Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 245

Viestit - Magia

Kolleegalta/ Tuottajalta kuulin et hitaasti liukeneva lannoite olis tuonut parhaat arvot rehusatoon .

Yralta ei semmoista saa vaan vissiin ulkomailta . Jos oikein käsitin se olis ureapohjaista .
Eiköhän tuolla vuodellakin ole jotain tekemistä asian kanssa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.07.19 - klo:06:58
Mahoton hernerokkasumu aamulla.Näkyvyys 10m.
Luomuviljely on helpompaa, kun saa luomukelpoisia ravinteita ladata peltoon. Jos pelkillä viherlannoitus latauksilla pelaa, niin kyllä ne ajan mittaan ravinnevarat loppuvat pellosta.

Vaatiihan se tietämystä kun rikkakasvien kanssa pelaa, mutta tietämys on usein hankittavissa. Se on eri asia, osaako sitä tietämystä käyttää.

Ja kyllä ne "suuret" luomukasvustot perustuvat dopingiin jolloin peltoon painetaan rojua mielin määrin. Se on kaukana luonnonmukaisuudesta ja ravinnekuormituksen hillitsemisestä.
Ei se nyt noinkaan ole .Viherlannoitukseen perehtyminen vois auttaa asiaan .
Kyllä se on. Sä saat sen ekan viherlannotuksen jälkee sieltä ehkä kunnon sadon mutta millä teet sen seuraavan? Härkäpapu tai herne tulee yleensä ton jälkeen mutta ne ei siihen maahan lataa niin paljon paukkuja, että sen jälkeen saisit mitään huippusatoa... paskan kanssa helpompaa kun voit tuupata sitä joka välissä..
Se kun ei noin ole .  ;D ;D ;D

Nyt sorkan kannattaa taas vähän pakittaa, kun et näköjään tiedä millaiselle maaperälle olet astumassa. Isossa kuvassa se on juurikin noin, että paskaa kun laitetaan peltoon, niin viherlannoitus jää alakynteen.
Niin mä en nyt tiedä mitä paikalliset luomuilijat tekee väärin, kun useamman olen kuullut sanovan noin. Onko se sitten maalaji kysymys, näistä maista kun ei vapaudu typpeä. Samat luomuilijat kyllä ovat todenneet että ei niin väliä silti jää enemmän käteen kuin tavanomaisella puolella. Tästä huomaa hyvin, että luomussakaan läheskään jokaisella ei ole tarkoituskaan tuottaa mitään..

Itsellä ei riitä meriitit arvioida miten on, mutta kunhan tästä nyt muutama vuosi menee niin jätän kyllä johonkin lannoittamattoman koealan pelkälle pyhällä hengellä kasvamaan katsotaan mitä siitä sitten tulee..
Siitä tulee sitä,että saat alkaa terveisiä ajelemaan pellolla.Ei se tuo polttoainekkaan ihan halpaa ole.Tosin toimii silloin,kun sadolle ei ole tarvetta.
jeee, kaivossa ei varoja letkuvirityksiin ja sit tuota vettä voi rahdata myös muuhun käyttöön, esim. kaluston ja navetan pesuun.   ja ruiskun täyttöön jne...   ohan nuita kohteita kuhan on väline..

Suosittelen pytylle jotain muuta materiaalia kuin rauta, jos meinaat ruiskutus vettä sillä siirtää.
Meijeriltä voi kysyä vanhoja maitosäiliöitä tai nämä tankinkorjaajathan näitä  nykyään käytöstä poistettuja kauppaa.
Aivoketoosi voi tavallaan tulla kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun lehmällä on herutushuippu päällään ja siihen joku stressitekijä, missä joko energian kulutus nousee, esim. kiima, tai sitten energiaa ei vain kertakaikkiaan riitä, esim. pitkään jatkunut energia vaje. Aivoketoosissa lehmä on todellakin aivan tillin tallin, ei hallitse liikkeitään ja menettää näkönsä, saattaa mölistä ja kuola lentää. Joskus eläinlääkäri vain hoitaa tällaista tilannetta tyylillä, kaikki mahdollinen, eli sitten dumpataan glukoosia, kalsiumin, magnesiumia ja kipulääkkeitä suoneen, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Toisaalta, eihän siinä ole mitään menettämistä, koska ilman hoitoa lehmä kuitenkin kuolee, se on varma.
Ei b-vitamiinia?Energiavajeenhan sanotaan tuhoavan maksan kuten myös toksiinisuus tekee.Suomessakin olisi syytä opetella tuo b-vitamiinin käyttö kuten myös  ruuninlämmön vaikutus  pötsin toimintaan jopa ne kuumeettomat tulehdukset olisi hyvä osata mahdollisimman hyvän hoitotuloksen kannalta.Ja lypsyukolle,kyllä toksiinisesta aureuksesta voi selvitä,riippuu eniten siitä lehmästä ja tätä kautta tietenkin hoitajasta.Kaikkia ei vain kannata pelastaa.Tämä ongelma vie tehokkaasti maidon ja kuulemma pysyvästi.Pidät varoajan kahvikupin verran lypsävää lehmää jonka maito on jotain räkää,laitat teuraaksi ja saat muutamia satasia tästä karvapeitettä menettävästä mätänevästä kuivaneesta lehmästä.Lisäksi tartuntariski on suuri.Näihin asioihin liittyy paljon vaikeita kysynyksiä...
Mika Morasesta ei voinut sanoa, että hän olisi ollut parkettien partaveitsi, koska hän oli parkettien mora-puukko.

 Niin, eihän Syyllinenkään ole panomies, vaikka on kohtuu asiantuntija.
Totuushan ettei Sepekään tiedä asiasta mitään,mutta silti arvostelee muita.
Vapaa sana / Vs: Nurmossa palaaa
: 22.07.19 - klo:08:58
Nyt menee Atrialla kyllä todella hyvin.Suurtilat näkyy koko ketjussa,jos pettävät.
tynnörin puolikas on paljon helpompi puhistaa kuin joku kälyinen ikivanha farmari.           ite alkannu käyttää nuita muovitynnöreitä vastaavaan.   mutta mihin lie nestekontit katonneet?  yhtään käyttökelpoista en ole tavannu koko kesänä,  pelkkiä risoja ja jollekin liuottimelle tehtyjä..
Et ole harkinnut veden vetämistä putkella laitumelle?Käytettyjä juottovaunujakin saattaa saada kohtuu huokeasti.
Vapaa sana / Vs: Vilja tilat.
: 20.07.19 - klo:15:53
Tais loppua lantunviljelyinnostus sadonkorjuupakon myötä.
Oksa paikallinen Don Juan...
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 19.07.19 - klo:00:33
Kuulemma 35mm eilen ja Hynysen Jouni tullee naapurriin ettei haitanne kävijöitä pieni kosteuskaan.
Se täytyy muistaa,näihin ongelmiin syyllinen löytyy aina peilistä.Tunnutus-herurusruokintakin,poikimisen onnistuminen ja ongelmiin puuttuminen on ratkaisevassa asemassa.Viestintuojan ampumisesta ei ole mitään hyötyä.
Vapaa sana / Vs: Tehoisa lämpösumma
: 16.07.19 - klo:09:26
niinhän se oli tänäkin vuonna.   kosteus pitää käyttää hyväksi keväällä ja sit kesä voi olla melkein millanen tahansa ja satoa sentäs tuloo,  joskus enemmän joskus vähemmän.     ja tietty nyt veetieemeli kerää taas aineistoa kuin kepu pilasi tämänkin kesän.

No näillä savialueilla se kylvöikkuna on yleensä 2-3 päivää, jos menee yli niin kylvösyvyyttä on lisättävä.

Isoisäni aina sanoi, että "kaikki mikä sataa ennen juhannusta sataa suoraan laariin" ja hän oli oikeassa. Varsinkin alkukesän sateet määrittävät sadon. Jos ei sada, sato jää auttamatta pieneksi (alle neljän tonnin) vaikka miten olisi kylvänyt oikeaan aikaan. Jos ekat sateet tulevat heinäkuussa, sato voi jäädä ja jääkin joskus sinne kahteen tonniin vaikka miten oikeaan aikaan olisi kylvänyt. Jos alkukesästä sataa edes kohtuullisesti, menee aina yli viiden tonnin.
Jos ennen juhannusta sataa oikein kovasti,niin että oraat hukkuvat,kyllä sato ainakin täällä jää lähes nollaan.2017 kaikkien aikojen huonoin eihän niitä tähkään märänneitä ohria etes tarvinnut puida.
Vapaa sana / Vs: Halpaa ei ole
: 16.07.19 - klo:09:20
Jos sivutoiminen lampuri myy 2000 €:lla lihaa ja saa siihen päälle luomussa olevista pelloista 40.000 €, niin paljonko prosenteissa tulot laskevat, jos tuo lahjoittaisi teuraat ? Näissä asioissa on yleensä syy ja seuraus. Jos tukia ei olisi, mitään ei lähtisi tilalta alihintaan.
Maito: Euroopan unionin alueen tuottajat ovat olleet suurin myyjäryhmä maitojauheen ylijäämämarkkinoilla. Kun ylitarjonta tuppaa laskemaan hintaa, ketä EU-tuottajat voivat osoittaa syyttävällä sormella ?
Luomuhan on tuottajan kannalta järkevin tuotantomuoto. Esimerkiksi maito saa 40% paremman tuottajahinnan ja kuluttaja voi myöhemmin ostaa luomutuotteen alennuksesta 50% alennettuun hintaan ja mikä parasta, voi luomuliitto elvistellä kasvaneella kysynnällä, kun ei kerro ihan koko totuutta. Veronmaksajien kannalta luomun tukeminen on järjetöntä.
Luomussa on sekin hyvää,tilaa myytäessä tai voutin ottaessa omansa,on tilan arvo monesti tipahtanut.Luomuahan pidetään esiasteena lopettamiselle.
Vapaa sana / Vs: Hiljaista on
: 16.07.19 - klo:09:10
Täällähän on nyt vallan kiihkeä meno, noin eläkeläisen näkökulmasta, ja heitähän täällä suurin osa nykyään parveilevista on.  Jos on kymmeniä vuosia ollut pois maatalouden harjoittamisesta, niin herää kysymys, mikä siinä oli niin rakasta, että kehtaa päiväkaudet maataloussaitilla heilua?
Joko se piika kirjoittaa eläkeläinen veroilmoitukseen?
Sivuja: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 245