Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 32

Viestit - Kaikki

Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus 2019
: 24.06.19 - klo:19:07
Kaikille karjatiloille jo kootaan kriisipakettia .
https://yle.fi/uutiset/3-10844726 Valion jäätelösää on Kaikki ehtaa tavaraa .
Ettäkö vainaja synnytti Kaikki neljä ? :o
Kasvintuotanto / Vs: Buteo
: 21.06.19 - klo:21:21
No mikä fiilis? Omat kokemukset on, että ei se mikään elado ole. Kirpat piti ruiskuttaa. Kahden vaiheilla, mitä ensikeväänä tekisi?
Kaikki maksoi myöskin tuosta hiirihaukkojen aineesta melkoisen hinnan aivan turhaan .
Vapaa sana / Vs: uusin seuralehti
: 20.06.19 - klo:21:35
Kaikki ei lukisi tuollaista paskaa.Seura on naisten juorulehti  :D
Vapaa sana / Vs: Näin juhannuksen alla.
: 20.06.19 - klo:21:30
Kaikki vesi tulee taivaasta ,juhannuksena varsinkin vähän väliä
Vapaa sana / Vs: ihmoa taas.
: 20.06.19 - klo:21:27
käväsin käppäilemässä läpi tuon euroopan markkinat ja oikein ihmetytti kuin kallista oli tajunta;   alle 50 euron kilo ei saanu oikein mitään...                     juustotki oli sen 55- 70 kilo!!!   missä oli net halvat ruuat joita varten eyhyn liityttiin?   on se vaan ihmo kun joka puolelta euroa tullaan kallista meille myymään.   painukoon kotio, jos eivät osaa hinnoitella...
Kaikki itämeren ylitykset tekee lisähintaa mennen tullen .Itämeri on varmaan maailman kallein vesi ylittää  ::)
Haaste Eemelille ja Veetille:

Vuodenvaihteesta alkaen, juhannukseen saakka, ei kirjoittelua Agronettiin. Pystytkö? - Mulle sopii, sopiiko sulle?Tai sitten iisimpi:

Vuodenvaihteesta alkaen, juhannukseen saakka, ei yhtään uutta aiheen aloitusta Agronettiin. Pystytkö? - Mulle sopii, sopiiko sulle?


Otatko haasteen vastaan?
Kaikki odottaa jännittyneenä tuleeko Veeti ja Kantola yhtä aikaisesti.Eemeli tulee joka päivä  :D
Vapaa sana / Vs: Oksa
: 18.06.19 - klo:09:06
ainaha siä ossin mainihet ku kylältä kirjoitat..    lie tuttus?   niiku pena..
tietääkö ossi että sitä kytätään ja täällä kirjoitetaan sen tekemisistä ?
Menee jutut vähän ohi aloittamastani aiheesta, mutta jatkakaa toki.
No juu pyydän anteeksi. Täällä agronetissä ei nyt olla oltu aiheessa pysymisessä niin tarkkoja.

Mikä tuossa aloituksessa nyt sitten mietityttää vielä?

Älä pyydä anteeksi, ainahan keskustelu rönsyilee ja se on vain ihan hyvä.

 Pikkuisen enemmän mietteitä sivutoimisuudesta ja sen mielekkyydestä  toivoisin vielä useammalta virkaveljeltä, kokemuksia siitä, miten ovat onnistuneet limittämään viljelysesongit päivätyöhönsä, miten lomat menee ja mitä lomalla tulee tehtyä. Mitä päivätyö on jne.

 Itselläni nettotuloista joka neljäs euro tulee maataloudesta eli siis kolme neljästä eurosta tulee jostain muualta. Vuotuinen Tulotaso ei kyllä paljoakaan nitkahtaisi jos maatalouden lopettaisi kokonaan. Tulisi jopa vuokratuloja.

 Velvollisuudentunne, vaihtelunhalu ja tapojensa orja...tässä lienee maatalouden harjoittamisen syyt meikäläisellä.

Joskus aikaisemminkin täällä vastannut vastaavanlaiseen kysymykseen... Itse pajalla päivätöissä, 15 vuotta samassa talossa. Hitsaustöitä pääasiassa, ei nekään sieltä kevyimmästä/terveellisemmästä päästä kuitenkaan jos vertaa vaikka papereiden pyörittelyyn. Peltoa on vuokramaineen 64ha suunnilleen, eli ei enää mene ihan iltapuhteinakaan. Verotettavat tulot menee suunnilleen 1-1,5 € maataloudesta ja 2 palkkatöistä vuodesta riippuen. Suhde ei sinäänsä ole hassumpi vaikkei verotettavat kerrokaan ihan kaikkea. Samalla tuo myös kertoo ettei ne palkkatyöt ole mitenkään rahallisesti onni ja autuus vaikka täällä välillä muuta kovasti vakuutellaankin.  Ja jos pitää valita työn ja tilan välillä niin kyseisen työpaikan pukukaappi tyhjenee melko nopealla tahdilla ja tämän tietää myös työnjohtaja.

Miten sitten päivätyön ja maatalouden yhdistäminen? Työnantaja onneksi on ratkaissut tämän ongelman vähän niinkuin puolivahingossa, ylityöt ovat toivottuja ja niistähän sitten saadaan perustunnit pankkiin tunti tunnista menetelmällä ja % osuudet viikkolepokorvaukset jne maksetaan rahalla. Jos tämä ei käy ei tarvitse tehdä ylitöitäkään. Vuodessa tulee 300 ylityö.. anteeksi pankkitunnin verran tehtyä ja noilla tunneilla saa sitten jo mukavasti kevään ja syksyn ruuhka huiput hoidettua. Vuosilomia en ole likan syntymän jälkeen pitänyt töitten aikaan, ne lomaillaan jos ei jotain aivan pakottavaa syytä ole tehdä lomalla töitä.

Miksikö sitten, nyt pitää ehkä siteerata työkaveria "teen jotain mitä en halua tehdä jotta voin tehdä jotain mitä haluan tehdä" eli työssäkäynti on tällä hetkellä pakollinen paha jotta pankki pysyy tyytyväisenä. Sitten kun saa lainat maksettua, tai ainakin lainamäärää vähennettyä pitää harkita asiaa uudelleen. Maatalous on se työ joka pitää mielen virkeänä, näkee omien toimiensa tulokset joka vuosi uudestaan ja aina voi laittaa riman korkeammalle jos tuntuu että mielenkiinto katoaa. Sitä tunnetta ei saa päivä työstä jossa se oma osuus sulaa kokonaisuuden massaan. Toki tämä ei nyt varmaankaan ole "oikeiden" maajussien mieleen kun en ymmärrä pokata ja poistua takavasemmalle tekemään jotain sellaista mitä en loppujenlopuksi halua tehdä, onko järkevää vai ei mutta näin se omalla kohdalla menee. Tekemättä en osaa olla, vaikka tila olisi velaton niin varmaan sitä jotain tekemistä pitäisi ainakin talviajalle keksiä jottei elämä käy liian pitkävetiseksi.
SKI:n kanssa on oltu monta kertaa nokkapokkasilla tästä asiasta ja kai se piikki sieltä edelleen tekstin lopussa tähän suuntaan lentää. Ymmärrän kyllä hyvin ski:n ajatuksen siitä että tekee jotain muuta että voi tehdä sitä mitä haluaa. Näin se varmasti monella viljelijällä menee joka tekee ulkopuolisia hommia. Mulla se raja tulee siinä vastaan mikä alkaa ärsyttämään jos ollaan hyvä palkkaisessa hommissa muualla ja sillä sitten rahoitetaan maataloutta ja sen kehittämistä. Itse kun pelaa elukoitten kanssa joista ei jää kuin työt ja paskat. Päälle saa vielä haukut kun tukiakin tulee niin ja niin paljon.

Niinkuin johonkin jo kirjoitin että jokainen voi laskea paljonko pellosta voi maksaa, jos maksuaika on pankin yleisesti käyttämä 15 vuotta. Se on ab viljatilalla 500e tuella 7500e. Korko on silloin jo maksettava muualta vaikka matala onkin. Kaikki sen päälle on sitten katettava viljelyllä tai jollakin muulla. Niinkuin jokainen tietää niin viljelyllä nyt ei paljoa makseta jos siitä pitää palkka työllekkin saada. Vanhoilla hehtaareillakaan ei mitään makseta jos ovat ennestään jo velan maksussa.

Täällä ei yksikään kauppa ole ollut tuon alle enää pitkään aikaan ja valtaosista kaupoissa pellot menneet sivutoimisilli.
Vain lehmä ja maitotehtaatko on oikeutettuja haalimaan Kaikki pellot ? Entäs suur ropotti navetat jossa lehmäpaikalle tulee 10tonni hintaa ,maksetaanko se lehmäpaikka sillä sen paikan lehmällä 15vuodessa ?
jo.   tossa eilen ajelin illalla naapurin pellolle mutta se onkin jo ihan täysin päällänsä..  elikkä kuivaheinää tuli noista..     vanhoista nurmista ei hirmua satoa mutta viime kesänä perustetut anto kyllä miun mielestä tosi hyvin.     ajelen ite pitkään, noin 8-9 sentin sänkeen ja kattelin tuossa kun lehmät päästin uudelle laitumelle, ohi kulkiessa reilu viikko takasin tehdyn lohkon olevan hyvässä kasvussa..                     joko kohta taas pitää lähteä paalaamaan...
Menikö Kaikki naapurin heinät pilalle sun hitauden takia  ;D
On kyllä järjetön riski ottaa sorkkahoitaja sikarutto alueelta . Eläinlääkärit antavat nyt ohjeet suoraan sorkkahoitajille Virossa , noudattaako niitä kukaan , sitä ei voi vannomaan mennä .

Sikaruton tulo Suomeen aiheuttaisi vaikeuksia viennille sekä rajuja hankaluuksia teurastamoille .

Vienti käytännössä sianlihan kohdalla käytännössä loppuisi kokonaan , mitä siitä seuraa , ei ainakaan mitään hyvää nauta puolelle .
Kaikki halpatyövoima on tervetullutta karjataloutta pönkittämään.Tuleehan jatkuvasti afrikasta ja lähi idän alueelta jengiä tänne asumaan,maista joissa tavataan ebolaa aitsia sarssia malariaa lebraa ja punatautia.Etkö ole omasta terveydestäsi ollenkaan huolissasi,pelkäät vain että muut vievät työsi ja kiskuripalkkiosi .
Mitä Kaikkia tuolla kärryllä on tarkoitus kuljettaa kun mikään ei tunnu kestävän ?
Onkohan tuo SS saanu ampiaisen pistoksen, kun noin kiukkuista tekstiä suoltaa.
Pinseteillä viimeisiä kuuran hopeoimia jyviä kuutamon valossa pellosta noukkien... Perintörälssin tuorein Fendt-lippilakkinen pikkuprinssi tsiigaa vieressä, bling blig-Gatoristaan teinipoppia vanhukselle tahdiksi soitellen, jotta hallitusohjelman pykäliä tulee noudatettua... vastaan karhistelematta.

Aika nasevasti parodioit SS:n kirjoitustyyliä.

”Eturiviviljelijät, kahmineet ahneuksissaan, punavanteet,eturiviläiset,punavanteet,eturivipunat,vanneahneet,eturivivanteet...”😄😄
Kaikki punikit ajaa punaisella mossella  :D
Sivuja: [1] 2 3 ... 32