Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Viestit - Talonvaltaaja

Vapaa sana / Vs: maatalouden syksy - 17
: 22.10.17 - klo:14:06
Pellot tartteis sosialisoida ja antaa prooagrian asiantuntijoiden järjestää niiden viljely. Silloin säästä riippumatta kaikki vuodet ois tämmösiä.
En sano, että kokonaan korvamerkkien kanssa olisi näin, mutta pikkuhiljaa ihan järjetönkin turha työ tai tekeminen alkaa olla kollektiivisesti hyväksyttävää ja koetaan jopa välttämättömäksi, kunhan vain käytäntöä jatketaan tarpeeksi kauan ja sen tekemiseksi on luotu  fasiliteetit.
Kyllä osuuskunta joutaa myydä markkinoille kun se on kasvanut pörssiyhtiön kokoluokkaan. Rahat pois vaan. Ehkäpä osuuskuntien sääntöjä pitäisi miettiä niin, että aiemmin poistuneet osakkaat saisivat realisoitaessa oikeudenmukaisen osuuden.

Tulevaisuuden eväät pitäisi jakaa jäähdyttelijöille ja lopettajille?

Jos osuuskunnissa tultaisiin nettovarallisuusosuuksilla sisään ja lähdettäisiin nettovarallisuus mukana pois, ei menneitä tuottoja olisi syytä realisointitilanteessa miettiä;)
Kyllä osuuskunta joutaa myydä markkinoille kun se on kasvanut pörssiyhtiön kokoluokkaan. Rahat pois vaan. Ehkäpä osuuskuntien sääntöjä pitäisi miettiä niin, että aiemmin poistuneet osakkaat saisivat realisoitaessa oikeudenmukaisen osuuden.
Ihme rutinaa. Ei maatalous ole pelkkiä koneita, se on myös osaamista. Sitäkin tuolla on jaossa, ihan sillä samalla 18 eurolla. Vaarana toki on, että sillä osaamisella saattaa tienata satasen, kun taas koneita ostamalla menetteää kaksi.

Ainuttakaan krapulaista konemyyjää en tavannut, saati humalaisia kävijöitä.

Kuten Kylmis jo kertoi, vuodesta huolimatta yllättävän positiivinen tunnelma. Parhaat näyttelyt pitkään aikaan.

Osaamiset sulla on housuissas...

:D

Yhdyn edelliseen puhujaan, sitä osaamista löytyy netistä pilvin pimein ja vaikka käytännön maamiehestä, kirjahyllystä löytyy jopa 1940 luvun osaamista, eikä se loppujen lopuksi juuri eroa nykypäivän osaamisesta. Pidän 18 euron maksua aika ihmeellisenä ja parkkimaksu päälle, toiset yrittää myydä mulle romujas kovalla hinnalla ja pitäs maksaa sen soopan kuuntelemisesta, ei kiitos.

Juu vaarin Orisbergin maamieskoulun muistiinpanokirjassa vuosilta 1911-1912 on paljon hyödyllistä asiaa, jonka nykyinen koulutus on välillä unohtanut. Jos unohdetaan tekninen kehitys niin peruspalikat ovat edelleen samat vuoroviljelyineen jne.
Näin se on, perusasiat ei ole muuttunut miksikään. Tekninen kehitys on mahdollistanut jotain asioita mistä 1900-luvun alkupuolella ei osattu uneksiakaan mutta toisaalta aina jaksaa hämmästyä kuinka hyvin monia nykypäivän ns. uusia juttuja on tunnettu jo todella pitkään.

Mielestäni osittain tekninen kehitys on tullut paljon siitä, että saadaan kauppaa aikaiseksi esim. lautasmuokkain, suurin buumi siinäkin meni jo ohi ja on palattu takaisin kyntöön aika paljon. 40 luvun kirjoista löytyy jo tietoa siemenistä, tilastoja ja oppia salaojitukseen, suosittelen tutustumaan.

Oikeestaan mitään merkittävää maatalouteen ei oo tullu aikoihin, peruskoneet traktorit ja puimurit on kohta sata vuotta vanhoja konsepteja. Kolmipistenostolaite viimeinen merkittävä keksintö.
Traktorit esim. vois olla paljon ergonomisempia ja monikäyttösempiä;)
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.209517

Tämäkin sotii tosi vahvasti teurastamojen emolehmätuotannon lisäämistavoitetta vastaan. Siinä tehdään metaanintuotantokoneita joilla on maailman huonoin hyötysuhde. Eikä sitä saa millään puliveivattua ekologiseksi vaikka emot olisi luomussa.

"Märehtijät tuottavat 80 prosenttia globaaleista kotieläintuotannon päästöistä ja kotieläintuotanto 14,5 prosenttia ihmisen aiheuttamista päästöistä. Parhaissa olosuhteissa nurmien hiilensidonta voisi korvata ihmisen aiheuttamista päästöistä vain 1,6 prosenttia.

Nautakarjankasvatuksen merkitys maailman proteiinintuotannolle on tutkimuksen mukaan pieni."


Ainoa mikä teurastamoja oikeasti kiinnostaa, on että niiden ylimitoitettuihin moolokinkitoihin on syöttää nautaa;) Ja adjektiivi tuonne väliin: Halpaa;)

Ostakaa ennemmin hydraulinen uppopumppu.
Jos puimuri osais säkittää ja sitoa suursäkin itse, ei tarvitsisi tyhjennyksiin käyttää aikaa, eikä ajella viljakuormilla pitkin peltoa. ei tarviis tiivistä kärriä, eikä siirrellä kärriä puinnin ohessa eri lohkoille. Jos sen säkin vielä kääris ilmatiiviisti muutaman tunnin kuluttua ja varastoisi pellon laitaan, olis sen pellon  viljat käsitelty. Tarvitseeko rehuviljaa ylipäätään puida leipäviljapuimurilla vai riittäskö pelkkä tehokas keloilla puiminen?
Huomattavasti helpompaa olisi varmaan laittaa samanlaisiin säkkeihin kuin missä lannoitteet, ilmatiivis sisäsäkki ja sitten ulkosäkki josta voi nostaa.

Miksi säilörehuja ei enää noin säkitetä?

Kyllä idea olisi, että puimuri pudottaisi 4-8 kpl/ha 800 kg painavia mahdollisimman halvasta materiaalista tehtyjä säkkejä pellolle ja sen jälkeen käsittely pyöröpaalikalustolla. Talvella pienitehoinenkin murska riittää ja viljavarastoja ei tarvita.
Huomattavasti helpompaa olisi varmaan laittaa samanlaisiin säkkeihin kuin missä lannoitteet, ilmatiivis sisäsäkki ja sitten ulkosäkki josta voi nostaa.

Miksi säilörehuja ei enää noin säkitetä?
1010 elho ei saanu säkkiä pyörimään..

Joo, miksi ei pyöriny, eikö voima riittäny vai pito? Millaisella säkin koolla?

Katsoinkin Elhon kuvat. Vaatii ilman muuta pohjahihnat käärimeen.
1010 elho ei saanu säkkiä pyörimään..

Joo, miksi ei pyöriny, eikö voima riittäny vai pito? Millaisella säkin koolla?
Pelatkaa ennemmin ne vakuutusrahat kansainvälisille vedonlyöntiyhtiöille. Palautusprosentti on paljon isompi;)
Säilyykö vilja, jos sen tuoreena säkittää pyöröpaalin kokoisiin säkkeihin ja sitten vetää paalinkäärimellä sen säkin muoviin? Murskattuna ja hapotettuna varmasti, mutta miten suoraan puimurista?
Vapaa sana / Vs: Suomi on EU:n ytimessä
: 04.10.17 - klo:15:49
Hesa on EUssa kuin Kuopio Suomessa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5