Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 49

Viestit - Härö

Hauska logiikka sulla. Jatkan kuitenkin vanhaan malliin, isompien harmiksi.
Moni tila on tehnyt laajennuksen ja sitten on huomattu, että vanhalla tienasi ihan saman, jopa enemmän. Ja taas pitää laajentaa, ostaa peltoa ja isompia koneita. Oravanpyörä pyörii...
Suuresti ihmettelen, kuinka joku jaksaa pyörittää jotain 20 lehmän parsinavettaa. Helvetisti kuluttavaa työtä eikä se tulo siitä voi olla kovin kummoinen.

Jokaisella on tietenkin oikeus pitää niitä lehmiään, sitä en sano, mutta kyllä sen saman rahan saa vaan niin paljon vähemmälläkin.

Paljonko sinusta sellaisella tienaa? Meillä jää n. 30 000 vuodessa sekä emännälle, että isännälle. Meillä on tyydytty siihen.
Paalien hinta on yleensä alle paalauskustannuksen. Suojavyöhykkeitä sais korjata vaikka kuinka ja niiden korjuusta saa vielä lähettää laskunkin perään.

100e/ha on suojavyöhykkeen nurmi pystyyn ja sama lhp:llä. Tältä kesältä on jo kaupat tehty.

Kuka hullu maksaa suojavyöhykkeen keräämisestä, eikö siinä ole korjuuvelvoite?  Siis maksaa siitä, että tekee sun hommat?

Lähtökohtaisesti suojavyöhykkeen perustajan pitäisi maksaa korjuukulut, mutta kai sitten joku haluaa tehdä työn ja maksaa siitä vielä 100 hehtaarilta.

Koska sillä ruoholla on arvo. Siis sellaisessa tuotannossa jossa se syötetään elukalle joka tuottaa litroja tai kiloja.

Halpaa heinää tuo on tuolla satkulla/ha, ainakin noilla alueilla joissa maa maksaa paljon ja vuokratasot ovat +500€/ha
Paalien hinta on yleensä alle paalauskustannuksen. Suojavyöhykkeitä sais korjata vaikka kuinka ja niiden korjuusta saa vielä lähettää laskunkin perään.

100e/ha on suojavyöhykkeen nurmi pystyyn ja sama lhp:llä. Tältä kesältä on jo kaupat tehty.

Kuka hullu maksaa suojavyöhykkeen keräämisestä, eikö siinä ole korjuuvelvoite?  Siis maksaa siitä, että tekee sun hommat?
Kyllä.
Kotieläintilalla suojavyöhykkeen kate 2 on 970e/ha tuolla 100e/ha, sitä paitsi onhan siinä kulujakin, siemenet, muokkaus, tiemaksu.
Lhp :n kate on 625 e/ha.

Pesee viljan mennentullen.

Kaikkeen sitä tukea maksetaan. Mutta vika ei ole maksun vastaanottajassa.
Miten muilla toimii, on sekavan oloinen, vasikan syntymän ilmoituksessa ei hyväksy isän tietoja. Kyseinen sonni meni syksyllä teuraaksi, ja nyt viimeisen vasikan kohdalla ei hyväksy tunnusta, muut poikimiset tuli ilmoitettua vanhalla elmerillä.

Lähetin yhtenä iltana tulikiven katkuisen ja kirosanoilla höystetyn palautteen, kun olivat syntymän ilmoittamisen poistaneet koko ohjelmasta. Opetusvideokin ko aiheesta oli vanhan version video. Vasta kun löysin videon uudesta ylävalikosta tajusin mistä syntymä löytyi. "Et ole valinnut yhtään eläintä" ja sieltä sitten vaan :)

Eipä tuosta ohjelmasta muuta voi odottaa. Oliko ne käyttö ja poistotavat yhä siellä juosten kustu, eli ilman numerointia ja lyhenteinä? Nimittäin virheen vaara on niissä ilmeinen.

En ymmärrä miksi tuollaiselle yksityistielle on laitettu jollekin yksiköitä, jos ei ole ainuttakaan kiinteistöä tien vaikutusalueella. Ja jos tuo yksityistie on saanut valtio avustusrahaa, niin sitähän voi kaikki käyttää satunnaiseen ajoon, ilman mitään eri korvausvaadetta.

Tieyksiköt ja käyttömaksu ovat kaksi eri asiaa. Yksiköt lasketaan kaikille tien vaikutuspiiriin kuuluville
kiinteistön omistajille. Käyttömaksu on säännölliselle läpikulkuliikenteelle tai muulle tienkäyttäjälle.

No vielä ihmeellisempää, jos tietä ei käytä, miksi peritään käyttömaksua?

Rahalla toimiva puomi vaan tien molempiin päihin, kolikolla pääsee tielle ja setelillä tieltä pois  :D


Alunperin tiekunta on jollain perusteella määrännyt käyttömaksun. Tiekunta on tehnyt tästä laskelman. painoxmatkaxajokerrat. Maksaja lienee tämän hyväksynyt, koska on aiemmin maksanut,vai onko. Jos tiekunta on saanut valtion tai kunnan avustuksia, ei tienkäyttöä voi estää. Kolikkopuomi on hankala jos kirjoittajan talo palaa, eikä palomiehellä ole kolikoita mukana.
Tuosta avustuksien saamisesta syntyy välillä kirpeitä keskusteluja, kun moni luulee saavansa kulkea silloin maksutta. Tosiasiassa avustus antaa kulkuoikeuden tiekunnan ulkopuolisille, mutta ei poista tiekunnalta oikeutta periä käyttömaksua. Eli kulkemista ei saa kieltää, maksun voi periä.
Tuo käyttömaksuhan on juuri ulkopuolisille tienkäyttäjille. Sitä ei tietenkään tarvitse maksaa, jos tietä ei käytä. Käyttömaksun on määräydyttävä samoin perustein, kuin tieosakkaiden maksut.
Tukirahat omalla kohdallani ainakin jää palkaksi ja vähän tuotannostakin. Sekös sammakoita risoo.
Tuet päätyy sammakoiden perseeseen. Pakkohan niiden on syödä.
Mielenkiintoinen juttu, jos miljardituista jää säästöön tai on varaa sijoittaa. Miltä se noin itsestäsi (tuensaaja vs. tuenmaksaja) näyttää?

Sehän on yrittäjän asia, miten firman rahoja käytetään. Ei sitä sammakoilta kysellä.
Kysellään sitä, kun tiedetään mistä firman rahat tulevat. Ei juridisesti, mutta monta moraalista aspektia on keinussa.

No luuletko saavasi vastauksia, miten yritys on rahansa käyttänyt?
Mielenkiintoinen juttu, jos miljardituista jää säästöön tai on varaa sijoittaa. Miltä se noin itsestäsi (tuensaaja vs. tuenmaksaja) näyttää?

Sehän on yrittäjän asia, miten firman rahoja käytetään. Ei sitä sammakoilta kysellä.
Maitotilojen "tase" usein näyttää äkkiseltään hyvältä, mutta aika monet maitotilat ovat kuin pieniä teollisuuslaitoksia johon rekat tuo ja vie tuotantopanoksia, mutta jos ostorehujen tuotantotilojen hehtaarit ja tuet hömppineen laskettaisiin mukaan, niin "tase" muuttuisi aika oleellisesti.

Asiaa. Maitotilat saavat tuetun ostoviljan tosi halvalla ja jos siinä ja täysrehuissa yms oleva tuki huomioidaan niin se puolet tukea toteutuu monella tilalla.

Niitä tilastoja ei muuten jostakin syystä ole enää muutamaan vuoteen julkaistu? Mtta aikaisemmin luke tai tike tai mikä julkaisi vuosittain tilaston että mikä oli maataloustuotteiden myynti eli markkinoilta saadut tuotot vuosittain. Ja vuodesta ja hintavaihteluista vähän riippuen mutta se oli suurinpiirtein yhtä suuri kuin tuet vuodessa.

Lasketko sinä saamaasi tuen määrää, kun ostat ruokaa kaupasta?
Ihan oikeasti, onko jonkun tilalla maksettu tukia 1,5 kertaa tuotannon arvo? Voi kai onnistua, jos viljelee pelkkiä kahuja ja heiniä peltoon. Mutta sehän on systeemin vika, en ketään syyllistä.
Sivuja: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 49