin pitäisi olla sellainen, missä on avaava etukiekko terän edessä. Mutta esim. Evers on mielestäni liian kallis, kun käyttö on vähäistä. Sitten taas muissa yleisimmissä merkeissä vetopisteen ja terän väli on niin lyhyt, ettei niihin oikein jälkivarustellen kiekkoleikkuri mahdu. Onko kukaan bongannut mitään edullisempaa itämerkkiä, missä olisi etukiekot? Ja tiedän, tiedän: Hitsauspuikoilla ja levyillähän ongelma ratkeaa, mutta kun aika ei sellaiseen rakenteluun riitä.

Eikös niitä joitain hurjia syväjankkureita saa halvalla jostain itäblokista. Tai jos jostain saisi halvalla käytetyn aihion. Nimittäin ne leikkurikiekot ovat yleensä aivan liian pienet. Ja jossain runsaassa oljessa tai heinässä, hammastettu leikkurikiekko olisi poikaa. Jos hyvän jankkurin haluaa, on varauduttava reippaaseen modifiointiin tai sen teettämiseen.
Onkohan tällaisissa jutuissa nyt käynyt sillä tavalla, että tehdään ensin mahdollisimman huono ja parannellaan sitä pikkuhiljaa paremmin kestäväksi. Joskus tehtiin ensin liian hyvä ja sen jälkeen alettiin heikentämään sitä. Pitäisi siirtyä vaihtoehto tuotteisiin, jolloin ostaja voisi valita tuotteen joka kestää pari vuotta tai sitten 50 vuotta. Jonkun ureapumpunkin luulisi kestävän kauan, jos se tehtäisiin mahdollisimman kestävistä materiaaleista.
Jos laittaisi rasvarin sillain, että aina kun kylvää niin pieni rasvaus kokoajan päällä pienellä annostuksella ja sopivalla rasvausvälillä. Se pöly kun on sitä, jolta ei voi suojautua järkevästi. Paitsi rasvalla, joka tönii sitä kokoajan pois.
Vapaa sana / Vs: korinapassi
: 20.10.21 - klo:14:47
Kelluntaliivivertauksessa on syytä muistaa vielä se ulkopuolinen tekijä. Esim. vesi voi olla niin kylmää, että kaikki lopulta kuolevat hypotermiaan. Että vaikka olisi uimataitoinen ja kelluntaliivit päällä, veden lämpötila voi edelleen tappaa. Koronassa ei suoraan ole näin totaalista ulkopuolista tekijää, mutta joissakin muissa taudeissa tai olosuhteissa voi olla.

Onko sitä missään mainittu, että rokote ei estä kantamasta sitä koronaa. Ja nyt jos rokotettu Kolin Pauvelikin kuoli siihen, niin mennäänkö tässä nyt vapaalla ja katsotaan mitä tapahtuu. Että vähän ollaan jo kyllästyneitä koko koronaan. Ei nyt heti olla uuttamaata taas sulkemassa. Joku maskipakko tai vastaava voisi ihan hyvin jatkua joka paikassa. Erityisesti ravintoloissa pitäisi kaikilla olla maski päässä. Varsinkin jos on syömässä. Sitä söhräystä vaan olisi niin helvetin hauskaa katsella. Tai sitten se rälläkkämaski.
Vapaa sana / Vs: Mitä järkee
: 20.10.21 - klo:10:33
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.1604686?fbclid=IwAR3wwdnLTdXYNvCd0f3mNYmKdEb0ZyTgBSUm85NOUG76lOmEUYaZYE9Dhhk

Mitä järkeä tuossa on ?

Uhriutumista tuo on. Etelässä ei ole ollut mahdollisuuksia valita, jatkuuko viljely vai ei. Mutta tuollapäin poraamisella on saatu edut kattavaksi. Sille ei voi mitään, että on kilometrejä, mutta ei sitä voi pitää ehtona että meidän pitää saada kasvattaa elukoita. Toki etelässä on enemmän muitakin mahdollisuuksia työllistyä, joten ison resetin jälkeen ulkomaailma näyttää erilaiselta. Sitten on se suuri osa ihmisistä, jotka joutuvat muuttamaan työn perässä minne sattuu. Heillä ei ole luvattua maata.
Vapaa sana / Vs: millä junat kulkee
: 20.10.21 - klo:10:21
Mutta jos hiilipannu on kuvassa, vieressä on kompensointikuva metsää istuttavista, usein valkoisista lapsista. Heille se on kansallisromantiikkaa ja "korjataan pahojen aikuisten virheet" työtä. Jos kuvissa olisi mustaihoinen, kyseessä olisi rasismia, lapsityövoimaa, kolonialismia ja puuvillapeltotraumaa.

Kukaan ei kiinnitä huomiota siihen, että joku saattaa jokatapauksessa istuttaa ne taimet ja huolehtia jopa heinän torjunnasta.
Raiviopelloilla on varmaan ollut kaksi ajatusta mukana. Ensimmäiseksi se, että joillakin tuotantosuunnilla ja tietyillä viljelyalueilla se on ollut kannattavaa. Toisena on myös saattanut olla se, että asiat unohtuvat ja jossain vaiheessa vaivihkaa tukia alkaa tippumaan myös näille pelloille. Sitten kun se joku paras kannattavuus alkoi heikentyä, alettiin tosissaan puhumaan kriisistä ja vaadittiin tukia näille raivottarille.

Jostain syystä suurin osa viljelijöistä ei oikein hyväksy tätä toimenpidettä.
Vapaa sana / Vs: millä junat kulkee
: 19.10.21 - klo:20:23
Onkohan kukaan vesivoimalan nurkalla kyttäämässä, että kaikille vesivoimaloitsijoille riittää sitä vesivoima sähköä. Ettei vaan mene naapurin ydinvoimalasta vahingossa yhtään varausta väärään paikkaan.

Joutuu muuten ottamaan osaa useampaan hiilinieluja lisäävään Gold Standard -sertifioituun vapaaehtoisen päästökaupan projektiin, joissa ilmastoinvestoinnit kohdistuvat metsityshankkeisiin Kolumbiassa ja aurinkovoimalan rakentamiseen Intiassa.

Tuo kursivoitu teksti on lainausta veeärrän tavasta kompensoida niitä sähköttömiä taipaleita, joita tiisselivetureilla joudutaan häpeällisesti ajamaan. Kysymys kuuluu: Voiko hiilensidontaa upottaa vielä syvemmälle epäselvyyden byrokratiaan? Yhtälön toisella puolella on täysin hiilineutraali junamatka, mutta toisella puolella on vain äksiä ja yitä, joista ei oikeasti ole mitään varmaa tietoa. Varmalla tiedolla tarkoitetaan juuri sitä, että mahdollistavatko yhtälön x tai y täysin hiilivapaan junamatkan.

Täytyy myöntää, että nyt kuulostaa teevee-shopin mainokselta koko touhu.
siellä taas kultakatriinaa ja viineriä mutustetaan, taksilla suhataan kriisikokouksesta toiseen, kokouspalkkiot juoksee ja rasisminvastaisia virkoja perustetaan  ;D ;D ;D ;D

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008343658.html

Tulee mieleen se Simpsonien intialaisen Apun tapaus, jossa joku amerikka-intiainen pahoitti mielensä Apun intialaisesta dibaduba-aksentista. Kukaan ei mieltänyt asiaa rasistisena tai sopimattomana, kun ne nyt yksinkertaisesti puhuvat sillä ihme aksentillaan. Mutta nyt kaikki muistavat siitä sen mielensäpahoittajan ja järjettömät mittasuhteet saaneen tapauksen.

Sama Afrikan tähdessä. Kenellekään ei ole tullut mieleenkään, että itse peli olisi jollain tavalla rasistinen. Mutta nyt kun tapaus on nostattanut kauhean metelin, alkaa kaikki vitu nee*erit ottaa päähän. Usein näillä rasismikorteilla saadaan vain aikaiseksi lisää rasismia. Jos ihminen on v*ttumainen, niin se on sellainen. Oli se nee*eri tai kuka tahansa.

Jos esim. on kaksi hakijaa työpaikkaan ja toinen on vitu ne*keri ja toinen normaali ihminen, niin pätevyys ratkaisee, eikä mikään ihonväri. Jos työ ei vaadi hirveää pätevyyttä, tulee tilanne, johon vaikuttaa nämä Afrikan tähden metelit.

Joku saattaa ottaa töihin sen m*takuonon, koska halutaan päteä suvaitsevaisuudella tai sitten pelätään rasismikorttia. Joku toinen taas ei ota mistään hinnasta sitä p*skanaamaa, koska on kurkkua myöten täynnä kaikenlaisia mielensäpahoittajia.

Jos ihminen on pätevä jossakin tehtävässä, sillä on paremmat mahdollisuudet esim. työllistyä, kuin sillä joka on vähän paskempi. Oli ihonväri mikä tahansa. Rasismipätemisellä ei ole näissä asioissa mitään positiivista vaikutusta. Päinvastoin.
Vapaa sana / Vs: Laji tai lajiryhmä passi
: 19.10.21 - klo:15:57
Tuollaiset tutkimukset ovat ladidaa-yhteiskunnassa rasismia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan. Todellisuudessa afrikassakin rosvot vievät perkele kaiken, eikä mitkään kissaeläimet.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000008343905.html
kansanryhmää vastaan ::)?

Turha tuon kalliokekkulin saarnata. Eikö se ite tajua, että Jeesus kuitenkin sovittaa kaikkien synnit. Pitäis sen verran tajuta.
Jos ministeriöt ja eduskunta siirrettäisiin vaikka Sallaan muutamaksi vuodeksi, kuinka moni nykyinen kansanedustaja jäisi leikistä pois vain duunin sijainnin takia. Olisi erittäin tervetullut toimenpiden vähän sekoittaa tuota pakkaa. Sitten voisi laittaa riistakameran Kelloselän rajanylityspaikalle ja lähettää seiskaan tietoja halvan pensan perässä ajelevista kansanedustajista.
Sivuja: [1] 2 3 ... 160