Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 9 10 [11]

Viestit - Larppa



Ymmärsinkö oikein?!? Eli jos ostat itälantaa olet automaattisesti sosialisti/kommunisti joka tykkää dänkädänkäillä Putinin kanssa  :o

Skännän aukottomalla logiikalla siis kaikki Peuralla ajavat ovat natseja jotka tykkäävät harrastella petipuuhia sen viiksekkään pikkumiehen kanssa?!?

Niinkuin joku tuolla aiemmin mainitsi niin onhan se hyvä että on kilpailua, monopoli aina huono juttu, otetaan vaikka esimerkiksi VR: Ismo Leikolan laulussakin sanotaan että "opiskelijakortilla pääsee puolella hinnalla mutta silti tulee halvemmaksi mennä taksilla"
Suottapa myö tästä väännetään... Ne jotka on uskollisesti sakaralippikset päässä omamyyjän pakeilla ostaa yaraa ja muut harkitsee eri vaihtoehtoja. Sen verran tiedän kuitenkin sanoa kun entistä kollegaa jututin että apulantaa on myyty ennätyksellisen paljon ja tuotteet on tullu muualta kuin yaralta.

Eipä tästä sen paremmin vääntää tarvitse. Joillekin tuo Yara tuntuu olevan uskonto ja jos joku tätä uskoa kyseenalaistaa siis paha hänet periköön ja mörrimöykky vieköön  ;D Vähän naurettavalta tuntuu tuo väite että vain Yaralla saadaan 6 tonnin ja 16% valkuaiset ja muilla pöly/paakku/huonohuono lannoilla ei mitään ja rahatkin menee Ukrainalaisten tappamiseen  :o Eipä kai niitä kukaan käyttäisi jos ne todella noin surkeita olisi kuin täällä eräät antavat ymmärtää. Yaraa voin ostaa kun hinta on oikea, tällä hetkellä se ei sitä ole, siksi muita merkkejä!
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2015
: 01.02.15 - klo:12:19
Ennakkotilaus tehty syksyllä, saa nähdä mitä tarvitsee ostaa vielä lisää jos noi kylvösuunnitelmat muuttuu. Tuulikulkeumasuuttimet ei mahdu piirongin laatikkoon kun niiden mukana tuli hankittua koko ruisku  :o kimppakone luojan kiitos, ite tommosta konetta näillä pinta-aloilla saisi maksettua koskaan
Hienoa että lannoitekeskusteluun saadaan vedettyä jo sotarikoksetkin ja separatistien toiminta Ukrainassa, olisko karannut vähän laukalle?!? ;) Toverilandian toiminta Ukrainassa ei ole millään tavalla hyväksyttävää mutta en silti koe rahoittaneeni separatistien toimintaa säästäessäni useamman tuhat euroa ostamalla itälantaa. Onhan muun kuin Yaran tuotteiden ostamatta jättäminen myös merkki siitä että hinta ei ole kohdallaan ja jotain olisi tehtävä. Se on myönnettävä että Yaralaisessa laatu yleisesti ottaen parasta luokkaa mutta enpä ole toverinkaan lannasta mitään paakkupusseja koskaan löytänyt. Pölyä niissä tuppaa olemaan enemmän kuin Yaralaisessa.
Cemagrot tuli syksyllä katon alle ja hinnassa eroa silloin yli 50 €/tonni viikinkilaivan vastaavaan.  8) Vähän ihmetyttää tuo maailmanpelastus ja kansantalouden nostamiskoohotus josta eräät näillä palstoilla jaksavat suu vaahdossa paasata. Yksi ilmoittaa ettei osta mitään venäläistä ja toisessa topicissa, toinen vertaa ulkomaisilla koneilla töitä tekeviä lähes maanpettureiksi ja kansantalouden kaatajiksi. Sinänsä ihan hellyttävää tuo heidän yhden miehen taistelunsa maan pelastamiseksi ja toisaalta ihan hatunnoston arvoista toimintaa että omasta pussistaan ovat valmiita tämän maan nostamaan taas jaloilleen. Pessimistinä väkisin tulee mieleen että paljonko noista yhden miehen pelastustoimista on sitten ihan oikeasti apua.

Itsellä kaiken parhaita konsultteja ovat euro, laatu ja luotettavuus. Siis jos maataloudesta ja siihen liittyvistä hankinnoista puhutaan. Jääkaappiin haluan ostaa aina kotimaista mikäli sikäli se on mahdollista. En koe minkäälaista omantunnon tuskaa ostaa ulkomaista konetta jos se vain yksinkertaisesti on parempi ja soveltuvampi omaan käyttöön kuin kotimainen valmiste. Tämä ei sinänsä ole kannanotto kotimaista tai Yaraa vastaan tai ulkomaisen puolesta. Kannattaa muuten muistaa että ainakin viljatilalla nuo lannoitteet on suurin yksittäinen menoerä eli kai sillä vähän väliä mistä ne ostaa  ::)
Onko ja101 mahdollisesti kokemuksia räpättimellä kylvämisestä kun noin varma voi olla ettei uppoa kovaan saveen? Kyseiseen KVn suorakylvökokeen järjestelyihin osallistuneena voin kertoa että koeruudut ovat Loimaalaisia aitosavia sieltä kovimmasta päästä ja niinä vuosina kun kokeen järjestelyihin on osallistunut niin ainoa kone jolla on ollut vaikeuksia painua maahan on Horsch. Kyseinen kone ei toki mikään suorakylvökone olekaan vaikka Suomessa niin kuvitellaankin. Sen enempää räpätintä ylistämättä kyllä sillä suoraan kylväminen onnistuu kunhan koneessa on muokkari kylvövantaiden edessä, aivan asia erikseen on sitten se onko se "suorakylvöpuritanistien" mielestä aitoa suorakylvöä.

Jos noista kokeeseen osallistuvista koneista pitäisi itselle kone valita niin veikkaisin että oma valinta olisi VM. Semeato myös todella hyvä kone, on vain vähän marginaalissa Suomen markkinoilla.
Kuhn on kovaa tekoa. Syksyn konenäyttelyt läpikäytynä ja muut merkit katsottuna ei kaduta yhtään Kuhnurin hankinta. En sano että muut merkit mitään rimpuloita olisi ja varmasti heinä niilläkin poikki menee ja karholle päätyy mutta Kuhnia kehun silti varauksetta, vähän enemmänkin ajettua, jos vain on joskus huoltoakin saanut.

Menee liikaa kehun puolelle, yleensä noita omia koneita on vaan kiva haukkua ja vaikea löytää mitään hyvää, mutta tässä tapauksessa teen poikkeuksen.

Tuota olen miettinyt että millä te niitä mepa koneita saatte puolen vaihdossa yhdelle pyörälle nousemaan?  ???Itse ainakin säädän hydrauliikan virtauksen riittävän pienelle puolen vaihto on hyvinkin hallittu ja rauhallinen. Päisteellä traktoria kääntäessä on ihan riittävästi aikaa vaihtaa myös se kone puolelta toiselle rauhallisellakin liikkeellä ::)
Tilalla ollut -08 Mitsu melkein uudesta ja nyt mittarissa 95 000. Ei mitään suurempaa moitittavaa. Kääntyvyys huomattavasti parempi kuin vanhassa korimallissa jota ei meinannut saada ympäri lentokentälläkään ilman kahta vekslausta. Ei tämä nykyinenkään millään rytmisen voimistelijan notkeudella ole varustettu mutta yhtäkkiseltään paloasemalla olevaan pari vuotta uudempaan Hiluxiin verrattuna väittäisin että vähän paremmin taittuu.

Polttoaineen kulutus ei kyllä saa täältä kehuja. Liekkö sitten raskas kaasujalka mutta normaaliajossa muutaman sadan kilon kuormalla ei alle 9L/100km saa menemään millään, oli sitten kesä/talvi tai 2WD/4WD. Kärryn vetoon ihan ok peli kanssa, oikeasti raskailla kuormilla kaipaisi lisää voimaa mutta eipä niitä raskaita kuormia omassa käytössä montaa kertaa vuodessa vedetä. Paljon henkilöautomaisempi ajaa kyllä kuin Hiluxi.
Itselle tuli menneenä kesänä toiselle rehunteolle Kuhnin 353FC GC eli mepa-kone enkä voi moittia millään tavalla. Ehdin ajaa toista ja kolmatta satoa n.350 hehtaaria eikä mitään ongelmia, teriä kun vain vaihteli kivisten lohkojen jälkeen niin hyvin meni. Toki kone tuli uutena että liekkö missään merkissä uutena noihin hehtaareihin vielä mitään moitittavaa mutta silti olen ollut hankintaan erittäin tyytyväinen, vielä kun olis Nyykkärissä joku toinen vaihteisto kuin PC niin jäisi se armoton nappien ränkytys pois päisteelle tullessa ja lähtiessä  ::)

Kaveri jolta noi niittohommat sain urakoi viime kesään asti 94 vuosimallia olevalla 3 metrin yhtäpuolta niittävällä Kuhnilla ilman suuria remontteja, ja hehtaareita tuohonkin koneeseen kertyi ihan kunnioitettava määrä. Yhden kerran ajoi jopa teräpalkin banaanille mutta seppämiehenä tunkkaili palkin suoraksi purkamatta sitä koneesta irti ja ajoi sen jälkeen toisen kymmenen vuotta  :o

Eli Kuhnia voin suositella jos vain löydät sopivan hintaluokan koneen järkevillä hehtaareilla
Mitenkäs pellettimiehet? Kertokaahan mitä kokemuksia papanoiden polttamisesta? Kaveri laittoi vanhaan hirsitaloon syksyllä papanavatkaimen ja on ollut tyytyväinen laitteisiin, toki paremmin osaa sanoa varmasti vasta talven jälkeen kun näkee paljonko pellettiä kuluu ja onko koneissa häiriöitä.

Kyseisen kaverin tapauksessa pelletti helppo hakea traktorilla irtotavarana n. 10km päässä olevalta puristamolta, hinta kuulemma muutamia euroja huokeampi irtotavarana kuin säkissä.
Kieltämättä alkaa tuo maalämpökin kiinnostaa, tähän asti olen sitä karsastanut sen takia että lähtis samalla energiaomavaraisuus, sikäli mikäli sillä mitään merkitystä on, toki jos sähkön hinta oikein kovaksi muuttuu niin sitten tilanne toinen. Öljyyn en usko hetkeäkään, vaikka se kuinka helppo ja vaivaton onkin mutta missä hinta on 20 saati 30 vuoden kuluttua.

Onko palstalla niitä jotka kuivaavat viljaa hakkeella erilaisilla polttimilla, täysin tai edes osittain? Minkälaisia kokemuksia, käytettävyys, kustannustehokkuus ym ym. Ja minkälaisia määriä kuivaatte, itellä tod näk tulevaisuudessakin kuivataan n. 100 ha viljat ja muutama kymmenen ha rahtia päälle. Peltoa kun ei näillä kulmakunnilla saa vuokrattua mitenkään inhimilliseen hintaan  ::)
Auttakaa miestä mäessä. Talon 30 vuotta vanha klapikattila ja 3000 litran varaaja vetelevät viimeisiään ja tarvis saada tehtyä päätös uudesta lämmitysmuodosta. Tilalla on 100 neliön lämmin korjaamotila jota tällä hetkellä pidetään lämpimänä 30 kW masterilla jonka perässä on termari. Viljankuivaamo on 2004 valmistunut 200 hl Arska jonka uunilla kyllä vielä käyttöikää jäljellä mutta märissä päiväunissa olen haaveillut viljan kuivaamisesta jollain muulla kun öljyllä, hakkeella siis. Talo on vanha hirsimökki jossa neliöitä n. 280, taloon tehdään remontti tässä talven ja kevään aikana, lisälämmöneristystä ei tehdä mutta vesikiertoisia pattereita vaihdetaan osassa taloa vesikiertoiseen lattialämmitykseen.

Eli kysymys kuuluu minkä hemmetin lämmitysmuodon valitsen. Hakelämpökeskus olisi ehkä kiinnostavin mutta alkuinvestointi hiukan hirvittää ja haavena on ollut että hakkeella lämmitettäisiin myös korjaamohallia ja ehkä kuivattaisiin noita stanan kannattavia rehuohria, eli kanaalin vetoa tulisi n 200 metriä ja toisaalta kattilankin on oltava jonkin kokoinen että sillä jyvistä saisi vettä irti. Tilalla on kyllä metsää mistä oman hakepuun saisi vaivattomasti ensiharvennusten yhteydessä talteen.

Toisena vaihtoehtona olen pitänyt pellettivehkeitä joilla lämmittäisi pelkän pirtin, halli saisi lämmetä löpöllä ja viljat kuivattaisiin öljyllä niinkuin tähänkin asti, mietityttää vaan kadunko kymmenen vuoden päästä suhteellisen kalliilla papanoilla pirttiä lämmitellessä sitä ettei ollut rohkeutta rakentaa niitä hakevatkaimia  :-\
Sivuja: 1 ... 9 10 [11]