Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 24

Viestit - MaaJussi77

Vapaa sana / Vs: Aamulehti k-18
: 09.05.09 - klo:11:21
Maidon tundratuet ovatkin oma lukunsa. Sopii tulla tänne yrittämään, kohtahan ne maitokiintiöt poistuvat.

Kun tuon
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/lukijalta/viestit/05/fi_FI/maitotilalla_tuki_takaa_tuloksen/
jutun lukee niin tuon voisi melkeinpä kääntää että sopii tulla tänne ab-alueelle yrittämään. Olisi enemmän haastetta kuin tukien varassa hyvällä kannattavuudella c-alueella? Jos meinaan niinkuin yrittää haluaa? Tuottaminen tukien varassa on sitten ihan eri asia kuin yrittäminen.

Luomujussilla tais mennä pupu pöksyyn tai loppua (asialliset)perustelut kun ei lähtenytkään abc-miehelle vastaamaan että mikä ero on yrittämisellä ja tukien varassa tuottamisella? Tosin kun           niitä asiallisia perusteluja ei taida ollakaan niin enpä ihmettele ettei lähtenyt nolaamaan itseään.
Vapaa sana / Vs: Hesarin harhat
: 09.05.09 - klo:11:19
eikoo täällä vaajittukki että tuotanto on siirrettävä sinne missä se on kannattavvaa :o

ja sitte ku se siirtyy nii alakaa itkuvirsijen veisuu :D

Kyllähän tuolla HSn jutussakin olleella miljoonan euron tukiEROLLAkin saattaapi jonkunlainen vaikutus asiaan olla. Tuskin tuo naapurikunnan mies muuten sinne Tornioon navettaa olisi rakentamassa jos kannattavuusero ei olisi niin suuri. Ja veikkaanpa että jos Tornion tukitaso olisi sama kuin ab-tukitaso niin eipä ainakaan tuo naapurikunnan mies sitä navettaa sinne olisi rakentamassa. Jos joku kuvittelee että tukierolla EI olisi merkitystä tällaisissa investointipäätöksissä ja mm Levi-farmin sijainnissa joka sekin oli Hesarin jutussa niin aika lailla naivi kyllä on.
Täyttä asiaa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/lukijalta/viestit/05/fi_FI/maitotilalla_tuki_takaa_tuloksen/

Seijalle onnea pyrkimyksissään. Totuuden sanojalla vaan ei monestikaan ole paljonkaan ystäviä. Ei täällä agrossa eikä c-alueen maidontuottajien miehittämässä MTKssakaan. Mutta Seijan onnistumisesta pyrkimyksissään saattaa riippua ab-alueen kotieläintuotannon tulevaisuus. Toivottavasti hän jaksaa tuoda asiaa esille vaikka sitä kovasti yritetään kuoliaaksi vaieta tuota tukieroa. Ja tuo mitä totesi investointihalukkuudesta kannattamattomaan tuotantoon ja siitä että ihmetellään kun ei tukirahat kelpaa niin on täyttä totta. Ja toivottavasti ab-alueen sikatuottajista nousee joku vastaavasti puolustamaan ab-alueen tuotantoa, muuten meillä on sama tilanne edessä 2013 kuin ab-maidontuottajilla tänään.

Itseäni hämää tässä jutussa eniten se että vaikka epäkohdat on selkeästi osoitettavissa ja tehtyjen ratkaisujen karmeat seuraukset alkavat realisoitua niin asioille ei kuitenkaan tehdä mitään vaan annetaan kaiken tapahtua. Kyse kun kuitenkin on kansallisista tuista joilla on vain määrätty enimmäismäärä ja muuten päätösvalta on omissa käsissä.

Vai onko se sitten kuitenkin niin että se kateus, katkeruus ja kauna etelän kartanoita ja viljatiloja kohtaan estää näkemästä miten paha on tuottajakollegan tilanne toisella tukialueella.

En enää oikein muuta selitystä keksi tälle että selkeästi numeroilla osoittettavissa oleville tukieroista johtuville kannattavuuseroille ei haluta mitään todellista tehdä.

Ja en tajua sitäkään että kun omat tukiasiat on kunnossa niin vaikeuksissa oleville tuottajakollegoille sanotaan vain että "miksi että aikanaan...", "tehkää itse...", "hankkikaa joku joka puolustaa..." jne juttuja. Seijahan yrittää asiaa esille nostaa mutta vaietaan todennäköisesti taas kuoliaaksi niinkuin ab-maitotilatkin tätä menoa. Kyse on kuitenkin ollut aikanaan koko elinkeinoa koskevista päätöksistä jotka olisi pitänyt pystyä saamaan kaikille tasapuolisiksi ja vielä kun huomoidaan se että päätöksiä ja laskelmia ovat kuitenkin eteenpäin olleet viemässä MTK ja keskustapuolue joista ensmmäisen lähtökohtaisesti pitäisi kohdella kaikkia jäseniään tasapuolisesti joka tapauksessa ja jälkimmäinenkin ainakin yrittää profiloitua koko maan maatalouden (ainoaksi) puolustajaksi.
Vapaa sana / Vs: Hesarin harhat
: 09.05.09 - klo:11:04
Heti jos ab aluekin luopuu kaikista kansalisista ja eu tuista. Epäilen että siirtyminen vain kiihtyy entisetään pohjoiseen päin silti.

Miten niin jos? Sehän on kun! Kas kun ab-alueella ei 2013 jälkeen ole enää lainkaan kansallisia kotieläintukia, ei ainakaan sikapuolella ja muistaakseni ei myöskään maitopuolella. Olet siis itsekin valmis luopumaan kansallisista kotieläintuista? Hyvä näin, jotakin solidaarisuuttaa sentään vielä löytyy, hatunoston arvoinen teko ja oikea asenne!
Ei vaan näy kakon vaalivalttia viljan hinnan nostamiseksi viljamiesten vaatimalle tasolle?.

Niinhän sen tietää moni muukin,mutta on jo vähitellen aika kysyä niiltä paskanjauhajilta jotka ovat täällä kymmenen vuotta huutaneet,että alhaisen viljanhinnan syynä on kepu  ja mtk.

No minä voin veetille antaa vinkin. Kannataa tasaiseen myydä sitä viljaa, eikä rakentaa joka vuosi uutta siiloa pihaan. Syksyllä osa pyyti vielä 250€/tonni ja ettei sen alle myydä. Olisikohan hinta pysynyt parempana myymällä tasaiseen viljaa?

Toisaalta, eikö Suomeenkin kannattaisi lanseerata jokinlainen sopimushinta järjestelmä, jossa jo ennen kylvöä sovittaisiin mihin hintaan sato ostetaan, vai onko jo sellainen joillakin olemassa ????

ei tollasta kannata sopia veeti jättää lannoittamatta ja huutaa vastakkain olevista kaurankuorista 400€/T :o

Jos ette satu muistamaan ja jotta ei jäisi epäselväksi niin minä olen sitten ostopuolella, en myymässä viljaa. Mutta osaan silti ajatella asiaa myös sen viljantuottajan kannalta joka kyky täällä monelta tuntuu puuttuvan.

Mutta noihin vähän kommenttia. Kun toi Hehtolitrakin joka väliin huutaa noita toimenpiteitä viljan hinnan nostamiseksi. Ainoa keino on tuo emo-heikin ehdottama sopimushinta ja kiinteitä sopimuksia jonkun verran tehdäänkin. Ongelmana tietty se että ostajat pyrkivät tienaamaan itse sillä kiinteällä hinnalla eli ostamaan halvalla ja myymään kalliimmalla ja eivät kovin helposti tee sopimuksia joissa on itsellä tappioriski. Että myyjän kannalta kiinnittäminen voi olla joskus kannattavaa mutta pitemmällä jaksolla todennäköisesti ei. Ainoa keino olisi laittaa rajat kiinni ja palata historian hämäriin olikos se joku tavoitehintajärjestelmä joskus aikanaan. Kaikissa muissa tapauksissa nimenomaan viljanviljely on se joka on pahiten markkinatalouden armoilla.

Viljanhinnan alhaisuus taas voi ollakin maatalouspolitiikan syytä. Tarkoituksena on ollut varmistaa kotieläintuotannon (ja rehuteollisuuden?) kannattavuus. Viljan ylituotanto johtaa automaattisesti alhaiseen hintaan ja sitä kautta kotielöintilojen parempaan kannattavuuteen, ainoastaan viljan hinnan muualla noustessa merkittävästi SGCn kaltaiset yritykset voivat nostaa toiminnallaan myös kotimaista hintatasoa. Muuten ostajia on niin vähän että hintataso säilyy alhaisena.

Ja kun niitä keinoja niin yksittäisen viljanviljelijän keinot tosi vähissä. SGCn kaltaiset yritykset ehkä kotimarkkinoitakin varten perustettuna jotka ostaisivat viljan pois ennen Raisiota ja kauppaisivat sen Raisiolle korotettuun hintaan mutta silloinkin varmasti toisivat muualta. Siinä ei kotimaisuus paljon painaisi kuten maidossa. Jalostusasteen nosto? Mitäpä viljasta yksittäinen tila tekisi? Alkaa itse myllyttää jauhoja ja leipoa leipää? Monelleko tilalle antaisi elannon? Realistiset keinot kannattavuuden nostamiseksi ovat minimaaliset. Oikeastaan ainoa keino edes yrittää on pyrkiä myymään "oikeaan aikaan". Mikä se minäkin vuotena on tiedetään vasta jälkikäteen. Että se tasainen myynti ei suinkaan takaisi parasta tuottoa eikä todellakaan takaisi sitä että hinta pysyisi parempana. Päinvastoin, myynnistä pidättäytyminen ja sitä kautta pienen "pulan" aikaansaaminen ostopuolelle on sekin keino edes yrittää nostaa hintoja.

Noista kaurankuorista sen verran että itsekin laskenut että monena vuonna ei todellakaan olisi kannattanut viljellä itse vaan ostaa muilta jos ne siis vaihtoehdot. Joka kertoo viljanviljelyn kannattavuuden aika heikosta tasosta. Ongelmana on se että kun tai jos satsaa täydet panokset ja hinta on sitten mitä on niin mitä enemmän panoksia on satsannut niin sitä enemmän tappiota tulee. Itse pyrin sen ostajapuolella muistamaan ja maksamaan sen verran riittävää hintaa että laadullisesti tavara on kelvollista. Mutta jos kotimaisesta viljasta ei olla valmiita maksamaan mutta kotieläintuotteiden ulkomaita korkeampaa hintaa pidetään itsestäänselvyytenä niin se kertoo kyllä aika paljon asenteesta viljanviljelijöitä kohtaan. Osan kotieläintuesta pitäisi näkyä myös viljanviljelijöiden kannattavuudessa. Muuten käy juuri niin että kun kannattavuus laskee niin laatu vääjäämättä laskee.
Kuka maanviljelyksestä päätulonsa  saa, ymmärtää tukien merkityksen. Yksinkertaisesti ei ole mitään mahdollisuutta ajatella elämää ilman tukia, tähän löytyvät perusteet kaikilta tuotannonaloilta.

No jos kerran olet tuota (punainen teksti) mieltä niin selitäpä nyt sitten minulle miten ab-alueen sikatuottajat tulevat toimeen 2013 jälkeen kun tukia ei enää ole? Tietysti c-alueella ne pysyvät että ei mitään hätää mutta mites ab-alue? Tarkoittaa käytännössä sitä että ab-alueen sikatalous ajetaan alas ja c-alue porskuttaa. Ja aivan turha tarjota ratkaisuksi investointitukia ja/tai pellon kautta maksettavia jotain tukia! Eivät auta yhtään. Ja syynähän tilanteeseen on MTK/Keskustapuolue -johtoinen maatalouden liittymäsopimus ja sen jälkeen harjoitettu politiikka jolla ei ole pystytty puolustamaan ab-alueen tuottajia mutta c-alueen tuottajia kyllä on onnistuttu puolustamaan. Vaikka eilisessä lehdessäkin taas c-liitot ilmaisivat epäilynsä Marttilaan heti lähtöviivalla? Mutta että mitäköhän puoluetta ab-viljelijän ei ainakaan kannata äänestää?

Yleensä nämä tukikeskustelut menee metsään siinä vaiheessa, kun joku sekoittaa politiikan niihin mukaan. Semmonen niinku minä olen, joka ei kuulu mihinkään puolueeseen, eikä ole käynyt kahdeksankymmentäluvun jälkeen edes äänestämässä, niin eniten nyppii nämä fundamentalisti/fanaatikko ääliöt, jotka politisoi joka homman ojan kaivuusta lähtien.
Minä en viitsi edes kommentoida noita väitteitä, niissä oli jälleen niin paljon poliittista agendaa mukana, jolla ei ole mitään tekemistä maatalouden tai tukipolitiikan kanssa ....

Nyt en kyllä ymmärrä kun joku laittaa abc-miehen politiikan fundamentalistiääliöksi. Tukipolitiikan ja tukierojen suhteen asiassa voi olla perääkin mutta puoluepolitiikan suhteen sanoisin että menee metsään. Vai oliko tarkoitus mitätöidä sinisellä korostettu todella painava ja tärkeä ja oleellinen asia tuon vihreällä korostetun puoluepolitiikkahuomautuksen avulla?
näin käy kun maa köyhdytetään vilja vilja ryöstöviljelyllä

Taas joku pässi joka ei oo kuivia savikoita nähnytkään mutta kovasti neuvoo! Kyllä ne nurmetkin täällä vaan kummasti kuivuuden takia kellastuu kun sellainen kohdalle sattuu mikä johtaa siihen että täällä satotasot nurmella voivat olla reilustikin alemmat kuin C1/C2.

Muistuu mieleeni kun joku täällä joskus neuvoi rypsin viljelyssä että mitäs kylvitte kylmään maahan, olisi pitänyt odotella ja parhaimmillaan vielä äestellä siinä odotellessa. Täällä jos noin tekee niin kun savi pinnasta kuivahtaa liikaa niin siinähän ei idä mikään edes vilja rypsistä puhumattakaan ennen ensimmäistä sadetta joka monesti tulee vasta juhannuksen jälkeen. Täällä on kylvettävä silloin kun kosteus on sopiva lämpötiloista riippumatta jos satoakin meinaa saada. Mutta nauratti oikein kun neuvoja jaettiin selvästi tietämättä miten erilaista muilla voi olla kuin itsellä.
Tukiin pitäis tulla satotaso vaatimukset! Jäis nämä tukiviljelijät pois pelistä!! kaura 4000 ja ohra 5000kg/ha!!! Jos jää alle tuet 0€/ha!!!!

Kai sää tiedät mitkä on keskisadot tällä hetkellä? Ja veikkaan että et ole etelän savikoita koskaan viljellyt? Lienetkö Pohjanmaalta? Täällä kun sopiva kuivuus sattuu kohdalle niin vaikka kaiken olisit tehnyt oikein ja panoksia uhrannut kuinka niin vaikka sitä peltoa itkemällä kastelisit niin sato voi jäädä helposti alle kolmen tonnin. Ja mitään et voi muuta kuin itkeä. Ei ole montaa vuotta aikaa kun täällä oli kuivuuden takia hyvä sato jos sai 3500 ja ihan kautta linjan. Varsinkin kasvurytmistä johtuen aikaiset ohrat kuivuivat täysin pystyyn ja se oli siinä. Mutta että kun sääolot ja maalajit otetaan huomioon niin tuumaas nyt että onko tuo ajatuksesi nyt sittenkään ihan? Tai tietysti jos Pohjanmaalla voidaan laskea tuollaisiin satoihin?
Vapaa sana / Vs: Marttila
: 24.04.09 - klo:10:32
elintaso ja elämisen taso eivät välttämätä tarkota ihan sammaa asijaa

Ei tarkoita ei mutta jos ei maataloudella saa edes suurinpiirtein samaa elintasoa kuin muualla töissä käymällä niin se on laskettava harrasteeksi. Ja ainakaan minä en todellakaan ilmaiseksi viitsi paskalle haista, homma loppuu jos sillä ei riittävää elintasoa saa hankittua. Etelässä tuo on tarkoittanut yksikkökoon kasvattamisvaatimusta että saisi sen riittävän elintason.
Siel oli 70 paikkanen karuselli suunnitteilla.

Lukasin nopeasti läpitte, jos omassakin on joitain aukkoja, niin tuossa oli kunnon mustia-aukkoja. Sai siitä hiukan huumoria aamuun... Jos tuon analyysin kanssa meinaavat lähteä asiaa viemään etiä päin ja joku antaa tuohon rahaa, niin kyllä hulluja ja/tai uskossaan vahvoja riittää. Kuten CC jo huomasi, niin riski analyysi on tehty hinnalla jonka alla ollaan jo nyt. Täällä pankit pyytävät aloittamaan laskelmat 35c/l ja hinta mieluummin laskeva. Riski analyysit erikseen...  ::) No pitää lukea ajatuksella läpi, jotta voi tehdä fiksumpia päätelmiä.

Pankeilla realistisempi kuva maidon hintakehityksestä? Laskeva?
Onko jo tuttu linkki?
http://www.viisaankivi.fi/filebank/7964-Tuhannen_lehman_navetta_kannattavuustarkastelu.pdf
Ylioptimistinen suunnitelma ???

Optimismia kerrakseen? Sivulta 9 lainaus:

"Kun kiintiöjärjestelmä poistuu vuonna 2015, maidontuotanto EU:n alueella odotetaan lisääntyvän 10-14 %. Tuotanto kasvaisi erityisesti Saksassa, Alankomaissa, Ranskassa ja Tanskassa sekä EU:n uusissa jäsenvaltioissa. Suomen kannalta kiintiöiden poiston merkittävin muutos olisi kasvava juuston ja jogurtin tuonti sekä kiristyvä kilpailu vientimarkkinoilla. Tämän hetkinen markkinatilanne korkeine hintoineen tulee muuttumaan maitotuotteiden tarjonnan kasvaessa sekä EU:n tasolla että maailmanlaajuisesti. Maitokiintiöiden poistaminen heikentää selvästi Suomen suhteellista asemaa maidontuottajamaana. Maidon tuottajahinnan on arvioitu laskevan 5-25 % EU-tasolla. MTT:n selvityksen mukaan tuottajahinnan arvioidaan laskevan Suomessa 10-15 %, joskin tilapäinen hinnanlasku voi olla tätä suurempi (Lehtonen 2007)."

Tuosta on optimismi aika kaukana? Voi olla kuitenkin realismia? Jos tuo toteutuu edes osittain niin tämä Arlan nyt alkanut tuonti voi olla vasta kevyttä alkuverryttelyä? Tositoimiin päästää vasta joskus 2015 ja sen jälkeen? Todellista kilpailua? Hyvät tulevaisuudennäkymät?

Tuossa värillisinä nuo olennaisimmat. Kiintiöiden poisto johtaa siihen että maitopuolella joudutaan samaan kilpailuasetelmaan kun viljassa ja lihassa on EU-ajan jo oltu. Kokemusta on...

Itse kuitenkin luulen että hinnanlasku tulee täällä olemaan lähes samaa luokkaa kuin EUssa yleensä. Tämä johtuu pitkälti siitä että tulee todellista kilpailua. Sekä tänne tuotavissa tuotteissa eli juustot ja jogurtit mutta myös tuoremaito ja vientimarkkinoilla tulee myös kilpailutilanne. Koska kilpailutilanteessa Valio ei voi nostaa hintaa kovin korkealle muihin nähden ei koti- eikä vientimarkkinoilla niin se johtaa väistämättä tuottajahinnan laskuun. Koska täällä kustannustaso palkkoineen ja rahteineen on aika korkea niin hinta tuskin voi olla kovin paljon  parempi kuin EU-tasolla yleensä. Näin valitettavasti uskon. Kun vielä muistaa lihapuolen perspektiivin eli parhaimmillaan tuodaan vaikka on omakkin ylituotantoa ihan vaan kotimaisen hintatason pitämiseksi alhaalla niin...
Näin se on. Nyt kun olisi ollut mahdollisuus näiden kohtuuttomien erojen kaventamiseen etelän tuottajaliitot ovat tämän asian ymmärtäneet eivätkä ole lähteneet Huittisten/LSO-kelkkaan. Painotus osalla "OLISI OLLUT MAHDOLLISUUS NÄIDEN KOHTUUTTOMIEN EROJEN KAVENTAMISEEN"

Tunsithan sää sittenkin herra Svoinutin? Tässäkin tuli hyvin esille? Katos kun oliSvoinut olla mahdollisuus... Jotenkin kuulostaa tutulta eu-ajan hommalta...

Nimenomaan olisi ollut. Nyt sitä ei enää ole kun pohjoisen maksuvaltuus on leikattu. Nyt vain tapellaan siitä paljonko keneltäkin leikataan. Olisi voitu keskustella siitä paljonko kenelle annetaan. Tässä on se ero. Tämän AB-tuottajaliitot ymmärsivät mutta Huittinen/LSO ei.

Ihanko oikeasti uskot tuohon? Lisää rahaa ab-alueelle? Jos sikapuolesta puhutaan niin olisi Huittisten kokousta ollut tai ei niin sikapuolelle ei rahaa olisi tippunut hippustakaan enempää. Ja se olisi vaihteeksi tullut ihan EUn suunnasta kyllä. Ja koska ab-alueelle saa maksaa kansallista tukea vain tietyn määrän niin tuskinpa olisi tullut ainakaan merkittävästi lisää rahaa nautapuolellekaan.
Tuosta edellisestä vielä. Etelän tuottajaliitot eivät ole olleet käsittääkseni mukana Huittisten/LSO-touhuissa. Tavoite on MTK:n sisällä ollut selvä.

Jos AB on järjestön sisällä saanut turpaan, siihen en ota kantaa. Tukipolitiikka ja järjestöpolitiikka on eri asia.

Luehan tuosta jos vaikka heräisi jotakin ajatuksia:
http://www.mtk.fi/liitot/pirkanmaa/ajankohtaista/JK_blogit/JK_blogitkansio/fi_FI/OjakoskiTammo092/

Ja etelän tuottajaliitotkin ihan liittoina ovat mielestäni ottaneet kantaa tukieroihin, en juuri nyt löydä linkkiä mutta näin muistelisin.
mutta aika tutulta kuullostaa tuokin, että kun tukea on ab:lle annettu

Tuttua läppää siis puolin jos toisin. Kukahan siitä hyötyy?

Tukea on helppo antaa silloin kun tietää etukäteen että tavoite on lähes toivoton...

Ja tuohan on ihan selvää kuka hyötyy! C-alue jolla voidaan laskea sopimuksen pysyvien tukien varaan! Voidaan pelata vaikka mitä teatteria kun omat edut on turvattu! Ellei sitten löydy rohkeaa ministeriä joka uskaltaa tehdä kipeitäkin leikkauksia...
***Pönttö hei!
Kun tavoite ei ole kenenkään tukien laskeminen vaan ab:n tukitason nosto c1:n tasolle, niin jostain joudutaan CAP:n 10% järjestelyvaran alueellisen kohdentamisen jälkeen keksimään lisää pelimerkkejä yhtälöön. Nimittäin tämä 10 % määräytyy defacto tämänhetkisestä tukitilanteesta ja kun painopistettä siirretään johonkin, nyt siis AB alueelle jää C:lle vajausta. Tämän vajaus olisi voitu hoitaa helposti, kun pohjosessa tuessa olisi riittävästi maksuvaltuutta ja hallituksella rahaa.

Etkös sinä tuossa itse asiassa kirjoita että ab:lle kun olisi lisätty niin myös c-alue olisi tarvinnut lisää rahaa? Vai mistä tuo vajaus olisi syntynyt?
Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 24