Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4]

Viestit - k08888

Korostettuna tuo sana "vielä"  ;D


Lisäyksenä kannattaa pitää hyvää valikoimaa paineilma-pistoliittimiä. Painelimaletkua eri kokoja kannattaa olla jotain pätkiä.
Kuumailmapuhallinta ja silikonia; jotta saa avata ja kuivata sen laserin, kun se kuitenkin joskus alkaa vuotamaan, kannattaa olla muuten helläkätinen tuossa puuhassa. Kallis.


Esim mv venttiileitä kaikkia(+molexit), tietyt sylinterin tiivistesarjat(laser,S-lina), kulma-anturi, höyryanturi, tykytin, käsivarren piuhat (vihree+lila;lehmät syö), nsdpa(nimi voi olla väärin?,siinä käsivarressa) kortti, ehkä mqc mikkejä, klemmareita ja letkuja kaikenlaisia. Pesuainepumpun letkuja+koteloita. RST-pultteja+muttereita (a2 riittää). Lypsimen naruja, nännikumeja ymym. Maitomittarin huoltosarjaa.

Siis lelyn A2 koneeseen.. Noista osa ei aiheuta kovin akuuttia vikaa, mutta helppo korjata kun osa on ns hyllyssä. Ja noi ylläolevat on helppo vaihtaa kaikki itse.

Ja huoltoautossa on toki erittäin hyvin osia mukana ollut. Mutta typerää ajattaa huoltomies yöllä vaihtamaan vaikka mv-venttiiliä, niinkin on tullut tehtyä.
Ropon varaosis on sellainen ongelma,että osa yleensä tarvitaan heti.Niitäyleensä ei ole aikaa alkaa ettiä ja vertailla.Ja esim yöaikaan aika harva paikka on edes auki.

Joitain osia kannattaa pitää itsellä varastossa. Säästö on melkoinen, kun huoltomiehen ei tarvi sitä lähteä tuomaan 150km päästä aamulla klo. 2.30.
Kuinka pitkän rungon siihen teit, n.60cm? Ei muuttunut vielä takapainoiseksi?


Akselivälihän ainakin tuossa meidän omassa on pitkä jo luonnostaan, liki 600mm. Mutta akseleita on vain se neljä, etenkin etuladan takana aika ahdasta.


Jaaa tais olla nostolaite kones se sun oma vai?
Mitä se sille myyjälle muuten kuuluu, että mihin sitä osaa on ostamassa  ???

Nimenomaan, olen ollut rehellinen, mutta vastedes en ole, kysyvät kuitenkin.
Jos vanha toimii, niin ei kai sitä sen takia vaihtaa kannata. Jos ei pahasti vikojakaan ole, niin tuo on varmaankin aika halpa lypsäjä.
Onhan KAIKKI maitoon ja pesemiseen liittyvät letkut vaihdettu? Rosteriputket/liitokset, jos on, niin tarkistettu ja rassattu puhtaiksi? Tykytin testattu, ja toimii? Alipaine ok?
Pesuaineita menee aina?
Mitenkäs meinaat päivittää?
Runkoo pidemmäks?
Eteen vai taakse jatko?
Ootteko koittanu saada lypsyroboihin kulutus/varaosia esim. teollisuudelle myyvistä firmoista?
Parkeriahan on esim. lelyssä paljon. Samoin MV-venttiileille löytyy maahantuoja NHK:n ulkopuolelta. Tyhjiöpumppuja jälleenmyy Busch vacuumteknik. Osa osista on ns. tilauksesta tehtyjä, mutta hyvin monet sovellettavissa suoraan standarti-varastokamasta.

Itse olen koittanut. Harmillisesti NHK:lla(lelyllä) on ilmeisesti jokin kartellin tapainen; noi ylläolevat myyjät EIVÄT saa myydä lypsyrobottiin osia!!!!!!!!! Vinkkinä sanottakoon, että vastaavaa tyhjiöpumppua on kuulemma kaiketi ehkä käytössä CNC-puuntyöstökoneissa. Sellaiseen saavat ehkä mahdollisesti myydä pumpun.
Hinnat olen sentään saanut aina, ja vois luonnehtia, että NHK:n hinnassa saattaa olla jotain ylimääräistä, joissain asioissa moninkertaisesti.

Onko tuollainen myynnin rajoittaminen sallittua?
Katoppas noita bobbari videoita niin huomaat kuinka tavara kauhasta putoaa melkein koneen päälle kun varsisto on niin avuttoman lyhyt. ;D

Eli omaa kokemusta ei aiheesta ole?
Tuleeko sitä pikkubobbaria jossa zoomipuomi ,sitä edelleen odottelen?


Ja sillä tsoomille teet pyöryläpaalin kanssa mitä?

Kantsii muistaa, ettei mopolla mahottomie, ja tuo zoomi on yks, mikä tekee siitä avantista helistimen.
Muistaa kannattaa myös, että tollasen bobbarin käyttöikä on jotain muuta kuin 5 vuotta; 15 on ihan realistinen, jos tunteja tulee vaikka 500/vuosi. Ja edes joskus viitsii rasvata ja vaihtaa öljyjä. Maatalous/rehunjakovälineenä et tuota kyllä rikki saa. Renkaita kuluu toki, mutta et betonillakaan rehun seassa sarjaa saa vuodessa sileäksi noilla tunneilla.
Ajappa Avantti saman ikäseks? aika helistin taitaa olla, väittäsin, että 4000h on avantille paljon, ne ainakin mitä itse olen ajanut, revennyt jos mistä ja aika helistimiä moottoriltaan ym.
Eli hinnanero uuteen S100-sarjan bobbariin ja avanttiin on aika pieni käyttöikään suhteutettuna, toki, jos haluaa uusia pienkuormaajan 3-5 vuoden välein, niin avantti on eto peli silloin.


Muutenkin maajussia kusetetaan, myydään ne koneet joita muualla teollisuudessa/infarakennuksessa ei pysty käyttämään, kuten kurottajat, maatalouskoneiksi. Saadaan helistimet kaupan, ja konemyyjille puuhaa.
Sivuja: 1 2 3 [4]