Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 128 129 [130]

Viestit - seegeri

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 16.09.17 - klo:17:22
Omien laskujen mukaan en saa 30% millään noin pienellä kululla. Lähempänä on 35-40e/tonni kustannusta. Kun taas toi 15e/tonni olis sillanen normaali kaappi puintikosteus siin 20% paikkeilla.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 16.09.17 - klo:13:28
Se siitä poudasta sitten....taas tuli vettä.
Kyl jää peltoon ennemin kuin rupeen 30% vehnää kuivaamaan, näillä hinnoilla.
Aurat on jo peräs....
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 16.09.17 - klo:09:07
jokos luonaissuomessa kevät vehnää puitu. Eilen kävin omaa kattomas,  26% oli.  Muutaman aurinkoiisen päivän vaatis, mut taitaa olla turha toivo.....mitenkä tuoreita vehniä on muut puinu?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 09.09.17 - klo:13:13
Näin sadepäivänä kuivurilla tulee kaikkea mieleen....
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 09.09.17 - klo:13:11
just noiden vihreiden takia vähä mietitytti. kuivailin lähemmäs 11%. Ei pitäisi ainakaan tulla ongelmia.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 09.09.17 - klo:10:55
mittari on 65.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 09.09.17 - klo:10:13
Voiko mielestänne wilellä mitata kauran kosteutta luotettavasti. Pitäiskö kuivata alle12, jotta on varmasti kuivaa.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 03.09.17 - klo:20:59
kaura näyttää valmiilta, mut yleensä on mun pettänyt.....pitäisköhän kans puida käsin mittari täyteen, ennen kuin ajaa puimuria pellol.
No vaikka pekkaset olis ihan kiva myös maajussille!
Vapaa sana / Vs: Enbuske on ihan pihalla
: 02.09.17 - klo:23:03
Tykkää varvaan joo, mut tykkääkö sit viel ku kukaan ei enää viljele....mitäs sit?  Mistä sit otat sen halvan raaka-aineen, et ainakaan ulkomailt on nimittäin kallista tavaraa siinä vaihees ku omat laarit on tyhjät.
Vapaa sana / Vs: Enbuske on ihan pihalla
: 02.09.17 - klo:21:06
Kyl kai toi enpaskakin sentään jotain syö. Helppo se on huudella tuolta kaupungista maalaisille kun ain itsel on vatsa täyn tai silt se ainakin näyttää. Miten ihmisillä yleensäkin voi olla niin pirun lyhyt muisti. On muutaman päivän syömättä niin huomaa mikä se on ihmiselle tärkeetä, mulle ainakin tulee nälkä.
Tästä aiheesta viel sellasta, tälläi sarkastisesti ajatellen palkkatöissä käyvä viljelijä vie jonkulta työpaikan. Päättäjät vois ajatella tätä asiaa työllisyys tekona. Hoitais asiat siten et viljelijät pysyis pois työmarkkinoi sotkemmast, näin sain varmaan äkkiä jokusen kymmenentuhat työpaikkaa ja työttömille töitä. Olis kaikille parempi vaihtoehto. Toimeis varmaan paremmin ku toi kiky. Kai tämmösenkin asian joku eu pykälä kieltää. Tai tuntuu kyllä että eihän se päättäjiä edes kiinnosta kun pienet on takoituskin saada lopettamaan. Se on se "rakennemuutos".....jolla suomen maaseutu on päätetty autioittaa.

Itsellä kalusto 90 ja 80 luvuilta. Kummasti niillakin tekee, mut kuten sanoin ajankäytöltä ei ehkä järkevää. Mut pikkuhiljaa koitan uudistella, vähän käytetyillä vaihtokoneilla.  Urakoitsijoita en käytä vaan kaikki teen itse, perinteisellä menetelmällä ei suorakylvössä mitään. Jos täs viel urakoitsijoil alkais maksaa niin ei täst jäis mitään. Eikä kuivurikaan vetäis varmaan ainakaan märkänä vuotena ison puimurin edessä. Ja saisko sitä urakoitsijaa oikeaan aikaan kylvämään....no jokaiselle sopii oma tyyli. Viljelykses on yli 50ha ja tämmöselle alalle tällä kalustolla tekee kyllä, mut ei paljoo enempää aikaan työn ohella.
Kannattavuutta mun mielestä parantaa vanhoilla koneilla touhuaminen, jos niitä itse huoltaa,  ei välttämättä tehokasta, mutta kannattavampaa kuin urakoitsijan käyttäminen tai et tallis seisoo kallis puimuri  11 kuukautta paikallaan. Mutta kuten jo sanoin aika meinaa loppua välillä. Jokaisella oma tyyli...
Tuntuu monella olleen samat murheet. Metallihommia tässä on väänneetty palkkatyönä, lähinnä koneistuksia. Sitäkin harkinnu jos alkais ennemmissä määrin tehä niitä omaan laskuun. Jonkunverran niitä nyt jo tulee tutuille sorvailtua. Ens viikon sanoin olevani pois töistä jos on poutaa ja kaura kypsää. Ei sitä kauheeta meteliä tullu, tällä kertaa, ihmeen hyvin suhtauduttiin tälläkertaa ja hyvä niin. Sillä sama täällä, et jos joutuu valitsee työn ja tilanpidon väliltä, niin pukukaappi kans tyhjee nopeasti. Vehnät ottaa vielä ja rapsi vielä kauemmin, mut kattoo niit sit.....jos kypsyy. 
Terve. Uutena täällä.

Kyselisin muilta ryhmäläisiltä miteskä on onnistunut tilanpidon ja palkkatyön yhdistäminen. Lähinnä mites töistä pois olot onnistuu, helposti vai tuleeko sanomista. Itse nyt muutaman vuoden vilja/metsätilaa ja palkkatyötä tehneenä todennut, et  on välillä aika häsäkkää.  Lomat ja illat menee aika pitkälle tilantöissä. Tilalla aikas paljon työvelkaa lähinnä rakennuksissa ja metsissä ja koneissa siis vähä kaikes, et aina löytyy jotain rassattavaa ei meinaa aika riittää, ei sillä et valittaisin tilanhommia teen ihan mielelläni, mut toi palkkahomma tökkii... minkälaista muilla?
Töissä saa  kuunnella kettuilua mm, poissaoloista, maajussien "valtavista" tuista ja sun muuta. Yleensäkin pännii kun tilan hommat saa tehdä aina kauheella kiirulla ja hosumisella, eikä kuten itse haluais. Pitäis keksii jotain muuta tähän tilanpidon lisäks. Verottajakin rankaisee jos tilalta joskus jotain jäis, mitä ei kyl oo tapahtunu.....tälläsia tuli vaan mieleen. Mites muilla.
Sivuja: 1 ... 128 129 [130]