Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 200 201 [202] 203 204 ... 245

Viestit - Magia

Kuten esitin, niin kaikki hömppätuet pois. Myös VLN:nältä ja 20-25% pakkokesannointi ilma ntukia tilalle. Kotieläintilat jotka käyttää peltonsa tuotteet omille elukoille voidaan tuosta kesannointi velvoitteesta vapauttaa.

Idea on siinä että myyntiviljan määrää vähennetään reilusti. Ei se luo ylituotantoa jos karjatila ite kasvattaa rehunsa. Tietysti jos parempi hinta ei kelpaa, niin ei sitten. Kait se on sorjonnen mielestä 100€ rehuvilja hyvä bisnes.


Ajat siis muille tuotantoon rajoituksia, jotka eivät koske kotieläintiloja.
Lypsyukon kanssa samaa mieltä,ei onneksi tarvitse tälläisenä syksynä puida mädäntyneitä viljoja.Tuet pois niiltä lohkoilta kaikilta tiloilta jotka eivät tiettyjä lohkoja aio viljellä koskaan,tämä on vain turhaa tukemista.Tuet sitten jaettaisiin kaikille tiloille markkinatlouden mukaan eli jos se hömppä on kannattavmpaa niin sitten sitä.
http://www2.hkscan.com/portal/suomi/suomi/tiedotearkisto/?id=2263

Nyt HK lähtee mukaan tähän emojen lisäys pelleilyyn. Ei puhettakaan hinnan nostosta tuottajille vaikka kysyntä (muka) kasvaa. Hintoja nostivat vähän huhtikuussa mutta edelleen ollaan varsinkin lehmän (rotukarjaa tai ei) lihan osalta Euroopan häntäpäässä.

Lisäksi voisi huomioida sen, että lypsykarjatilat pystyvät tominnan kehittyessä myymään kasvavan määrän entistä isommiksi ja lihakkaammaksi kasvavia vasikoita kasvatukseen. Jos 2,2 keskipoikimakerran pieniä nävetoita edelleen lopettaakin niin samassa suhteessa ei vähene naudan tarjonta.
Jos käytät enemmän sexattua maitorotua huomaat,että sukulaisuus estää käytön tai sitten oman karjan on oltava jotakin outoa sukua.

Varsinkin jos käytetään pelkästään sextattua siementä.
Alan olla tuosta sexatun käytöstä sitä mieltä,että jos meinaa saada onnistumaan täysin ,tarvitsee kyllä oman pytyn.7vrk holsteinsonnilla ikää,tuli ma hakuilmoitus,et sillee...

Hyvin on toiminut vaikka ei ole omaa pyttyä. Liha siemennykset tehdään nykyään järestään sextatulla blondilla. Parhaimmat oman rotunsa sekstatulla ja loput normaalilla lypsykarjan siemenellä joko omalla rodulla tai risteyttäen. Suomenkarjaa tai jerseytä ei kaytetä kun mahdolisista sonneista ei pääse eroon säädylisessä ajassa.
Kasvintuotanto / Vs: Tyhjennysvaunu
: 14.10.17 - klo:12:03
Puintimaissi ei taida suomessa onnistua, mutta tämä kesähän on ollut oikein oivallinen maissin viljelyyn. Ei ole ollut yöpakkasia.
Eiköhän tuo ole ollut yksi huonoimmista.
http://www2.hkscan.com/portal/suomi/suomi/tiedotearkisto/?id=2263

Nyt HK lähtee mukaan tähän emojen lisäys pelleilyyn. Ei puhettakaan hinnan nostosta tuottajille vaikka kysyntä (muka) kasvaa. Hintoja nostivat vähän huhtikuussa mutta edelleen ollaan varsinkin lehmän (rotukarjaa tai ei) lihan osalta Euroopan häntäpäässä.

Lisäksi voisi huomioida sen, että lypsykarjatilat pystyvät tominnan kehittyessä myymään kasvavan määrän entistä isommiksi ja lihakkaammaksi kasvavia vasikoita kasvatukseen. Jos 2,2 keskipoikimakerran pieniä nävetoita edelleen lopettaakin niin samassa suhteessa ei vähene naudan tarjonta.

Varsinkin jos käytetään pelkästään sextattua siementä.
Alan olla tuosta sexatun käytöstä sitä mieltä,että jos meinaa saada onnistumaan täysin ,tarvitsee kyllä oman pytyn.7vrk holsteinsonnilla ikää,tuli ma hakuilmoitus,et sillee...
Nopeudella millä villisika lisääntyy, niin epäilen että on tehty laittomia siirto istutuksia. Eihän kukaan tutki autoja virosta suomeen tultaessa.
Pantasusi ainakin on siitä ihmeellinen elukka,jos sille saadaan tuhojen takia poikkeuslupa ampumiseen,niin kummasti muuttaa semmoiselle alueelle missä lupa ei ole voimassa.

Eikös ne karhujen repimät tuhannet rehupaalit kelpaa kuivikkeeksi?
Ensin kovat korvaukset niistä ja sitten kuivikkeeksi  :D

Onneksi repivät vain ylivuotisia paaleja 😂😂😂
Taitaa olla parempi juosta uusien paalien päällä.Eikä rehusta kyllä ole kuivikkeeksi.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Lietteet
: 12.10.17 - klo:09:30
Kun lokakuussa sataa enemmän kun saharassa, alkaa aina tämä sama parku.
Tukiaisilla elävän ei tarvihe oppia. Kyllä pääkaupunkiseutu elättää, vielä, ni.
Jöötti ja Neke plus Veemelit ym.aamusta iltaan täällä parkujat tuntiuu olevan sennoisia pikkupentuja jotka ei osaa lopettaa peukalon imemistä haudassakaan.Onneksi pohjoisessa kasvetaan sentään aikuiseksikin.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 12.10.17 - klo:09:17
5mm nää tämän viikon "rankkasateet". Tosin tuuli niin pirusti, että osuiko puoletkaan mittariin, mutta jokatapauksessa ei kummoisia sateita ole ollut. Toki puinnit estävää, maanantaina oli tuulinen puintikeli ennen yöllä alkanutta sadetta. Viime viikolla 18mm, puintipäiviä kuitenkin viikon eka ja viimeinen päivä. Tällä viikolla jo yksi päivä, parikin päivää viikossa jos voi puida, puinnit loppuu jo ennen Marraskuuta. Ehkä.
23,1mm tässä kuussa,valitettavasti nuo vedet tuli lähes kerralla märkään maahan.
Vapaa sana / Vs: No ei !
: 11.10.17 - klo:09:55
Veeti taitaa siis vastustaa MTK:n vaatimaa kriisirahoitustav viljatiloille.
Miten kriisirahaa maksetaan tukiopitimointihömpälle?
Vesikelillä luistaa niin Veetillä kuin kesantosilppurissakin hihna.

Rahoista viis, tarvitaan konkreettista kriisiapua:



Ei luista remmi, pysyy tupee ja Hankkijan lätsäkin päässä.
Veetin ja Eemelin voisi myös liimata toisiinsa kiinni,ehkä sitten säästyisimme puolta vähemmillä Veemeli viesteiltä.
Sekin on hyvä muistaa, että eikös hömppäheinää ole vähän pakko viljellä? Eivätkö nykysäännöt pakota viljelykiertoon ja kasvipeitteisyyteen.

Sama juttu on se, että nurmisuomessa on pakko viljellä viljaa etteivät pellot saa "pysyvän nurmen statusta".

Eli tukipolitiikalla pakotetaan ihmiset viljelemään hulluja kasveja.. Vois tietty ajatella, että kai yhteiskunnan täytyy sitten myös korvata aiheuttamansa vahingot??
Juu ja jalostajat jalostaa satoisampia kasveja,tahtoo olla vain,että aikaisuus menee.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 09.10.17 - klo:06:26
Olisiko 15 milliä tullut tällä viikolla. Ei niinkään se määrä haittaa, vaan kun ei myöskään tuule eikä paista. Vesimärkää ohraa otettiin tänään sateen alta pois, saapahan edes kuivurin pyörimään.  >:( >:( >:( >:(
Milloinkas sen kuivurin pystyy pysäyttämään eli kauanko menee satsin kuivaamiseen aikaa nyt?Täällä ei ole satanut kuin muutaman millin,mutta märkää on.
Kasvintuotanto / Vs: Viljamarkkinat
: 08.10.17 - klo:06:33
  Tällä hetkellä hierotaan kauppaa 100 tonnista ylivuotista ohraa suoraan satonsa menettäneelle karjatilalle hintaan 155 euroa tonni silosta pudotettuna.
147 euroo tonni viimeksi samoilla ehdoilla,kahdeksan euroa ei traktorikuormassa paljon tee.Laadusta kannattaa maksaa,muusta ei.
ikävä kyllä tuollainen voi olla mahdollista ihan täällä koto Suomessakin, tosin pienemässä mittakaavassa.

"Seen it, been there"
Mut onhan se hyvä,että pilkut voi hyvin ja ihan resurssitkin riittää pilkkujen hyvinvoinnin paapomiseen.
Kasvintuotanto / Vs: luken kysely
: 06.10.17 - klo:10:22
Lainaus käyttäjältä: sorjone link=topic=79007.msg1426712#msg1426712 dttutädeilläate=1507269616
    Sudet söi naudat ja karhut tallas kaurat....siinä vastausta lukelle saatana.
Tänne näköjään pukataan joka vuosi kaikki tutkimukset.On viime aikoina tullut sen verran paljon pyöritettyä byrokratiaa,että odotan jo kysymystä Oletko harrastanut haureutta?Jos olet niin luvallistako,luvatonta vai kenties oletko ollut niin ahkera että ihan molepia.Niin ja on tullut mietittyä onko kukkahattutädeillä kukkainenhattu vai kukka hatussa samaan tapaan kuin tämä nykyinen pilkun nussiminen on.Oksalle tiedoksi,on pakollisia näihin tutkimuksiin vataaminen.Byrokratianpurkutalkoo on vain yksi  suuri VITSI.
Meillä on ollut aika vaihtelevasti eri lohkoilla, joten olemme ratkaisseet ongelman lavallisella nuolukiviämpäreitä, mitä tilataan lisää sitä mukaan, kun nuolevat entiset. Ongelmia aika vähän, mutta ämpäreitä alkaa jo olla siihen malliin, ettei kiinnosta jonottaminen sen ilmaisen ämpärin perässä..
Kallein vaihtoehto epävarmimmin tuloksin, mut hienoa 😂
Millekkähän määrälle on laskettu kivennäissäkissä olevat anto-ohjeet?Optimaaliselle määrälle kalkkia säiliksessä vai?

Tod.näk. natriumin perusteella, koska se on yleisin minimitekijä. Yleensä se suositus on sellainen määrä että tulee tarpeeksi ja 30% yli.

Säiliksissä on hiveniä n. 50-60% normista ja tänä vuonna magnesiumin määrät ovat olleet hyvin alhaalla. Tästä on siis erityistä harmia umpilehmille -> Mg-vaje umpiaikana altistaa poikimahalvaukselle kalkkiylitystä enemmän.
Kalkkiylityshän ei varsinaisesti poikimahalvausta tee,tekee halvausoireet.Halvausoireita taas aiheuttaa moni asia.Mitä on tullut menneen kesän rehuja syötettyä,ensimmäistä satoa,on tärkeää saada pysymään syöntimäärä riittävänä.Sulavuuden kanssa en usko tulevan ongelmia,vaikka yli 700d-arvo onkin.Joutilaat on sitten asia erikseen.Toisen sadon paali sitten katosi häkistä ainakin varsin vikkelään ja tarkkaan ,vaikka d-arvo ei olutkaan kuin 680.Kuivien rehujen kanssa harvemmin on säilyvyyden kanssa ongelmia.Syksypuolella on enemmän valk.täällä ainakin.
Sivuja: 1 ... 200 201 [202] 203 204 ... 245