Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25

Viestit - traktorikuski

Valttuihinhan löytyy ohjekirjat netistä toisin kuin moniin muihin täällä kehuttuihin malleihin, ei edes muihin AGCO:n tuotteisiin. Ohjekirjasta voi luntata jos ei saa venttiiliä pysymään jatkuvalla pumppauksella.
Nyt on traktori kunnossa. Moottoriohjelma (ECU) on ohjelmoitu uudestaan ja traktori tomii niinkuin pitääkin. Ureajärjestelmä on ohitettu ja urea tankki kannattaa tyhjentää. Tehoja ei nostettu.. Urean voi ottaa käyttöön myöhemmin ja korjata häiriöt. Nyt sellaiseen ei riitä hermot eikä kiinnostus.

Ehkä kannattaisi "mainostaa" muutoksia vähän vähemmän. Valtaosa nykyhallituksesta päättelee että maatalouskoneet pitää laittaa vuosikatsastettaviksi ja katsastukseen sellaiset laitteet että oikeasti näkee onko saastelaitteet kunnossa.

Oksan kommentti on validi mutta tässä tapauksessahan jälleenmyyntitilanne olikin jo huomioitu.
Metsäjussi ei taida olla koskaan metsässä, siis täällä foorumilla.
Minun ongelma on, että  katalysaattorin poltto-ohjelmaa ei ole automaattinen. Menee vikatilaan öljynvaihtovälillä ja sitten sitä on turha itse yrittää saada polttoon. Huollossa epäilivät että saattaa jossain vaiheessa vaatia uuden katalysaattorin. Nyt on tarkoitus ohjelmoida urea pois käytöstä.

Katalysaattorin vai hiukkaspöntön? Onko traktoreissa aktiivista DPF polttoa kuten henkilöautoissa? Ureahan menee vain sinne SCR-pönttöön eikä sitä polteta.
Onkohan tällaisissa jutuissa nyt käynyt sillä tavalla, että tehdään ensin mahdollisimman huono ja parannellaan sitä pikkuhiljaa paremmin kestäväksi. Joskus tehtiin ensin liian hyvä ja sen jälkeen alettiin heikentämään sitä. Pitäisi siirtyä vaihtoehto tuotteisiin, jolloin ostaja voisi valita tuotteen joka kestää pari vuotta tai sitten 50 vuotta. Jonkun ureapumpunkin luulisi kestävän kauan, jos se tehtäisiin mahdollisimman kestävistä materiaaleista.

Tuossa ei kerrottu mitä vikoja siellä huollossa oli löydetty mutta kestävä materiaali ei auta jos vaikka ongelman aiheuttaa jäätyminen. Lyhyillä käyntijaksoilla saattaa olla että urea ei poistu järjestelmästä suunnitellusti. Väärä ratkaisu tehdä niin vahvasta aineesta että kestää laajenevan jääpalan paineet.

Paljon auttaisi jos parannettaisiin niiden huoltopisteiden osaamista. Jos vaikka saisivat kertakäynnillä koneen kuntoon ja mielellään niin että isännän ei tarvitse kertoa mitä pitää tehdä.
2017 mallinen jossa takuu vielä voimassa (kaiketi joillakin rajoituksilla), ongelmat varmaan odottaa takuun loppumista. 2012-mallisessa taisi ollakin vain vuoden takuu mutta ei vielä mitään urea-ongelmia.
...

Mutta kohlinpuimureiden taru muutenkin on lopussa, roottorit ovat tulevaisuutta. John Deere viimeisenä suurena valmistajaan on siirtymässä roottoripuimureihin. Muut valmistajat ovat tehneet näitä rumpupuimureitansa jo kohta viisikymmentä vuotta.

-SS-

JD viimeisenä siirtymässä? Onhan JD:llä nyt ollut miesmuistin (ainakin omani) verran rumpupuimureita, tarkoitatko että siirtyy kokonaan rumpupuimureihin? Tuskin viimeisenä vai meinaatko että Sampo lopettaa kohlimet ennen jonnikkaa?

Naapurin suurtilallakin tuo varmaan noteerattu ja vaihdettu rumpupuimuri kohlinmalliin kun niitä vielä saa.

Mitäpähän siellä piuhan päässä sitten on....?
Yksinkertaisin kikka on laittaa sinne vaikka sopiva vastus jonka läpi kiertävää virtaa tutkitaan. Silloin oikosulku ei kelpaa eikä avoin piuhan pääkään.
Jos tutkivassa päässä on älyä niin voi tietysti hommaa vaikeuttaa, laittaa vaikka väylä kysymään piuhan päässä olevalta nodelta ('kytkimeltä') jotain jotain tunnistetta :-)
Kaikki on tietysti kierrettävissä, jos mulla olisi tuollainen niin selvittäisin ihan mielenkiinnosta miten homma on toteutettu.

Modernissa traktorissa on tyypillisesti diagnoosia varten kytkimille sarjavastus kytkin suljettu tilassa ja rinnakkaisvastus avoimelle kytkimelle. Sitä kai yllä hait eli Stigan tyyliin kytkimen korvaaminen oikosululla ei toimi kun ohjainlaite haistaa kytkinlinjassa vian mutta kun selvittää sarja- ja rinnakkaisvastusten arvot niin saa helposti rakennettua toimivan ohituskytkennän.

Tuskin istuintunnistimessa tai vastaavassa suurempaa älykkyyttä.
Syysviljamaita on kovin erilaisia eri vuosina ja eri suunnalla Suomea. Kysyjällä varmaan vastaan tullut isoja savikokkareita, sellaisia ainakin meillä murusteltiin sopimattomien kevään sateiden valmistelemalle peltopohjalle.

Veikkaisin että cultipakin pakkerirenkaat rikkoo niitä kokkareita paremmin kuin lautaset, ainakin jos renkaille saa painoa. Toisaalta lautasäkeellä ja joustopiikkiäkeellä naapurikin ne isot kokkareet lopulta sai kylvökuntoon kynnön jälkeen.

Kummallinen lähestymistapa traktorikuskilla Heino Leinon kysymykseen. Minä ymmärsin tuon kysymyksen että Heino Leino haluaisi kuulla keskustelupalstalaisten  käsityksen tai sen onko jossain tilastoa mistä näkyisi kuinka paljon uusista traktoreista hommataan leasingin kautta.

Minä ymmärsin kysymyksen aivan toisin. Miksi kukaan muu ei vastaillut liisareiden osuustilastoja? Näköjään sinäkään et ollut varma mitä siinä kysyttiin. Väärän tulkinnan välttämiseksi kannattaisi kirjoittaa kysymykset suomen kielellä.

Liisinkiprosentti voi tarkoittaa eri asioita. Jos kysyy tilastoa liisingillä hankittujen koneiden osuutta kaikista niin kysyy liisingillä hankittujen määrää. Jos kiinnostaa liising kustannukset niin kysyy mitä liisaaminen maksaa tms.

Selailiko Heino autosivuja löytääkseen tilastoja liisattujen autojen määristä vaiko etsikö hinnastoja? Jos kadehtii kartanolle haalattuja uusia koneita niin taitaa olla mielessä joku muu kuin liisareiden prosenttiosuus.

Onneksi tuli asiallisiakin vastauksia, myös kannattavuuteen liittyen mutta selkeä budjettivertailu vielä uupui.
Onko toverriilla käsitystä, tai jotakin tilastoa tiijjossa, jossa oisi uusina ostettaviin liisinkirosenttie? Ei sillä että oesin laittamassa, ihmetyttää vaen että miten joku pystyy uusiee kartanolle haalaamaan

Postaisitko omat verotietosi ja pankkitilien saldot tänne? Samalla tavalla juorumielessä kiinnostaa.

Kannattaisi vaikka keksiä joku parempi kysymys niin joku asiaa tunteva saattaisi vaivautua vastaamaan.
Olen tyytyväinen.
Tilaisin täältä
https://www.xxxx

Jos kauppias on tyytyväinen niin ostaja ei välttämättä ole (haiskahtaa putiikin mainokselta).
Kyllä ovat hyvät. Vähemmän vihreää  pyöräurissa puintiaikana.

9 tuuman rengas tallaa suunnilleen  yhden kylvörivin. 15 tuuman rengas kaksi kylvöriviä, kolmaskin saattaa hiukan ruttaantua.

Eturenkaat kun on  7.5 tuuman niin nekään jäljet eivät päätykäännöksissä pitkään näy.

-SS-

Jos ruiskutellaan kasvukauden aikana niin tuleehan kapeilla vähemmän vihreitä mutta jos enimmäkseen vain rikat ajoissa niin ei vaikuta mitään vaikka ajaisi paripyörillä. Kaposilla taas ei kovin märässä ajeta ilman muita haittoja.

Kaikki riippuu kaikesta. Saako noiden pyörien hinnalla kuitattua vihreiden jyvien haitat?
Siis ihan viljan ruiskutuksiin? Kannattaako? Paljon saa tallata menetettyihin euroihin euroihin, vaihtamisen vaiva yms.

Niinpä, vastaavilla millirenkailla täällä päin ruiskutetaan. Sotkun määrä tietenkin riippuu ruiskustakin, 12 metrisellä suhteellisesti enemmän kuin vaikkapa 30 metrisellä.
Oksalla palloista kimmoisuus aikaa sitten mennyt, litistyneet, eikä ne enää sitten toimi, uusia palloja ei enää saa kuin äitin tekeminä. Omissani vielä kimmoisuus tallella enkäole kuullut että pallot olisi övereissä mikään ongelma. Varsin hyvä laukaisin verrattuna jousilaukaisimiin joissa jousen mennessä poikki sen saattaa saada yllätten takaraivoonsa, näitä olen kuullut että pamahtaa poikki yllättäen.Ei ole kiva saada sellanen  lätkä ohimoon.

Kun en ikinä ennemmin ole tuollaista juttua kuullut, niin onko noin joskus käynyt. Siis että se jousi katkee . Onko kyse jousipakasta vai kierrejousesta ? Perhana kun pitäis vissiin sarka-aurat jostain löytää niin kiinnostaa tuokin juttu. 5-siipinen Kvernen AD on varmaan liika painava MF 5470 nappulalle? Eikös AD painopiste ollut muutenkin kauempana kuin AB?

Ei se pallokaan kivalta tunnu jos lentää kasvoille mutta tuskin lentää sen enempää kuin katkennut lehtijousi. Kuuluu sarjaan ihmeellisiä juttuja muutamilta ihmeellisiltä foorumilaisilta. Onhan se jousi monesta kohtaa kiinni pakassa ja pakka päistä kiinni. Vaikka päältä katkeaisi niin ei lennä mihinkään. Silti olisi mukava kuulla onko kellään katkennut.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25