Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Valmetnainen

Samoja asioita taitaa olla muillakin mietintämyssyssä. Tautien lisäksi olisi tarkoitus rikkaruohot nujertaa, vaikkei niitä kaikin paikoin oikein olekaan. Kovin on sekavaa, kun samalla lohkolla on ihan pientä kääkkää, keskikokoista taudin pahasti vaivaamaa ja jollakin kohdalla taas melko hyvää viljaa, hiukan jo vihneet meinaa tupata näkyviin.
Kuinkahan pitkälle tämmöistä käsittelyä voi viivyttää kasvuston kehityksen kannalta, jos sitä viileämpää/sateisempaa joskus lähiaikoina tulisi. Mikä mahtaa olla se takaraja, ettei enää kannata ruiskuttaa, siis ohralla. Jollei tautiainetta sinne saa, tulee viljastakin kevyttä kahua.
Kasvintuotanto / Kasvinsuojelu helteellä
: 21.06.20 - klo:12:09
Hei, Kannattaako tautiainetta ruiskuttaa näin kuumalla? Tautia jo on, mutta vilja myös on aika heikkoa tällä kuivuudella. Vettä ei siis ole satanut ollenkaan moneen viikkoon ja savisella maalla oraat ovat heikkoja, mutta kehitysaste alkaa olla sopiva tautiaineelle, käytössä siis yhden ruiskutuksen taktiikka. Ruiskutusta ei luonnollisesti tehdä päivällä helleaikaan, mutta vaikuttaako tautiaine ollenkaan näissä olosuhteissa, ottaako kasvi aineen vastaan??
Lampaat ja vuohet / Vs: Kuparinpuutostako?
: 11.03.19 - klo:14:58
Hei taas, ongelma ei ole vieläkään ratkennut. Fosforia annoin sairasosaston väelle pastana kuuriluontoisesti. Muistakin lisukkeita annettu säännöllisesti, seleeniä, Eetä, Aata, Deetä,Beetä, kivennäisiä, kauraa heinän lisäksi ja varmuuden vuoksi myös naudan kivennäistä, jos se olisikin sitä kuparinpuutosta. Kivessä on kuitenkin kovin vähän kuparia, sen kanssa täytyy olla kovin varovainen. Lääkäri on nyt tulossa ja ottanee tarpeelliseksi katsomiaan kokeita. Luulin jo sen fosforikuurin jälkeen näkeväni parannusta niissä kolmessa potilaassa, mutta se taisi olla toiveajattelua, koska eilen kaksi muuta alkoi ontua, toinen takajalkaansa ja toinen konttailla etujaloilla.
Lampaat ja vuohet / Vs: Kuparinpuutostako?
: 15.02.19 - klo:14:21
Kiitos, onkin minulle uusi tuttavuus tuo verkkokauppa. Harmi, ettei sen lammasboluksen tiedoissa mainita sisältöä tarkemmin, siis fosforin määrää. Jos on fosforin puutteesta kyse, sitä saisi kai olla aika tuhdisti heti, pastan muodossa tietäisi määrän. Naudan pastaa varmaankin voisi käyttää, pienentäen annosta tarpeeksi. Ja vieläkin minua askarruttaa se mahdollinen kuparin puute, kun löysin sellaisenkin kivennäistuotteen lampaalle, jota valmistetaan kuparilla ja ilman, koska suomenlammashan kestää/tarvitsee kuparia enemmän kuin esim texel. Minulla taas on molempia rotuja, enimmäkseen niiden risteytyksiä. Nyt vaan tehtävä joku päätös, ettei ala kaikkea yhtä aikaa säätää.
Lampaat ja vuohet / Vs: Kuparinpuutostako?
: 15.02.19 - klo:11:04
Kiitos vastauksista. Nyt olen antanut jo yli viikon niitä seleeni-Eetä, ADEtä ja vielä Beetäkin aika paljon ja lisäksi kivennäisiä. Fosforia en ole vielä kokeillut, mutta aion ottaa sen seuraavaksi tapetille. Tuntuu, kuin ne kaksi potilasta olisivat nyt hiukan virkeämpiä, jalka nousisi paremmin. Tai sitten vaan kuvittelen, huonompaan suuntaan eivät ainakaan ole menneet.Toisaalta taas isossa katraassa yksi on ollut polvillaan kolme kertaa, siis olen huomannut kolmena kertana. Sehän on voinut johtua ihan vaan siitä, että on ollut etujalat koukussa syömässä pyöröpaaliveräjästä, kuvitellut saavansa alhaalta her*****sempaa heinää  ;). Tässä tulee tarkkaillessaan nähtyä jo sellaistakin, mikä ei välttämättä tarkoita mitään. Taidan kuitenkin siirtää senkin sairasosastoon tehotarkkailuun ja ruokintaan. Toki annan kaikille nyt ekstraa, kun tuo heinä saattaa olla hiukan huonoa, vaikka ihan hyvältä näyttääkin. Täällä ei ole edes maatalouskauppaa lähellä, mutta koitan nyt hankkia jostakin sitä fosforia, esim pastana. Ne mahalaukkuun laitettavat jutut taitavat olla liian isoja lampaalle??? En siis tiedä niistä yhtään mitään.
Lampaat ja vuohet / Kuparinpuutostako?
: 11.02.19 - klo:12:10
Mikähän mahtaa lampaita nyt vaivata, kun esiintyy epämääräistä ontumista ja varsinkin takajalat ovat kankeat. Alkutalvesta jo yhdellä oli samoja oireita, joihin ei lääkärikään syytä löytänyt,  vitamiineja, antibioottia ja kipulääkkeitäkin annettiin pitkään. Lammas jouduttiin kuitenkin lopettamaan kärsimysten välttämiseksi, kun tilanne vaan huononi. Nyt on kahdelle tullut hieman samankaltaisia oireita ja olenkin aloittanut voimakkaan seleeni-E-kuurin koko katraalle, mutta näille kahdelle sairaalle olen antanut muutakin vahvistavaa lisäksi. Kesäisin lampaat laiduntavat lannoittamattomilla nurmilla ja syövät vapaasti heinää talvisin, kivennäistä ja nuolukiveä on tarjolla. Luin jostakin, että tämänkaltainen onnuskelu saattaisi johtua kuparinpuutteesta, vaikka kupari taas toisaalta on myrkky lampaale, jos sitä saa liikaa. En ole vielä uskaltanut kokeilla naudan kivennäistä, mutta kaipa sitä voisi kokeilla näille kahdelle, jos on annostuksen kanssa tarkkana. Olisiko kenelläkään neuvoja tai ehdotuksia tähän tilanteeseen. Nyt olen kyllä huolissani, kun tämä ei tunnukaan olevan mikään yksittäistapaus. Apua odotellen...
Nyt vaikuttaisi siltä, että ne vetosakarat ovat osuneet vastakkain, kuten Isäntärenki arveli. Yläpään laakeri on pullistunut ylöspäin noin kymmenen mm. Asiaan paneudutaan paremmin ja varsinaiseen korjausprojektiin ryhdytään heti kun aika ja voimavarat antavat myöten. Jos vielä silloin ilmenee kysyttävää, käännyt luottamuksella puoleenne. Kiitos kaikille vastauksista.
Kiitos vastauksista. Kokeilen ensin sylinterin säätämistä mekaanisesti. Ilmoittelen miten asia etenee :)
Hei. Sampo Rosenlew 2000-sarjan puimurin tyhjennysputki tärisee täysillä kierroksilla tyhjennettäessä. Samaan aikaan tyhjennysputken varolamppu vilkuttelee. Mistä moinen mahtaa johtua? Tyhjennysputkea ei ole vioitettu, vaikuttaa ehjältä muuten. Voisiko kääntösylinterin hydrauliikan tiivisteen väljyys olla syynä? Tyhjennys kuitenkin sujuu hyvin laskemalla moottorin kierroksia. Oire on ilmaantunut kymmenen vuoden käytön jälkeen, koneella ajettu noin 600 tuntia. Onko tämä jollekulle tuttu vika ja mitä sille voisi tehdä?
Kiitos vastauksista. Kysyin paikallisesta Hankkijasta ja sieltä saa sellaisen työkalun lainaksi, jos on ostanut kärjet sieltä. Ja ne ovat juurikin Hankkijasta hankitut, ei vaan tullut puheeksi kärkiä ostaessa tämmöinen käytännön asia. Mukavaa syksyä :)
Hei. Pitäisi vaihtaa kylvökoneen vantaisiin kärjet. Ohjeessa sanotaan, että vanhojen kärkien poistoon voi käyttää erikoistyökalua 300430. Minkälainen tämä laite on ja mistä sellaisen voisi saada? Netistä en löytänyt mitään aiheeseen sopivaa vielä.
Kiitos. Pelto on aika altis poutimiselle, joten kovin alas ei uskalla siemenen kylvömäärää laskea. Tällä hetkellä olisi mielessä joku 280 kg/ha, josta tulisi 450 kpl siemeniä neliölle. Sääolosuhteet määräävät aika paljon  tämmöisellä maalajilla. Kerron kyllä myöhemmin miten kävi.   :D
Kasvintuotanto / Eifelin kylvömäärä?
: 01.05.18 - klo:12:09
Hei: Montako siementä pitäisi kylvää uutta Eifel-ohraa. Jossakin sanotaan sen versovan, jossakin taas ei. Olisiko kylvömäärä lähempänä 400 kpl vai 500 kpl? Itävyys ei ole kovin hyvä, joten kilomäärä kasvaa joka tapauksessa , varsinkin kun siemen on tosi isoa. Kiitos.
Sivuja: [1]