Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8

Viestit - Kasmet

Kasvintuotanto / Vs: Uusi tukikausi
: 14.11.19 - klo:22:08
Mitäs se uusi tukikausi tuo tullessaan 2020 mennään varmaan suurin piirtein vanhoilla mutta entä sen jälkeen. Lähinnä siksi pohdin että mitä siihen vuokra paperiin pannaan vuokraksi seuraavalle viisivuotis kaudelle. otetaanko satku pois entisestä?

Ei kai se uusi tukikausi ainakaan lisäyksiä tukipottiin tuo tai ainakin siihen pitää varautua. Nuo neuvottelut vuokraajan kanssa onkin sitten mielenkiintoisia, sillä kaikki eivät ymmärrä/halua ymmärtää uuden sopimuksen alenevaa vuokratasoa. Silloin helposti menee vuokralainen vaihtoon, sillä aina löytyy joku joka maksaa pyydetynkin. Onneksi on myös useampi vuokranantaja osunut kohdalleni, jotka ymmärtävät perustellun vuokrasumman alenemisen.
Kasvintuotanto / Vs: Minkäs teet ?
: 12.11.19 - klo:16:52
Erikoinen avokesanto, jos hoitamattomana pysyy avokesantona.
Oli yhden lohkon äestänyt . En tiijä saako mitään tukiakaan enää .
Tällaisista ilman muuta ilmoitus heti laiminlyönnin tapahtuessa kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle, niin saadaan ajoissa tuollainen toiminta kuriin.
Kasvintuotanto / Vs: Kuminan viljely
: 21.10.19 - klo:22:38
Milläköhän tasolla kuminan hinta mahtaa olla tällähetkellä?Aattelin, jos taas pienen tauon jälkeen kokeilis, jos vaan hinta kannattavalla tasolla?
Viime vuoden sadon kokonaishinnaksi muodostui 70 senttiä/kg. Varmaankin samalla tasolla tulee olemaan lopullinen hinta tämänkin vuoden sadolle. Nyt ollutkin pari huonommin hinnoiteltua satokautta, kun tarjontaa ollut enemmän kuin kysyntää maailmalla.
Metsätalous / Vs: kaato kolo
: 20.10.19 - klo:19:54
https://www.youtube.com/watch?v=MBj5eApD9ZM
näin

Hyvä opastusvideo. Jännä, että aloittaja ei yhdyssanoja osaa kirjoittaa, vaikka videon esittelyssäkin malli :)
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 04.10.19 - klo:18:23
Ilman muuta ,samanlailla mitä kaksikymmentä vuotta jo ollut kylvössä, eli
viljelykierrolla mennään joka viides vuosi samalle pellolle.

Juuri noin täälläkin mennään eli viljelykierron mukaan kylvetään, eikä muiden vaikutteiden anneta liikaa hämätä. Ruistakin kylvin isännyyteni (18 vuotta) ajan eniten juuri tänä syksynä, kun oli suunniteltuna saneerauskasvien ja sänkikesantojen jälkeiset alat kylvöön. Ensi keväänä suunnitellusti tulee kasvukauden tauko öljykasvien viljelyyn, kun sopivia lohkoja ei tuolla 5 vuoden kierrolla ole käytettävissä.
Paikalliselta maaseutuviranomaiselta tukikoulutuksessa saadun monisteen mukaan niitto sallittu 1.8 alkaen.
Mulle lähettivät selvityspyynnön eli näkyy asia ainakin vireillä olevan :D
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 21.09.19 - klo:15:03
Eilen olisi ollut loistava puimasää, ja huomiseksikin on luvattu. Vaan kun on puimuri hajalla ja aikasintaan maanantaina saa osan että pääsee edes kasaamaan.

Jos on oikein paljon vielä puitavaa ja ennuste ei näytä jatkossa hyvältä, niin liikenevää rahtipuijaa pyytäisin apuun.  Näin kuivurillekin saa tasaista syöttöä koko ajan.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 19.09.19 - klo:19:37
hitto, ku ei iha uskalla laittaa puimuria talviteloille,  jos joku kaipaa piumaan vielä.     viime syskynä laitoin teloille ja jo heti olipari isäntää kerjäämässä puimaan.   noooo, 66 sai olla huilissaq.  nyt on ehkä toisin.

Jos olisin tuossa tilanteessa, niin kävisin kysymässä potentiaalisilta rahtipuijan tarvitsijoilta loppukauden suunnitelmia. Näin epätietoisuus loppuisi ja olisi yksi ongelma jälleen ratkaistu :)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 15.09.19 - klo:09:52
juuri tuo vaihtelevuus on maan suola.  ite en jaksais varmaan yhtä ja samaa tehä montaa päivää, mutta nyt kun on aina jotain tilalle jos yhtä asiaa ei voi tehä...         kivoja vaan nuo kuurot;   eilen sain puolet pehkuista pois, joku eiäinen sanoi;  aja tehtyt paalit sisälle välillä..  ja kun meinasin jatkaa paalausta ni hiipi päälle pikkupilvi ja sylki kuuron niskaan.   nooo, kuivat oljet sisällä jo.

Siis en tajua tuota "pehkulogiikkaasi".  Siis ennemmin olisin yrittänyt saada kaikki paaliin, sillä tiiviissä paalissa (etenkin pyöröpaali) vaan pinta kastuu ja saa kuivateltua nopeastikin poudalla kosteuden pois. Nyt kun karho kastuu kunnolla ja painuuntuu, niin joudut ainakin pöyhimään ja pitempää poutaa odotella.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 13.09.19 - klo:17:09
Eikös se ole juuri kasvinviljely johon tulevaisuudessa kannattaa investoida ja panostaa?
Lihan syönti kun on nykyään kriminalisoitu ja pitkässä juoksussa tuhoon tuomittu.
No sitten pitää pystyä vaan tuottamaan elintarvikkeeksi meneviä kasveja. Eläinten rehuksihan nykyään useimman tilan tuotanto päätyy.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:20:43
Kuinkas myöhään sitä voi ruista kylvää? Vai joko meni ohi. Reetta siis lajikkeena.
Itse kylvän TOS-Reettaa vielä tulevana lauantaina täällä EP:llä, vaikka pitäisi puimassakin vielä olla. Riskillähän tässä jo mennään, mutta jos on pitkä syksy, niin voi onnistuakin. Viikko sitten kylvetyt hybridit jo mukavasti itäneet.
Kasvintuotanto / Vs: Lhp prosentti..
: 09.09.19 - klo:14:36
Hei,,onkos Pirkanmaa kohdentamisaluetta...maaseudun mukaan se prosentti
tippuu nyt 15 prosenttiin....

Itsellä ei ole Maaseudun nettilehteä, enkä ole pariin viikoon lukenut paperilehtä, lienee jo paperinkeräyslaatikossa. Onko kyseinen prosentti monimuotoisuuspeltojen kanssa yhteinen, niin kuin aikaisemmin ? Joka tapauksessa esimerkiksi suojavyöhykkeet jäänevät vähemmälle tulevina vuosina, mutta hallitusohjelmassa on monimuotoisuuden lisääntyminen mukana. Eli jonkinlaisia kukkapeltoja pölytyspelto-ohjelmaa suunnitellaan. HUnajakukan siemen muuten on helppo puida, ja aika pienen alan vaatii seuraavan vuoden kylvösiemen valmistelu. Auringonkukkaa pitäisi tehdä niin, että niittää auringonkukat siemenmöykkyineen ja kuivaa kunnolla puhalluskärryssä, ja laittaa vasta sitten puimuriin. Muuten tahtoo tulla sotkua.

Ja säätökaivojen omistajien tyytyväisyys pitää varmistaa ainakin 2100 - luvulle asti.

-SS-

Tämän päivän MaasTullin paperilehdessä oli juttua aiheesta. Luonnonhoitopeltonurmille 15% (nyk. 20%) tilan ympäristökorvaussitoumusalasta maksetaan ympäristökorvausta ensi vuonna ainoastaan luonnonhoitopeltonurmien kohdentamisalueella. Muualla ei sallita edes nykyistä 5 %, jos ympäristökorvausta haluaa ko. aloilta. Nämä rajoitteet kannattaa huomioida jo tänä syksynä ensi vuoden viljelysuunnitelmaa ajatellen, sillä 1.9 alkaen on saanut jo alkaa päättämään LHP-nurmia.
Kasvintuotanto / Vs: Lhp prosentti..
: 09.09.19 - klo:12:51
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 08.09.19 - klo:17:31
Kuivahokko se on, mutta joka päivän iltapäiväkuurot vähän sotkee. Vähän aurinkoo silleen että jyrsin- laahavannas pystyi kylvää, no pitihän se rupee tihkuu, sileen että kyvökoneen pyörä, se joka käy kylvetyn päällä muuttu valtavaksi ja kookkaita klimppeinä tippuu.
Parina edellisenä päivänä sain hybridirukiin siemenet ( KWS Vinetto ) kylvettyä 13 ha alalle E-P:llä sateiden välissä.  Muokkaukset ( kyntö ja äestys ) ehdin tehdä todella kuivan kelin aikaan. Tämän viikon sateet muuttivat pintakerrosta kuraksi, joka välillä esti takapyöräkoneen pyörien pyörimisen ja alkoi keräämään maata edellään (pääasiassa multavia hiesuja) ja ainakin pintatiivistymistä kääntöpaikkoihin. Onkohan tuosta huonoissa olosuhteissa tapahtuneesta kylvöstä kuinka paljon haittaa kasvin kehitykselle jatkossa?
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8