Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 24

Viestit - MaaJussi77

Yksi jota voi miettiä on, että saisiko eläimet, koneet, varastot ja metsäpohja myymällä lainatilanteen sille mallille että lainat voisi neuvotella vähän pidemmiksi ja maksaa ne pois pellot ulos vuokraamalla?

Näin. Itsellä tosin oli siitä onnellinen tilanne, että ei tarvinnut myydä mitään. Siis pakosta. Lainat hoituvat pellot ulos vuokraamalla.
Mistä päin aloittaja on? Entä paljonko on matkaa isompaan suurempaan kylään? Ja onko miten hyvin isomman tien lähellä? Tietyín edellytyksin kotieläinrakennukselle saa ihan tuottavaa (valitettavasti vai onneksi myös työllistävää?) uusiokäyttöä. En vain halua kilpailijaa ihan lähelle, mutta jos olet kauempaa niin voisin antaa vinkin.
demu?    ja mikä nyt tuo puolue asiaan kuuluu kun on ihan vain järkiasiasta kyse...
Järkiasia ja koronarokotteen ottamatta jättäminen eivät kuulu samaan lauseeseen.
Tuo alla oleva kuva kertoo aika hyvin, miksi.
THL:n kaavio esittää koronataudin vuoksi sairaalan joutuneiden määriä vuoden alusta ikäryhmittäin. Punainen käyrä kuvaa rokottamattomia, tummansininen yhden rokotuksen saaneita ja vaaleansininen kahdesti rokotettuja. Rokottamattomien osuus korostuu selvästi. Kuva: THL

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/c_crop,h_535,w_951,x_0,y_1/q_auto:eco,f_auto,w_1920,h_1080,fl_lossy/39-857317614c2a453fa05
Tuosta eduskuntajutusta sano mitään, mutta kyselytutkimuksen mukaan perussuomalaiset ovat selkeästi rokotevastaisin puolue, ero muihin on selvä. Siitä ei ole kahta sanaa.
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: CAP
: 05.07.21 - klo:11:07
Eu lle kyllä käy tukien irroittaminen tuotannosta. Täällä sitä sidonnaisuutta sitten vaaditaan pääasiassa viljelijöiden omasta tahdosta.
Näinhän se on. Ja sitten ihmetellään EU-tukijärjestelmän monimutkaisuutta. Kun tosiasiassa monimutkaisuus tulee täysin kotimaisista päätöksistä kun valitun tavan järkevyydestä välittämättä pitää ehdottomasti saada rahaa jollekin tietylle kohderyhmälle.
EUn alkuperäinen ajatus on kaiketi ollut hinnanalennuskorvaus joka korvataan hehtaareille maksettavalla tasatuella. Tämä edelleen kelpaisi varmaan suurimmalle osalle. Mutta ei Suomelle. Täällä kun pitää ehdottomasti saada kotieläimille tukea ja ehdottomasti pitää aluepoliittisin perustein jakaa ylimääräistä tukea.
Tuo perustulohan olisi kyllä tasatukien tasatuki?
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: CAP
: 04.07.21 - klo:17:33
Joo valtiolle olisi halvempaa maksaa 50000 setelitukko jokaiselle 45000:sta viljelijästä. Sitten vaan taksia ajamaan. Ja valtion pitää olla maksamatta yhtään mitään muuta. Säästäisi jopa vielä miljardin kansallisia. Eikä maatalous ehkä kuitenkaan loppuisi, luomusuurtilojen  tukikorjuun ammattilaiset menettäisivät eniten.

-SS-

Niin. Ja tässähän se on se perimmäinen syy sihenkin, että MTK ja sen alaosasto keskusta vastustavat perustuloa. Jos kerran perustulo takaisi kaikille minimitoimeentulon ja sen päälle saa sitten käydä töissä ja yrittää ja vaikka mitä, niin saattaisi liian moni alkaa kysyä että "Mihin vielä tarvitaan maataloustukea?" tai "Mihin tarvitaan tätä ja tuota aluetukea?" tai´jotain muuta yhtä kiusallista. Tukipuolue keskustan merkitys pienenisi oleellisesti.
Vapaa sana / Halpaa kuin saippua
: 13.06.21 - klo:14:06
Tuo turvetuontanto,
Riskit kun on sosialisoitu.
Voitot yksityistetty.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/026eb870-186b-4c21-85da-c83002abdbe9

"Jättimäinen sammutusoperaatio käynnissä turvetuotantoalueella: ”Puolustusvoimilta on myös pyydetty virka-apua”"


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/05ca025a-b106-4cc9-ab91-2e1b5082031c

"Luken mukaan susien reviirijakautumisessa Länsi-Suomen, Itä-Suomen ja poronhoitoalueen välillä ei ollut merkittävää muutosta vuoden takaiseen. Maaliskuussa 2021 noin 57 prosenttia reviireistä sijaitsi läntisessä Suomessa."

"Vahvimpien susikantojen alueita olivat Luken kanta-arvion mukaan Varsinais-Suomi ja Etelä-Satakunta sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaa. Näillä alueilla valtaosa reviireistä oli perhelauman asuttamia."


Se vaan tässä ihmetyttää, että suurin parku ja poru susista tulee aina Itä- ja Pohjois-Suomesta? Kun kuitenkin eniten susia on täällä sivistyksen lähellä? Jossa on vielä ihmisiäkin enemmän? Luulisi täältä sen poraamisen kuuluvan? Mutta ei?

En kyllä oikein tajua, mikä idea näissä on. Jos minulle tulisi joku tuollainen tynnyri väärään paikkaan tai jotain vastaavaa. Niin minähän siirtäisin miten parhaaksi katsoisin. Viimeiseksi tulisi mieleeni kertoa siitä täällä neuvoa kysyäkseni. Niin tekee vain köpsät uusavuttomat nuoret, katsoo kaiken netistä.
Vapaa sana / Vs: Koska ja ketä.
: 23.05.21 - klo:10:24
Jos vaikka ensi alkuun luovuttaisiin syrjäseutujen tekohengittävästä aluetuesta ja maataloustuesta?  Pelkästään noista luopumalla vuotuinen  velan tarve vähenisi 4-5 miljardia euroa?
Vapaa sana / Taas mamuset asialla
: 21.05.21 - klo:18:18
Miten voi joku setämies-ikäinen olla noin törkeä? Harrastaa seksiä 13-vuotiaan eli lapsen kanssa?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007993292.html

!Ratsastus­tallin omistaja käytti nuorta teini­tyttöä törkeästi hyväkseen

Tallin omistaja havitteli tytön sijaisvanhemmuutta."
Vapaa sana / Vs: Hintojen korotukset.
: 16.05.21 - klo:12:24
Kovalla työllä saimme yrityksen menestymään ja rahaakin alkoi tulla markkinan rajallisuudesta (kysyntä) huolimatta, meni ihan mukavasti. No, sitten joku sai päähänsä kopioida ideamme ja pisti vastaavan yrityksen pystyyn. Sai siihen 50% avustusta TE-keskukselta ja rakensi ja investoi tarvittavat. Vastaavat kuin me olimme tehneet omalla rahalla. Nurin he menivät silti ja me porskutamme edelleen pienen notkahduksen jälkeen. Mutta harmittihan tuo.

Aikanaan kyllä yritysten rahoitustuissa tehtiin katselmus, että onko saman alan yrityksiä jo olemassa, että ei vääristetä kilpailua. Pois lukien nämä etniset ravintolat.

-SS-
Mikä mahtaa olla "aikanaan"? Tämä tuki oli muistaakseni 2011 vai 2012. En sitten tiedä, mikä mahtoi olla kunnan yms vaikutus asiaan. Mehän pistimme tuon yrityksen pystyyn ottamatta yhteyttä kunnan elinkeinoasiamieheen vai mikä lie. Emme muutenkaan paljon kyselleet. Kun taas tuo uusi yrittäjä oli elinkeinoasiamiehen tuttuja. Mahtoiko kunnasta tulla lausunto, että "ei vääristä kilpailua". Meillehän asia tuli tietoon vasta kun yritys oli jo toiminnassa.
Vapaa sana / Vs: Hintojen korotukset.
: 16.05.21 - klo:10:57
Kyllä yrityksissä hyvin tarkkaan harkitaan investointeja , sen vaatii jo rahoittajakin .

Eri juttu jossakin idässä jossa yritykset saa tuet tostavaan .
Tuopa mielenkiintoista, äkkiseltään ajattelisi että samat kriteerit on lännestä itään?

Noin sitä voisi luulla. On säännöt ja kriteerit. Ja sitten teoria ja käytännöt. Esim maataloudessahan on isojakin eroja tuissa alueen mukaan. Yritystuista en mene varmaksi sanomaan. Tuen myöntämisen kriteerit saattavat ollakin samat. Mutta jos on tietty rahoituskehys ja yleensä on rahaa aina rajallinen määrä. Niin yksittäisen yrityksen kohdalla ero voi olla merkittäväkin. Ihan eri juttu, saako investointiin tukea 50% vai 5%. Aikanaan Raimo Ilaskivi oli sitä mieltä, että jos yritys ei ilman tukia pärjää, niin on turha yritys, Helsinki ei tukenut yrityksiä eikä rakentanut niille halleja yms. Tämän seurauksena moni yritys ja "yrittäjä" meni jonnekin syrjäseudulle tekemään sen konkurssin. Kunta rakensi hallin ja takasi lainat ja mitä kunnalle jäi konkurssin jälkeen? Raimo oli pitkälle oikeassa.

Itse sen verran asian kanssa tekemisissä, että laitoimme itse tällä alueella ilman tukia ihan omalla rahoituksella pystyyn ensimmäisen tietyn alan yrityksen. Kovalla työllä saimme yrityksen menestymään ja rahaakin alkoi tulla markkinan rajallisuudesta (kysyntä) huolimatta, meni ihan mukavasti. No, sitten joku sai päähänsä kopioida ideamme ja pisti vastaavan yrityksen pystyyn. Sai siihen 50% avustusta TE-keskukselta ja rakensi ja investoi tarvittavat. Vastaavat kuin me olimme tehneet omalla rahalla. Nurin he menivät silti ja me porskutamme edelleen pienen notkahduksen jälkeen. Mutta harmittihan tuo.
Kepun haave? Paljon hallintoa ja byrokratiaa?
Vapaa sana / Vs: mietittekö ikinä
: 13.05.21 - klo:18:29
Kai tuossa taulukossa asukas tarkoittaa saajaa ?
Ei  muuten tarkoita. Vaan nimenomaan ASUKASTA kohti.

https://www.kela.fi/-/asumistukia-maksetaan-eniten-maakuntakeskuksiin

"Yleisen ja eläkkeensaajan asumistuen menot olivat viime vuonna koko maassa keskimäärin 378 euroa asukasta kohti. Kuntakohtaisesti tarkasteltuna asumistukimenoissa oli suuria eroja.

– Suurimmat asumismenot asukasmäärään suhteutettuna olivat useimmiten maakuntien keskuskaupungeissa, sanoo pääsuunnittelija Heidi Kemppinen Kelan tilastoryhmästä.

Suurimmat asukaslukuun suhteutetut asumistukimenot vuonna 2018 olivat Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Joensuussa, joissa ne olivat yli 600 euroa/asukas."

"Maakuntatasolla tarkasteltuna suurimmat asumistukimenot asukasta kohti olivat Uudellamaalla, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Niissä asumistukimenot olivat yli 400 euroa/asukas. Pienimmät menot olivat Pohjanmaan maakunnissa sekä Satakunnassa, joissa ne olivat alle 300 euroa/asukas."

Mutta saahan sitä kuvitella. Vaikka mitä. Tosiasiat sitten voivat olla jotakin ihan muuta. Mutta opiskelijoiden määrä selittää aika pitkälle Turun, Tampereen, Jyväskylän, Joensuun ja myös Helsingin luvut.


Malliesimerkki siitä, miten kepu haluaa maakunnille itsehallinnon ja että maakunnat saavat itse päättää rahankäytöstään. Kunhan joku muu maksaa eli rahat maakuntiin siirretään pääkaupunkiseudulta. Sitten maakunta päättää sen käytöstä. Mutta että ihan itse pitäisi omat tekemisensä ja päätöksensä rahoittaa. Eihän nyt sellainen käy laatuun.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/29c8396b-5f0c-45eb-83e8-e297d1b9b1af

"Hallituksessa repesi riita maakuntaverosta - Saarikko: ”Tieto lisää tuskaa”

Keskusta käänsi takkinsa ja haraa nyt vastaan sote-uudistukseen liittyvässä maakuntaverossa."

Sivuja: [1] 2 3 ... 24