Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12

Viestit - Tjussi

Miten muka voi olla mahdollista, että hakuopas 2018 ei pitäisi paikkaansa vaan vielä suunniteltaisiin muutoksia viherlannoitusnurmen tukiehtoihin kun viljelysuunnitelmat jo tehty kesäksi ja tuotantopanokset hankittu kasvukaudeksi.
Sellaisen huhun kuulin, että jotakin rajoituksia tai muutoksia olisi tulossa siihen, että vln tai vastaavia ei voisi enää ilmoittaa säilörehuna ja saada näin ympäristökorvausta kyseisille lohkoille...
Tänään tuli postia mavilta, jossa kerrottiin uusista määräyksistä tukihaussa 2018, viherlannoitusnurmen uusi määräys on että jos ilmoittaa 4.vuotena viherlannoitusnurmen samalle alalle  menettää tältä alalta ympäristökorvauksen ja luonnonhaittakorvauksen, mutta mulla tarkoitus ilmoittaa viherlannoitusnurmi rehunurmeksi, eikö tällöin saa kaikki tuet vai mitä mieltä olette?
Sitä tarkoitin, että menettäisin 16 ha LHK:n (12+4)  kokonaan jos viherlannoitusnurmia ei voisi enää muuttaa rehunurmiksi kun mulla jo hömppäheiniä on entuudestaan se 25% eli maksimit LHK:n kannalta.Luin tarkkaan hakuoppaan ja siellä kyllä sanotaan että 4.vuotena ei VLN:n jälkeen tarvitse enää ilmoittaa satoa tuottavaa kasvia, voi kyllä ilmoittaa 4.vuotena viherlannoitusnurmen muttei saa ympäristökorvausta ja ei saa LHK:ta jos hömppäheinäprosentti menee yli 25%:n, muttei mainita mitään ettei saisi laittaa viherlannoitusnurmen jälkeen rehunurmea (mun tapauksessa kuivaheinänurmea, jonka korjaisi hevosmiestuttuni) ja näinollen rehunurmesta saisi kaikki tuet.
Sellaisen huhun kuulin, että jotakin rajoituksia tai muutoksia olisi tulossa siihen, että vln tai vastaavia ei voisi enää ilmoittaa säilörehuna ja saada näin ympäristökorvausta kyseisille lohkoille...
Mistä kuulit tuon huhun ja pitääkö tuo paikkansa, omalla kohdalla olis tarkoitus ilmoittaa 12 ha viherlannoitusnurmia rehunurmiksi tänä vuonna, olis jopa hevosmiestuttu korjaamassa sadon ja aion ko. rehunurmet rikkaruohoruiskuttaa ja lannoittaa. Mulla olis iso tukimenetykset jos kuulemasi huhu pitää paikkaansa sillä menettäisin LHK:n ja ympäristökorvauksen ja saisin vaan perus ja viherryttämistuen , sillä mulla on jo 20% luonnonhoitopeltoja ja 5% viherkesantoa.
Laitoin sähköpostia hankkijalle pääsiäisenä verkkosivujen kaatumisesta, vastasivat että oli tilapäinen häiriö joka korjattiin heti tänä aamuna.Hankkijan verkkosivut oli kuitenkin useita päiviä poissa pelistä pääsiäisenä joten verkkokauppa ei toiminut ja kauppa ei käynyt verkossa, joten ihmetyttää mikseivät korjanneet pikku häiriötä heti vaan vasta arkipäivänä kun verkkokauppaa olisi voitu käydä koko pääsiäisen hankkijan verkkokaupassa
Käytännön maamiehen traktorinumerossa (2/18) oli myös hinnat/kW mootoritehossa, Valtra A134 oli ylivoimaisesti halvin 719 euroa/ kW muilla merkeillä vastaavilla tehoilla hinnat huomattavasti korkeammat 800-1000 euroa/kW. Jos haluaa edullisen laatutraktorin 130 hv luokassa niin valinta on Valtra A134.
Nykyinen tukijärjestelmä on ihan hyvä, se kattaa kaikenlaiset viljelijät niin tehotuottajat kuin jäähdyttelijät (me ikääntyneet), minullakin vielä halua viljellä muttei tehokkaasti vaan jäähdytellen, kevät tulossa ja kyllä riittää intoa peltotöihin, minimipanoksin mennään puolet tulee viljalle ja toinen puoli hömpälle, josta puolet viherlannoitusnurmia (3v.), että saan koko alalle luonnonhaittakorvauksen.
Jos hömppäheinien tuki ajetaan alas niin nämä pellot siirtyvät rehunurmiksi, varsinkin kun sadonkorjuuvelvoitetta ei ole, yksi niitto kesässä riittää ja ainiin lisäksi saa rehunurmilta kasvipeitteisyystuen , jota ei hömppäheiniltä saa, en tiedä sitten alettaisiinko valvonnoissa katsomaan näiden rehunurmien sadontuottokykyyn jos ei ole lannoitettu ja rikkaruohot rehottaa
 Niinhän siinä käy, että tukitasot säilyy ennallaan tukikauden 2020 loppuun saakka ja kun uusi tukikausi alkaa vuodesta 2021 eteenpäin tukitasot laskee 10-20 %.
Ostin Valtran A-sarjan mallin (130 hp) A 134 traktorin, hinta 10-20000 euroa halvempi kuin muut vastaavan kokoluokan traktorit, ohjaamo aivan eriluokkaa kuin vanhan A-sarjan traktoreissa (A 93 vaihdossa meni), muutenkin varustetaso selvästi parempi kuin vanhassa A-sarjassa.
Vapaa sana / Vs: Maatalous tuet.
: 11.03.18 - klo:15:39
Jos tuet kasvinviljelytiloilta poistettaisiin, 80-90% kasvinviljelytiloista lopettaisi tuotannon, sillä olemme niin tukiriippuvaisia että kasvinviljelytuotanto olisi tappiollista ja siitä seuraisi pellon hinnan romahtaminen vähintään puoleen, alle 100 ha viljatilat lopettaisivat ja viljantuotanto romahtaisi.
Tänään 1.3 sain tasan 3 viikon odotuksen jälkeen ALV palautuksen, tuli tarpeeseen kymppitonnin palautus, kesti kuitenkin 21 pv saada palautus, korkoa tuli kokonaiset 0,13 euroa kun meni maaliskuun puolelle.
Valtran uuden A sarjan tuotanto aloitettu vasta alkuvuonna, itse ostin Valtra A 134 (130hp,suurin A sarjasta) elokuussa 2017 ja saan sen tällä viikolla, puoli vuotta piti odottaa mutta nyt on tulossa, alihankkijoiden osatoimituksissa ollut vaikeuksia, eikä saatu tuotantoon viime vuonna vaikka minulle luvattiin se viikolla 50 (2017)
Olen tässä odotellut Arvonlisäverotuksen palautusta jo lähes 3 viikkoa, tulossa olisi kymppitonnin verran ALV palautusta, kysynkin teiltä muilta agronettiläisiltä kuinka kauan teiltä mennyt ALV palautuksen saamiseen ?
Kasvintuotanto / Vs: Hömppien %
: 24.02.18 - klo:21:57
Jos hömppäheiniä on yli 25, niin ei saa ylimenevältä osalta luonnonhaittakorvausta, mutta tähän ongelmaan on ratkaisu, sillä mulla oli vuonna 2017 koko pinta-alasta 25% hömppiä, 40 % viljoja ja 35 % viherlannoitusnurmia (hömpän tapaisia) 3-vuotinen apila(20%)ja timotei(80%), 4vuotena pitää olla satoa tuottava kasvi, mutta voi halutessa jatkaa korjattavana nurmena ja ennenkaikkea tällä systeemillä saa 100% pinta-alalle kaikki päätuet. Sain kaikki viljat puitua hyvissä ajoin syyskuun puolivälissä, täälläkin monella jäi viljoja puimatta viime syksynä
Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12