Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9

Viestit - Xiranda

Tämä nyt on hyvin epämääränen kysymys, mutta hoksaako joku mistä on kysymys. Isäntä puhui, että saisi jonkun tuen 100 e/ha jos kylvää tietyn prosenttimäärän hernettä (tai jotain palkokasvia?) sekaan kun kyseessä nurmen perustaminen (ohra-kaura-herne + ns). Mikähän tuki kyseessä? Ja olisiko se 50 %?
Oli tästä jo aiemmin jotain juttua.. Emotilalla takaperin tuli vasikka vetämällä ulos ja toisen takajalan kinnernivel taipuu eteenpäin epäluonnolliseen suuntaan yli. Takajalat oli syntymän jälkeen myös vuohisnivelestä vänkkyrällä, mutta ne korjaantui. Kävellessä huomaa ettei ole ihan normaali, jonkun verran varoo jalkaa. Alussa enempi, nyt tuntuu että vähemmän. Ottaa myös juoksuaskelia ja syö ja juo normaalisti. Antaisitteko olla ja katsoa parantuuko? Tästä on kiistelty mitä tehdään. Minä laittaisin pois, muut sanoo, että katsotaan vielä. Sonnipoika on, tarkoitus ei ole isoksi aikuiseksi kasvattaa vaan esim. teurastaa itselle sopivan ajan päästä.
Suuret kiitokset selvennyksestä!  ::) Ensin olin paniikissa kun ei sukunimellä löytynyt mutta oli onneksi tilan nimellä  :)
Pakollinen ilmeisesti, mutta liekö isäntä tällaista tehnyt?  :o Vai onko tämä joku ikivanha juttu ja todennäköisesti meidänkin tila on ilmoitettu? Mutta miksi tuossa listassa on vain muutama hassu tila??  :o Jos rekisteröityminen kerran on pakollista. Mistä saan tietää onko tila rekisteröitynyt tuohon? Muuta kuin kysymällä ja paljastamalla itseni..

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/rehut/rehualan+toiminta/viljelijat+ja+kotielaintuottajat/rehualan+alkutuotannon+toimijat/

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/rehut/rehualan+toiminta/viljelijat+ja+kotielaintuottajat/rekisteroityminen+rehualan+alkutuotannon+toimijaksi/

"Meillä ainakin meni kyllä ihan läpi vaikka yhdeltä puuttui kaikki merkit."

No mitäs ihmettä  :o Kyllä se on väärin ku toisia rokotetaan! Mutta hyvä, että teille ei tullut mitään  ::) Niin ja meillä oli tosiaan kysymys EU-tarkastuksesta, rekisteröinti ja merkintä. Ei nautapalkkiojutut. Pitääpäs tutustua niihin valvontapöytäkirjoihin tarkemmin.

Juu eihän niitä merkkejä tosiaan saa uudelleenkiinnittää..

Honkajoki voi tulla monellakin tapaa loppujen lopuksi halvemmaksi ja helpommaksi. Haaskanahan se olisi halpa hävittää jos tarpeeksi läheltä paikan löydät. Mutta aika äkkiä tuo 150 € kuluu jos autollesi lasket muutakin kuin polttoaineen ja itsellesi jonkin sortin palkan sivukuluineen käyttämällesi ajalle. Haaskat houkuttelevat myös vähemmän toivottuja eläimiä lähiseudulle, mikä taitaa aika usein unohtua. Ne enemmän ja vähemmän harmilliset nelijalkaiset eivät ilmeisesti sinua mitenkään haittaisi...   ::)

Jos valvonnassa Honkajoen kuittia ihan tosissaan kaivataan, niin kait tuosta haaskastakin jokin virallisempi papyyrys jossain muodossa pitää olla. Muutenhan tuon kokoisen voisi kaikkein näppärimmin haudata maahan ja väittää vieneensä haaskalle sitten kun paikan tietää.

Noo jos sattuu olemaan peräkärryn kanssa muutakin asiaa naapuripaikkakunnalle niin siinähän se raato tulee samalla vietyä ::)
Jos on virallinen haaskapaikka niin sinne sitä tavaraa viedään joka tapauksessa niin mitä eroa se petojen vierailuun tekee onko siellä yks pikku vasikka lisää? Ja vieläpä jos se on kuitenkin aika kaukana omasta tilasta. En tietenkaan toivo muidenkaan tilojen lähelle petoja! Mutta pointti oli se, että sinne viedään haaskoja joka tapauksessa, veinpä omaani tai en.

Siis ei kai noita haaskoja mitää yleisiä ole. Jokainen perustaa sellaisen itselleen jos tarvetta. Mitä valvontaan tulee niin ei kai voi olla niin että jos on haaska ilmoitettu että sellaista pitää niin pitäisi kyllä kelvata raatojen hävitysmuodoksi.  ???

On kyllä vähä tympiää ku esitetään omia ajatuksia ja luuloja faktoina  :( Joku pian ottaa tosissaan! Ei se nyt taida ihan noinkaan mennä, että senkus perustaa haaskapaikan. Ehkä 20 v sitten homma toimi niin.. Eviran saatekirjeessä (en muista oliko viimeisin vai sitä edellinen enkä nyt pysty sanasta sanaan tarkistaa mitä siinä luki) sanottiin, että pitää olla virallinen rekisteröity haaskapaikka, ei niitä nyt oman pellon laitaan vaan voi nakata. Muutenhan kaikki nakkelis, haloo  ::)
Tuli se muutos, että nykyään alle 1 v. ikäisen kuolleen naudan saa viedä virallisesti rekisteröidylle haaskapaikalle. Oon koittanut googlettaa, mutta mitään listaa en ainakaan löydä tällaisista haaskapaikoista. Sukulaiseltani kysyin joka on metsämies, että onko meidän kylällä sellaista. Ei tuntunut olevan. Mutta missä lähin, kiinnostaisi tietää. Mistähän asiaa voisi kysyä? Tullenee halvemmaksi kiikuttaa hieman kauemmaksikin haaskapaikalle kuin honkajoelle 150 e.. Vai mitä se nyt nykyään maksaa.
Yks elukka saa olla kokonaan ilman merkkejä jos muilla on edes toinen lappu korvassa mistä ne voi tunnistaa..

No tämä ei kyllä pidä paikkaansa, ihan väärää tietoa! Just pari vuotta sitten oli tilanne, että sattui olemaan kokonaan yksi merkitön ja silloinhan tarkastaja tuli paikalle -> seurauksena vakava puute ja tuen leikkaukset (siihen toki vaikutti myös muutama muu seikka, mutta silti). Totta kai se oli meidän mielestä täysin tunnistettavissa koska oli ainut merkitön ja tunnistettaisiin muutenkin kaikki elukat ilman merkkejä kun on niin pieni karja, mutta se on tarkastajan mielestä tunnistamattomissa kun sillä ei ole merkkejä, niin se vain on.

Tuo on muuten totta... meillekin kävi noin. Mutta pidä ne korvausmerkit piilossa, näkysälle älä jätä.. rikkoontuu nekin joskus.. Meillä on jokunen väärin tilattu, mutta läksyni olen oppinut ne on hyvässä paikassa pahan päivän varalle.. joskus aina käyn ne läpi, kun tilaan uusia korvausmerkkejä ja joskus sieltä apu löytyykin..  ;D

Jos korvausmerkit "rikkoontuisivat" syystä tai toisesta, pitäisi tietenkin tilalle tilata uudet. Ei siinä auta tuollaiset selitykset. Kaiken pitää olla just ei melkeen eikä sekään aina riitä. Niin se vaan on  :(
Tärkeintä on, että eläin on tunnistettavissa. Merkit korvissa ja jos toisesta puolet puuttuu, ei se maailmaan kaada, mutta kannattaa siihen varalle se merkki tilata..jos sattuu tippumaan. ::)

No kyllä se vähän niinku kaataa jos sen eläimen merkintä on tarkastajan mielestä puutteellinen niin tulee mukavat rapsut.. Vaikka kuinka ois tunnistettavissa. Ja sehän on suurin synti, että korvausmerkki on tilattu mutta ei kiinnitetty!
No meillä vielä toistaiseksi nuo. Eläimen korviahan ei katsota edestä määritettäessä oikea ja vasen korva ja vaan kuten hevosella: takaa/selästä käsin katsoen. Ihan on selkeä kuva tästä korvamerkkien mukana tulevassa kiinnitysohjeessa. Ns. pikkunumero eli apumerkki tulee oikeaan korvaan, edestä katsottuna vasempaan. Noo, kysymykseni ei koskenut ihan tätä, mutta selvennykseksi kuitenkin :) Mutta eipä liene haitata tuo viivakoodin takana oleminen.
Ei taida olla maata kaatavaa jos vasikalla päämerkin laput menivät keskenään väärinpäin eli viivakoodi tuli taakse vaikka pitäisi olla edessä? Kyseessä siis allflex ultra senior- merkit. Näkee jossain kuvissa myös sitä, että apumerkki ja päämerkki ovat keskenään toisinpäin.. Liekö sekään sakon paikka.

Sellainen taitaa kuitenkin mennä hylkyyn jolla apumerkin takapuolelta on merkin puolikas kokonaan katkennut eli siitä ei ole luettavissa mtään. Eli se sama nelinumeroinen luku mikä on päämerkissä ei nyt näy.
  Mulla oli tuollainen. Ell neuvoi laittanaan sen riippumaan silleen että jalat just ja just ottavat maahan, tehtiin kangassäkistä sellanen riippumatto mahan alle ja roikkumaan, oikenivat kyllä ajan myötä..

Tämä ei meidän emojen pihattohallissa oikein toimi  ::)

Muistinkin sen, mitä tilannetta koitin hakea omasta karjasta. Toissa syksynä syntyi vasikka takaperin ja oli melko tiukassa, joten jouduttiin vetämään kahden ihmisen voimin. Vasikan takajaloista meni kinnernivelistä ilmeisesti jokin hiukan epäkuntoon, kun vasikan noustessa seisomaan takajalat plopsahteli kintereestä "yli" eli jalka meni suoraksi. Eläinlääkärikään ei osannut oikein sanoa, mitä tehdä, mutta jalat korjaantu ajan kanssa ja hieho on vielä karjassa ja tarkoitus astuttaa nyt kevätpoikivaksi.

Eli ei ollut mitään tekemistä lastoitusten tai vuohisten kanssa. Sama pää kesät talvet, niin teke tuo miesmuisti hieman kepposia. Pitäis vaan kirjailla tarkempaan ylös noita juttuja. Vai pitäisiköhän ehdottaa eviralle jokin sanktioitava "miesmuistikirjausvelvoite".   :P

Siis just tuollain sillä meidänkin vasikalla on nuo kinnernivelet! Vuohisnivelten kohdalle tosiaan laitettiin nuo lastat ensin kun näytti ne olevan se ongelma, mutta hyvin pian huomattiin, että kinnernivel ojentuu ihan yli kummallisesti! Ja se ehkä suurempi ongelma. On noussut nyt itse seisomaan ja kävelee hieman horjuvin askelin ja pääsääntöisesti sorkat nyt on oikein päin seistessä. Oli ehkä käynyt itsekin tissillä, koska kuono oli kostea. Annettiin kuitenkin pullosta, joi kyllä ja meni sitten itsekin tissille vielä heti perään. Seisoi eilen pääosin siten että vuohisnivelet oli oikein päin (toisesta jalasta otettiin pahvilasta pois kun tuntui että siitä on vaan ehkä enemmän haittaa kuin hyötyä ja toiseen jätettiin toissapäivänä laitettu putkenpätkä) mutta seistessä jättää jotenkin jalat liian taakse ja kinnernivel lenksahtaa eteen. Mutta ihana kuulla, että tuollaisestakin voi tulla ihan elävä elukka! Ei kyllä mitään tukea keksitty mikä pitäisi ne kinnernivelet ojennuksessa  :-[

Kipua ei tietenkään eläimelle soisi tulevan sen elinaikana. Kyllä vituttaa kaiken maailman koira- ja hevosharrastajat, jotka vaivaisi vanhoja elukoita pitää vielä hengissä vaikka näkee, että on vaikea liikkua tms. kun on se niin mamman mussukka ettei raski laittaa pois!  >:( Jos isäntä olisi halunnut vasikan lopettaa heti alkuunsa, olisin kyllä ymmärtänyt. Mutta nyt päätettiin kokeilla tuleeko jalat kuntoon. Totta kai vasikka säälittää kun on niin reppanan näkönen, mutta muuten virkeä ja ihan kuin ilohyppyjäkin olisi huterilla jaloillaan koittanut tehdä maitoa juotuaan  ::) Toivotaan parasta, mutta totta kai lopetus edessä jos näyttää ettei jalat ala oikenemaan asianmukaisiksi. Sonni on ja kenties itselle lihoiksi? Ettei tarvi kerätä sitä tonnin massaa niille jaloille.

Ja en tiedä onko jalkoihin tullut jotain vetäessä vai oliko jo valmiina. Alaviistoon toki oli suunta kuten pitääkin.
Eilen illalla syntyi vasikka takaperin, vetoavulla. Vasikka ei pääse ylös koska takajalan vuohisnivelet ovat taipuneet väärän suuntaan, kädellä suoristaessa ne kyllä oikenevat, mutta vasikka ei niitä itse käännä. Koitettiin laittaa pahvista lasta ja siteellä kiinni, jotta jalat pysyisivät oikeassa asennossa. Toiseen jalkaa kiepautettiin pahvi koko jalan ympäri ja toiseen vain jalan takaosan puolelle. Sai myös samalla maitoa (joi onneksi hyvin  ::) ) ja yritti sitten itsekin ylös, mutta toisen puolen (se jossa pahvi vain jalan takana kun pahvi loppui) lastaus ei ollut hyvä, koska jalka ei pysynyt oikeassa asennossa. Googlettamalla löysin vain yhden keskustelun ja siellä puhuttiin lastoittamisesta. Vinkkejä tehokkaaseen lastaamiseen? Pitää lähteä tekemään joku parempi systeemi siihen. Nivelet ilmeisesti oikenevat tällä tavalla ihan hyvin, toivotaan ainakin  ::)
No en tiedä, mutta kahdesti olen nyt nautarekisteriin soittanut ja eri henkilö siellä molemmilla kerroilla oli puhelimessa ja sanoi edelleen, että sen saa omistaja itse päättää laittaako emän vai isän rodun. Vaikkakin YLEENSÄ laitetaan isän rotu. Mutta jotkut tuottajat kuulemma haluaa syystä tai toisesta emän rodun ja sen saa kyllä niinkin laittaa. Että näin. Laitetaan siihen nyt sitten se emän rotu niin pysyvät kaikki rekisterissä olevat samana rotuna, eikö se niin ole helpoin? Näyttää rivit ainakin siistiltä  ::)
Eläimen rotu tulee isän rodun mukaan. Näin myös teurastamoiden vasikkahinnoittelussa määritetään risteytysten rotu ja sen mukainen vasikan hinta.

Soitin tuossa viikolla ihan nautarekisterin palvelunumeroon ja siellä sanottiin, että sen saa itse valita. Ihmettelin sitä neuvojalle, mutta niin se vain sanoi. Mutta jotenki jäin sitä silti epäilemään! Mikä tässä nyt sitte totuus on  :-[
Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9