Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6

Viestit - T.Rollaattori

Vapaa sana / Vs: ilmalämpöpumput
: 03.12.18 - klo:08:48
Ilmalämpöpumppua jos käyttää talvella lämmitykseen ja kesällä viilennykseen, niin mitä talvella sähkössä säästää, niin kesällä menettää. Näin luin. En keksiny. 😁😁😁

On muuten sitten ihan huuhaata tämä.
Kvernen alkuperäiset on yleensä kestänyt, tosin viimevuotisista on yksi katkennut toisen pultin takaa. Tarvikemallien oston lopetin, kun katkeilivat jatkuvasti.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2018
: 24.09.18 - klo:09:50
Tehty mikä tehty. Loput viljat tuli puitua tänään. Ihan turhaan murehdin puintitehon ja kuivatustehon riittävyyttä peltoalan kasvettua. Nyt kun oli taas tälläinen normaali syksy ettei sada viikkotolkulla niin hyvin ehti tekemään.

Vieläks jollain on puitavaa jäljellä? Jos on, niin selityksenä ehkä myöhäinen itäminen, koska muutoinhan on outoa, että ennätyshellekesän jälkeen vielä on puitavia jäljellä, alkaa nuo säät olemaan sellaisia, että hyviä puintitunteja päivässä on vähän. Normaalinakin syksynä siis näin on, vaikka olisi sateet vähäisiä.


Niin joillain iti vasta juhannussateissa, rapsia ainakin näkyy olevan pystyssä siellä sun täällä.
Teet kylmää tilaa sen 12x20 ja yksi sivu pelkkää ovea, lämmin sitten lisäksi jos sellainen on pakko olla. Tuonne 12x20 sopii lopulta yllättävän vähän tavaraa.
Vapaa sana / Vs: Tukipaketti
: 29.08.18 - klo:12:13
Lainaus
Ylen lähteen mukaan maatalouden kriisipaketti olisi arvoltaan liki 90 miljoonaa euroa. Summaan on laskettu kaikki kriisipaketin elementit.

Lainaus
Iltalehden tietojen mukaan kriisipaketin suuruus olisi jopa yli 80 miljoonaa euroa, josta uusien päätösten osuus olisi noin 60 miljoonaa euroa.

Nythän se vääntö vasta alkaa, että kuka saa ja miten paljon. Voitaisiin jakaa rahat vaikka sademäärän ja hehtaarien mukaan. Mitä enemmän alueella jäätiin keskimääräisestä sadannasta, sitä enemmän tukea hehtaarille.
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 11.08.18 - klo:15:35
Turha tuonne ruista on kylvää. Täysi toisinto keväästä, maa on niin kuivaa ettei mikään idä ilman sadetta. Syysvehnällä ehkä paremmat mahdollisuudet jos ne sateet nyt joskus viimein saapuvat.
Kasvintuotanto / Vs: Luomuviljelyn aloitus
: 10.07.18 - klo:06:21
Kaikki kestorikat kannattaa myrkyttää kunnolla ennen luomun aloitusta. Ohdake, valvatti, juola, ym. Helpottaa hommaa kun eivät ole heti riesana ja ovat muutenkin vaikeita päästä eroon.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 01.07.18 - klo:18:31
Jaahas. Perjantaina lupasivat koko viikko aurinkoa ja +25. Nyt arpovat, että koko viikko sadetta ja +15  :D
Täytyykö kuivurisäiliöön ripustaa pumppu, että suostuvat täyttämään vai miten tätä nyt pitäisi tulkita?
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 23.06.18 - klo:16:50
Nyt täytyy todeta, että valitettavasti keväällä itämättä jääneet siemenet (10-90 % maalajista ja tilanteesta riippuen) ovat itäneet 1.5 kk:n kuluttua kylvöstä. Silppurille hommia syksyllä.

Saattaa noista vielä jonkinlaisen sadon saada, ainakin eteläsuomessa. Pahimpiahan ovat ne niukin naukin itäneet, jotka nyt antaa jyvän tai pari per kasvi.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 17.06.18 - klo:10:15
Yhtä sekaisin ovat ennusteet kuin viime vuonnakin. Silloin vaan lupasivat koko kesän, että viiden päivän päästä alkaa pouta. Nyt sitten odotellaan sitä viiden päivän päästä alkavaa sadetta. Sammakkomieskin osaa ennustaa paremmin kuin nämä tunarit.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 12.06.18 - klo:09:11
Jåå. Toukokuun alkuun antoi 30 milliä ja tänään heti perään vajaa 2 milliä. Kyllä näillä eväillä tulee kasitonnaria.
On se kun brysseliä myöden ollaan huolissaan, että maajussit ikääntyy ja miten pitäisi saada nuoria alalle. Samalla tietenkin muistetaan mainita, miten tuista taas leikataan maltilliset 10% ja vielä puuhataan tukikattoa. Onko ihme jollei ketään täysjärkinen nuori halua tähän hulluuteen elämäänsä haaskata.
Etelärinteissä kuivaa niin syvälle kuin viitsii kaivaa. Jo itäneet alkavat paikoin kuihtumaan, on tää hienoa.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2018
: 18.05.18 - klo:08:59
Kyntömaat myös aivan hirveitä monin paikoin, kovettuneet aivan koppuraksi ja kosteuskin jo karannut taivaan tuuliin. Orastuminen tulee olemaan heikkoa. Sadetta kaipaisi kipeästi, mutta pelkkää aurinkoa lupaavat  >:(
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6