Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10

Aiheet - Syyllinen

Brittiläinen psykologi ja kirjailija Kevin Dutton on tutkinut psykopaatteja ja laatinut listan psykopaattien suosikkiammateista.

"Tässä on listattu Business Insiderissa käänteisessä järjestyksessä 10 uravalintaa, joita psykopaatit suosivat.

10. Virkamies

Virkamies on Duttonin mukaan kymmenenneksi suosituin uravalinta psykopaateilta. Psykopaatteja pidetään hyvinä kriisinhallinnassa, he ovat älykkäitä ja loogisesti ajattelevia.

9. Keittiömestari

Psykopaatit menestyvät kaaoksen keskellä, kun muut epäonnistuvat. Tämä voi olla yksi syy, miksi he pärjäävät niin hyvin hektisessä keittiössä.

8. Pappi

Psykopaatit voivat hakeutua erilaisissa uskonnollisissa organisaatioissa tehtäviin papistossa, koska se saattaa esimerkiksi avata heille pääsyn arkaluonteisiin tietoihin.

7. Poliisi

Yksi psykopaattien piirre on, että he ovat hyvin kylmäpäisiä stressitilanteissa.

6. Journalisti

Duttonin mukaan psykopaattien piirteitä ovat charmi, läsnäolevuus ja häikäilemättömyys, jotka ovat Duttonin mukaan eduksi tiedonhankinnassa.

5. Kirurgi

Brittitutkimuksen mukaan stressinvastustuskyky on lääkäreiden oleellinen luonteenpiirre. Kirurgien täytyy tehdä nopeita ja vaikeita päätöksiä päivittäin.

4. Myyntihenkilö

Psykopaattinen henkilö, joka työskentelee myynnissä, on todennäköisesti häpeämättömän itsekäs, varastaa toisten asiakkaita eikä kykene tiimityöskentelyyn.

3. Mediapersoona televisiossa tai radiossa

Jotkut psykopaatit osoittavat narsismia, joka on hyödyllistä, kun on julkisuuden keskipisteessä. He osaavat olla myös tyyniä kohdatessaan paineita.

2. Juristi

Juristi Ruth Lee Johnson sanoo, että vaikka psykopaattiset piirteet, kuten itsevarmuus, kovasydämisyys ja petollinen charmi, voivat olla käteviä juristille, on liian yksinkertaistettua sanoa, että ne riittävät.

1. Toimitusjohtaja

Psykopaateilla on sietokykyä kaaokseen. He pysyvät kylmäpäisinä stressin alla. Joskus he luovat kaaosta muille, koska se saa heidät näyttämään hyvältä, kun muut kamppailevat. Jotkut psykopaatit voivat käyttää tätä metodia kiivetessään urallaan huipulle asti. Kaikki eivät välttämättä ole manipuloivia, ja he voivat päästä huipulle omilla kyvyillään."https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/21311fca-624c-4c7e-ad0f-983a0847cc9d
Georgetownin sheriffi oli saapunut tutkimaan mahdollista murtoa. Poliisikoira oli nuuskimassa paikkoja, mutta paikalla käyskentelevä lehmä ajatteli avittaa tutkintaa ja hengaili hurtan läheisyydessä.

Virkaintoinen vihikoira ei pitänyt siitä vaan kävi kiinni apuansa tarjonneen märehtijän koipeen. Sheriffi huomasi tilanteen ja ratkaisi syntyneen erimielisyyden sähkölamauttamalla koiransa.

Lehmä suivaantui jalkansa järsimisestä eikä leppynyt, vaikka läähättävä lihansyöjä olikin lamautettu. Se haki hyvitystä hyökkäämällä lainvartijan kimppuun.

Sheriffi selvisi hyökkäyksestä lopulta vähäisin vammoin ja pystyi suorittamaan tutkintansa loppuun, jolloin selvisi ettei mitään murtoa ollut tapahtunut.

Sen pituinen se.

https://www.seiska.fi/Oho/Poliisioperaatio-meni-pieleen-koira-puri-lehmaa-lehma-kavi-viranomaisten-kimppuun/1149188
Vapaa sana / Hyvää uutta vuotta eemelille
: 31.12.19 - klo:20:48
Tässä eemelille ja muullekin "I Love Helsinki" -porukalle kuva Mannerheimintiestä, jotta pystytte ejakuloimaan vihdoinkin.

Kerrankin mielenkiintoinen uutinen Yleltä.

"Algoritmit hallitsevat kaikkea, myös musiikkia. Spotifyn kaltaisten suoratoistopalveluiden myötä ihmisten kuuntelutottumuksista kertyy valtavia määriä dataa, joka algoritmien käsittelyssä muuttuu tarkoin kohdennetuiksi suosituksiksi.

Tekoälylle ulkoistettu kuratointi ei miellytä brittiyhtye Sueden basistia Mat Osmania. Konkari-rokkari näkee algoritmien vallan johtavan konservatismiin, jossa ihmisille tarjotaan sitä samaa, jota he ovat kuulleet aikaisemmin.

– Se on hirveä sääli kuuntelijoille, mutta se on sääli myös yhtyeille. Mielenkiintoista ja erilaista musiikkia tekevien bändien on entistä vaikeampaa löytää kuulijansa, Osman sanoo.

Rock-veteraanien valituksia nykymenosta on kuultu maailman sivu, mutta täysin väärässä Osman ei silti ole. Algoritmien ote musiikista on itse asiassa tiukempi kuin mitä Osman kuvailee.

Algoritmit päättävät mitä musiikkia meille suositellaan, mutta ne vaikuttavat myös siihen, minkälaista musiikkia meille tehdään.

Kuuntelijoiden käyttäytymistä seuraavat algoritmit kertovat muusikoille sekunnilleen, missä vaiheessa yleisö skippaa seuraavaan biisiin. Tätä tietoa käytetään hittitehtaissa hyväksi seuraavien kappaleiden säveltämisessä.

Älä kyllästytä meitä, kertosäe jo heitä
Musiikkibisnes on aina perustunut muotteihin. Osa standardeista on muodostunut menestyneiden ideoiden pohjalta, osa pakon sanelemina.

Kolmen minuutin hittibiisin formaatti syntyi, koska seiskatuumaiselle vinyylisinkulle ei aikoinaan mahtunut enempää musiikkia (siirryt toiseen palveluun). 80-luvun alussa alkaneen CD:n kultakauden myötä levytyksen maksimipituus nousi 74 minuuttiin, mikä riitti suurimmalle osalle artisteista. Hittikappaleet alkoivat venyä maltillisesti kohti viittä minuuttia. Vuonna 1995 hittibiisi kesti keskimäärin 4 minuuttia ja 30 sekuntia.

90-luvun puolivälin jälkeen hitit alkoivat jälleen lyhentyä ja suoratoistopalveluiden myötä kehitys vain kiihtyi entisestään. Nykyään hittibiisin pituus on palannut vinyyliajan standardeihin, 3 minuuttiin ja 42 sekuntiin (siirryt toiseen palveluun).

Miksi? Suoratoistopalveluiden myötä viimeisetkin rajoitukset musiikin mitalle ovat poistuneet. Megalomaniasta tunnettu Kanye West voisi säveltää kaksituntisen hip hop -oopperan, mutta sen sijaan hän on keskittynyt julkaisemaan G.O.O.D. Music -levymerkillään parikymmenminuuttisia, seitsemän biisin albumeja.

Kanadan lahja poppariräpille Drake julkaisee puolestaan albumeja, jotka on tukotettu täyteen kolmen minuutin kappaleita (siirryt toiseen palveluun). Viime vuonna julkaistulla 90-minuuttisella Scorpion-albumilla on peräti 25 biisiä ja sitä edeltäneellä hieman lyhyemmällä Views -levyllä 20 biisiä.

Syy napakan ilmaisun suosioon löytyy artistien palkkavirtojen muutoksista. Ennen vanhaan artistit saivat palkkansa levymyynnistä. Rahallisesti artistille ei ollut väliä sillä, kuinka monta tai kuinka pitkiä kappaleita albumille laitetaan.

Nykyään fyysisistä levyistä on tullut enemmänkin keräilyesineitä ja todellinen musiikin kuuntelu tapahtuu suoratoistopalveluiden kautta. Tässä maailmassa muusikoiden palkka muodostuu yksittäisistä kuuntelukerroista. Yksinkertaistettuna artisti saa korvauksen, kun hänen kappalettaan on kuunneltu vähintään 30 sekuntia. Sen jälkeen artistille on taloudellisesti se ja sama, kestääkö kappale kolme vai viisi minuuttia.

Tämä on johtanut siihen, että kuunteluajan sijaan artistin kannattaa kerätä mahdollisimman monta yksittäistä striimausta. Ainoa tavoite on saada kuuntelija koukutettua puolen minuutin merkille asti. Tehtävä on haasteellinen.

– Suoratoistopalveluissa se biisin etsimisen kokemus on intensiivisempi kuin radiossa. Ihmisten pinna on siellä lyhyempi ja samalla on helppo siirtyä seuraavaan biisiin, sanoo Nelonen Median radioiden musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari.

Ennen nykyistä pestiään Spotifyn Suomen editorina työskennellyt Mäntysaari ei ole törmännyt laadulliseen tutkimukseen suoratoistopalveluiden vaikutuksista musiikkiin, mutta joitakin muutoksia hän on havainnut populaarimusiikissa. Yksi on se, että pitkien tunnelmoivien introjen aika on ohi.

– Kertosäe tulee nopeasti, ettei turhaan maalailla siinä alussa, vaan mennään asiaan.

Kuten Dave Grohl profetoi jo yli kymmenen vuotta sitten: Don’t bore us, get to the chorus (siirryt toiseen palveluun).

Soittolistat tunnelmoivat yli genrerajojen
Täysin yhdentekevää kappaleiden loppuun asti kuunteleminen ei toki ole. Jokainen kokonainen kuuntelukerta parantaa kappaleen mahdollisuuksia päästä suosituille soittolistoille ja sitä kautta saada lisää kuuntelukertoja.

Algoritmien kuratoimat soittolistat ovat jo vuosia sitten syrjäyttäneet yksittäiset albumit suosiossa (siirryt toiseen palveluun). Spotifyn suosituimmilla soittolistoilla on kymmeniä miljoonia seuraajia (siirryt toiseen palveluun), joten kappaleen päätyminen listalle on taloudellisesti merkittävä saavutus.

Samalla itse soittolistat ovat muuttuneet genrerajoja noudattavista kokoelmista yhteisen esteettisen tunnelman ympärille kootuiksi menuiksi.

Tämä muutos tiedostetaan studioissa ja osa hittikappaleista syntyy jokin tietty Spotify-soittolista mielessä. Viimeistään soittolistat muistetaan siinä vaiheessa, kun kappaleesta tehdään lattari-remix vajaan kymmenen miljoonan seuraajan ¡Viva Latino! -soittolistaa varten.

Soittolistamusiikin suosio voi olla artisteille genrekahleista vapauttavaa, kun enää ei tarvitse miettiä, miten hyvin yksittäinen biisi saadaan sopimaan albumikokonaisuuteen.

Valokuva Metallicasta esiintymässä
Dataa voidaan käyttää myös muutenkin hyväksi. Spotifyn toimitusjohtajan Daniel Ek:n mukaan Metallica laatii keikkasetin Spotifyn maa- ja kaupunkikohtaisen datan perusteella. Mitkä biisit ovat soitetuimpien joukossa Spotifyssa kuullaan myös keikalla.Balazs Mohai / EPA-EFE
Musiikkia muovisista kupeista kuunneltavaksi
Sonyn Walkman-kasettisoitin mobilisoi musiikin kuuntelun neljäkymmentä vuotta sitten. Älypuhelimien ja Spotifyn myötä lähes jokaisella kadunkulkijalla on kuulokkeet korvilla.

Tämä on johtanut hifistelijöiden painajaiseen. Suurin osa musiikista kuunnellaan tänä päivänä kännykästä nappikuulokkeilla. Jotkut jopa kuuntelevat musiikkia tyytyväisenä läppärin kaiuttimista.

Muovikuoreen käärityn äänentoistolaitteiston suosio on jo nyt vaikuttanut siihen, miten musiikkia miksataan.

Vinyyliaikana fysiikka määritti rajat äänitteiden masterointiin. Liian kovalle masteroidut bassot hyppyyttivät neulan pois levyn urasta, joten kappaleet piti miksata maltillisesti. CD:llä ei ollut tätä ongelmaa, mutta rajallisen tallennustilan vuoksi miksauksissa suosittiin kapeampia taajuusalueita. Syntyi vääntö vinyylin lämpimästä soundista ja ruvelle miksatuista CD:istä.

Nyt rajoitteita tuovat nappikuulokkeet, joita varten esimerkiksi alataajuuksien ylätasoja korostetaan. Liian matalat bassot kun eivät kuuluisi lainkaan."
https://yle.fi/uutiset/3-10826133
Erittäin paljon onnea! Oksasta on siis tullut Agronetin eniten kirjoittanut nimimerkki ;D ;D😁👏

Tätä kirjoitettaessa tilanne on seuraava:
-Oksa 51 677 kirjoitusta
-SKN   51 672 kirjoitusta

SKN on hyytynyt, joten Oksa ohitti SKN :nän ja edessä on nyt tyhjä baana kärjessä.

Vapaa sana / Hyvää joulua kaikille
: 24.12.19 - klo:21:20
Vapaa sana / Missä Icefarmer?
: 12.12.19 - klo:00:17
Icefarmerin tarkkanäköisiä ja hauskoja huomioita elämästä ja joistakin kirjoittajista kaivataan.

Ice on ollut C-alueen parhaimpien puolustajien joukossa Suuri Ajattelijan (RIP) ohella. Agronettiin näpyteltyjen  hauskojen kirjoitusten joukossa Icefarmer on kyllä ehdottomasti ykkönen.

Toivottavasti kaikki on hyvin Icefarmerilla ja pian taas on ovelaa huumoria saitilla 8)
Käsittääkseni yllättävän moni haaveilee linnanjuhliin osallistumisella. Televisiot aukeavat seitsemältä lähetyksen alkaessa,  samoihin aikoihin kuin kossu- ja valkkaripullotkin.

Ongelmana on vain se, ettei Sale ole lähettänyt kutsua bileisiinsä. Eipä hätää, ainakaan tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden ihmiset saavat tuntea osallistuvansa vaikka linnanjuhliin keinotodellisuuslasien avulla. Niitähän on tietenkin jo nytkin, mutta tulevaisuudessa prosessoritehojen kasvaessa kokemus muuttuu aidoksi.

Voi laatia vaikka itse kutsulistan ja presidentinkin pystyy vaihtamaan entistä presidenttimäisemmäksi eli Kekkoseksi, jos tahtoo.

Vieraat mallinnetaan ja miljöö. Musiikkikin. Linnan boolia ei pysty mallintamaan, mutta se onkin kuulemma kehnoa, joten eipä sillä ole mitään väliä.

Itse voi laittaa virtuaalisiin linnanjuhliin vaikka ykköset päälle tai sitten vain kalsarit, jos tahtoo. Papiljotitkin voi olla päässä.

Tulevaisuus on siis valoisa. :DVapaa sana / Homopekka selviytyi
: 03.12.19 - klo:17:25
Haavisto oli Ulkoasiainvaliokunnan kuultavana ja pystyi puhumaan itsensä kuiville. Ketku-Pekka selvisi äänestyksestä voittajana. >:(

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006330338.html
Mamu tassutteli jäällä kohti sulaa, kunnes onnistui upottamaan itsensä. Orava, joka oli jo eläkkeellä, varoitteli mamua turhaan hukkumisriskistä.

Oravan onnistunut naskalien heittoliike pelasti lopulta jäihin pudonneen, räpiköivän mamun ja hän pysyi niiden avulla jään reunalla kunnes pelastuslaitos kiskoi tärisevän mamun maihin.

Episodin jälkeen Orava kiskoi vielä kaksi haukea järvestä. Sitä tarina ei kerro, että uunitettiinko, keitettiinkö vaiko paistettiinko hauet. Vaiko söikö joku laiska kissa ne.

Sen pituinen oli se tarina.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006326203.html

"Tämä on Postin näkemys tapahtumien kulusta:

– Postin hallituksen puheenjohtajan ensisijainen keskustelukumppani on omistajaohjauksen virkamiehet. Tästä liikkeenluovutusasiasta on kuitenkin keskusteltu myös suoraan ministeri Paateron ja hänen avustajiensa kanssa. Posti esitteli ministeri Paaterolle ensi kerran liikkeenluovutussuunnitelmia ja taustaperusteluita 7.6.2019. Ministerin avustajien kanssa asiaa käytiin läpi tarkasti 8.8.2019 ja itse ministeriä informoitiin myös 10.8.2019 ennen yhtiön hallituksen 11.-14.8.2019 kokousta, jossa päätökset tehtiin, ja tietyistä yksityiskohdista keskusteltiin puhelimitse kokouspäivien aikana. Lisäksi käytännön yksityiskohdat aikatauluineen ja julkistussuunitelmineen esiteltiin ministerille
– Omistajaohjausministeri esitti 3.9.2019 aikalisää Postin työehtosopimusten muuttamisessa, mutta tämän jälkeen omistajaohjaus ei ole vaatinut liikkeenluovutuksen perumista. Tällä viikolla tehdyn uuden työehtosopimuksen mukaan pakettilajitteluhenkilöstön liikkeenluovutusta ei peruttu, Pohjola toteaa Postin tiedotteessa"
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006324797.html

Media ei päästä irti Paateron housunlahkeesta, kun ovat otteen saaneet.
Vapaa sana / Unkari jättää homolaivueen
: 27.11.19 - klo:21:40
Unkari jättäytyy pois Euroviisuista.

"Unkarin hallitsevaa Fidesz-puoluetta lähellä oleva tv-juontaja András Bencsik on jo ehtinyt julkisesti iloita siitä, että maa vetäytyy "homolaivueesta".

Bencsikin mielestä tekee hyvää unkarilaisten mielenterveydelle jäädä pois Euroviisuista, joissa hänen näkemyksensä mukaan esiintyy "kirkuvia transvestiitteja ja parrakkaita naisia"." ;D

https://yle.fi/uutiset/3-11090873
Merimies-unioni on lakossa ja suomalaiset laivat siksi maissa. Pikkujoulut ovat silti edessä, joten Merimies-unioni juhlii pikkujouluja Viron lipun alla kulkevassa laivassa.

Lakko ei haittaa Merimies-unionin pikkujouluja.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/551e8024-f24d-493f-a10b-b86dfea87408
Vapaa sana / Siitari löi hanskat tiskiin
: 21.11.19 - klo:12:14
Metsästysliiton toiminnanjohtajana toiminut Heli Siitari eroaa ja siirtyy uusien haasteiden pariin.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.556942
Kuinka kaukokatseinen M.A Numminen olikaan jo vuonna 1962. Silloin hän kirjoitti energian säästämisestä, mutta kirjoituksen viisaudet voidaan soveltaa  melkein suoraan meidän nykyiseen hiilifoobiseen maailmaamme.

Olemassaolon tarkoitus on hiilipäästöjen minimoiminen.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2DmFdrRAR4
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10