Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30

Viestit - Moerkoe

Jos nyt ostaisin sähkövinssin, niin muutaman asian korjaisin edellisestä hankinnastani.

Ostaisin tehokkaamman, vähintään 3000kg:n vinssin, kaksivaihteisen ja kuormaliinalla, ei vaijerilla.
Vapaa sana / Vs: Nyrkki
: 13.01.21 - klo:11:39
Aina silloin tällöin, yllättävästäkin suunnasta joskus, nousee esiin ajatus korvata virallinen virkatie tai demokraattisesti valitut elimet jonkun  asian läpimenon jouduttamiseksi. Tottakai diktatuurissa päätösten tekeminen ja toteuttaminen on helpompaa, ei tarvitse hakea siihen demokraattisten, eli monenlaisista mielipiteistä koostuvien, elimien hyväksyntää.

Demokratiassa on se huono puoli, että päätösten teko ja hyväksyttäminen - huonojenkin sellaisten - kestää usein tolkuttoman kauan. Diktatuurin ainoa hyvä puoli on sen ääretön nopeus ja varma läpimeno.

Toisaalta, nykymaailmassa olisi teknistä valmiutta järjestää kansanäänestys asioista vaikka päivässä. Minusta jos 80% äänestäneistä on jotain mieltä, se pitäisi toteuttaa, mikäli se ei ole fysiikan lakien tai järjen vastaista.
Paljonko tehdastekoinen sähköpyörä painaa?

Onhan niitä aika kevyitäkin.

https://larunpyora.com/tuote/2018-focus-raven2-29-musta/
Lainaus
Pyörä painaa akun ja moottorin kanssa hieman yli 14kg. Akku sekä moottori ovat helposti irroitettavissa jolloin pyörän paino on hiukan yli 10kg ja pyörä muuttuu tavalliseksi hiilikuitu xc-pyöräksi!

Omani painaa liki 30 kiloa, mutta koska ajelen vain sähköavustuksella, en koe painoa ongelmaksi. Meno on näin kevyttä.
Mainioita pelejä. Tuollainen 2-3 tunnin pyöräily ei tunnu paljoa missään mutta matkaa kertyy noin 50km. Enpä aiemmin uskonut sellaisia matkoja pyöräileväni - huvikseni. Kertakaikkisen hienoa kun kuulee, näkee ja haistaa kaikkea jännää mitä ei yleensä tien päällä havaitse.
Perheessämme autot pestään yleensä silloin kun on mentävä häihin, hautajaisiin tai syntymäpäiville. Koska pesuja tulee siis kovin harvoin ja suolaa sekä muuta paskaa auton päälle usein, niin kestovahaus katsottiin tarpeelliseksi kun ostettiin yksi uusikin auto. Siinä on semmonen kestovahapinta mutta se ei saa autoa pysymään kovin puhtaana vaikka välillä saa vesisadettakin niskaansa. Toivottavasti sentään suojaa ruosteelta, mitä lie tahmaa.

Kerran minulla oli pakettiauto jota en pessyt kertaakaan 10 vuoden omistusaikanani. Tiedä mistä johtui, mutta viimeisenä omistusvuonna kynnyskotelot vain hävisivät.
Mites siihen kloorin ja rikin suhteeseen sitten voi vaikuttaa? Joskus noita lajittelujätteitä
poltellut,niin aika kova sellainen "laava" palopään tyveen jää,koputtelemalla saa kuumana
pieneksi kyllä. Määrät pieniä hakkeen seassa. Kauraa tosiaan tulisi lajittelussa ihan mukavasti
"ylimääräistä" ja on joskus ollut pirusti pientäkin joukossa,lähinnä jos lakoutunut.

En ole kemisti mutta pieni rakennuskalkkilisä kauran joukkoon tuntui ehkäisevän laavanmuodostusta.
Joskus oli puhetta,että kauranpoltosta tulee jotain klooriyhdisteitä ja syövyttää
rst-piipunkin? Ruotsalaisten ongelmana varsinkin pidettiin. Muurattua piippua
ei varmaankaan koske. . . Miten on,onko totta? Ajattelisin,että käy palopäänkin
päälle?

Kaurassa on noin kaksinkertainen määrä klooria ja noin kaksikymmenkertainen määrä rikkiä kuiva-ainekilossa puupellettiin verrattuna.

Tarkemmin muistellessani, taisi kauranpoltosta stokerissa seurata paikoin keltainen noki. Sinänsä ongelmaa ei taida tuottaa piipulle kumpikaan noista mikäli niiden keskinäinen suhde on oikea.
Parhaimmillaan kaura hakkaa puupelletin mennen tullen, eli kilosta kauraa irtoaa selvästi enemmän lämpöä kuin kilosta puupellettiä.

Meilläpäin kauran ja pelletin lämpöarvot ovat noin samansuuruiset. Jos polttolaitos on suunniteltu kauran polttoon (syöttö ja tuhkanpoisto) niin on mahdollista saavuttaa lähes pelletin verran lämpöä.

Kaura on tosin huomattavasti huokeampaa kuin pelletti.
https://www.youtube.com/watch?v=Z1yv1IRMQ7I

V 12 ite tehtyä.

Hiukan siistimmin tehty versio. Itse tehtynä. Tämä Allen Millyard on tekijänä ns. kova sana. https://www.youtube.com/watch?v=kdO8Yrj2oMk

On tehnyt runsaasti 5-sylinterisiä 2-tahtikawasakeja.  https://www.youtube.com/watch?v=_hn9LidVa6g
Kasvintuotanto / Vs: Pellon osto
: 13.12.20 - klo:17:04
Mistä tulee käsitys, että tehokkuusvaatimukset kasvavat? 

Se on selviö. Kun tilakoot kasvavat niin menetelmät ja koneet muuttuvat tehokkaammiksi. Ei siinä hankalia tai heikkotuottoisia lohkoja kannata viljelyssä pitää, erityisestikään jos tarvitaan pinta-alaa hiilensidontaan.

Hömppäheinä alkaa olla passe´, tilalle tulee metsitys.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon osto
: 13.12.20 - klo:13:06
Maannälkä alkaa olemaan tyydytetty kun pohjanmaaltakin pitää laittaa MaasTulliin myynti-ilmoitus, eilisessä näkyi olleen peltoa Rantsilassa..

Jos ja kun viljelyn tehokkuusvaatimukset edelleen voimakkaasti kasvavat ja tilanpitäjien määrä vähenee, niin kolmasosa Suomen pelloista tulee metsitettäväksi. Silloin ei syrjäisten peltolänttien hinta enää poikkea merkittävästi avohakkuuaukean hehtaarihinnasta.

No näkyy raivauskin jatkuvan edelleen, sekä uudeksi ilmiöksi on noussut pusikoituneitten itäsuomalaisten ja Pohjois-Pohjanmaan peltojen uudelleenraivaus viljelyyn. Pyrkyä siis on viljelijäksi edelleen, lienee myös tukioikeuksia varannossa jaettavaksi enemmän kuin ennen.

-SS-

Kuten sanottu. Jos ja kun tehokkuusvaatimukset kasvavat, ei pusikoituneitten metsälohkojen viljely enää kannata. Semminkin kun metsittäminen hiilinieluiksi on sekä tuottoisampaa, että järkevämpää.

Tietysti joku aina kulkee vastavirtaan, kerätäänhän postimerkkejäkin vaikka ei sille mitään järkisyytä keksi.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon osto
: 12.12.20 - klo:23:00
Maannälkä alkaa olemaan tyydytetty kun pohjanmaaltakin pitää laittaa MaasTulliin myynti-ilmoitus, eilisessä näkyi olleen peltoa Rantsilassa..

Jos ja kun viljelyn tehokkuusvaatimukset edelleen voimakkaasti kasvavat ja tilanpitäjien määrä vähenee, niin kolmasosa Suomen pelloista tulee metsitettäväksi. Silloin ei syrjäisten peltolänttien hinta enää poikkea merkittävästi avohakkuuaukean hehtaarihinnasta.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 10.12.20 - klo:16:53
Eniten ihmetyttää, että miten luomu keksissä voi olla turvallisen rajan ylittäviä määriä kasvinsuojeluainetta, kun ei pitäisi löytyä edes niitä turvallisia määriä. Herra tokmannilla on tosiaan selitettävää.

Juu. Jos ei ole kyse varsinaisesta huijauksesta niin sitten kaikenlainen kontaminaatio ja myrkyttyminen on edennyt huomattavasti oletettua pidemmälle.
Minusta asia pitää selvittää, samoin kuin kaikki vastaavat tapaukset.

Kuluttajalla ei ole mahdollisuus tarkastaa tuotteiden pitoisuuksia, se on virastojen asia. Ja tukkukauppiaiden.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 06.12.20 - klo:20:56
En usko, että luomutuottajia vihaamalla saavutetaan mitään etua maatalouden parissa toimiville. Mikäli Suomi olisi kääntynyt luomumpaan suuntaan jo parikymmentä vuotta sitten, meillä saattaisi olla melkoiset markkinat Euroopan luomuruuan tuottajina.

Jotkut jatkavat kiusaamistaan kaikesta huolimatta. Luomulla on toki ongelmansa, mutta taitaa olla jotain pientä myös tavallisessa.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 04.12.20 - klo:08:51
Jos ja kun luomukasvien sadot ovat hyviä ja luomun hinta on korkeampi, miksi luomulle maksetaaan luomutukea. Eikö perustuet riittäisi? Vai auttaako asiaan esim. teevee-ohjelmat, joissa puhutaan mitä sattuu.  ???

Voisiko kyseessä olla tuotannon ohjailu? Tukien ehtoja käytetään ohjailuun, ei niiden tarkoitus ole, eikä saakaan olla, pelkkä tuottajien elintason turvaaminen. Jos olisi, niin tuet haettaisiin sosiaalivirastosta.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30