Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 92

Viestit - Maa-Anssi

Onko lasikuppia, josta näkee onko vettä jäätyneenä? Kaikissa ei ole mut helpottaa "vikakoodin" etsintää.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 19.01.18 - klo:18:25
Joopa joo. Olen tässä pitkään miettinyt että kuinka tyhmä oikein olenkaan?
Täs on lähellä tehty sekä vuokrasopimuksia että maakauppa kuitenkin sellaisilla summilla että mun exel-taulukko ei ymmärrä niitä ollenkaan. Mutta pankki ymmärtää. Niis on vissiin eri logaritmi ratkomassa asiaa? Mun exelissä ei tosin ole eläin- saraketta ollenkaan...

Jos tosiaan se pelto ostetaan tulevia polvia varten, tulisi jatkon olla varmaa jo kaupan teko hetkellä. Viljelläkseen se pelto on pakko ostaa, muu ei selitä ontuvia, huonosti rahallisesti kannattavia kauppoja.
Joku sanoi että metsä/pelto säilyttää arvonsa rahassa. Mutta säilyyhän se raha pankissakin!! Ja saa parin prosentin korkoakin. Ei tule jatkamis pakkoa perillisille, eikä omaisuuden jako riitoja.

Loppu kaneettina siis että olis pitäny opiskella jotain raha puolta, tai yleensäkin enemmän. Tulee niin saaterin tyhmä olo kun ei saa hommia kannattamaan ja hommat "junnaa" paikallaan, kun en lähesty edes ekaa sataa hehtaaria peltoa ja olen viljellyt omaan piikkiin jo 10 vuotta...
Kasvintuotanto / Vs: Kaura analyysi 2017
: 03.12.17 - klo:08:05


Vai on SKN:llä kaurankin viljely menny pieleen, et kyllä taida osata viljellä yhtään mitään, ihan omista jutuistasi päätellen, ei  onnistu rypsin viljely, ei onnistu rukiin viljely, ei onnistu kauran viljely, ei onnistu vehnän viljely, ei onnistu valkuaiskasvien viljely, ohran viljely ilmeisesti ei ole ainakaan vielä epäonnistunut, mutta jos siinäkin epäonnistuu, niin ehkä on jo soviteltava köyttä kaulaan tai laitettava tila myyntiin, jos ei halua perheelleen murhetta tuottaa. Mutta aika ammattitaidottomalta tämä tyyppi vaikuttaa, tai on vaan niin laiska paska, ettei viitsi viljelytoimia kunnolla tehdä, kun jopa niin helpon viljan, kuin kaura on, viljelyssä epäonnistuu.
Et viittis.
[/quote]
Viljelyn onnistuminen onkin sitte määritelmänä paha. Ellei tule kauraa 6T /ha niin epäonistunut on?? Ketjun aloittajalla oli jo sellaiset "speksit" ettei näin taviksen kannata edes lukemiaan esille laittaa. Epäonnistunutta on. Ammattitaidottomuutta kai?
Tuo liikkuminenkin on suhteellinen käsite..mersulla vaiko potkukelkalla..
[/quote]
On sulla vaihtoehdoissa aikas ero  :D
Oltiin viikko sitte farmari Eeeeemelillä reissussa. Mittarissa ei ollu ku n. 450tuhatta, kyllä se perille vei. En kyl henkilökohtaisesti osaa antaa arvoa nahkapenkeille, enkä liioin niiden sähkösäädöille! Takaluukun sähköavaus ja kiinnimeno olis kyl hyvä näillä keleillä. Ja se fiilis ku parkkiksella köyhät riuhtoo takaluukkujaan auki kauppakassit molemmissa käsissä roikkuen.....
Mut mieluummin ottaisin 200tuhatta ajetun japsin.  Vaikkakin tuon ikäinen EEEEmeli olis jo ehkä ostettavissakin. Mersumies on aina mersumies, se tuli selväksi viikko takaperin  ???
Vapaa sana / Vs: Läheisenpäivää!?
: 03.11.17 - klo:06:36
mutta saabiko kohta sanoa lapsia lapsiks?   sehän leimaa net jo heti alaikäisiks!   
Jeah, eipäs nimitellä niitä! Kyl tuostakin sais eduskunnalle lisää puuhaa kun tekevät jonkin lakialoitteen, erikseen siis lasten nimittelystä -ja taas erikseen jonkun muun ryhmän nimittelystä. Olisko "varhaisen kasvuvaiheen ihminen" parempi?
Vapaa sana / Vs: S-Häirntä????
: 29.10.17 - klo:07:36
Ai että tuo muoti......esim nuoret ylipainoiset tytötkin jo käyttää täydellisesti ihoamyötäileviä (onko ne jooga päntsit) kortonki housuja YÖK!
Itsetunto täytyy kai olla maksimissa tai sit juuri se porukan, yhteisön paine kuulua joukkoon?
Pitäiskö kattoo peiliin lähteissä? Noh, mun osalta he eivät saa ainakaan osakseen s-häirintää!
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 26.10.17 - klo:06:45
Se on se "maausko" vai mikä nimi sillä nyt on; isä ei koskaan jättänyt mitään puimatta ->en jätä minäkään..  (ja jos se isä vielä vahtii saman pöydän toisella puolen ni ei hyvä heilu jos korsi heiluu pellossa ;)
Tän saman vois kopsata sinne "maataloustaustaisilla ei laskutaitoa" tms, kun on kylvöaika niin kylvetään oli rahallista järkee tai ei!

Sori, pakko päästää pieni avautuminen..
Vapaa sana / Vs: nalkuttava akka
: 16.10.17 - klo:21:38
Meillä oli taas tänään kotia tullessani tuuletus ikkunat sepposen selällään. Jälleen asiasta mainitsin, että mul on kylymä ja että kai muistit oumannin sisäpotikan kääntää minimille ennen akkunoiden avausta?? Ellei sitä muista niin yöllä herää hikiseen olotilaan ku pannu tuuppaa lämpöä ku tupa on jäähdytetty päivällä!!
Että jos osaisin nalkuttaa, nin tekisin sitä joka hiton päivä, vaikka just tästä aiheesta!
Mutku meillä haisee, jne jne
Piti tänään laittaa kaupunkilais kaverille viesti että keli on sellainen et olisko ollu paree jäädä pirttiin niin ku Nyymanni😤  Mut sit hoksasin et wahlrooshan sittenki nauttii yhtenevämmänlaisia "etuuksia" meikän kanssa, joten päätin olla laittamatta sen viestin...
Mitenkähän toimisi semmonen vanhasta  3-4 metrisestä s-piikkiäkeestä tehty kevytkultivaattori, eli otetaan edestä ja takaanta pois mahdolliset varpajyrät/latat/muut härpäkkeet, niin että jäljelle jää pelkät piikit ja takimmaista piikkiriviä harvennetaan tukkeutumien estämiseksi ja piikkien kärkilapuiksi voisi vielä kokeilla jonkinmallisia hanhenjalkateriä. Työsyvyys ei tietenkään voi olla kovin syvä, mutta uskoisin että tämä olisi köyhän viljelijän pienelle, eli alle 100 ha:n pinta-alalle sopiva  säästöratkaisu.  Näinä ankeina aikoina.

Ps. Tietysti jonkinlaiset tukipyörät syvyydensäädöllä pitäisi vielä rakentaa, jos ei ennestään äkeessä jo ole.
Meillä vedeltiin useampana vuonna keväällä sänget auki ihan s-piikillä ja tavallisilla kärjillä. Toimi muuten mutta hiesulta multavammalle maalle ei asiaa, ja puimattomat pienetkin laikut lauttasi äkeeseen. Todella ärsyttävää kun maalaji vaihtelee lohkoilla! Eka ajokerran kun sai menemään niin homma alkoi sujumaan. 
Eikös edellisessä ympäristötupossa sitouduttu 5 vuoteen, mutta oli lopulta 7 tai jotain.
Aivan, tuon olin jo unohtanut! Luvattiin 5 ja saatiinkin 7. Vai toisinpäin?
Vapaa sana / Vs: Huitumuki?
: 10.10.17 - klo:06:49
Jos se alkuunsaanti imehtyttää niiin eikö se kun vaari-ikäinen vaihtaa vaippoja ja valvoo oman tekeleensä kanssa öitä? Itellä menis tosss iässä jo nitroja  ja leikki vois valvomisen suhteen jäädä lyhyeksi... ainiin joo henkilökuntahan toki hoitaa tuollaiset muodollisuudet, palkaahan he siitä saavatten ;)

Eikös isossa kirjan mukaan olla sitouduttu seitsemään hyvään- ja seitsemään huonoon vuoteen? Nyt on kolmas huono, joten neljä vielä jäljellä, sit alkaa viljelijöillä menemään tosi hyvin.   :)
[/quote]
Eikös me olla nyt sitouduttu ihan viiteen hyvään vuoteen ku on suojavyöhykesopparit päällänsä? Seuraavaksi tullee ne 5 huonoa kun sopparit puretaan eikä uusia tehdä varmaankaan?? Että sanoisin 5 vuoden sykli!!
Jostakin juolahti mieleeni että mahtaiskohan toimia tasausäes-tyyppinen ratkaisu? Siinähän tapahtuu hiukan maan sivulle siirtoa, puoleen ja toiseen. Tosin tasausäestystä tehdään keväällä, kuivamaan päin olevassa kynnöksessä. Kuinkahan mahtais käyttäytyä kun kultivaattorin piikki raapaisee tuoreen maan ylös sekunttia ennen lattarauta lappua?
Se tuskin tukkisi pahasti kun laput olis tietysti viistetty etureunastaan, ja tarpeeksi harvassa.
Niin ja tosiaan tarkoitus ei ole saada äestetyn näköistä aikaiseksi, mutta jotain parempaa kuin kultivaattorin viimeisen piikkirivin neljä suoraa vakoa  ???
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 08.10.17 - klo:15:39
paljonkohan tuntihinta tuollaisella pikkupuimurilla 9 jalan olisi, ohraa noin 130 hehtoo puin  1,5 tunnissa. ja samoin kärry /  traktori vuokra 120 hl vaunu, seisoi pellolla ja vein kuivuriin , millasta laskuu ???
Otan 50+vero. Siksi että isot puimat tulee kuuleman mukaan 100e/Ha taksalla. Ja tolla pikkuisella menee se n.2t (vaihtelevasti) hehtaarin puintiin..
Sivuja: [1] 2 3 ... 92