Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6

Viestit - Kasmet

Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 27.11.18 - klo:15:49
Asiaan sen enempää puuttumatta mutta, ei kyllä mitään sikoja olla säkissä ostettu.

Molempien paikkakuntien vuokramaat ovat itse kullekin tuttuja kaikkine juttuineen.......

 Kirjelmässä itkettii lumista vuodenaikaa tarjousten jättöaikana.
Jee lisää tuollaisia vuokran maksajia.... :D

Joo, helpottaa meidän muiden halukkaiden vuokraajien tilannetta, kun paikkakunnilla lisääntyy "ongelmatapaukset", joille ei mistään hinnasta vuokrata jatkossa enää :D
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 01.09.18 - klo:19:18
Tänään on oikein hyvä rukiin kylvöpäivä. Tänä vuonna puolet kylvöistä Livadolla ja puolet Reetalle. Kynnetyt ja äestetyt maat Reetalle ja ohran jälkeen lautasmuokatut Livadolle. Mielenkiintoinen seurata kumpi toiminta tapa tuottaa paremman sadon. Livadoa varmaan riittää noin 60 kg/ha kun päästään näin aikaisin kylvään. Reettaa ajattelin laittaa noin 160 kg/ha .Vettä ei oo luvattu. Kylvö noin 3 cm syvyyteen. Lannoitus Y-1 noin 110 kg /ha. Näillä spekseillä päästään puimaan noin 4000 kg/ha  ruissatoo 220 tonnihintaan :)

Eilen Reetta-rukiit ruiskutettuun ja kynnettyyn sänkikesantomaahan TOS-siemenen muodossa reilu 160 kg/ha, joissa itävyys 93 %. Tänään pintoja kasteleva sade, joten itäminen pitäisi pikaisesti kyllä tapahtua näillä lämmöillä. Naapuri hernemaahan suoraan kynnökselle kylvi ilman lannoitusta samoja siemeniä, joten hyvä vertailukohta löytyy omille jatkossa :)
Kiitos kaikille kommenteista. Usealle paikalliselle tarjottu. Yhden kanssa ratkaisuun päästy perushinnasta e/ha, joka korottuu hyvästä sadosta puinnin jälkeen mitattuna :)
Hei!

Olen myymässä Reetta-ruista pystyyn 8 ha. Pitkähkö ja suhteellisen tasainen kasvusto (ei suuria talvituhoalueita). Hyvänmuotoiset lohkot ja lähellä toisiaan. Lannoitettu sekä syksyllä että keväällä. Millainen hintataso e/ha?
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 23.07.18 - klo:12:49
Mutta kasvinviljelyssä riskittömämpi vaihtoehto on viljellä maanparannuskasvia, nurmea, ja sitten kohtuullisen pieni ala lisätukien alaisia erikoiskasveja, kuten kuminaa, öljykasveja, juurikkaita, lanttua, porkkanaa, ym. 

Tähän olen yrittänyt pyrkiä, mutta väkisinkin isoilla pinta-aloilla viljakasvialaakin kertyy :)
Kasvintuotanto / Vs: Pellon arvo pirkanmaa
: 16.07.18 - klo:21:45

Pitäjäkohtaista eroa näemmä,
Samalta alueelta, eiole enää pitkään aikaan alta kympin saanut peltoa ha.
Huiput yli 14000 e/ha viljanviljelyyn ....
Samaten vuokrahinnat alkaa kohota liikaa, taskulaskimesta patterit hukattu ajat sitten..

Nyt alkaa kuulostamaan tutummalta :D
Kasvintuotanto / Vs: Pellon arvo pirkanmaa
: 16.07.18 - klo:21:30
Minun mielestäni ne suo pellot eivät näytä yhtään rahan arvoiselta :DD Nii ovat kamalia, ei sinne paista edes aurinko, mutta jos hölmöjä kerta riittää niin...

Niin puhut ha hinnoista nyt?

Onko noissa kaikki tuet? Silloinhan ne on saman arvoisia kuin kaikki muutkin , heh. No on teillä siellä järkevän hintaisia peltoja, siis jos 6000 saa jo kunnon peltoa. Täällä nuo isoot laittaa ykkösen etehen.

Joo, täällä Etelä-Pohjanmaalla ei uskaltaisi mennä noita Pirkanmaan hintoja edes tarjoamaan, sillä naurettaisiin pihalle :D
Uusia peruslohkoja pystyi lisäilemään ja tallentamaan  mutta ei voinut lähettää. 103 lomakkeet on jo hoidettu ja ne lohkot löytyivät kyllä, pitääköhän käydä siirtämässä rajaviivoja tai jotain

-SS-

Tulikin laitettua äsken myös kasvulohkotiedot kasveineen ajantasalle. Tukioikeuksien siirrot myös jo talvemmalla viety ja vuokrasopimukset kunnossa. Harvinaista kyllä, niin tänä keväänä ei näyttäisi olevan lohkoihin liittyviä karttakorjauksia. Seuraavaksi varmaankin vuorossa suunnitelmien soveltaminen käytäntöön :)
Joko olette Vipu-ohjelmassa tukihakua täytelleet? Eilen kävin katsomassa ja yllätyksekseni siellähän oli jo mahdollista ke 11.04 alkaen ollut sähköinen peruslohkojen muuttaminen ja kasvulohkojen täyttely käytössä. Hallintaan tulleet lohkot lisäilin ja peruslohkot kävin läpi, mutta muuta paremmalla ajalla :)
Jos tänä vuonna tullu uusia peltoja, niin eikös niiden peltojen laatutesti ole jo viimevuonna palautettu

Tai edellisen viljelijän listoilla täytettävänä?
Hei!

Pitäisi laittaa laskua menemään pystyynmyymästäni viljasta. Hinta sovittiin muotoon e/ha+alv. Nyt sitten heräsikin kysymys, että onko alv 14 vai 24 %?
Kasvintuotanto / Vs: saneerauskasvit
: 27.03.17 - klo:17:05
Mistä löytyisi lista noista avomaan puutarhakasveista?

Avomaavihannekset
• Ilmoita viljelykasvi alla olevan listan mukaisesti. Muut vihannekset –koodilla voi ilmoittaa yhteensä kaikki
samalla peruslohkolla vierekkäin olevat alle 0,05 ha kokoiset avomaanvihanneslohkot.
 tarhaherne, pensaspapu (sis. salkopapu), valko- eli keräkaali, punakaali, savoijinkaali (kurttukaali),
kukkakaali, ruusukaali, parsakaali, kyssäkaali, kiinankaali, lehtikaali, porkkana, punajuurikas ja
keltajuurikas, lanttu, nauris, mukulaselleri, palsternakka, piparjuuri, maa-artisokka, ruokasipuli
(sis. punasipuli ja jättisipuli), sipulin pikkuistukkaat, purjo, valkosipuli, avomaankurkku,
kesäkurpitsa, kurpitsa, lehtiselleri, pinaatti, salaatti (Lactuca–suku), salaattisikurit (Cichorium-
suku), salaattifenkoli, raparperi, parsa, lamopinaatti, meloni, tilli, persilja, muut vihannekset

Naurista laitan muutaman hehtaarin ja kymmenisen hehtaaria rehuöljyretikkaa lohkoille, joissa ongelmia maan rakenteen kanssa. Onkohan hyödyttävää/ korjaavaa vaikutusta yhden kasvukauden kasvustolla?
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 25.03.17 - klo:18:01
425 €/ha meni kaupungin "huippuvuokramaat" eräälle kolleegalle  :o

Mikä kriisi maataloudessa käynnissä muka on kun kerta tollasia hintoja varaa on maksella  ::)
Vai onko se kriisi vaan henkilökohtaista  ;D

Samat maat jälleen tarjolla vuokralle. Piti olla 5 vuoden sopimus. Mitähän käynyt, köh köh?!?!

Vinkkinä voin kertoa että liittyy euroihin.......

Jotta tällaisia purkamisia ei näissä kaupungin maissa tapahtuisi, niin mielestäni pitäisi olla maininta, että maksuvalmius tarkistetaan ennen sopimuksen tekoa. Onkohan mahdollista?
Lainaus
Koskaan ei kirjanpidon tekeminen ei ole ollut yhtä helppoa, eikä tietoa saatavilla niin nopeasti....kiitos internetin ja hyvien ohjelmien.

Tjaa. Itse kävin tilitoimistossa kysymässä että kannattaako tehdä itse vai teettää heillä ja vastaus oli että "ehdottomasti heillä"

Mitä muuta vastausta sitten odotit? :D 
Belorin tavarassa ei muuten ole ollut moittimista monen vuoden aikana mutta viime keväänä 22-3-10 pölisi sen verran että tahmasi kylvökoneen suppilot umpitukkoon pari kertaa kylvöjen aikana.

Kaskisten lannoitetta parina vuonna tuli otettua ja etenkin viime keväänä yökastekkin hallissa olleen koneen syöttörullien ympärille sai pölyn kanssa tahmaisen pinnan muodostumaan.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6