Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30

Viestit - Moerkoe

mutta toi kuitu on mailman parasta!

Juu. Enää tarvitsee saada se iskostettua ostajien päihin ja näkymään hinnassa.

Onnistuivathan nuoret suomalaiset brändäämään ginimaustetun tisleenkin maailman parhaaksi. Tekivät muutaman kaverin kanssa pikkurahalla sen mitä Altia yritti suurella rahalla vuosikymmenet. Saattaa olla, että asiat muuttuisivat kun nuorempi polvi pääsee kiinni päätöksentekoon.

Ensiksi pitäisi rakentaa piensellutehdas: "Maailman parasta sellua" tai "Sellujen Kobe-härkää" ja sen hinta niin korkealle että kirvelee.

Parasta luulisi olevan helppo myydä. Ei ole Applella tai Mersulla ainakaan ollut menekkivaikeuksia viime aikoina.
Kesäisin turvesuolla renkaat ei hirveästi kulu, koneella ajettu jo 10t täyteen joten tuskin ehdin näitä renkaitakaan loppuun ajamaan. Nyt joutuu siirtämään kaivinkonetta traktorilla koska myin kuorma-auton pois enkä viiti toista talvea vasten ostaa. Samoin viljakuormia joutuu viemään talven aikana. Tuolla asfaltti teillä vaan piikkiketjut kuluu silmissä ja pompottaa. Sen takia kevytketjuista ja piikittömistä ketjuista kyselen kokemuksia.

Onhan tuossa pohtimista. Jos on talvella paljon aurausta niin ketjut lienee puolipakko laittaa. Silloin kannattaisi miettiä kaivinkoneen siirron ja viljakuormien viemisen ulkoistamista, olethan urakoitsija vissiin joten tiedät - kaikkea ei vaan aina kannata tehdä itse, etenkään jos se haittaa muita hommia.

Jos nastoilla pärjää talven niin ne eivät varmaan kesällä haittaa nevallakaan, silloin reipas nastoitus lienee hyvä vaihtoehto.
Salametsästyksen painopistettä tulisi muuttaa susista hirviin jotta saataisiin nuo kovakalloiset metsäntuhoojat vähemmäksi ja myös pois valtateiltä.
Minua ei kyl hämmästytä mikään kun katsoo tätä viimevuosienkin veivausta. Muutaman tuhannen traktorin vuosimyyntejä on jakamassa liki täydellinen merkkikirjo huolto-organisaatioineen. Eihän nyt tämmöinen peli vaan yksinkertaisesti voi lyödä leiville.

IMO verkulla ei ole elämisen mahdollisuuksia Suomessa muuten kuin emoyhtiön 'hoivissa' . Ja kun tekniikan yhtenäistäminen etenee konsernin sisällä, niin ajastaan muutos on helppo toteuttaa.

Niin. Olet takuulla oikeassa, ja luulenpa että Suomessa nämä yhteismallitkin olisivat pääosin  Valtra-tuotemerkillä. Brändinä  Valtra myy jatkossakin vaikka Fergun kuosissa takuulla paremmin
kuin Ferguna....

Olette varmaan noin suurinpiirtein oikeassa.

Toisaalta historiaa tarkastellessa on aina ollut joku merkki/malli joka on ollut ylivoimainen markkinajohtaja mutta kokenut alamäen. Nuffield, Zetor, Ford, MF... Emme voi tietää mikä on kymmenen vuoden kuluttua valtias. Hinta, tuotekehitys, luotettavuus, tekniset innovaatiot, tullisopimukset,  maailmanpolitiikka, maatalouspolitiikka, asenneilmasto, tilakokokehitys ja pari sataa muuta tekijää vaikuttavat.
Suomessakin pärjättäis aika hyvin Agcon ja Deeren tuotevalikoimalla, ihan turhaa päällekkäisyyttä ja rönsyjä muutaman tuhannen asiakkaan takia.

Ihan varmasti tulisi hommat hoidettua.

Samaten kaikille sopisi yhdenmukaiset asut, ns. Mao-puku. Onhan se hirveää haaskausta kun kaikenlaiseen muotiin ja erivärisiin kankaisiin uhrataan rahaa. Standardivaatteet kaikille, en edes osaa laskea kuinka suuri säästö tulisi kun maailmalta tilattaisiin 5 miljoonaa pukua kerralla, samoilla kaavoilla.

Jos joku itkee rumaksi - ihan sama, muutaman tuhannen takia.
Hybridiratkaisu saattaa olla turha välivaihe sillä:

Lainaus
Akkukäyttöinen traktori saattaa olla lähempänä kuin luullaan.
...
Alunperin ruotsalaiset havittelivat hybriditraktoria. Hanke jäädytettiin, kun huomattiin, miten pientä energian kulutus itse työhön on. Dieselmoottorin energiasta suurin osa menee koneen pitämiseen käynnissä. 
  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/s%C3%A4hk%C3%B6traktori-hinkuu-jo-koneita-kiskomaan-video-kertoo-lis%C3%A4%C3%A4-1.163825
Kyllä noita vilkkuvia valoja kannattaa käyttää, mieluummin hieman liian paljon kuin vähän.

Vaikka ajelenkin valtateitä harvemmin, olen ajatellut asentaa vilkun katolle. Kun pyörittelen vanhan vergun orbitroolia ja pyörät arpoo menosuuntaa, on koko kaista käytettävä, vaikka ei vehje leveä olekaan.

Edellisvuonna kun tulin kyntämästä huomasin kotona, että toinen sivurajoittaja oli tippunut. Siellä jossain valtatien varressa se lötköttää, jollei kimmonnut vastaantulijan tuulilasista sisään. Otin tästä opikseni - en enää ikinä aja minkään maatalouskoneen persiissä kiinni, tiedä mitä sieltä tippuu, vaikka peräkärryn takalaita ja puolet kymppikuution maakuormasta.

Autolijatkin saisivat käyttää enemmän sitä ihan perusvilkkuakin. Joskus tekisi mieli kurmuuttaa näitä itsekkäitä paskiaisia oikein kunnolla, kun risteystä lähestyvä kääntyykin oikealle ja odotuttaa meitä tiellepyrkiviä turhaan, sen verran että uusi autohelminauha ehtii haitaksi.
Vapaa sana / Vs: Marttila lentää pihalle?
: 23.09.16 - klo:09:13
Marttilan mainosisku oli kullanarvoinen Lidlille. Samalla se oli hyväksi kaupan murtamalla hieman kaupan duopolia ja siirtämällä kysyntää Lidliin ja siellä erityisesti kotimaisiin muniin ja lihatuotteisiin.

Uudistu tai kuole - tämä yritysmaailman slogan pitäisi saada perille tuottajajärjestössä. Jos EU:n liityttäessä olisi valittu se linja joka painotti laajaa luomuun siirtymistä, olisivat maatalouden tulokehitys ollut huomattavasti parempaa ja markkinat tuotannon kasvulle helpommin löydettävissä. Suurimmat vastaanhangoittelijat saivat ylivoiman ja tulos alkaa olla näkyvissä. Kuluttajakäyttäytymisen suuri muutos on vasta tulossa - ja se suosii luomumpaa.

BASF, Bayer, Dow, DuPont, Monsanto ja Syngenta hallitsevat 75-90-prosenttia torjunta-aineiden maailmankaupasta. Samat yhtiöt hallitsevat siemenkauppaa. Tähän kun lisätään lannoitemonopoli ja se, että konekauppaa ja tuotannon ostopuolta hallitsevat vain harvat sekä kuluttajamyyntiä ne kaksi, voidaan sanoa että muutoksen tarvetta on ihan kaikkialla. Metsäpuolella kielletty kartelli todettiin oikein oikeudessa tapahtuneeksi, mutta ei-korvattavaksi. Se ei poistanut tapahtunutta rikosta.

Tuottajan on ollut helpompi olla lipevän konekauppiaan tai osaomistamansa teollisuuden kaveri, kuin vaikean ja vaativan kuluttajan. Olisi ehkä kannattanut valita paremmin, tuottajat pitäisi saada ainakin henkisesti lähemmäs kuluttajaa, siellä se tosiostaja on.
http://tuulivahinko.fi/

Tuulivoima saa tukea noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. Sitä maksetaan jotta saatiin meilläkin rakentaminen käyntiin. Siinä onnistuttiin kohtalaisen hyvin, saa nähdä onnistutaanko tuki poistamaan jollain aikavälillä. Luultavasti, koska tuulivoima ja aurinko ovat osoittautumassa halvemmiksi tavoiksi tuottaa sähköä kuin atomivoima tai päästömaksullinen hiilivoima.

Kaikki tuet ovat liian kauan jatkuessaan vahingoksi ja ne pitäisi lopettaa. Erityisesti asumistuet ja vuokra-asuntotuen verovapaudet ovat olleet selvästi vahingollisia itse asialleen. Samoin taitaa olla maataloustukien kanssa. Maatalouskin olisi terveempää (ja hauskempaa) jos toimittaisiin hieman enemmän markkinoiden ehdoilla.

Tuulivoiman kasvulla on saatu sähköenergian hinta alas. Siirtomaksujen ja verojen massiivisten korotustenkin jälkeen sähkölasku on pienentynyt entisestä, toivottavasti pysyvämmin. Maataloustuet ovat mahdollistaneet isojen kauppaketjujen kannattavuuden ja konekaupan jatkuvuuden, mutta kuten vuokralla-asujienkin kohdalla, tuntuu että yleinen mielikuva siitä kenelle tuki lopulta ohjautuu on aivan väärä.

Nämä tuuli-, asunto- ja maataloustuet ovat kuitenkin vain pikkupisaroita verrattuna massiivisiin pankkien ja valtioiden pelastuspaketteihin. Rahaa on syydetty (luotu) lisää holtittomasti ja seurauksena on jonkun ajan kuluttua täydellinen  valtio- ja keskuspankkiohjattu talous.

Näin ovat viisaammat jo havainneet:

Lainaus
”Kun markkinoille syötetään hurjia määriä rahaa, Dow Jones Industrial Average voi nousta jopa 100 000 pisteeseen, Faber kommentoi Epoch Timesille antamassaan haastattelussa Marketwatchin mukaan.

Jos Faberin ennustus kävisi toteen, Dow Jones viisinkertaistuisi nykytasoiltaan.

Dr.Doomiksi (Tohtori Tuho) kutsuttu sijoittaja perustelee näkemystään keskuspankkien toiminnalla.

”He voivat halutessaan kaupallistaa lopulta kaiken, jolloin valtio omistaa kaiken. Keskuspankki muuntaa talouden kommunismiksi ja sosialismiksi, jolloin tuotanto ja kulutus tapahtuu valtiojohtoisesti, Faber maalailee synkkänä.

Faber pelkää, että Yhdysvaltain talous voi romahtaa ennemmin kuin monet uskovatkaan.
  http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/hurja-ennustus-dow-jones-voi-nousta-100-000-pisteeseen-6583125

Tulevaisuudesta ei osaa tarkkaan sanoa mutta jotain poikkeuksellisen suurta muutosta on tulossa, edes negatiiviset lainakorot eivät saa investointeja käyntiin. Onko maailma siis valmis? Ei varmasti ole, mutta epävarmuus mihinkään investoimiseen on aivan liian suurta.

Kun keskuspankeille syötetään "ilmaista" rahaa jolla ne hankkivat yritysten papereita (velkakirjoja ja osakkeita) järjettömiä määriä, niin yksityisten omistajien osuus laimenee ja on lopulta häviävän pieni. Nämä osakkeet voidaan sitten myydä (tai lahjoittaa) jollekin ystävällismieliselle ja yhteistyökykyiselle nalletaholle tai vastaavalle jolloin saadaan jättimäinen omaisuuden suurjako tehtyä kätevästi. Venäjältä voi katsoa käytännön esimerkkejä miten valtiollista omaisuutta siirtelemällä syntyy hetkessä käsittämättömän rikkaita.

Hukkasin varmaan pointtini mutta alkoi vituttaa kun ehkä kaikkein hyödyllisintä, tilapäistukea, aletaan mollata ja unohdetaan koko sairas kokonaisuus. 
Maahanmuuttajien työllistäminen ei ole helppoa Saksassakaan...

Lainaus
Saksan suurimmat yhtiöt ovat onnistuneet palkkaamaan alle 100 pakolaista, vaikka maahan saapui pelkästään viime vuonna miljoona tulijaa.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/miljoona-pakolaista---vain-100-sai-toita-saksassa/BsXK5KTs?ref=ampparit:080a&ext=ampparit

Suomi pääsee tuohon työllistämisprosenttiin jos ent. Posti, ent. Itella, nyk. Posti palkkaa heistä 5 nurmikonleikkaajaa.
Metsätalous / Vs: Laiska metsänhoito?
: 16.09.16 - klo:14:20
No juu.

Tietysti riippuu ihan valtavasti maaperätyypistä miten kannattavaa tuo "laiska metsänhoito" on. Jos itselle laskee tuntipalkkaa niin lähes kaikki metsässä työskentely on turhaa - työhän tehdään yleensä seuraavia sukupolvia tai metsäyhtiötä varten.

Itsestään syntyneen puuston taimiasteen harvennus on tarpeen jos haluaa kasvattaa mäntytukkia. Pieni pyörähtely raivurilla männyntaimien ympärillä palkitsee myöhemmin. Jokaikisen koivun, haavan tai pihlajan kellistäminen jo alkuvaiheessa on turhaa.
Minkä takia yli kuusikymppisen pitää kaupungista ostaa asunto?

Vuokralla asuminen on mielestäni tässä tapauksessa järkevämpää koska:

*pääomia voi käyttää muun elämisen laadun parantamiseen esim. hyvään ruokaan ja yksityiseen terveydenhuoltoon
*millään et voi tietää viihdytkö alueella jonne muutat, pitkään maalla elänyt ei kaikkialle sopeudu eikä naapurisopu ole taattu, vuokrakämpästä pääsee helpolla ja ilman suuria kustannuksia eroon
*jos pyrkii eroon rakennusten huoltohommista niin miksi sitten ostaa niitä
*jos onnistuu saamaan 500 000€ omakotitalon vuokrattua se on taatusti halvempi tapa asua siinä kuin sen omistaminen, erityisesti näissä laskevien asuntohintojen maassa
* tyly fakta on, että elonpäivät, ainakin terveenä, ovat suhteellisen vähissä jolloin hoitokotikin kutsuu yllättävän nopeasti ja talo jää joko rappeutumaan tai sitten perilliset joutuvat sitä huoltamaan, vuokrasopimuksen voi sen sijaan vain tarpeen poistuessa kätevästi lopettaa
Traktorimyynti laskee mutta traktorimönkijöiden määrä kasvaa rajusti.

Kai sitä sitten sellaisellakin hommat luonnistaa. ;D

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/elokuu-ei-tuonut-eloa-traktorikauppaan-1.161023
Sivuja: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30