Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8

Viestit - markoantero

Meillä -98 mallinen mepu. Kuivattu 6000 tuntia,remonttia on tehty matkan varrella ja silti aina vuotaa jostain. Joku on joskus kertonu et näitä versioita vanhemmat olis nimen omaan parempia,pannutkin ovat ilmeisesti vanhemmissa kestäneet pitempään. Näistä vihreistä malleista en tiedä kertoa,luulisin että kehitystä olis tapahtunut. Nyt on itselläkin kuivurin uudistus tulossa,mepu jää silti kaveriksi uudelle. Mä kuitenkin mitä ilmeisimmin vaihdan kyllä nyt merkkiä,ei tämä mepu aivan huoleton peli ole ollut.
Kasvintuotanto / Vs: mistral
: 28.10.17 - klo:21:28
No juu,näinhän se kyllä on. Mä ajattelin kans vuos sitten et ei sen väliä vaik anabel menee rehuksi,niin kilot kyllä kompensoi tilanteen. Nyt kuitenkin kävi ilmi et lajike on varsin lakoherkkä. Täyttä lakoa puitiin käytännössä ihan liiaksi,omalla kohdallani kuitenkin kävi tuuria ja kaikki saatiin korjattua hyvissä ajoin,mutta kyl nyt uutta lajiketta tarvitaan. Mistralissa ainakin olisi pienet lako prosentit? Jos jollakin kokemuksia myös licamerosta niin mielelläni kuulisin.
Kasvintuotanto / Vs: mistral
: 25.10.17 - klo:22:37
Mistral on ainakin ihan paskaa.

Tuolta löytyy markkinoiden ykköstykit ja on laatutavaraa, sitä mitä vakuuslapussa lukee. Suosittelen.


https://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/Siemenet/viljan-siemenet/tr-kevatvehnan-siemenet-2077
Pienet perustelut, miksi se paskaa? Olen kyllä kuullut et sakoluku voi olla heikko lenkki mut mitä muuta murhetta löytyy??
Kasvintuotanto / mistral
: 25.10.17 - klo:22:11
Miltäs tämä uusi vehnälajike nyt tuntuu käytännön kokemuksissa? Anabelissa ei valkuaiset vaan nouse millään,satoa tulee pirusti mut kahtena vuotena valkuaiset alakanttiin. Vaihtoon menee tämä lajike mut olisko mistral hyvä vaihtoehto tilalle tai licamero??
Aumassa olis sit kaik tältä vuodelta. Kohtuu hyvät sokerit oli ekassa ajossa,ottaen huomioon et on nostettu jo syyskuun viimeisellä viikolla.
3 hehtaaria olis viel maassa. Alotettiin onneksi hyvissä ajoin,viikon poudalla ja nosto luonnisti enempi ku hyvin. Eka ajovuoro on jo viety tehtaalle. Ny kynnetään vähä aikaa ja sitku poutaantuu ni ajellaan loppu aumaan.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 18.09.17 - klo:21:46
Viitisen hehtaaria olis viel vehnää pellolla,ni sit olis tämäki kausi puintien osalta taputeltu. Kylvöt jää ny meikäläisen osalta väliin tältä syksyltä. Kynnettynä olis mut jurtin nosto painaa nyt niin pahasti niskaan et luovutan kylvö hommat suosiolla,eka ajovuoro heti lokakuun alkupäivinä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 03.09.17 - klo:22:49
Kauraa(ringsaker) on tänään kaadettu melkein urakkatahtiin. Kosteus on 19 pintaan,ajellaan ny kauraa vielä ja sit palataan syysvehnien kimppuun.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 28.08.17 - klo:22:36
Ohrat olis poikki ja illan suussa otettiin pari satsia ceylonia. Eka satsi oli liiankin hyvää,mittari näytti 20,2. Toinen ei enää ollutkaan yhtä hyvää. Savisissa töyräissä jälki versontaa,tää pelto olis viel voinu hetken odotella. Ihan mukavasti tuntuu vehnääkin irtoavan ku miettii kuinka surkealta se keväällä näytti.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 23.08.17 - klo:09:20
Bragea ajeltu ny kahtena päivänä,sitä tulee iha pirusti. Ens vuoden ohra lajike on jo päätetty ja hyvälaatuiset tossit on nyt siilossa varastoituna. Bragea ollut jo muutaman vuoden viljelyksessä ja olen kyllä tykännyt tästä lajikkeesta.

Mikä on pirusti? Millaisella reseptillä viljelit?
Resepti on seuraavanlainen,kynnettyyn maahan kylvö lumisateen keskellä. Perus rikka torjunta ja lippulehdelle tautiaineet ja korrevahvistaja. Hehtopaino oman mittarin mukaan karvan päälle 68,varmistuu myöhemmin kun vien näytteet analyysiin. Jätetään ne hehtaari sadot ny kehumatta toistaseks,omien laskelmien mukaan varsin mukava sato.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 22.08.17 - klo:23:25
Bragea ajeltu ny kahtena päivänä,sitä tulee iha pirusti. Ens vuoden ohra lajike on jo päätetty ja hyvälaatuiset tossit on nyt siilossa varastoituna. Bragea ollut jo muutaman vuoden viljelyksessä ja olen kyllä tykännyt tästä lajikkeesta.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 20.08.17 - klo:20:08
Huomenna alkaa bragea kaatumaan,mikäli ei ennustetut pienet ukkosen sekaiset sadekuurot pilaa suunnitelmia.Valmiin näköistä on,tiedä sit mikä kosteus on mut ainaki kokeeks otetaan satsi huomenissa.
Meillä on tota anabelia nyt toista vuotta ja tähkän kokoon ei voi olla muuta kun tyytyväinen. Viime vuonna hakkas wellamon kuus nolla maan rakoon satoisuudessa mut valkuainen ei riittäny myllyvehnäksi. Siltikin oman tyhmän pään matematiikan mukaan sain paremman tuoton kuin wellamosta. Katotaan nyt kuin valkuaiset tänävuonna sit asettuu,tähkä on komiaa ja uskon et kiloja irtoaa kunhan nyt vaan vihreä korren väri alkaisi vaihtua keltaisen ruskehtavaan sävyyn  :)
Mites teillä jotka omistatte arskan koneistoja tai vaunukuivaamoja on laitteet toiminu? Itellä ei oo mitään kokemusta arskasta,nyt pienehköjä suunnitelmia (vielä ihan vaan pääkopassa ajatuksena) ehkä ensi kaudelle. Kuivuri keskusteluja on varmast täälläkin ollut,mutta kertokaa ny mullekkin kokemuksistanne.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2016
: 26.06.17 - klo:19:45
Ceylonista löytynyt "hauki" näyttää, kuinka hyvin Primus XL tehosi


Kuva: Ceylon syysvehnä, kuv. 24.06.2017


-SS-
Mites onko aikomusta antaa viel tautiaineita ceylonille?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8