Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 30

Viestit - Moerkoe

Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 03.12.20 - klo:18:35
viime perjantaina television iltaohjelmassa oli Osmo Rauhala, luomuviljelijä henkeen ja vereen, kertomassa maanviljelystä kaupunkilaistoimittajan haastattelemana. Hyvä haastattelu, mutta sitten tultiin kysymykseen luomusadoista. Siinä taisi puhui muunneltua totuutta, kun väitti parin luotettavan tutkimuksen mukaan luomusatoja yhtä suuriksi, kuin tavanomaisessa viljelyssä.

Piti oikein tarkistaa tilastoista ja Suomen kohdalta, miten asia oikein on. Valitsin tarkasteluun kauran, koska sen merkitys ja luomusato on viljoista suurin, yli puolet sadon määrästä. 2020 kauraa viljeltiin meillä 347939 ha (lähde: VYR), josta luomukauraa oli 40660 ha (lähde: Ruokavirasto) eli luomualan osuus kaurasta oli 11,7%. Luomukauraa korjattiin Luken tilastojen mukaan 80 milj kg, joka on 7% koko kaurasadosta. Luomusato on aika tarkkaan 60% ellei näitä latausvuosia lasketa mukaan. Jos taas kauraa edeltää yksi viherlannoitusvuosi, niin satotaso on enää 30% verrattuna tavanomaiseen?

Televisiossa saa parhaaseen katseluaikaan väittää luomusatoja saman kokoisiksi, vaikka todellisuudessa tilastollisesti ne ovat noin kolmannes tavanomaisesti viljellyistä. Virheeseen ei kukaan puutu, toimittaja kyllä yritti, mutta selvät faktat oli häneltäkin jääneet tarkistamatta  ;D

Kertokaapas luomuihmiset, miksi tosiaan luomuviljelyn asiaa pitää valehtelemalla yrittää edistää?

Satomäärät vaihtelevat, riippumatta onko luomua vai tavallista. Samaten vaikuttaa puhutaanko satomäärästä tonnia/hehtaari vai rahallisista tuotoista tonnia/hehtaari.

Vienti myllykaurasta maksetaan Hankkijalla Kokemäellä tavallisena  123e/tonni ja luomuna 205e/tonni. Eli luomusta maksetaan 40% enemmän/tonni. Saman hehtaaritulon saadakseen pitää siis tavallista kauraa saada tuo 40% enemmän. Vielä ei puhuta torjunta tai kuivauskustannuksista mitään.

Jokainen tietysti tekee asiat niinkuin on tottunut ja osaa ja haluaa.Vapaa sana / Vs: Korona virus.
: 16.11.20 - klo:16:50
Lainaus
”Nämä kypärät tavallaan valmistavat meitä psykologisesti lajimme tulevaisuutta varten”
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007621062.html

Tuonne sisään ei virukset eikä homeitiöt pääse.

Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 16.11.20 - klo:09:47
niin,   se taas on siun mielipite.     mutta miksi on noita jo vuosikymmeniä sit akkasa hävittäneitä jokka ei uutta ottaneet ja elelevät aikas mukavasti.     ja taas sitten niitä jokka joka välissä manaavat riivinrautojaan..

Ihmissuhteita on niin kovin monenlaisia. Toiset onnistuvat mutta monet eivät.

Akkusaha parantaa parisuhdetta. Naiset tykkää kun ei vaatteet ja äijä haise pakokaasulle.
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 07.11.20 - klo:11:38
  Minkä mallin, kun niitä sähkö huskujakin on monta eri mallia.

Juu. Ei kannata laittaa akkusahoja kaikkia samaan ryhmään. Aivan kuten polttomoottorisahojakin, niin myös patterisahoja on hyvin monenlaisia, eri käyttötarkoituksiin. Ja kumpaisistakin löytyy lisäksi malleja, jotka eivät sovi oikein minnekään.

Esimerkiksi Husqvarna jakaa kaikki moottorisahansa (riippumatta käyttövoimasta)  kolmeen luokkaan: vapaa-ajansahat, yleissahat ja ammattilaissahat. Akkukäyttöisistä 535i xp ja 540i xp on sopivia  ammattikäyttöön.

Koska, paitsi työmaat, myös ihmiset ovat erirakenteisia, kaikille ei sovi kaikki. Miksi saman leikkuutehon omaavista sahoista se äänekkäämpi olisi parempi?

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.11.20 - klo:12:18
Olisiko oljesta sittenkin lisätienestiksi? Saksalaiset ovat kehittäneet pelletöintikoneen joka tekee jo pellolla oljesta pellettiä. Lämmityspelletti on myytävissä noinhintaan 240e/tonni, sis.alv.

Lainaus
Premos on maailman ensimmäinen pelletöintilaite, jolla olkea voidaan korjata suoraan karholta. Olkipelletti sopii polttoaineeksi, rehuksi ja kuivikkeeksi.

Esittelyvideolla pelletöidään kuivaa olkea. Ajonopeus ei päätä huimaa. Tunnissa pitäisi kyetä korjaamaan 5 tonnia olkea. Vetokoneina on parisatahevosvoimaisia traktoreita. Tehontarpeen pitäisi olla puolet kiinteistä pelletöintiasemista.
   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/miksi-paalata-kun-voi-pelletöidä-1.131873

Eipä ole juuri kuitenkaan lisäuutisia kuulunut tuosta, harmi. Siinä olisi taas jollekin voimatraktorin omistajalle urakointimahdollisuus.

Ilmeisesti niitä kuitenkin valmistetaan kun on siitä lastenlelukin tehty https://www.kroneshop.de/Premos-5000-209022260/en  Sillä voi aloittaa aiheeseen tutustumisen.

Rukiista saa ehkä 1000e/ha ja oljista pelletöitynä noin saman verran. Jos kasvusto on sopivan kuivaa, niin kannattaisi ilmeisesti pelletöidä jyvineen, jäisi muutama työvaihe pois ja tonnihinnassa ei ole juuri eroa, ei ainakaan leipäviljan eduksi.
surkialta tuntui lukia maastullista liperiläisten viljelijöiten kohtalo.   hanhet ennen yrittäjää..   missä lie asustelleet ennen kuin tuollakin peltoaukiat sattunnu silmiin?      kun
 sentäs vanhaa viljelyaluetta.

Ja oikeusvaltioperiaatteeseen uskotaan yhä?  ;D ;D ;D ;D ;D

Aika usein politiikka pilaa kaiken. Järjellä ajatellen, valkoposkihanhia on vain niin paljon liikaa, että niitä voisi ihan hyvin laittaa pataan. Ja myös joutseniakin on turhan paljon.

Tällaisia asioita kannattaa kysyä vaikka meppi Alviina Alametsältä. Ja kun tekee asiat aina päinvastoin, on helppo toimia yhteiskunnassa. Kun vain muistaa toimia aina päinvastoin. Se vaan pitää yrittää muistaa.

Eihän sillä loppujen lopuksi ole yksittäisen ihmisen kannalta mitään merkitystä mitä kasvattaa, kunhan siitä saa tuloa.

En tiedä, onko hienompaa saada rahaa lehmille syötetystä rehunurmesta, kuin vp-hanhien syömästä. Tai syysviljasta  vai sen syödyistä oraista. Kunhan maksetaan korvaus, muu on eläimiin kohdistunutta vihaa.  Varmempaa tuloa mitä aikaisemmassa vaiheessa tuhotusta sadosta saa korvausta, ovathan myöhemmät, muista syistä johtuvat sadonmenetykset mahdollisia, nykyään jopa todennäköisiä.

Ehkä olisi viisasta pyytää valtion taholta tarjouksia vphanhipelloista - paljonko maksatte per hehtaari, jos viljelen niille sopivaa ravintoa? Eikös tässä ole kysymys korvauksen suuruudesta, ihan niinkuin muissakin  maatalouden tulolajeissa.

Itseä on alkanut harmittaa maantieliikenne - aivan liikaa osaamattomia kuskeja ja ruuhkia. Ei kuitenkaan ole ensiksi tullut mieleen kanssa-autoilijoiden ampuminen tai pelottelu. Muitakin ratkaisuja voi olla.
... ja maataloustuotteille tulee todellista arvoa eikä vaan bulkin leimaa..tähän tosin voi mennä aikaa, ehkä vaikkapa 50 vuotta eli sitkeyttä tarvitaan.

Jos maitoa aletaan hinnoitella kuutiometreissä litrojen sijaan, on bulkkiutuminen lähellä. Viljalle kävi jo huonosti kun alettiin puhua tonnihinnoista kilojen sijaan.
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 16.10.20 - klo:10:33
Akkusahoja alkaa olla jo vaikka minkä merkkisiä. Myös Husselta on tullut uusi saha, sanovat sen vastaavan 40-kuutioista polttomoottorisahaa. Aarre-lehti esittelee mm. sen:   https://www.aarrelehti.fi/katso/videot/artikkeli-1.1192489#

Jospa Joulupukki toisi vaikka...

https://seinajoenkonerengas.fi/tuote/husqvarna-t540i-xp-akkusaha/

Lainaus
Husqvarna Connect
Älykkään Husqvarna Connect -sovelluksen avulla käytännölliset vinkit, käyttöohjekirjat ja varaosasuositukset ovat helposti saatavana. Bluetooth-toiminnon kautta saat lisätietoja esim. käyttöajoista, latauksen tilasta sekä ylläpito- ja huoltotarpeesta. Sovelluksen voi ladata veloituksetta App Storesta tai Google Playsta.
Suuri teräketjun nopeus
24 m/s teräketjun nopeus takaa tasaisen leikkuutuloksen

Pitäisiköhän päivittää ja ostaa tuollainenkin runko, samat akut ja laturi kelpaavat kuin muihinkin Hussen akkumalleihin.


Nuo kauris-, peura- ja hirvikolarit ovat susille mannaa. Alfayksilöistäkin perattu kanta kykenee helposti tappamaan voipuneen kolmijalkaisen hirven tai kolhiintuneen peuran. Vielä kun talvinopeudet saataisiin nostettua sataseen, niin ruokaa riittäisi.

Ilves on kyllä melkoinen kauriskannan harventaja. Kylillä liikkui seitsemän kauriin lauma, kunnes tuli ilves. Viimeiseksi havaittiin kaurispukin pää. Loput oli jo yhden talven aikana syöty. Tosin äkkiä kauristyhjiö täyttyi mutta ammutun ilveksen tilalle odotellaan uutta. Jospa tulisi, ettei tarvitsisi vanhusten väijyä kylmässä.
Mietinkin että eikö alueilla joilla peurat ja kauriit on todellinen riesa ole ilveksiä?


https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/artikkeli-1.221740
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.09.20 - klo:09:55
Ehdotan, että viljan hinta aletaan ilmoittaa tuhansina tonneina niin tuntuu kuin olisi liikkeellä suuretkin rahat. Ohrasta saa kuulemma 120 000 euroa/ttn.

Megatonni olisi vielä komeampi: 120 000 000 euroa/Mt.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.07.20 - klo:13:28
Maatalouden rakennemuutoksen todellinen lähtölaukaus ammuttiin kun viljan hinta alettiin ilmoittaa tonneissa, kilojen asemesta. Vaadin kilohintaa takaisin!

Kullan tonnihinta on muuten nyt jotain 55 000 000 euroa.
Öljyä oli vain liikaa. Noiden öljymäärän tarkistaminen on kyllä "mielenkiintoista", vaakatasoon laitto ja odottelu, että tasaantuu. Ei ihan kiireessä. Infrapunamittarilla katsoen kävi korkeimmillaan noin 50 asteen kieppeillä, mikä on ulkolämpötilaan (+25) nähden mielestäni ihan kohtuulukema. Nyt voisi tietysti varovasti lisäillä pari desiä kerrallaan ja jatkaa mittauksia..

Tunnut keskivertoa huolellisemmalta kaverilta. Voisin ostaa sinulta käytetyn maatalouskoneen.
Jaa lähtenyt lapasesta. Entä turvakengät traktorikuskilla, työturvallisuuskortti, tulityökortti jne. Kohta tulee kai eläinsuojelukortti - ilman sitä meijeri ei hae maitoa.

Tesla-video piti laittaa. Autonoominen ohjaus ? https://youtu.be/ZmHBA_vV39w

Hömelöt kuskit sai aikaan hyttipakon traktoreihin. Kun ei osaa, pitää opastaa, laittaa suojaimet pakolliseksi ja kurssittaa. Se on pöhköimmille eduksi.

Vain täysin uuno luottaa tuuriinsa. Koneetkaan eivät ole täydellisiä.
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 04.04.20 - klo:11:54
https://www.youtube.com/watch?v=Wx3CgIIEPTg&feature=youtu.be

Mainio esitys. Malta odottaa, kyllä se siitä lähtee...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 30