Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Viestit - jontti

Tuo 20000 myyntitulon määritys on jo niin vaikea ettei homma voi toimia. Koskisiko se esim. vain 14% alv tuotteita vai kaikkea myyntiä. Yksi keino saada harrastajat sivuun ja peltoja todellisille tuottajille olisi: jos tilan tuet jää alle 10000 tai 15000 ne jätetään maksamatta. Eli viljellä saa kyllä mutta ihan omaan piikkiin niin kauan kuin takatasku kestää. Keväällä tukihakemusta täyttäessä laskurista näkisi meneekö homma harrasteluksi.
Mulla 17 m3 kärry vastaavilla 22,5 renkailla ja tulee perässä kevyemmin täydellä kuormalla kuin vanha 85 Tuhti. Traktori 100 hv ja 4,3tn
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 05.11.18 - klo:19:56
Mikä olisi hyvä esipuhdistin 1990-luvun alun Jaakko kuivuriin (elevaattori J-70)? Jaakon oma esipuhdistin on ollut jo monta vuotta säädöiltään tapissaan niin viljoilla kuin rapsillakin. Juurikin kauran hehtopainot työllistäneet parina viime vuonna. Jotain sieltä saa irti kun päivän pyörittää, mutta hyöty menee jo sähköön. Esiputsarilta on putkea 20 m ja päässä sykloni. Putkea lyhentämällä teho hieman paranisi mutta sitten on koko piha ruumenissa.
Liity kannattavuuskirjanpitoon. Hieman ylimääräistä vaivaa itselle mutta ei maksa mitään ja tietoa tilan taloudenpidosta alkaa tulla. Saa myös vertailutietoa vastaavista tiloista.
Niin mulla on 3m Nova.
Ajettu jonkun matkaa toistatuhatta ha, varaosia mennyt yksi jousi.
Kylvetty piensiemeniä ja viljaa 2,8-400kg/ha kynnetylle, kultivoidulle(äestetty tai vain tasattu) ja pääosin suorakylvetty.
Miksi pitäisi olla eri kone kynnetyille?
Kait aina jotain pieniä yksityiskohtia voisi parannella, mutta olen tyytyväinen käyttäjä.
Tämän vuoden polttoainekulutus suorakylvössä 5,7l/ha.

Mulla on Samin 5,5m halkaisijalla ja 8 kerrosta(leveämpää ei voinut tien takia laittaa). Tilaa on pohjakartion kanssa rapiat 200 kuutiota. Valu tehtiin elementtejä käyttäen niinkuin monet jo maininneet. Pohjan halkaisija on 30 cm isompi kuin siilon ja noin 60 cm maanpinnan yläpuolella ja molemmin puolin peltiä on valut. Kartion pohjalla on sopivasti upotettuna 60 cm halk. ja 50 cm korkea betonirengas, jonka yläreunaan oli helppo mitata täytön korkeus ja sitten massan paksuus. Valu on niin jyrkkä että harjalla saa vedettyä rippeet(pölyttömässä kohdassa kenkä pitää nippanappa). Betonirenkaaseen jää 2-3 imurillista jos haluaa kokonaan tyhjäksi.
Täyttö tapahtuu elevaattori + Jussi 150 tasokuljetin hieman yläviistossa. Ruuvi vie sen mitä Jaakon 90-luvun 70tn elevaattori tuo.
Tyhjennyksessä on Akun ruuvi missä ei ole alunperinkään mitään ritilöitä. 55 tonnia kauraa noin 2,5 tuntia ja muut viljat tietty nopeammin.
Olen ollut ihan tyytyväinen.
Olen käyttänyt Canadan Duratran-öljyä useamman vaihtovälin. Jontikan perän paineanturi tuppaa lämpimillä keleillä herjaamaan, koska öljy on aika notkeata. Voitelusta en osaa sanoa, mutta ongelmia ei ole esiintynyt. Nyt olen siirtynyt käyttämään niitä öljyjä mitä naapurin huoltoyrittäjä on kaupannut.
Comet-öljyt on muistaakseni venäläistä alkuperää, mutta ei kokemuksia.
Voitelukeskuksen rasvoja olen käyttänyt noin 20 vuotta ja käyttö jatkuu...
Vapaa sana / Vs: Kiskoilla on aina kesä
: 07.01.16 - klo:11:06
Montako Bendolinoa VR:llä on?

Kymmenen ja risat!
Kasvintuotanto / Vs: Suunnitteluohjelma
: 07.01.16 - klo:10:06
Viime keväänä taistelin Webwisun kanssa muutaman päivän. Sattui olemaan useita lohkomuutoksia ja samalla ihmettelin sen varaston kanssa. Lopulta soittelin apuja suunnittelijalta niin sanoivat että varasto toiminto ei ole vielä edes käytössä. Kolme vuotta yritin webiä saada ajantasalle ja toimivaksi. Keväällä sitten irtisanoin sen. Teen suunnittelun ruutupaperilla ja lohkokortit on paperilla ja aikaa menee murto-osa verrattuna web-taisteluun. Plussana on vielä ettei hermo ole kireellä ellei kynä temppuile. Lohkoja on 23 kpl.
Sen jälkeen kun omena tuli taloon on tuon sortin ongelmat pysyneet loitolla!
Hydraulisäiliössä öljy vaahtoaa niin että puskee pihalle. Hydrauliikka toimii kyllä normaalisti. Imusihti on puhdistettu ja imupuolen letku vaihdettu.
Olki seuloilla on pitkää ja ehjää ja puitu röyhy päässä. Nopeusmittaria ei ole, mutta nopeus  noin 5 km/h. Tänään 250m siivu edestakaisin 6 min ja säiliö täynnä(reilu 1,5 kuutioo, liian pieni)
Tuntuma on että oljet tulee kohlimien kautta. Kun puimurin pysäyttää, niin olkia tulee lähes puoli minuuttia tuulen mukana seulojen päältä ja maahan kertyy oikein keko.
JD 1042 seuloille tulee pitkää olkea kauralla ja vehnällä. Osa lentää tuulen mukana pois, mutta paljon jää kiinni seuloihin. Osa on molempien seulojen läpi pystyssä ja hankala riipiä irti. Kuivurilla oljet aiheuttaa myös hankaluutta ruuvilla tyhjennettävässä siilossa. Ongelmaa on ollut jo useana vuotena vaihtelevasti, mutta tänä vuonna jo 4ha puinnin jälkeen täytyy putsata että mahtuu jyviäkin välistä. Kelan kierrosten ja välyksen säädöt eivät tunnu määrään juurikaan vaikuttavan. Olisiko ehdotuksia tai kokemusperäistä tietoa ongelman ratkaisemiseksi(muitakin kuin koneen vaihto).
Sivuja: 1 [2]