Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - Hosku

Kasvintuotanto / Vs: Erikoiskasvit
: 28.02.24 - klo:15:02
Ruiskuttelen samalla ruiskulla viljoja, heiniä, perunaa, sokerijuurikasta perinteistä sekä convisoa ja glyfot. Ruisku on ihan karvalakki Hardi johon olen itse laittanut säiliöön pesurin. Kasvilajien vaihtuessa pesu ruiskun pesuaineella. Ensin kolme kertaa huuhtelu pelkällä vedellä sitten pesu pesuaineella ja lopuksi pari huuhtelua, joka välissä nestettä myös suuttumusta läpi. Tähän menee aikaa vajaa tunti. Ikinä en ole havainnut mitään vioituksia enkä irroittele mitään suuttimia erikseen pestäväksi.
Kasvintuotanto / Vs: Maanäyte
: 16.06.22 - klo:17:47
Maanäyte tarvitaan aina "satokasvilla". Kysyin sitä tänä keväänä.
Sokerijuurikas jos on viljelyalueella. Smart lajikkeilla ei ole kovin tarkka ruiskutusikkuna ja totaalisen puhdas pelto seuraavana vuonna.
Eikö se ole ammattitaitoa jos pystyy perustellusti tekemään valtavirrasta poikkeavia ratkaisuja.
Kannattaa harkita myös onko ympäristökorvaukseen itsensä kahlitsemisessa järkeä.
Kasvintuotanto / Vs: 2-tahoset ohrat
: 11.02.21 - klo:00:33
Rahdeista puheenollen minulta meni just rehukaurakuorma neljänsadan kilometrin päähän ja ostaja maksoi rahdin. Hinta oli parempi kuin kolmenkymmenen kilometrin päässä olevaan Rauman satamaan olisi saanut.
Kun päivitin vakuutuksiani minulle tarjottiin vakuutusyhtiöstä päävirtakatkaisijaa ja neuvottiin asentamaan se miinus kaapeliin.
Minulla olisi vähän käytetty Evi 030 tarpeettomana.
Kasvintuotanto / Vs: Sokerijuurikas
: 28.02.17 - klo:08:14
Ei kannata aloittaa noin kaukana tehtaasta. Nyt tehdas maksaa rahdin mutta vain muistaakseni 150 kilometriin asti. Ylimenevän osan maksaa viljelijä. Lisäksi jos viljelyhalukkuutta on enemmän kuin tehdas tekee sopimuksia, kaukana olevilta viljelijöiltä leikataan toimituskiintiöitä ensin.
Lisäosaa ei saakaan kuin niille pelloille jotka on ollut hallinnassa muistaakseni 2005, mikäli on viljellyt silloin juurikasta.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 01.08.16 - klo:19:23
Ei ole vesi kiusannut ainakaan Eura, (Rauman)Lappi, Laitila alueella jossa itse pääasiassa pyörin.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2016
: 25.07.16 - klo:12:57
Ko peltoihin olis tarkoitus kylvää ens vuonna jurttia jos sitä vielä Suomessa viljellään. Ariane kortteelle ja ohdakkeelle Broadway juolavehnälle ja muille. Jurtin viljelyssä viljavuodet kannattaa käyttää pellon puhdistamiseen. Viljalla rikkojen torjunta niin paljon helpompaa ja halvempaa kuin juurikkaalla.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2016
: 25.07.16 - klo:09:54
Kyl mun amaretot on ainakin täysin puhtaita. Saivat ensin Broadway 150g ja myöhemmin Ariane s 2,5L hehtaarille.
Kuinka moni laskee esim. kakkostraktorin taloudellisen kannattavuuden. Rtk systeemien hinnalla ei kovin kummoista traktoria saa, ja itse en automaattiohjausta toiseen traktoriin vaihtaisi kun en kahta traktoriakaan yhtä aikaa osaa ajaa.
2015 kasvit pitää olla toteutuneita. Muuten aivan sama mitä väittää viljelevänsä. Kyseistä paperia ei katso kukaan kun se on siirretty mappi ö:hön.
Sivuja: [1] 2 3