Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6

Viestit - Kasmet

Nyt on ruvennut hinnoissa
eroa tulemaan itälannoitteiden eduksi. Ja tuo, että nyt juuri ei yaralta saa tiettyjä lajeja, kuten y5:sta ja y6:sta, kääntyy sitä vastaan, koska haluan tilata kerralla kaikki, myös nuo em. lajit, ja kun esim. Belorilta löytyy noita vastaavat lajit, niin tuleepa nyt sitten tilattua heiltä. Ja saapi sieltä myös typpirikkilantaa, eli NS 21-24, sitä vois kans varoilta tilata, jos vaikka rapsia innostuis kokeilemaan.

Pari viikkoa sitten tarjouspyyntökierros, jossa mukana Yaralta Y5 jaY6. Mitään ongelmaa ei ollut hinnan ja toimitusten saamiselle samalla kertaa muiden lajien kanssa. Vanhaa varastoa? Hintaeroa itälannoitteisiin lähes olematon, joten pitkän tauon jälkeen tilasin Yaraa.
mulla on kasvinviljelytila.koneet on tosin vanhoja mutta ehkä niillä pärjää vaikka peltopintaala kasvaa jos vuokraa lisää.

Jos olemassa olevalla kalustolla pärjäät isommankin alan viljelyssä, niin sittenhän on helpompi ottaa laskinta käteen ja määrittää maksimivuokratasoa :)
hei vaan.olisipeltoa vuokralle saatavissa.paljonko kannattaa maksaa.pelto on savea.

Riippuu monesta tekijästä: kasvinviljelyä vai kotieläintuotantoa, vaikutus tilan tuloksen paranemiseen, kilpailutilanne jne. Jos vuokranantajalla jonkinlainen käsitys vuokratasosta, niin häneltä ehdotusta kysymään. Neuvottelemalla nämä selviää :)
Kasvintuotanto / Vs: peltovalvonta
: 18.11.16 - klo:08:19
Pitäähän ne paperit olla kunnossa vaikka ei ois tarkastusta. Sama kuin autossa, aina pitää olla ajokunnossa, ei vain katsastuksen aikaan.

Samanlaisia ajatuksia tuli mieleeni, kun tätä viestiketjua luin. Jos ei olisi minkäänlaista valvontasysteemiä, niin meno saattaisi olla kuin "villissä lännessä" :)
vieläkö tälle vuotta on jotain tulossa, vai meneekö loput ens juhannuksen jälkeiseen aikaan?

Oman viljatilani tietoihin Vipuun olivat tulleet kaikki myönnettyjen tukien euromäärät. Niistä laskemalla maksuaikataulun mukaisesti pitäisi alkaa loppuvuoden tukitulopuoli selviämään :)
Kasvintuotanto / Vs: Kyntöbuumi
: 05.11.16 - klo:18:24
Tässä viikolla ajellessani täältä Äijät-Hämeestä Varsinaiseen Suomeen kiinnitin huomiota sänkipeltojen suureen määrään koko matkalla. Minkäänlaista kyntö- kultivointi, lautasäestys tai jankkausbuumia ei ollt havaittavissa. Sänkibuumi oli vahva. Erityisesti tämä kiinnitti huomiota, kun ajattelee, miten hyvä muokkaus- ja varsinkin kevytmuokkaussyksy nyt oli. Mutta enpä itsekään mullannut kuin pari pientä lohkoa, joilla oli tehty ojitustöitä. Ainakin meidän maalajeilla kevytmuokkaus on useinmiten paras olla kevätmuokkausta.

Täälläkin havaittavissa vakavan laatuinen kyntämättömyysbuumi. Saako jotain kyntämisenlopettamisavustusta vai mistä on kyse?

Johan sitä on saanut vuosia.

Tänään vielä kääntyi maa, mutta kuorimet on sen verran kovilla että en taida huomenna enään. Yksi lopetus jäi tekemättä kun kerkesi taas tuo valo loppumaan, menevät valossakin niin päin helvettiä että ei raaski pimeällä edes yrittää.

Valoisalla aikaa aloitukset jos mahdollista tai sitten hyvät työvalot traktoriin, niin näkee :)
missä menny vipuun kun aika moni sanoo tehneensä moisen mutta sitä vaan ei löydy tiedoissa..?    onko joku kikka kolmonen tuon tallennuksessa?     ettei taas tulis tehtyä tyhjäntyötä...

Katsoitko sieltä sitoumukset ja sopimukset osiosta? Mulla keväällä tehtynä päivänmäärä näkyy.
Kasvintuotanto / Vs: Kyntöbuumi
: 05.11.16 - klo:06:22
Kummallinen syksy tämä...
Ihan yllättäen lupasivat pakkaset, nyt luvataan jo -10 yöksi, tänään vielä maa kääntyi, mutta epäilen että huomenna voi tehdä jo tiukkaa.. Aiemmin kynnetyt olivat mukavan kovia jo (piti päisteitä tehdä niin se ensimmäinen/viimeinen viilu vaati voimaa...)

Jos ei huomenna onnistu niin jää pari ha vajaaksi suunnitellusta.  :(

Tulin juuri kyntämästä, kun juuri kylmenemisen takia piti saada tänään viimeiset syyskynnöt valmiiksi. Tuo pari ha ei ole mikään urakka, vaikka jäisi kevääseenkin.

Eihän se sinänsä, olisi kevään työmäärästä toki pois, tulee muutama uusikin lohko joita ei ainakaan vielä ollut kynnetty... ja siinä ja siinä jääkö nyt päälle 40% kasvipeitteistä kun menin jo 20% mukaan ilmoittamaan... tai no, ei näköjään lähelläkään 40% sittenkään, pitää opetella laskemaan.

Vipustahan nuo prosentit näkee/näki ilmoiteltaessa, jos ei omat laskutaidot riitä :) Omalla tilallani jo hyvissä ajoin "täsmätty" reilu 40 % ( 20% kevytmuokkausta ja loput aitoa kasvipeitettä) ja sen mukaan lohkoja muokkailtu. Uudet hallintaani tulevat lohkot myös jäävät edelliseltä muokkaamatta, kun ei ole kuulemma mitään mainintaa vuokrasopimuksessa.
Kasvintuotanto / Vs: Kyntöbuumi
: 04.11.16 - klo:22:26
Kummallinen syksy tämä...
Ihan yllättäen lupasivat pakkaset, nyt luvataan jo -10 yöksi, tänään vielä maa kääntyi, mutta epäilen että huomenna voi tehdä jo tiukkaa.. Aiemmin kynnetyt olivat mukavan kovia jo (piti päisteitä tehdä niin se ensimmäinen/viimeinen viilu vaati voimaa...)

Jos ei huomenna onnistu niin jää pari ha vajaaksi suunnitellusta.  :(

Tulin juuri kyntämästä, kun juuri kylmenemisen takia piti saada tänään viimeiset syyskynnöt valmiiksi. Tuo pari ha ei ole mikään urakka, vaikka jäisi kevääseenkin.
Millaista hintaa ne kuminalle maksavat? Paljonko rahti tekee ja kuka sen maksaa?

Caraway Finland viime vuoden sadosta maksoi huippuhintaa eli 1,12 e/kg ja näyttäisi samaa luokkaa olevan tulevallakin kaudella.
Joo, noille 10 aarin länteille saa LHK:n ja ympin, muttei perustukea. No, eipä haittaa, kun tukioikeuksia tuli taannoin ostettua. Täten nämä alat siirtyy täysien tukien piiriin. Pari lohkoa on sellaisia, että on yhteydessä kahteen eri peruslohkoon, joten täysien tukien piiriin siirtyy 20 aaria. Jos tämä tukiautomaatti jatkuu myös ensi vuonna, niin taas lähtee seuraavat 20 aaria lisäykseen jne. ;D

Ei jatku, vain tänä vuonna mahdollista.
Mites kun uusia hallintaan tulevia lohkoja selaa vipu-palvelussa niin niissä lukee ympäristötuki KYLLÄ mutta ympäristökorvauskelpoinen EI.

Tarkottaako sitä että niihin ei saa kerääjäkorvausta ja muuta???

Tuota samaa kyselin tänään maataloustoimistosta. Selitys:

Lohkot eivät näy sitoumuksissa, koska uutta sitoumuspäätöstä ei ole voinut vielä tehdä meidän päässä.
Todennäköisesti nyt toukokuussa meille annetaan mahdollisuus tehdä päätökset näihinkin ja
sen jälkeen pitäisi lohkot näkyä sinullakin oikein.

Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 08.02.16 - klo:09:09
Tuossa kuulin kolleekan maksaneen jostain märästä kivikosta 300+e/ha vuokraa, taustalla laajentunut lihakarjanavetta.
 8)

Ihan jokapäiväistähän tuo on vuokramarkkinoilla. Heinälle kun laittaa ja ojitusta sitä ennen uusii, niin ei muutamaan vuoteen ole kivistä haittaa.
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 08.01.16 - klo:10:36
Ja eikö ojan kaivuustakin ole vähennyskelpoista vain vanhan ojan perkaaminen. Eiköhän noilla pellontekijöillä ole sen verran mielikuvitusta että saa tekokustannukset vähennyksiin.

Piiriojan kaivuuhan on vähennyskelpoista :)
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 08.01.16 - klo:10:23
Jos laskussa lukee 210 volvo telakone ja tunnit miksei se olisi vähennyskelpoinen.

Kysykin jyrsinmiehen laskua. En ota kantaa vuokra tai omaan kaivinkoneeseen! ;D

Pienissä jyrsinprojekteissa kuulemma lasku kohdistettu valmiin pellon jyrsimiseen :)
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6