Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Ponumark

Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 13.02.19 - klo:23:33
>Olisikohan next generation koulutusohjelmassa työkaluja lihanautatilen kassanhallintaan, operatiivista managementtia.

Ohjelmaan kuuluu kaiketi aihe "Miten tuotan omasta mielestäni kannattavasti puol vuotta saamillani kahdella lippalakilla"😎
Olis sullekkin kurssit tehneet hyvää. Ei tarvitsisi epäonnistumistaan täällä vuosia ruikuttaa ja syy aina muissa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 05.02.19 - klo:22:59
Edellisissä viikkokatsauksissa oli aina maininta että, teinivasikoissa on useiden viikkojen odotusaika tai tilanne jatkuu pahana.
Nyt ei teinivasikoista mainittu enää sanaakaan.
Kuivuus koitteli nimenomaan Lso:n tukialuetta kovalla kädellä. Siitä on seurannut teurasruuhka mikä on jatkunut näihinpäiviin saakka. Siitä seuraa pula jostain, jos on laitettu lehmiä teuraaksi tai emolehmiä, on pula vasikoista ja sen jälkeen lihasta. Luultavaa myöskin on että, pienempiä mullikarjoja lopettaa kasvatuksen huonon kannattavuuden vuoksi. Kuinka volyymihinnoittelun rakenteen käy kun alta putoaa edullista lihaa hankinnasta pois?

Tiloilla ei ilmeisesti ole kassassa rahaa ostaa puuttuvaa rehua vaan mieluummin sopeutetaan eläinmäärää. Jos lihatalo ei saa riittävästi lihaa kotimaasta, niin se tuo puuttuvat lihat ulkoa, kuten HkScan jo nyt tekee ja todennäköisesti tulevaisuudessa enennevissä määrin.

Tulevissa Lso:n vaalitilaisuuksissa on varmasti tiivis tunnelma.

Ilmeisesti et seuraa maailman menoa ollenkaan, Atrian omistama Kaivon Liha on yksi valtakunnan suurimmista ulkomaisen lihan tuojista. Taitaa tehdä sittä pihvit Hesellekin. Että se siitä.
>Sikasykli
Jos sianlihan tuotanto syystä tai toisesta supistuu tai kysyntä kasvaa tuotantoa jyrkemmin, nousee kinkun hinta.

Sikasykli on ollut tauolla Suomessa koko EU-ajan,koska aina on maksettu pohjahintaa.Korttitalo on pysynyt kasassa 141- yms. tukien varassa,jotka ovat kutistuneet olemattomiin.No monet ovat paikkailleet metsänmyynnillä tuontantoaan,joka on lievästi sanottuna mieletöntä,koska loppu siitäkin tulee aikanaan.

Helppo on syyttää viljanhintaa,kun lihafirmojen laskutaidot ovat käytännössä olemattomat sen asian suhteen ,että raaka-aineellakin on oikeasti oikea kustannuksia vastaava hinta.Jota ei millään haluttasisi maksaa.

Kovasti kiinnostaisi Pigmanin ohjeistukset ammattimiesten tuloksentekemisestä nyt,kun luuseriharrastelijat lopettelevat kiihtyvällä tahdilla.Yllättäin on radiohiljaisuutta riittänyt pidemmän aikaa😎😄.

Jep. siinä se ero. Pigman tekee edelleen bisnestä. Sinä ruikutat vuosikausia palstalla ja syytät omasta ammattitaidottomuudesta muita.
>Yksi "oikea" vastaus olisi, että markasta luovuttiin yli kymmenen vuotta sitten, nykyään käytetään euroja,

Typeryksistä ei koskaan tule tulemaan pulaa

Asiaa puhut, mene peilin eteen.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 14.12.18 - klo:22:47
Millaiset tunnelmat velkaorjilla,kun porukkaa vaihtuu kuin saluunassa?

Ehtisiköhän menemään nurin vielä ennen vuoden vaihdetta?

Pitää polkea kovempaa,pidot paranee(vmp)https://www.talouselama.fi/uutiset/joukkopako-hkscanin-hallituksesta-ylimaarainen-yhtiokokous-koolle/4a3af931-c391-398e-afb6-+0c0af23c9980/quote]


Monta vuotta olet jaksanut pahaa oloasi purkaa täällä. Ei se muiden vika ole, jos et hommaasi osannut. Olisiko viisasta vilkaista peiliin. Muut porskuttaa, eikä vietä kitisten täällä vuosikausia.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 28.11.18 - klo:15:05
Päin v.ittuahan hommat meni tuottajan kannalta silloinkin kuin Hemmilä oli HKlla.Meno on kuin hankkijalla lopun aikoina,haetaan eilispäivästä tukea.

Ei se Hemmilän vika ollut, jos et sinä sikojasi osannut hoitaa.
Vaikuttaa iso A.lla laskutikkumiehen ja klubitakkimiehen palaverin tulokselta. Tulosta syntyy, mutta kenelle ?   
http://maatilanpellervo.fi/2016/08/04/vampulan-vapaat-possut/

Atria suurimpana sianlihanhankkijana määrittelee sianlihan hinnan suomessa. Muut toimijat suunnittelevat hinnan nostoa. Atria sitävastoin ainoana vuodenvaihteen jälkeen laski sian hintaa - 4 sent kg

Nyt A tarjoaa sikalan remppaan investointukea. Pieni ylläri kuitenkin odottaa. Tuottajan täytyy sitoutua 7 (seitsemäksi) vuodeksi rengiksi.
Olen ollut havaitsevinani hiljaisia singaaleja lihantuotantoa vastaan, nythän jo lisätään salaattia lihapullaan, ympäristö kysymykset eivät puolla lihantuotantoa ja eettisyyspuoli on myös keskustelussa. Lisäksi naudanliha on erittäin tukiriippuvainen tuote, koska naudalla on lihantuotannossa huono hyötysuhde, se ei parane vaikka kuinka vääntäisi.
Näitä taustoja vasten on rohkea investointi. Ns. teurastamoriskinä on syytä palauttaa mieliin kesäinen ison sikalan alasajo Parikalassa, jos tuommoinen onnistuu kerran voi se onnistua uudestaankin.

Teurastamoriskinä on syytä palauttaa mieliin ison A.n irtisanoma Vampulan muutaman vuoden vanha 3000 paikkainen lihasikala. Irtisanominen kävi ihan puhelinsoitolla ja astui voimaan heti.

http://maatilanpellervo.fi/2016/08/04/vampulan-vapaat-possut/
Sivuja: [1]