Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Viestit - Oinaspässi

Kapea ruokintapöytä?? Aina kun uutisfilmi navetasta, niin isäntä lykkii  rehua eläinten ulottuville. Ainako sitä pittää.. metri kaksikymmentä senttiä leveä, ja matto, ei ole tarvinnut! Toiselta puolen pöytää eläimet lykkivät rehua toverilliseti kavereille, jos ei itse jaksa syödä! 
160 mm putki,kun kuivurilla tarvitaan 150 kw polttimella. Toimii  talven lämpökeskuksella 40 kw polttimella. Taajuusmuuttajassa 13hz käy 6 sekuntia jolloin ruuvi neljänneskierroksen. Tauko 30 sekuntia. Ei ongelmia kolmeen vuoteen.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Kuivaus
: 01.10.16 - klo:11:07
Ei kukaan kommentoinut "kymysystä" syksyn kuivauskustannuksia per kilo? Kysynpä uudelleen?
Kustaustehokas yksikkö, 15 metriä-1000 litraa-sähköohjaus, Trimble taitaa olla kallein komponentti. Hyvin pelitti 100 ha männeenä kesänä,eikä ilma-avusteisilla suuttimilla juurikaan tuoksuja nokkaan. Eikä vihreitä juovia puidessa, itse asiassa ei ruiskutusjälkiä juuri ollenkaan. Linkissä kuva. http://aijaa.com/lI9z2W
Kai se vac boostin juttu enemmissä määrin onkin se pölyttömyys. Kyllä niissä ensimmäisissä ainakin oli niin kova alipaine ettei syöttölaite syöttänyt ennen kuin annettiin jalustaan korvausilmaa

On myös lämpövuotojen eliminointi. Sitten se, että ylipainekennosta virtaa kosteaa ilmaa poistokanava lisäksi myös syöttölaitteeseen ja yläsäiliöön joissa pitää olla imurit, vaikka ne edistävätkin vesihöyryn sitoutumista yläsäiliössä ja syöttölaitteessa uudelleen viljaan, jota ei tapahdu alipainekennossa. Märkää töhkeröa olen nähnyt niin yläsäiliön, kuin myös syöttölaitteen seinämissä ylipainekennoissa. Alipaine kennoissa puhtaat paikat, ei ole tarvinnut siivota.
oinaspässi!


Kuivatusnopeutta ei alipaineellakaan paljon voi lisätä (rikkomatta jyvää), sillä kosteuden siirtymisnopeus jyvän keskeltä on rajallinen. Jäähdytyksen aikana tapahtuu myös kosteuden tasaantuminen jyvän sisällä. Taulukoita viljan säilymisestä tietyssä kosteudessa ja lämpötiloissa on, mutta ne eivät suoranaisesti kerro mihin lämpötilaan viljaa pitää jäähdyttää, niinpä jäähdytellään varmuuden vuoksi pitempi aika.
Yksi halpa keino nopeuttaa jäähdytystä olisi, että kuivurilogiikka kasvattaisi kiertonopeutta ja avaisi puhaltimen kuristuksen suuremmaksi jäähdytyksen aikana.

  Eihän se vilja kierrätyksen aikana jäähdy siinä umpiosassa vaan just toi kosteus tasaantuu siinä.
[/quote]
Monta varastokennoa vaan, että ehtii kosteus tasaantua, jos haluaa taloudellisesti kuivata. Taannoin oli taulukoita, montako prosenttia kuivaa tunnissa, olikohan niissa jäähdytysaika mukana?
Mitä luokkaa kuivausveloitukset tänä vuonna? Siis per kilo, tuntihinta ei kerro mitään. Maatalouskalenterin hintaseusannassakaan ei kerrota, onko tuntihinnassa kyse tuli, tuli + jäähdytys vai tuli+jäähdytys+ eränvaihtoajasta?
Metsätalous / Vs: hintakehitys
: 07.01.16 - klo:19:00
Risoo aina tituleeraminen "metsän OMISTAJAKSI". Puuntuottaja kyllä kävisi. Työtä metsissä tehdään puuntuotannon eteen, vaikka virmat tekevätkin kaikkensa karkottaakseen meidät pois metsistä mm. hinnoittelulla, tai suorastaan kieltäytymällä hankintakaupoista. Kas kun maanviljelijöitä ei nimitellä pellon OMISTAJIKSI. Tai rakennusmiestä "kirveenOMISTAJAKSI".
Metsätalous / Vs: hintakehitys
: 03.01.16 - klo:22:27
Jouttuukohan siitä kilipailuviraston hampaisiin saalistushinnoittelusta, kun tein hankintahakkuuta kantohinta plus 10 € kuutiolta ropsista, ja kantohinta miinus euro tukkipuusta? Vieläpä vakkain aikomuksin.
Metsätalous / hintakehitys
: 02.01.16 - klo:14:50
Palkkaa sain -79 10,5 mk tunnissa, mm hakkuutyötä. -85 vuoden kauppakirjassa kuusikuitu 165 mk, elikkä 15,7 tyotunnin hinta kuutiolta. Nyt ropsikuution hinta suunnilleen yhden työtunnin hinta. Mitenkäs se näin pahasti on päässyt lipsumaan?
30 vuoden kokemuksella alipainekuivureista, pitikö sitä mennä jäkättämään tehtaan edustajille -85 luvun puolivälissä alipaineisen eduista, olis vaikka patentoinut idean. Ei meillä tosin täysin alipaineinen, pientä painetta ilmastointipotkurilla uuniin, mutta kennossa alipaine. Kostea ilma menee täysin poistoputkesta ulos, ylipaineinen työntää kosteutta myös yläsäiliöön ja kylmiin kennoihin päin joka sitten tiivistyy, ja kuivataan taas uudelleen.  Eikä tarvitse puhdistaa, kun syöttölaitteet, yläsäiliöt ja elevaattori pysyy täysin puhtaana luonnostaan,kun se kostea pölyinen ilma meni sinne poistoryöriin. Lämpövuodot myös eliminoituu. Kansakoulussa jo opetettiin että vesi höyrystyy pienemmällä lämmöllä alipaineessa. Niin ja esipuhdistin kennon kannesta elevaattoriin, vetää pölyt ulos myös tyjennetäessä, myös varastosiilosta. Enpä kelpuuttaisi ylipaineelista, toistan,en.
Sivuja: 1 [2]