Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]

Viestit - Pesä

Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2018
: 30.05.18 - klo:19:01
Ravinteet ei mahda oikein liikkua näin kuivassa maassa, mangaani etenkin huonosti kasvin käytettävissä. Apulannat hädintuskin sulaneet? Kylvömuokkauskerroksen alla kuitenkin on kosteutta, joten mietin kannattaisko vetää ihan ekana lehtilannosta ilman mitään muita aineita? Piristäisi vähän kasvua ja auttaisi juuria kehittymään syvemmälle. Foliar extraa ainakin oikein erikseen suositellaan vaikeisiin olosuhteisiin "Käsittele lisäravinteiden tarpeessa oleva kasvusto satopotentiaalin varmistamiseksi, kun ravinteiden otto juuriston kautta on heikentynyt vaikeissa kasvuolosuhteissa tai kasvuston ollessa stressaantunutta. Käsittelyjä voidaan tehdä, kun kasvustossa on riittävästi lehtipinta-alaa valmisteen imeytymiseksi, viljoilla pensomisen alusta alkaen."
http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/lehtilannoitteet/foliar-extra-12-3-3
Riistapellolle tukea kasvinviljelytilalla c1 alueella 700e/ha. Tärkeimmät rajoitteet:

- Riistapelto kylvettävä viimeistään 30.6
- Ei saa perustaa suorakylvämällä muutakuin sänkeen
- Kahden viljelykasvin siementä
- Ei tarvitse niittää
- Kasvusto säilytettävä talven yli, eli ei syysmuokkausta
- Ei kasvinsuojeluaineita kylvön jälkeen riistapeltovuonna
- Sadon saa korjata riistan ruokintaan

Syyskasvin kylvöä sekaan ei kielletä. Millaisia kokemuksia porukalla on riistapeltoon kylvetyistä syyskasveista? Etenkin rypsi ja rapsi kiinnostavat. Haasteena aikainen kylvö, suositushan noille on heinä-elokuun vaihde. Aikainen kylvö nostaa kasvupisteen liian korkealle ja talvenkestävyys heikkenee.

Mitä kasvia suosittelette seoskumppaniksi? Jotain heinää vai viljaa?

Itsellä ajatuksena kylvää suoraa kynnökseen rikkaharalla. Hidastaisko syvään kylväminen rapsin kasvuunlähtöä sopivasti?

Viljely tapahtuisi toissijaisilla pelloilla, eli riistapeltoa seuraavana vuonna kun saa öljykasvituen 600€/ha ja vähän satoa päälle niin kuullostaisi ihan hyvältä diililtä.

Rapsin kylvöstä yleensä: http://www.vyr.fi/rypsin-ja-rapsin-viljelyopas/miten-viljelen-syysrypsia-ja-rapsia/kylvo-ja-siemenmaara/

"Seosviljelystä on saatu myös hyviä kokemuksia. Syysrypsi taimettuu viljan alle, mutta pysyy ruusukeasteella syksyyn asti. "

Luomuosiossa hajakylvöstä yms: http://www.vyr.fi/rypsin-ja-rapsin-viljelyopas/luomurypsin-viljely/

"Kylvö voidaan tehdä myös kynnön jälkeen rikkaäkeellä, jossa on piensiemenen kylvölaite. Jyräystä voidaan käyttää kylvön jälkeen tasoittamaan mahdollisia kokkareita. Tavoitteena on saada ilmava maan rakenne, jonka pintakerroksessa on kosteutta ja maan pinta on hieman tiivistynyt eikä siinä ole kokkareita. Jokainen ajokerta kynnöksellä vähentää ilmatilavuutta ja heikentää veden läpäisevyyttä.  Menetelmästä on vielä vähän kokemuksia, mutta se on osoittautunut hyväksi."

Hyvä tietää! Ja kyllä, ohjekirja on hankinnan alla. Mutta hätääsenä toki heti haluais tietää mitä tuon seiska sulakkeen takana vois olla, ja mikä taakseajolaitteita vois vaivata :D
Kiitos vastauksista! Ohjekirjaa ei löytyny netistä. Koneen kyljessä lukee että automatic dual pump :D Mitähän FP painikkeesta siis käytännös sit pitääs tapahtua. Taakseajolaitteet ei toimi. Missähän lienee yleisin vika näissä?

Sulake taulun nro 7 sulakepidike on rikki, minkähän sulake tässä kuuluis olla?
FP napissa on voinu lukee myös PP tai EP. Onko varma tieto et se olis kellunta? Ei hirmuisesti tuntunut kelluttavan :D  DS nappi on myös vielä mysteeri. Saattais olla tuo nappiajo, mutta siitä oli otettu liitin auki, kun sen laitto kiini niin ei tapahtunut sittenkään mitään, eli jotain sökönä.
Isäntä osti juuri aloittajan mainitseman mallisen koneen. Mitähän tapahtuu kuvan reunimmaisista DS ja FP kaksiasentoisista keinukytkimistä? Onko DS diffentral switch eli tasauspyörästön päälle kytkentä? Entä mitä pitäisi tapahtua kaivuu vipujen päissä olevista keinukytkimistä?
Kiitoksia vastauksista! Hietamoreenille onkin kerran kylvetty riistasiementä suoraan sänkeen, ja se onnistui ihan hyvin. Mutta ootte varmaan oikeessa ettei tuollaiseen savipitoisempaan oikeen uppoa. Lisäksi se kylvöura pitäis ilmeisesti saada umpeen jos kunnon satoa haluaa, sekin varmaan yks ongelma normi lautoskonees.
Tervehdys. On tuo suorakylvö alannut kiinnostamaan, onnistuisikohan alkuun kokeilu Tume Jc Star lautasvannaskoneella? Maat ovat pääasiassa multavia hiuemaita. Vannaspainoa saa 25 kilon verran. Lannoitepuolella on laser-lautasvantaat. Onko kokemuksia? Mietityttää onko vannaspaino riittävä, ja jääkö lannoite liian kauas?
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]