Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6

Viestit - CFire

Mulla on toi ohjekirja, mitä haluat sieltä tietää?
Finnlacto näkyy ottaneen myyntiin GDS:n sähkövinsseillä toimivan telineen. Vastaavaa näkyy olevan tarjolla MS Schippersin sivuilla, josta saa tilattua rahtivapaasti...
Taisi olla niin, että yksityinen elinkeinoharjoittaja ei tarvi katso-tunnistetta, mutta esim yhtymän tai yhtiön osakkaalla pitää olla katso-tunnus aktivoituna, että voi firman asioita käsitellä hyrrässä. Ja tällöin katso-tunniste pitää olla kaikilla osakkailla, että voivat käydä "allekirjoittamassa" hakemuksen. Kirjautuminen itsessään tapahtuu pankki-tunnuksilla, eikä hyrrässä asioidessa vaadita muita kirjautumistietoja.

Julkinen kilpailutus vaaditaan jos avustukset on yli 50 %..

Suositeltu tiedostomuoto on pdf. Se aukee kaikilla ja ei ole lähtökohtaisesti muokattavissa luonnin jälkeen.
Virallisestihan kumpikaan ei saa suoritusta vuoden 2016 veroihin, ellei kyseessä ole käteissuoritus, koska kyseisen vuoden suoritukset pitäisi näkyä kyseisen vuoden tiliotteissa ja vuoden 2016 tiliote päättyi 30.12.2016 klo 19.15. Mutta hiuksia halkoessa voisin laittaa molemmilla. Jos verottaja tekee tarkastuksen ja takertuu, niin siitä saa vain korjauskehotuksen ellei kyseessä ole räikeä veronkierto.

Ja ainahan voi kysyä soittamalla verottajan mielipidettä asiaan.
ruottin puolelta saa tilattua kun jaxaa istua netin ihmeellisessä maailmassa ja sieltä löytyy firma joka toimittaa de lavalin osia
http://www.spengummimannen.se/startsida
tuossa yksi firma joka myy osia laidasta laitaan
meidän alueella on ainakin huolto täysin pers......

Ei ainakaan sivuilla tarjonnut toimitusta muualle kuin Ruotsiin.
Hyvin alkanu vähennyskausi, kun nyt neljällä hakukerralla on tuotettu n. 200 litraa enemmän verrattuna viime vuoteen. (yhteensä vajaa 20 000 litraa) :D
Virtaus on liian kovalla eli jakaja pyörii liian nopeasti, jos vaunu hytkyy. Kokeilepa laittaa virtaus niin pienelle, että hytkyminen loppuu. Omassa vaunussa on sen verran yksinkertainen hydrauliikka, että säätö tehdään traktorin lohkon virtauksen säädöllä. Niistä vaunuista ei ole kokemusta, joissa on jatkuva virtaus/ls ja vaunun omilla venttilleillä toiminnot. Varmaan ohjekirjasta löytyy vinkit jakajan säädölle.

traktorista säätämällä ei oo apua tässä tapauksessa, mutta täytyypä tutkia.. Kiitos vinkistä.


Onko edellä mainitut järeämpää vai light mallia? Itseäni kiinnostaisi 16,5m3 light. Leveällä veitsimultaimella ja sivupumppukuormaimella. Tämä malli sen takia että "kylillä" tuntuisi   kysyntää olevan mahdollisimman kevyelle vaunulle. Veitsileikkuri sopii hyvin nurmelle, koska ei katko juuria ja on kevyt.  Onko ls hydrauliikka hintansa väärti? Onko sivupumppukuormain riittävä?Onko light vaunu liian kesy urakointiin, esim.20-30 000m3 vuoteen. Veturissa voima riittää ja hydrauliikka 160-200l/min

Light. LS-hydrauliikka on siitä hyvä, että öljy ei kierrä koko aikaa, vaan vain tarvittaessa. Itse laittaisin urakointiin määränsäätöautomatiikalla olevan (jota ei light:iin toistaiseksi saa) ja isommalla kuormaimella, eli ei tuolla "joutsen-kaulalla".
Totta.. Harson jakaja muistaakseni on.. Sen verran eroa vielä vanhaan, että vanha pyöri kohtuu tasaisesti ja nätisti, mutta tässä uudemmassa kun laittaa jakajann päälle, rupeaa koko yhdistelmä hytkymään :D Ja taitaa olla traktorissa muuten 150 litran pumppu, kun oikein rupesin muistelemaan.....
Kaveri urakoi lietteen levitystä 16,5m3 keskipumppukuormain livakalla, perässä 8m livakan kaksoiskiekkomultain. Ite auttelen urakoissa lähinnä keväällä, kesällä omat niittourakat samaan aikaan kun kesälevitys. Mutta siis useamman tuhannen mottia olen kärryllä ajanut.

Tuo kaksoiskiekkomultain ainakin näille meidän savimaille ainoa oikea, liete menee ihan oikeasti sinne maahan, isokin määrä. Mitä muiden multaimien jälkiä olen nähnyt niin tuo kaksoiskiekko ihan omaa luokkaansa. Toki raskasvetoinen ja enemmän kuluvaa osaa mutta multaustuloksen kannalta ihan priima. Mulloksella sen toiminta ei saa minultakaan kehuja, tukkeaa helposti ja kiekkojen väliin menevä maa on välillä oikein tosi tiukassa. Kaverin multaimessa on kiekkojen tukisukset joiden kiinnityslattarauta suojaa hyvin kiekkoja irtonaisen maan pääsemiseltä kiekkojen väliin. Kyllä ne siitä huolimatta aina välillä tukossa on mutta lattaraudat vähentää avaamis-sulkeisia huomattavasti.

Anyway paras kiekkomultain mitä olen nähnyt. Kaikenmaailman veitsimultaimet sun muut "multaustuki-multaimet" on mielestäni ihan vitsi! ;D

Ite en ole huomannut tuota että jakaja niin paljon öljyä haukkaisi että muiden toimintojen käyttö kyykkäisi puolestaan jakajan pyörimisen, toki on vetokoneiden hydrauliikan tuottokin ollut aina likempänä 200 kuin 100 litraa.

Määränsäätöautomatiikka toimii hyvin kun saa esisäädöt kohdalleen, vaihtelee aika tavalla sen mukaan minkälaista levitettävä tavara on. Jos esisäätöjä ei saa kohdalleen menee kolmitieventtiilin sylinteri tapista tappiin eikä rauhoitu millään.

Painava kärry tuo täytenä on, näissä meidän olosuhteissa alle 10t ja 250 hv traktorilla menee pelleilyks.

 Saman huomasin, hommasta ei meinannu tulla mitää 50 litran tuotolla. 110 litraa alkoi jo rittää hyvin.

pari vuotta aikaisemmin hankitussa 14 m3:ssa kärryssä ei ollut kyseistä ongelmaa, mutta tässä kesällä päivitetyssä kärryssä ei 110 l ei riitä... Meillä käytetään vieläpä LS-hydrauliikkaa, ettei lohkot oo rajottamassa...
Jos mahdollista, ota kokeiltavaksi esim http://mms.netanvia.fi/

MMS:llä oli ennestään 14 m3 2-kiekkonen ilman kuormainta. Se oli tosi levoton perässä vedettävä (koska oli käytännössä tasapainoinen), kiekkojen välit jatkuvasti täynnä maata ja jumissa, siihen nähden 16,5 m3 on kuin unelma :D Entiseen verraten lisäpaino on tullu koukulle joten ei varsinaisesti lisää kärryn aksilapaino ja näin ollen tulee huomattavasti mukavemmin perässä kuin vanha.

Uus 1-kiekkonen on eepeen multamaille toimivampi, jättää siistimmän jäljen ja liete menee oikeesti sinne vakoon, eikä "reisille". Ja ei ainakaan meidän käytössä ole hävinnyt yhtään 2-kiekkoselle lietteen upottamisessa. Painatussysteemissä on olovanansa jotain pielessä, kun kiekkoja ei voi laskea täysin ala-asentoon, jolloin on vain muutaman sentin irti maasta (tasaisella pinnalla), eli alaslaskettuna kiekkoja ei saa painatettua kovin syvälle. Mutta kun kiekot laskee vain puoleen väliin, niin ne kyllä uppoaa hyvin, eikä sitä edes oikein hytistä huomaa, miten syvälle ne kiekot uppoaa..

Kärryn pituus on erittäin mukava, kitkaohjautuvan takatelin ansiosta kääntyy siinä samassa kun perus yksi-aksilainen kärrykin.

Pilot-ohjaimella toimintoja joutuu vahtimaan liikaa, eli kun luulee painaneensa nappia, niin huomaa hetken kuluttua ettet painanutkaan, ja välillä vaikka painat, niin ei silti komento mene kärrylle asti.

Sekoitus-levitys venttiili (pumpun vieressä) jostain syystä uudemmassa ollut jo muutaman kerran ruostuneena kiinni, vaikka kyse ei ole rasvauksen puutteesta, vanhalla tätä ongelmaa ei ilmennyt kahden vuoden aikana kertaakaan. Siirtopumppauksen 3-tieventtiiliin asennettiin shokkiventtiili, koska muuten kyseinen venttiili aukeaa pikkuhiljaa, niin että lietettä rupesi valumaan levittäessä vaahtoletkusta. Lisäksi multaimen letkutukset on tehty huonosti --> jakajan alimmat letkut on niin, että kun jakajaan vähän valuu lietettä, niin se valuu samantien tielle...

Jakaja on melkoinen öljysyöppö (40 l/min), tarkoittaen sitä, että jos levityksen aikana joutuu käyttämään joitain toimintoja esim. multaimen nosto/lasku tai telilukitus, niin jakaja ei enää pyörikään toiminnon aikana ja kyseiseen kohtaan tulee "hauki".

Pienemmän kuormaimen "ulompi" varsi saisi kääntyä hieman ulospäin, kuin 90 astetta, koska nyt jos kärry vähänkään kallistaa, niin pumppu on aina kiinni seinässä.

lisäksi tällä hetkellä on selvittämättä, miksi alatäyttöä käytettäessä, vaahto rupeaa tulemaan pumppukuormaimen vaahtoletkusta...
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Kymysys
: 27.12.16 - klo:23:57
Luulis nyt sen verran kiinnostavan, kun kuitenkin on kyse eläintalouden tärkeimmästä ohjelmasta(?)..

Asennettu Elmeri loppuu vuoden vaihteessa ja rinnalle on tullut verkkopohjainen http://www.minunmaatilani.fi/ käytettäväksi ja kokeiltavaksi jo alkuvuonna. Tämä Minun Maatilani siis korvaa Ammun ja Elmerin vuoden vaihteessa kokonaan.
Viimeisen vuoden aikana on tapettu eniten rottia ilmakiväärillä. Otsalampun kans kun tiirailee ritilöjen rakoja, niin näkee, ja ritilöihin kiinnitettyjen tolppien alustat on parhaita paikkoja... Toiseksi paras työkalu on ollu petkele, jolla on ritilän raosta lyöty rotta paskaan hukuksiin, sillä saa myös pesät hyvin hajotettua.

Nämä on hyviä ritilöjen rakoihin, mutta vielä pitäisi keksiä, millä ne sais hyvin tapettua kuivikeolkiläjästä...
Jos hommaan sitoutuu ja on valmis yksinkertaistamaan hommia, niin tottahan tuo mahdollista on. Joskus yksinkertaistaminen vain vaatii joko rahaa tai esim. hyvin lypsävän lehmän pois laiton, vain koska utare on vähän huonon mallinen.. Fakta on, että kahden hengen järkevällä työmäärällä pyörivä isohko navetta vaatii varsinkin alussa aikaa, vaivaa, panostusta ja kompromisseja, että se saadaan pyörimään tuottavasti.

Itse harkitsisin kolmatta osakasta, jolloin myös navetan ulkopuoliset hommat saadaan rullaamaan sopivasti.
Ainakin hiehot kannattaa jo laittaa kasvamaan tilalle.. Ja onko tuo tukipotti varma? Etteivät vain leikkaisi sitä, jos on liikaa hakijoita?

Ei ole varma.

Pitää leikata muistaakseni vähintään 3% tuotannosta ja enbintään puolelle siitä määrästä maksetaan mitä on vertailu jaksolla tuottanut maitoa. Eli 30000kg/kk tuotoksella pitää n.900kg vähintään pienentää kuukaudessa ja enintään 15000kg maksetaan. 30kg päiuvä maidossa oleva tuotta n.900kg kuussa. Eli vähintään yksi autoon että saa tuen ja enintään 16,5 maksetaan.

Yllä olevasta en oikein ymmärtänyt hölökkäsen pöläystä, paitti sen että siinä on perustavaa laatua oleva virhe :)

"Maksu toteutuneen vähennyksen perusteella
Tuki maksetaan toteutuneen maidontuotannon vähennyksen mukaan maitorekisteriin merkittyjen tietojen perusteella. Toteutuneen vähennyksen tulee olla vähintään 3 prosenttia. Tuottaja voi saada tukea enintään hakemuksella ilmoitetusta vähennysmäärästä ja enintään 30 prosentin vähennyksestä. Vähennys lasketaan vähentämällä tammi–toukokuussa 2016 meijeriin toimitetuista maitolitroista tammi–toukokuussa 2017 meijeriin toimitetut maitolitrat. - See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/uusi-maidontuottajien-kriisituki-haettavissa.aspx#sthash.MpgjZgAV.dpuf "

 Okeoi se olikin 30%. Niin se maksetaan vasta syyskuussa kun on saatu laskettua litrat/kg. Enintään niille litroille mitkä on ilmoittanut ja vähintään niille mitkä on vähentänyt jos 3% ylittyy. Sitten jos hakemuksia on isommalle määrälle kuin rahaa on varattu, niin tukea leikataan sen mukaan miten olet vähentänyt. Eli jos ilmoitat 10000kg ja vähennätkin vain 5000kg saatkin korvauksen vain 50%, eli 2500 litrasta.


Korjataanpas tätä: Tilakohtaisen ilmoitetun ja toteutuneen vähennyksen erotuksella ei ole mitään merkitystä maksettavan tuen määrään. Ainoastaan toteutuneella vähennyksellä valtakunnan tasolla ja sen seurauksena mahdollisella tukiyksikkökertoimella. Tämä varmistettu kunnan maataloustoimesta.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6